2012 Şubat Anneleri

kızlar ya bu emzirme saatleriniz nasıl....ne kadar zamanda emziriyosunuz benmki gece gündüz hep mutlaka 2 saatte bir emiyo....normal mi?..geceleri ne zaman düzene girerki ...uykularım harap olduu vallaha

elimden geleni yapıyorum.bırakayım aç kalsın elbet emecek diyorum ama vicdanım rahat bırakmıyor yeniden uğraşıyorum.şimdide çocuk iice huylandı.kucağıma yatar yatmaz basıyor çığlığı(
ahh o suçluluk duygusu(beni emmiyor aç bırakıyorum doyuramıyorum diye kendimi yiyip bitiriyorum(
canım benim göğüslerim hiç yara olmamıştı inş.seninde yaraların bi an önce iyileşir..

bizim doğduktan 10 gün sonra başlamıştı sağ gözünde 1 ay çektik tobrased damla kullandık ama hala ara ara tekrarlıyor.

mrb kızlarr nasılsınız..ya size bişey sorcam bebeğimiz kaç günde bir kaka yapıyo..
bi keresinde tam 8 gün sonra yapmıştı :s

kızlar, bebek anneyi tanıdıkça annenin saçları dökülür derler
son 2 haftadır acayip şekilde saçlarım dökülmeye başladı, her elimi attığımda tutam tutam elimde kalıyo
sizdede varmı böyle bişey?

hamile kalmadan önce çok dökülüyordu hamile kaldıktan sonra tek bir tel bile gelmedi elime neredeyse tamamen durmuştu şimdilerde bendede başladı saç dökülmesi tutam tutam olmasada çok arttı bendede

hamile kalmadan önce çok dökülüyordu hamile kaldıktan sonra tek bir tel bile gelmedi elime neredeyse tamamen durmuştu şimdilerde bendede başladı saç dökülmesi tutam tutam olmasada çok arttı bendede

benimde aynı şekilde işte hamileyken çok güzeldi hiç dökülmedi
ama şimdi çok dökülüyor, kel kalcam diye korkuyorum
bi çözüm yokmu acaba

benimde aynı şekilde işte hamileyken çok güzeldi hiç dökülmedi
ama şimdi çok dökülüyor, kel kalcam diye korkuyorum
bi çözüm yokmu acaba

hiç bilmiyorum bir çağresinin olup olmadığını ama bir kaç kişiden daha duymuştum normal diye biliyorum bu dökülmelerin

yaa bukadar olur tesadüf...bende bi saat öncesine kadar bunu arsştırıyordum ve değer forumlarda da böyle yazıyordu.çok şaşırmıştım ama normal bi süreçmiş bu.doğum sonrası hemen her kadında bu dökülmeler oluyormuş.bu aralar bendede başladı..hem şişko hem kel olucam böyle giderse:))))

mrb kızlarr nasılsınız..ya size bişey sorcam bebeğimiz kaç günde bir kaka yapıyo..

bazen 2 bazen 1 kere canım..

ne kadar sürermiş peki birşey bulabildinmi canım?

2 gündür oğlum doğru dürüst emmiyo çekmiyodu iki gündür sağdım arada verdim bu akşam çok ağladı sağ göğsümü hiç almadı bugün şişti ateş gibi yanıyodu zaten bende emmiyo doğru dürüst süt tıkandı sanıyodum sonradan farkettim iki gün önce kayınvalideme gitmiştik ızgara yapıyormuş karşı komşusu öyle bi koktuki kayınvalideye dedim kapat kapıyı canımız çekecek
ondan sonra oğlum emmedi adam gibi göğüslerim şişti sağ göğsüm çok şişti acıyodu
eşim gitti et aldı tavada pişirdim yedim inanırmısınız hafifledi göğüslerim ağrısı geçti
ya nasıl bişeydir bu böyle

selam kızlar,
sonunda anneme ütülerı yıgıp görevı vererek
evımde bebegımı bırakarak gıttım kuaföre
boya kesım fön bı rahatlayıp döndum eve..

sizin bebeklerınızden agu dıyenler var mı ,
ne zaman basladılar ve kac aylıklar??
benım kızım sadece aralarda höö haa gıbı
ses dısında cıkartamıyor ses ..(
çok gec mı kaldık agulara yaa..
korkuyorum dun esım söyledı ,artık agu demesı lazımmıs..

bennebileyim yavaş yavaş başlar artık senin bebeğin de. bizimki aguuu aguuu dersen yani bi gaz verirsen, eğer havasındaysa şayet, o da başlıyor agulamaya.

Lord Poton (Posnatal Depresyon) her ne kadar yeni anne olan kadinlara dadanmayi adet haline getirmisse de, yeni baba olanlari ziyaret etmedigini sanmak gaflet olur. Uzundur Poton’un elleri, kocalara da dokunur. Üstelik erkeklerde sanildigindan daha siddetli olabilir postnatal depresyonun etkileri. Bilhassa bizimki gibi erkeklere duygusalligin yakistirilmadigi, daima „güclü aile babasi“ rolünün dayatildigi toplumlarda.
Esini gece gündüz evin icinde perperisan halde görmek, onun bitmeyen bunalimlari karsisinda caresiz kalmak, birdenbire kaynanayla ya da bakicilarla ayni evde yasamaya baslamak, tam olarak dahil olamadigi bir kadinca dünyanin tek kisilik seyircisi olmak… erkek icin de asap bozucu bir tecrübe olabilir. Bebek aglar, annesi aglar, bebek aglar, annesi aglar… Taze baba kacacak delik arar.

Süphesiz babalar da yasiyor postnatal depresyonu.
u…“

benımkıne tabı kı annem bakacak sırf bu yuzden çalıstıgım semtte okulun
yanında otururken taa nerelere tasındım ben de eylulde baslayacagım ınsallah..
walla ben kıyamıyorum bebegıme asırı kustugu ıcın korkum cok faZLA ..kac defa
bogulmaktan kurtardım bır bılsen ..artık kendımı ve bu pımpırıklerımı hıc anormal görmuyorum ..
bunu yasayan herkes aynı olurdu emınım ..

benım annem sızın kaynanalar gıbı ,düşünün yanı
ne dersem tersını yapıyor benden ıyı mı bıleceksın dıye
benı bunaltıyor ..komsuların elıne verıyor hemen bebegımı
hıc kıskanmamı sahıplenmemı anlamıyor,onda eksık bı gudu var sankı..
ben de onun bu rahatlıgı yuzunden asla rahat olamıyorum ..
sen de ben gıbısın ,elımde olsa bebegımı gerı koycam rahmıme ben:)))
bgn mesela kuaför ıcın 2 de geldı bana ve tam 4e ceyrek kala cıkabıldım
cocuk gözumun önunde kusuyor,bogulma sesı cıkartıyor ..
o televızyon ızlıyordu ..ıkı kere ben kostum cevırdım cocugu ..
o kadar zor kı anne olmak bu dönemde...resmen nöbete basladım bu kusmalardan..(

SENFAT haklısın bıraz evhamlıyım kusmaları arttıkca bu hale geldım,
kıme emanet ettıysem yanımda bıle hata yaptılar..ben de bu hale getırıldım
dıyebılırım ..bana bagımlı olması ıcın erken bence ,o yuzden sorun etmıyorum
yanında olmaya calısıyorum 0-3 ay arası zaten bebegın aılesıne guven alt yapısının olustugu dönemdır..
anneme bırakacagım tabı kı calısırken ama 6.ayda daha toparlanır su an kucuk
ve yarıdıma muhtac ..kusmasa asla böyle olmazdım ..zaten kımseye
vermemezlık etmıyorum ,sadece bırındeyken kıskanarak ızlıyorum ..
mesela babam da kucagında ıgretı tutuyor ,pek bılmıyor ..
ee cevırmeye ugrasırken dusurecek dıye korkudan öluyorum ..offf.
yatma konusu ben de asırı dagınık ve derın uyurum ,
sırf korkuma bebegımle yatamıyorum ve bunu herseyden cok ıstıyorum
onun sıcaklıgı nefesı bana huzur verıyor,sadece esımın gelmesıne
15 dk kala falan uzanıyorum onunla,
uyuyakalırsam esım kaldırır nasılsa dıye..

HAZELİM çapak benım kızımda da vardı ,
en ıyı gelen sey sütünü bır pamuk yarıdımıyla
bebegının gözune sur duzenlı olarak ,
bırkac haftada gectı benımkı ..
bana verılen damla hıc begenmemıstım ben..
kakasını da hergun yapıyor ama cok acı cekerek ve bagırarak yapıyor
kaka yapması bır seramonıye dönusuyor her defasında..ama kabız degıl dedı doktor..

NİSANE bence cocugun memeyı falan bırakmadı
bunun tek acıklaması var o da GAZ canım ..benım bebegım hala bellı saatlerde
dedıgın gıbı aglayarak kafasını cevırıyor ne yapsak da almıyor memeyı
bu zamanlarda doktor sıcak havlu koy karnına dedı
ve kesınlıkle zorlama dedı..sen de zorlama ve en sakın anında tekrar dene
mesela yenı uyandıgı sersem halınde ver..

MOZP ben bır kere okumustum ,hamıleyken saclarınızın dökulmesı
azalacak,ama dogumdan sonra öyle cok dökulecek kı sasıracaksınız dıyordu
hormonal bırsey korkmana gerek yok ..

Son düzenleme:
Arkadaşlar mrb ev işi yemek emre derken sizlere buraya pek vakit ayıramıyordum...Ama artık çoğu şeyin yükünden kurtuldum ve buradayım artık eeee ne var ne yok anlatın bakalım eskisi gibi gülüp eğlenelimmm

subatın ayın kacında dogmustu bebegın canım ve ne zaman basladı aguya?

Canım emre yaklaşık 3 haftadır falan agu agu huuu falan demeye başladı şimdide bağırmayı öğrendi gülerek bağırıyo suss diyorum sıpa hoşuna gidiyo dahada bağırıyo tiz bi sesle:)))Ama emre ocak 18 doğumlu fırlama yani:)))

canım benim kızım agulamaya başlayalı 2 - 3 hafta olmuştur.12 şubat doğmlu.hatta karşısına geçip konuştuğumuzda bizimle konuşuyor resmen,çığlıklar atıyor:))geveze kız:))şimdide 2 gündür kahkahalarla gülmeye başladı:)
ama bence her bebek aynı dönemlerde aynı şeyi yapacak diye bişey yok.her bebek farklı sözü çok doğru.mesela burda arkadaşın biri bebeğinin döndüğünden bahsetmişti,bizde bırak dönmeyi belirtisi bile yok:))
o yüzden hiçççç pinpiriklenme)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…