2012 Şubat Anneleri

bence sağlıklı yavrun canım...
benimkilerde boş böyle
ama bebeğin ağlamıyorsa toktur.
boyu kilosu orantılı ise sağlıklıysa
evham yapma canım...
canları içinde olsun...

Kızlar merhaba, öncelikle Rabbim hepimizin meleklerini bizlere bağışlasın. Hamileliğimden beri okuyorum yazılarınızı. Ama yazma fırsatı bulamıyorum pek. Ben de Şubat annesiyim. 14 Şubatta bir oğlum, Kıvancım oldu. Şimdi 3 aylık. 8,5 kilo, 63 cm.

Standart Kustugu halde gelisimi normal olan bebekler

Kizlar burda bu konuyu cok konustuk ama ben kimlerin bebeiginin kustugu halde gelisimi normal onu ogrenmek istedim. Benim bebegimin cok sukur gelisimi normal fakat ben asalmasini beklerken hala cok fazla kusuyo. Nerdeyse 3 saatte bir emziriyorum ki acikmMasi mumkunmu daha memeden ayrilmadan emdigi butun sutu uzerime kusuyor. Gunde 4 kez kiyafet degistiriyorum kustugu yeri temizliyorum. Bi lokma kahvaltiyla aksam ediyorum oyle zor durumdayimki basindan ayrilamiyorum artik bide kendini cevirebiliyo diye daha cok korkuyorum. Oyle zor durumdayim ki tek basima gucum kalmiyo artik. Apartmanda bi komsum var onunda bizden 25 gun buyuk bebegi var annesiyle birlikte bakiyo bebegine bana bi tabak corba dahi cikarmiyo onada cok stemliyim burda yazimda icimi dokim(( allahim herseyin beterinden korusun bebeklerimizi. Cok kiyafet degistiriyorum diye ne gerek var cocuk mendil sokustur diyolar sen cok pimpiriisin diyolar. Cocugun ustu sirilsiklam oluyo eti bile usuyo nasil degistirmiyceksin allahim deli ediyolar beni kafayi yemek uzereyim. Benim gibi olan anneler pratik cozumlwr bulduysa nolur benimle paylassin (((((

Canım benim oburix de öyle. 3 aylık, 8,5 kilo. Ve sadece sütümle besleniyor. Ama sürekli kusuyor. Öyle çok kusuyor ki. Daha üstünü değiştirmeyi tamamlamadan tekrar kusmuş oluyor çoğu zaman. Ama 3 aylık kontrolünde kilosuna baktıktan sonra normal dedi hemşiresi. Fazlasını kusuyormuş. Çok da çaresi yok sanırım. Küçük bir yerse ben de yumuşak bir mendil koyuyorum. Fazlaysa yapacak hiçbirşey yok. Bu kısa bir dönem deyip kendi kendime, sürekli değiştiriyorum kıyafetlerini. Bir de üstüne kussun da rahatlasın diye dua ediyorum :)

Canim masallah bebegine allahim nazarlardan korusun. Canim valla azalir diye umut ediyodum degisiklik olmayinca uzuluyorum dogrusu sutum cok yagli omu dokunuyo diye dusunuyorum artik. Masallah diyim nazar degmesin pozitifligin moral verdi bana sagolasin. Allah saglik verdin butun bebeklere

Aminnn canımm. Öpüyorum meleğini. Rabbim hep sevgiyle ve sağlıkla yaşatsın.

ayşebahar nasıl özledim seni anlatamam
lütfen arada uğra olur mu?
aynı kaygı bendede başladı annem bakıcak ama
tek kaygım bebeğimden ayrı kalmak ve onu çokkkkkkkkkkk özlemek

Son düzenleme:

4.5 ya da 5 kilo dogdu heralde masallah kusmasa 10 kilo olacakmış.. ama canım benim 3. ay sınır kilo kız bebekte 7 erkekte 7.5 degilmi ? yani kilo alımı onemli ama bu kadarı da fazla degil mi ya ? canım senin ya da eşinin ailesi kilolu mu ? cok enteresann ..
yani bence dr a danıs bu fazla kilo durumunu ? bu arada yanlıs anlama cok ilgimi cekti bebegin, sen kusmasına degil bence kilosuna biraz tak kafayı..

kızlar bu arada ben bu kızı haşat ettim galiba uyanamıyorr,altını degistirdim tık yokk..hasta olma ihtimali var mı acaba,ateşi falan yok ama :S inlemede yokk :S hatta tık yokk

merak etme canım hasta falan değldir Allahın izni ile.maşallah bebişine keşke bizlerin bebeğide seninki gibi uyusa ah ahhhhh(

kızlar bu arada ben bu kızı haşat ettim galiba uyanamıyorr,altını degistirdim tık yokk..hasta olma ihtimali var mı acaba,ateşi falan yok ama :S inlemede yokk :S hatta tık yokk

merak etme canım hasta falan değldir Allahın izni ile.maşallah bebişine keşke bizlerin bebeğide seninki gibi uyusa ah ahhhhh(

yavrum benim kıyamam bu aşılar çok sinir bozucu gerçekten

canım maşallah bebeğine demek sütün baya yarıyor senin inş.kusmasıda bi an önce biter

hugocuk ben istanbul'da oturuyorum canım. akrabalarımız çanakkale'de. köyündeniz biz. en son geçen sene gitmiştim. sen neresindesin çanakkale'nin?

merhaba canım. aynen ben de kusmasından çok muzdaribim. bir yere giderken güzel güzel giydiriyorum, gideceğimiz yere kadar çoktaaaan üstünübaşını batırmış oluyor sıpa o yüzden yanıma bir sürü yedek üst alıyorum. ama bizimkinin de boyu-kilosu iyi. hemşire eğer kilo almıyorsa şayet bu kadar kusmanın iyi olmayacağını söyledi. ben de zamana bıraktım artık.

:) Canım 3,5 kilo doğdu oğlum. Ama kafaya takılacak bir durum değilmiş ki bu, sadece anne sütüyle olduğu için. Üstelik bebekler bu aydan itibaren dönme hareketleri vs. olduğu için zayıflamaya, ya da kilo alımları oldukça azalmaya başlarmış. Ne bizde ne eşimin ailesinde belirgin bir kilo durumu yok. Rabbimin izniyle evham yapılacak bir durum değil yani :)

Evet canım çok doğru söylüyorsun. Ne ben temiz kalabiliyorum ne oğlum :) Ama olsun razıyım 40 kere üstünü değiştirmeye. Rahat, huzurlu, sağlıklı olsunlar da.

bu kilo olayı anneler arasında baya takıntı sanırım
ben de takıyorum ama önemsemicem artık
kızım 3 aylık 5300 oldu ancak
nerdeyse bütün gün emiyor ama bu kadar napalım
çok şükür hiç bi sıkıntımız yok
varsın minik bir kuş olsun
çubuk gibi parmakları çırpı gibi bacakları var
yaz geldi mi napcaz bilmem
herşey çıkacak meydana :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…