- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #66.541
annemın dırdırından
bebek görmeye gelmek ısteyenlerden
davetsız mısafırlerden
kızıma devamlı nazar degmesınden
uykusuzluktan
yorgunluk ve dalgınlıktan..
insanların anlayıssızlıgından
istedıgım hıcbırseyı yapamamaktan
her işimi ertesı gune ertelemekten
isttedıgım anda bebegımı alıp cıkamamaktan
hıcbır planımı uygulayamamaktan
hıc oturma fırsatı bulamamaktannnn
bu--naaall---dııımmmmm
günaydın buklee. Allah analı babalı büyütsün. demek bebişin 3 aylık oldu bile.doğumdan sonra internetim olmadığı için yazamadım size. iş başı yaptım pazartesi günü, hemen girdim nete. benim oğluşumda 3,5 ayını bitirdi. bu ayın 22sinde tam 4 aylık oluyor.sen neler yaptın? doğumun nasıl oldu, rahat geçti mi?
Suyun ne zarari olabilirki faydasindan baska asiriya kacmamak sartiyla bende veriyorum gunde 10-15 ccyaw biz bu doktorların hangisine inanıcaz
biri mamadan sonra su verin der diğeri vermeyin der
benim iki doktorda ver dedi
hatta yeni başladığım mama versende vermesende havalar ısındı bir iki kaşık su ver iyi olur dedii
bende 2gün önce yaptırdım rotarix o gün hep uyudu ağır etki yaptı sanırım :26:
kızlar yaaa ben doğduğundan beri veriyorum su sadece mama içtiği için biberonla cokur cokur içip uyuyor...hem artık 3 ay bitti meyve suyu bile veriyorum ben az az korkmayın bence...
hemşire ne dicem sana mama herro baby dene benim kuzu onu içince 3-4 kez kaka yapıyor o yüzden bebelac alıyorum şimdi ama her mama her bebekte farklı etki gösteriyor kabızlık için her emzirme yada mama sonrası su iyi geliyormuş kuzenimin bebeğide öyleydi
Suyun ne zarari olabilirki faydasindan baska asiriya kacmamak sartiyla bende veriyorum gunde 10-15 cc
canim uyumak istiyolar evet onun disinda huysuzlugu oldumu ates yapmiyorda bende huysuzluk yapmisti
ben doktoruma sorduğumda kesinlikle karşı çıktı mamayıda suyla yapıyorsun dedi bbeklerin su içmesini istemeyiz dedi bana[/
Canim sadece mama veriyorsun su vermen lazim onu diyen doktordan suphe ederimben veriyorm cay kasigla cok cok iciyo susuyo cocuk aksi olsa icmezdi kabizlignada iyi gelir
en son 10 gün önce dışarı çıkmıştım bnde,dün sütüm gittiğinde moralimde çok bozuktu kızımıda aldım ilk defa dışarı çıktıkhavalar hiç düzelmedi çünkü ama dün güneş vardı çıkmamla havanın bozması rüzgarın çıkması bir oldu hemen döndük eve çok korktum bişey olcak kızıma die,çok şükür sütümde geldiama bende senn gbi feci bunaldım 1yıldır bu şehirden ailemi görmeye gidemedim 6 ay kar kış yaşadık hep evde olmaktan evlendirme programlarının hepsini kaynanamlr sayesinde izlemekten bnde çok bunaldımmmmm
Cocugu saklama canim, oyle aman aman dedikce en ufak biseyden nem kapar benim kizim pramature 7 aylik dogdu kuvozlerde yatti hic biseyi tam gelismemisti elleri ayaklari seffaf gibiydi 1.900 kg du ona ragmen o soguklarda siki giydirdim disari cikardim herseye her ortama alismali cocuk vucut mikrobada isi degisimleride tatmali savasmali abartmadim 5-10 dk olsa cikardim hep suan ise gunde 2-3 defa disari cikarip hava aldiriyorum bayiliyor gezsin sukur cok saglikli
Cocugu saklama canim, oyle aman aman dedikce en ufak biseyden nem kapar benim kizim pramature 7 aylik dogdu kuvozlerde yatti hic biseyi tam gelismemisti elleri ayaklari seffaf gibiydi 1.900 kg du ona ragmen o soguklarda siki giydirdim disari cikardim herseye her ortama alismali cocuk vucut mikrobada isi degisimleride tatmali savasmali abartmadim 5-10 dk olsa cikardim hep suan ise gunde 2-3 defa disari cikarip hava aldiriyorum bayiliyor gezsin sukur cok saglikli
bebeğim beni emmek istemiyor
emzirebilmek için savaş veriyorum resmen
önceden sadece sağ göğsümü almak istemiyodu şimdi ikisindede ağlıyor.
kucağıma yatırdığım anda bana vurmaya başlıyor sinir krizi şeklinde üstelik
denemediğim yapmadığım şey kalmadı(
ayakta,sallayarak,yattığı yerde,şarkılar söyleyerek.....offfffffff
o kadar üzülüyorumki ağlamaktan sinirlerim harap oldu(
üstelik biberonda almıyor onada aynı tepkiyi veriyor(
aç aç uyuyor şimdi
3 aylık nerdeyse ama kilosu 5
ne yapıcam bilmiyorum ailemden uzaktayım yardım edecek yol gösterecek kimsem yok
offfffffff offfffffff
nasıl dayanıyor açlığa anlamıyorum
zaten sütüm azdı tam geldi artık die sevinirken şimdi emmediği için tekrar azaldı(
sinirlerim çok bozuk inanın çok bozuk(
bebek büyütmek çok zor işmiş
onun aç olduğunu düşündükçe dayanamıyorum((
napıcam ben
canım bu yıl kış çok ağır geçti uzun süre -20leri buldu hava bizler bile çıkamadıkki dışarıya,birde bnm kaynanam çok pimpirikli evde bile battaniyelere sarılı duruyor kızım yel alır hasta olur diyor,insan deneyimsiz olunca ya gerçektenhasta olursa die dinledim hep söylenenleri ama haklısınız,artık arabasını da aldım dışarılara çıkarıcam hasta olsada alıştırmam lazım çünkü
bende dışarı çıkarıyorum ama ne çıkarmak dağa çıkıyoruz sanki çocuğu bu sıcaklarda bir sarıyorum çocuk kan ter içinde kalıyor annemler sarma o kadar havalar sıcak artık desede elimde değil hasta olacak diye korkuyorum havalar çok sıcak annem geçen gün zorla kısa kollu giydirdi nil'e kızım diyo bişey olmaz hava sıcak çocuk bunalıyo hatta burda sordum kızlar yazlık kyafetlere geçtinizmi diye off nasıl atacam üstümden bunu bilmiyorum çocuk bronşit oldu benim dengem bozuldu sürekli hasta olurmu diye korkuyorum çocuğun gün içinde kaç kere hapşırdı onu bile sayıyorum bir kaç kere fazla hapşırsa doktora koşuyorum bronşit olduğunda kendimi suçladım elalemin eline verdimde ondan oldu diye şimdi tedbirsiz davrandığım için hasta oldu demek istemiyorum :26:
o elalem varya nefret ediyorum o elalemden
bende ! uyuzlar bazıları sanki ilk defa bebek görmüş gibi davranıyo ben o kadarını çocuk sahibi olmadan önce bile düşünüyordum bebeğe yaklaşılmazz öpülmez pis ellerle ellenmez benim gösterdiğim anlayışı neden başkaları bana göstermiyor çocuğumun o hastanedeki halleri gözümün önüne geldikçe hala daha çocuğa sokulanları parçalayasım geliyor
canım rotavirüs aşısı yaptırdınmı geçen okumuştum bi bebek aşıdan sonra almamış memeyi
bizdede iki aylık aşıdan sonra bikere oldu çok korktum bende bigün yarı aç gezdi iki damla emiyo atıyodu pamukçukmu diye ağzına karbonatlı su sürdüm yine emmedi eşim mama ver dedi vermedim hem aç ağlıyo yıkıyo evi hemde memeyi almıyodu
sabaha kadar aç kaldı sabah deli gibi memeye saldırdı
eğer o an mama verseydim bırakırdı memeyi
doktora götür bi sıkıntısı vardır muhakkak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?