2012 Şubat Anneleri

doğumdan itibaren öocuk doktorum günde iki öğün verin anneyi dinlendirelim dedi
verdik
sağlık ocağında asla verme gelişimi iyi dediler mamayı kestik oğlum delirdi günde bir öğün verdik
doktor gitti başka çocuk doktoruna başladık o da günde bir öğün istiyosa ver etkilemez dedi veriyoruz
geçen ebe sordu asla verme dedii
benim kafa allak bullak olduuu napacamı şaşırdım
ama benimki istiyo bir öğün veriyorum o öğündede sütümü sağım donduruyorum
ek gıdaya geçince yediklerine karıştırıcam

ama çözulen süt dolapta 24 saatte ıcırılır yazıyor posette ve dun resmen
tum gun sagdım öyle doldu hıc sewmedım bu poşetı resmen 300luk

valla tatlım doktorumuz bize çözülmüş sütü vereceğine varsın 20 ml sağ, at buzluğa, en fazla paran gider. bol bol süt saklama poşeti al dedi. vitamin değeri düşmesin dedi. tabi senin fikrin sen bilirsin.

ne olur arkadaşım eğer burada arkadaşsak beni dinle ve evham yapma, bişeycik olmaz. bak sana ne diyorum benim yerimde olsan delirirsin demek ki ama biliyorum ki babaannesi onu çok seviyor. doktora gittik doktor rahat ol dedi, neler yaptı oğluşuma, onun kemikleri öyle çıt diye kırılmaz dedi. bak geçen gün yere düşürdü kayınvalidem, kelime yapmadım. isteyerek düşürmedin ya ama biraz daha dikkatli ol dedim. (alperen dönüyor, yastık koy mutlaka demiştim, yok artık dedi veeeee dediğim gibi dönmüş ve yere düşmüş)
yani bazı şeyleri görme, çocuk için eşimle tartışmadım hiç, kelime yapmadım. doğum sonrası eşlerimizle iletişimimiz çok önemli yoksa araya uçurumlar girer.biraz daha relax olmalıyız bence. sakın bebeğinin yanında kavga etmeyin, günah. bak şimdiden sinir kapmasın çocuk

aman allah korumuş işin çok zor ve bence çok sabırlısın

tatlım herkes mutlu olmak ister hayatta ama mutlu olmak için çabalamaz, hep bir mucize bekler. kendimi övmek için demiyorum sakın yanlış anlaşılmasın ama inan mutlu olmak için çabalıyorum, bazı şeyleri görmüyorum. sadece uzaktan bakıyorum, eğer cidden müdahale etmem gereken bir an gelirse yumruğumu masaya vuruyorum. nazikçe uyarıyorum eşime anlatmıyorum bile. sürekli anlatınca olmuyor, ciddiye alınmıyor insan.

acaba benim oğlum da mı diş çıkarıyor? bazen ağzını açarak, kafasını sağa sola öyle hırsla çeviriyor ki, eline havuç versem kesin o hırsla koparır diyorum. tükürük de çıkarmaya bşladı. ama diş etleri kabarık falan değil.

tatlım herkes mutlu olmak ister hayatta ama mutlu olmak için çabalamaz, hep bir mucize bekler. kendimi övmek için demiyorum sakın yanlış anlaşılmasın ama inan mutlu olmak için çabalıyorum, bazı şeyleri görmüyorum. sadece uzaktan bakıyorum, eğer cidden müdahale etmem gereken bir an gelirse yumruğumu masaya vuruyorum. nazikçe uyarıyorum eşime anlatmıyorum bile. sürekli anlatınca olmuyor, ciddiye alınmıyor insan.

acaba benim oğlum da mı diş çıkarıyor? bazen ağzını açarak, kafasını sağa sola öyle hırsla çeviriyor ki, eline havuç versem kesin o hırsla koparır diyorum. tükürük de çıkarmaya bşladı. ama diş etleri kabarık falan değil.

benim oğluşun önce altta 2 tane beyaz kabartı oldu, dişinin geleceği kesin belli oldu yani. sonra tükürük salgısı arttı. doktorumuzda diş faaliyeti başlamış dedi.ben dentinox jel sürüyorum arada. eğer seni emerken meme ucunu ısırıyorsa, sıkıyorsa kesin diş geliyor demektir. ama kabardıktan sonra 1-1,5 ayı bulurmuş patlaması

Ah kızlar ahh, benim oğlum tay tay da duruyor, hatta oturtuyor babaannesi. ne diyeyim ki? çalışıyorum, bazı şeylere göz yummak zorundayım. yoksa bu uzun yol yürünmez, küser gider kalırız tek maaş,

aman otursun ne olcak ki? bnmkinin reflsü var oturtmasam dunyayı yıkıyo. bn 1 aydır oturtuyom nerdeyse. kalça ultrasonu cekilirken sormustuk bişi olmaz demişti dr.
kendi dr ise daha dönmeye baslamadı oturmasın tabiii dedi, deee bu durmuyo ki anam.

kızlar bebeklerinizin göz rengi değişti mi, benimkinin hala lacivertimsi duruyooo.... mavişler var mı mavişlerr :)

bende iki üç hafta emzirememiştim ilk önce
doktor sadece mamadan sonra günde bir iki kere birer çay kaşığı su verin demişti
vitamin filan hiç demedi
sağlık ocağından d vitamini verdiler o kadar
Tamam banada verdiler vitamin dr da demir ilaci verdi bide
bende oynarken kaldiriyorum agzinin suyu yuzume akiyor bende degistiremezdim ama keyif aliyorum herseyden
Bugun gece kasik mamasida aldim bakalim bu aksam denicem gece etki edicekmi, sutlu pirincliyi cok seviyor 12 de veriyorum, bugun birazda meyve puresi denedim elmali muzlu onu sevmedi zorlamadim... Maasallah alisti kasikla yemeye ac oldugu icin bibeton gibi saldiriyor hemen adapte oluyor sonra, biberonla su icmeyede alisti bugun 30 cc icti toplam ara ara

evet ya herkes baska dıyor bence bız bebegımızı daha iyi tanıyoruz artık kendın
kararını kendın vermelısın ..ben az cok tanıdım kızımın neyı sevıp sevmedıgını bılıyorum artık ...madem
mama ıstıyor 1 ögun ver gıtsın ne olacak ..saglık ocakları herseyı abartıyor oradakı doktor biberonumu
görunce panık halınde kızmıstı bana ..sanane yanı dımı amaa..

evett sağlık ocakları abartıyo
napimm seviyo oğlum günde bir kere veriyorum
ayrıca hergün aynı olmuyoki süt bazen az bazen çok oluyo değişiyo
açmı duracak çocuk
anne sütüne teşvik güya ama çok abartılıyo bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…