2012 Şubat Anneleri

en son 10 gün önce dışarı çıkmıştım bnde,dün sütüm gittiğinde moralimde çok bozuktu kızımıda aldım ilk defa dışarı çıktıkhavalar hiç düzelmedi çünkü ama dün güneş vardı çıkmamla havanın bozması rüzgarın çıkması bir oldu hemen döndük eve çok korktum bişey olcak kızıma die,çok şükür sütümde geldi ama bende senn gbi feci bunaldım 1yıldır bu şehirden ailemi görmeye gidemedim 6 ay kar kış yaşadık hep evde olmaktan evlendirme programlarının hepsini kaynanamlr sayesinde izlemekten bnde çok bunaldımmmmm

kızlar yaaa ben doğduğundan beri veriyorum su sadece mama içtiği için biberonla cokur cokur içip uyuyor...hem artık 3 ay bitti meyve suyu bile veriyorum ben az az korkmayın bence...
hemşire ne dicem sana mama herro baby dene benim kuzu onu içince 3-4 kez kaka yapıyor o yüzden bebelac alıyorum şimdi ama her mama her bebekte farklı etki gösteriyor kabızlık için her emzirme yada mama sonrası su iyi geliyormuş kuzenimin bebeğide öyleydi[/QUOTE]

Hacer son care onu denicem isin kotu tarafi bizim evin altindaki market aptamili 33 tl ye indirdi buyuk kutuyu bizde bir suru aldik kaldirdik onlari gerivericem olmazsa eger alirlarsa once bi denim hero baby i.mevye suyunu nasil veriyosun bende basladim ufak ufakcay kasigiyla veriyorum bi cam rende aldim

günaydın seni çok merak etmiştik maşallah sen büyütmüşsün artık.. benim erken ve zor bi doğumum oldu ama sağlıklı bebeğim.. bebeği evde bırakıp işe gitmek nasıl bi duygu yakında bende başlıyorum da?

Suyun ne zarari olabilirki faydasindan baska asiriya kacmamak sartiyla bende veriyorum gunde 10-15 cc

bende 2gün önce yaptırdım rotarix o gün hep uyudu ağır etki yaptı sanırım :26:

canim uyumak istiyolar evet onun disinda huysuzlugu oldumu ates yapmiyorda bende huysuzluk yapmisti

Hacer son care onu denicem isin kotu tarafi bizim evin altindaki market aptamili 33 tl ye indirdi buyuk kutuyu bizde bir suru aldik kaldirdik onlari gerivericem olmazsa eger alirlarsa once bi denim hero baby i.mevye suyunu nasil veriyosun bende basladim ufak ufakcay kasigiyla veriyorum bi cam rende aldim[/QUOTE]

bende heveslendim ve cam rende aldım işe başlayınca ufak ufak bende başlıycam bakalım sütlerimide stokluyorum inş sağdıklarım yeter :26:

Suyun ne zarari olabilirki faydasindan baska asiriya kacmamak sartiyla bende veriyorum gunde 10-15 cc

canim uyumak istiyolar evet onun disinda huysuzlugu oldumu ates yapmiyorda bende huysuzluk yapmisti

yok hiç huysuzluğu olmadı maşallah bide biz aşıdan sonra avm gezdik çocuk iyice sızdı korktum ateş alan olur diye ama sadece uyudu

Cocugu saklama canim, oyle aman aman dedikce en ufak biseyden nem kapar benim kizim pramature 7 aylik dogdu kuvozlerde yatti hic biseyi tam gelismemisti elleri ayaklari seffaf gibiydi 1.900 kg du ona ragmen o soguklarda siki giydirdim disari cikardim herseye her ortama alismali cocuk vucut mikrobada isi degisimleride tatmali savasmali abartmadim 5-10 dk olsa cikardim hep suan ise gunde 2-3 defa disari cikarip hava aldiriyorum bayiliyor gezsin sukur cok saglikli

kesinlikle katılıyorum benimki 7 aylık doğmadı ama erken doğumdu yinede ve 10 gün kuvozde kaldı ..40ı çıkar çıkmaz gezmeye başladık biz bi gün dışarı çıkmasa gece uykusu şaşıyo oksijen istiyo en azından hergün kangurusuna koyup sitenin dışındaki maerkete yürüyüp gezip geliyoruz çok iyi geliyo

canım bu yıl kış çok ağır geçti uzun süre -20leri buldu hava bizler bile çıkamadıkki dışarıya,birde bnm kaynanam çok pimpirikli evde bile battaniyelere sarılı duruyor kızım yel alır hasta olur diyor,insan deneyimsiz olunca ya gerçektenhasta olursa die dinledim hep söylenenleri ama haklısınız,artık arabasını da aldım dışarılara çıkarıcam hasta olsada alıştırmam lazım çünkü

bebeğim beni emmek istemiyor
emzirebilmek için savaş veriyorum resmen
önceden sadece sağ göğsümü almak istemiyodu şimdi ikisindede ağlıyor.
kucağıma yatırdığım anda bana vurmaya başlıyor sinir krizi şeklinde üstelik
denemediğim yapmadığım şey kalmadı(
ayakta,sallayarak,yattığı yerde,şarkılar söyleyerek.....offfffffff
o kadar üzülüyorumki ağlamaktan sinirlerim harap oldu(
üstelik biberonda almıyor onada aynı tepkiyi veriyor(
aç aç uyuyor şimdi
3 aylık nerdeyse ama kilosu 5
ne yapıcam bilmiyorum ailemden uzaktayım yardım edecek yol gösterecek kimsem yok
offfffffff offfffffff
nasıl dayanıyor açlığa anlamıyorum
zaten sütüm azdı tam geldi artık die sevinirken şimdi emmediği için tekrar azaldı(
sinirlerim çok bozuk inanın çok bozuk(
bebek büyütmek çok zor işmiş
onun aç olduğunu düşündükçe dayanamıyorum ((
napıcam ben

canım rotavirüs aşısı yaptırdınmı geçen okumuştum bi bebek aşıdan sonra almamış memeyi
bizdede iki aylık aşıdan sonra bikere oldu çok korktum bende bigün yarı aç gezdi iki damla emiyo atıyodu pamukçukmu diye ağzına karbonatlı su sürdüm yine emmedi eşim mama ver dedi vermedim hem aç ağlıyo yıkıyo evi hemde memeyi almıyodu
sabaha kadar aç kaldı sabah deli gibi memeye saldırdı
eğer o an mama verseydim bırakırdı memeyi
doktora götür bi sıkıntısı vardır muhakkak

bende dışarı çıkarıyorum ama ne çıkarmak dağa çıkıyoruz sanki çocuğu bu sıcaklarda bir sarıyorum çocuk kan ter içinde kalıyor annemler sarma o kadar havalar sıcak artık desede elimde değil hasta olacak diye korkuyorum havalar çok sıcak annem geçen gün zorla kısa kollu giydirdi nil'e kızım diyo bişey olmaz hava sıcak çocuk bunalıyo hatta burda sordum kızlar yazlık kyafetlere geçtinizmi diye off nasıl atacam üstümden bunu bilmiyorum çocuk bronşit oldu benim dengem bozuldu sürekli hasta olurmu diye korkuyorum çocuğun gün içinde kaç kere hapşırdı onu bile sayıyorum bir kaç kere fazla hapşırsa doktora koşuyorum bronşit olduğunda kendimi suçladım elalemin eline verdimde ondan oldu diye şimdi tedbirsiz davrandığım için hasta oldu demek istemiyorum :26:

bende bebekken memeyi bırakmak istemişim almamışım annem göğsünün ucuna şekerli su sürermiş emermişim 2 yaşına kadar öyle emmişim
annem zor ayırmış memeden
doğru yöntem değil ama napacaksın hiç emmemesinden iyidir acaba meyve suyu filanmi sürsen

o elalem varya nefret ediyorum o elalemden

gene canım sıkkın.. Bebeğimin ismi kosunda((( Biz hemen çocuk sahibi olamadık. Çok uğraştık. Tüp bebeğe kadar denedik olmadı. Neyseki tedavisiz hamile kaldım. İsim konusunda eşimle hep derdik ikimiz karar vereceğiz. Öylede oldu takiiiii babası şu isim olsun diyene kadar. Eşim hem kendi beğendiği ismi hemde babasının dediği ismi vermek istediğini söyledi benim tepem attı. Ben neciyim bu çocukta hiç mi hakkım yok diye neyseki vaz geçti ve eşim kendi beğendiği ismi bebek doğmadan herkese duyurmuş. İyi dedim dediğin olsun. Aylar geçti Doğum yaptım taburcu oldum eve geldik. Tekrar açıldı isim konusu. Dediki ne diyosun koyayımmı babamın dediği ismide hayır dedim. Ya işte sadece kimlikte geçecek biz gene kendi dediğimiz isimle hitap edicez. Peki sen bilirsin dedim demez olaydım. Şimdi sadece babasınn ddiği ismi kullanıyor ve benim cinnlerim gene tepeme çıkıyor. Ne anlayışsız bi adam benim kocam. Kendimi çok değersiz hissediyorum. Uykularım kaçıyor.

o elalem varya nefret ediyorum o elalemden

bende ! uyuzlar bazıları sanki ilk defa bebek görmüş gibi davranıyo ben o kadarını çocuk sahibi olmadan önce bile düşünüyordum bebeğe yaklaşılmazz öpülmez pis ellerle ellenmez benim gösterdiğim anlayışı neden başkaları bana göstermiyor çocuğumun o hastanedeki halleri gözümün önüne geldikçe hala daha çocuğa sokulanları parçalayasım geliyor

kayınvalideye sürekli gelen bi kadın var çok sigara içiyo ciğerleri parçalanırcasına öksürür
bu kadının çocuğu yok çok seviyo çocukları
kayınvalidem bebek doğar doğmaz kıskanma çocuğu ondan yazık ver dedi
lakin kadının bu durumu ve üstü başıda çok kokuyo sigaraya
ben olmaz dedim
tartıştık
neyse aylar geçti geçen gün tutturdu illa gelin diye gittik o kadında ordaymış
bebeği aldı kayınvalide sevdi hemen bu kadına verdi al sev ne zamandır bekliyosun dedi
sinirden boğazımı sıktılar sanki hiçbişey yemedim
kayınvalide bakıyo yüzüme anlıyo bişey demiyo
neyse bisüre sonra emzircem diye aldım elinden bikaç saat sonra kayınvalide yine aynısını yaptı
neyse akşam eve dönüyoruz eşime anlattım annem yapmaz öyle şey verme dedinse vermez dedi
sanki yalan söylücem
hem ne varki bunda dedi bende kadın leş gibi sigara kokuyo devamlı içiyo öksürüyo ufacık bebek bu hem ben bebeğimi başkasında görünce sinir oluyorum kıskancım dedim sustu
kayınvalide çok bozuk şimdi niye öyle yaptım diye
o kadın benim tüm işimi yapıyo o olmasa ne yaparım ver çocuğu sevsin bişey olmaz deyip çıldırtıyo beni

hayır aşı yaptırmadım,sigarada içmiyorum neyaspıcağımı şaşırdım
bulunduğum allahın cezası yerde çocuk dr.yok.merkez burdan 2 saat uzaklıkta,yollar patates çukuru gibi.arabada sallana sallana telef oluo çocuğum.sağlam çocuk yollar yüzünden,sarsılmaktan hasta olup çıkıo(
ama biraz daha uğraşıp olmazsa götürcem mecbur doktora bu daha nereye kadar sürebilirki(olmazsa bende tatlı süreyim göğüs ucuma
öyle bunaldımki artık
dışarı bile çıkamıyoruz sürekli ağlak,huzursuz bi bebek
onunda benimde havamızın değişmesine çok ihtiyacımız var halbuki((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…