- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #68.581
bizim başcevresi ölçümüz 42 bende panik oldum günışığıma dr öyle demiş diye sordum drumuza kim diyosa saçmalamış normal ölçü dedi rahatladım :)
ohh bee!!!sizlerdende aynı ölçüyü duyunca rahatlıuorum valla..sağolun kızlar..doktorumada çok güveniyordum aslında(
canımm ben işe başladım ya o zaman prosedür daha da farklı oluyo sanırım .. yani işverenin keyfine kalmış sanırım o yüzden kafam karıştı napıcam bilemiyorum keşke başlamadan düşünseydim ikilemde kaldım şimdi insanlarada ayıp benim yerimde çalışan kişiyi başka şubeye gönderdiler çocuk oyuncağına çevirdim
Slm kizlar kizim sali gunu 4 ayibitiriyo ek gidaya tam anlmiyla gecicem sutasbabymix vericem cok tavsiye ediliyo kullananlar memnun ne dersiniz??
Kizim nihayet 6 lari gordu kiloda cok sukur bascevreside 42 ve 42 ye kucuk diyen bi dr varmis burdan biri yazmisti gunisigim sanirim o dr yecok guvenme derim bu aydaki max sinir 42.
Ayrica hala adet olmadim test yapsammiki cok korkuyooom
bendede ayni sorun var 4 aylik oldugunda bebekler 4 saatte bir beslenme programina gecilirmis tracy hogg oyle diyor ben 20 gundur gectim duruyor sorun cikarmiyor once 3,5 saat yaptim sonra .4 birden gecmesim fakat son 4-5 gundur mamasini yemiyor kafa bi o yana bi bu yana savas veriyorum resmen gece uykularimizda sorunlu hala deliksiz uyumuyor gece surekli mikirdaniyor bazen agliyor, sicaktanmi bilmiyorum ama demekki belli donemlerde oluyor hepimiz yasiyosak bu sorunu
Ben mayis 17 den beri basladim sutlu pirincli yiyor yeme sorunundan once cok severek yiyordu, bi tek danoneye hayir demiyor cadi
ben ellerini atmaya basladiginda aldim bebedor sulu olandan tam tutamiyor ve agzina tam beceremiyor oynuyor sadece elimi ellerini sapur supur yiyor
Bennebileyim kizinin kilosu boyu ne durumda bizimkiler geriden geliyodu ama sukur kizimda yetisti orta sinirlarda suan zaten 9-10kgolsun istemem kiz gunisigim bel fitigi var bende sennasil tasiyon o bicirigi masallah:))
ne tayını bu cnm??
Kız sen nıye öyle dıyorsun kı?Ağrı'yı nasıl Çanakkale'ye tercıh edersın ınanmıyorum sana yaa..
valla canım benim doktor mama verdiğim dönemde su vermene gerek yok demişti kışın vermedim ama artık havalar çok sıcak ben şuan sadece anne sütü veriyorum ama arada bir bir kaç çay kaşığı su veriyorum susuz kalmasın diye benim kızımda çok terliyor yatak yastık su içinde kalıyor o yüzden su veriyorum susuz kalmasıda tehlikeli ne bilim kendimce yapıyorum bişeyler şu çocuğa kafa yorduğum kadar başka bişeye kafa yorsaydım Ordinaryüs Profesör olmuştum şimdiye
canım çanakkaledemi yaşıyosunn[/QUOTE
evet canım
Bennebileyim kizinin kilosu boyu ne durumda bizimkiler geriden geliyodu ama sukur kizimda yetisti orta sinirlarda suan zaten 9-10kgolsun istemem kiz gunisigim bel fitigi var bende sennasil tasiyon o bicirigi masallah:))
cok cok iyi benmki gecen ay 1 ayda 500 gram almıştı sadece...doktor iyi demişti...alt sınır 400 grammıs sennde daha 10 günün var 200 gram daha alsa yaklasık 550 falan olur bu aylardan sonra zaten daha az almaya başlayacaklar ...e ee hareketleniyolar huy değiştiriyolar gayt normal bence....
benimkide pazartesi aşısı var bakalım bizimki kaç kilo almış en son gecen ay tam bir ay oldu 6200 dü..
Ben danone arada babymix veriyorum ayirmiyor nasil yapiyolarsa kasigi hafif degdirince agzini kitleyen kiz maasallah hemen onda aciyor gunde 1 tane yiyoruz en cok biskuvili olani seviyor ara ogun 4 gibi veriyorum mamasindan 1-1,5 saat sonra etkilemesin mamasini diye, ne kadar saglikli bilmiyorum evde yapsam dicem ama yogurtta katki maddeli kendim yapsam yine hazir yogurt ve sut kullaniyorsun sonucta evdede yapsan dogal olmuyorki
kızlar dün annemler geldi.kardeşimin mezuniyet törenine giderken yanıma uğdılar 1 gece kalıp gittiler.2aydır kızımı görmemişlerdi görünce saldırdılar resmen
veee size utanarak bişey itiraf etmek istiyorum.kızımı anne ve babamdan bile kıskandım.içten içe resmen almasınlar kucaklarına,kızım sadece bana gülsün bana şımarsın istedim((bu ne kadar normal bilmiyorum.insan kendi anne babasındanda kıskanırmı çocuğunu.belli etmemeye çalıştım onlara ama bazende dayanamadım sürekli bahanelerle kızımı kendi kucağıma aldım ((eşim kızıp durdu görmemişin bi çocuğu olmuş diyor ama inanın elimde değil durduramadım resmen kendimi.çok mu hastalıklı bi durum acaba bu (
buarada annemin eve geldiği hemen belli oldu.kadıncağız yol yorgunuyum demedi tek gece kalmasına rağmen mutfağımı adam edip gitti:))insanın annesi gibisi yok kesinlikle onu çoookkkkkkkk seviyorum
edilir yavrum biz oarayada razıyız
Selam anneler
bugün doktora gittik aşılarımızı olduk, bu ay sadece 500gr almış oğlum ama doktor normal olduğunu söyledi mama takviyesine gerek yok dedi
emme konusunu sordum, artık bebeklerimizin eskisi gibi sıklıkla acıkmayacağını, acıkma süresinin 3-4 saate çıktığını ve bebeği çok zorlamamak gerektiğini söyledi
su içirebilirsin ve meyvelerin sularından verebilirsin dedi doktorumuz
dişleri çıkacakmı diye kontrol ettirdm herhangi birşey yok ellerini ağzına alması normal onların tek oyunları bu şu anda dedi
geceleri duş aldırıp yatırmamızı önerdi
şimdi biraz ateşi var oğlumun ateş düşürücü verdik bekliyoruz
bunun dışında dönüşte otobüse bindik ve yaklaşık 15dk bi allahın kulu kalkıp yer vermedi kucağımda bebek olduğu halde hatta biri banane binmeseymiş madem otobüse dedi eşimle tartıştılar çk zoruma gittibi dahada otobüse binmek istemiyorum çocukla resmen insanlık ölmüş
neden ki??ne var kötu olan orada..mesela bız aılemden cok sıkıldık ben sımdı baska sehre atansak anında gıdeırm
dıyorum sneın de buna benzer bırsey mı sebep ne yanı...ayrıca ben sana gezdır demedım mı bak cocuk ınsanları
gördukce alısır ne guzel ıstee..
hmm ne güzel sordun demeeek içim ferahladı valla 1 dakıka emmeden nasıl 4-5 saat duruyor ya da açlık
da artık onun umrunda degıl mı anlayamadım kı şoka giriyorum..Mesela kızım altı kirliyken de hııc aglamaz:))
iyi barı 4 saatte emmelerı bızı de rahatlatır ben ılk kez bu hafta saat kurmuyorum canım kendı acıkınca
bakmaya baslıyor gögsumewalla ben kımseye guvenmıyorum dısardan bu yuzden asla yer beklemem
ınsanlar ucmus ya nerde eskı saygı vs..kör degıller sonucta ama bızde de hata var bana bazen ben
dersaneye gıderken bebeklı kadınlar tepeme dıkılırdı kafamın üstüne bebegı koyarlardı hatırlıyorum :)) bız bunu
yapamıyoruz ya ondan vermıyorlardır:))bır dahakıne öyle yap canım koy kafasına bebegı kalksın utanıp..
gercı ben öyle kadınlarda ınadına oturup yer wermezdım ayrı mesele:)))
5saat en fazla beklemek gerektigini soylemistim bazi arkadaslar 6-8saat uyuyabildigini yazmis.kan sekeri dustugunde cocuk uyanamaz devamli baygin bir sekilde uyur.o yuzden kaldirip emzirelim.cok bekletmeyin bebisleri
Selam anneler
bugün doktora gittik aşılarımızı olduk, bu ay sadece 500gr almış oğlum ama doktor normal olduğunu söyledi mama takviyesine gerek yok dedi
emme konusunu sordum, artık bebeklerimizin eskisi gibi sıklıkla acıkmayacağını, acıkma süresinin 3-4 saate çıktığını ve bebeği çok zorlamamak gerektiğini söyledi
su içirebilirsin ve meyvelerin sularından verebilirsin dedi doktorumuz
dişleri çıkacakmı diye kontrol ettirdm herhangi birşey yok ellerini ağzına alması normal onların tek oyunları bu şu anda dedi
geceleri duş aldırıp yatırmamızı önerdi
şimdi biraz ateşi var oğlumun ateş düşürücü verdik bekliyoruz
bunun dışında dönüşte otobüse bindik ve yaklaşık 15dk bi allahın kulu kalkıp yer vermedi kucağımda bebek olduğu halde hatta biri banane binmeseymiş madem otobüse dedi eşimle tartıştılar çk zoruma gittibi dahada otobüse binmek istemiyorum çocukla resmen insanlık ölmüş
selam millet nasılsınız bakalım
cuma günü pazaara gittik oğlum iyice alıştı arabasına ama bacaklar hep havada duruyoo herkes güldü bize
ordanda kanguru almaya gittik
benim oğlan durmadan gezmek istiyo diye annem aldı koy kanguruya heryere götür bu çocukta duracak hal ypl dedii
bi tanede oyuncak aldık çok sevdi arada kızıp homurdansada genel olarak seviyo oynuyoo
bugünde kontrole götürdük
malesef hastanede hiç durdurmadı beni sıcakta kanguruyla bi aşarı bi yukarı saniye oturtmuyo açıyo kocaman gözlerini devamlı bakınıyo etrafına ter içinde kaldım
doktorların odalarına filan heryere girdik çıktık herkesle samimi olduk agulaştık huuu dedik
doktorumuzu değiştirdik çünkü gitti burdan ama şidiki doktorumuzu pek sevdi oğlum kadın diyemidir nedir bayıldı bi saniye susmadı hu agu hu agu doktorda cevap veriyo filan epey muhabbet ettiler
6 kilo olmuş boyuda 60 santim dedi
koliği için 4. ayda geçmesi lazım geçmezse idrar tahlili yapalım dedi
ama idrar yolu enfeksiyonu olsa bebek rahat gözükmez devamlı ağlar belli saatlerde değil dedi
aşıda çok korkmuş olabileceğini ve bu durumunda kolikte etkili olduğunu söyledi
kilosuna nırmal dedi önümüzdeki ay yine bakacak gerekirse ek gıdaya geçirecek
rota virüsü aşısını söyledi hastanemizde isterseniz yapılıyo ama şart değil ayrıca rota virüsü aşısı oldu diye rota virüsü olmayacak diye bişey yok yine olabiliyo bu rahatsızlık yüzde yüz değil dedi
annelik içgüdün ne diyorsa onu yap dedi
biz yaptırmadık
aynen tahmin ettiğin sebepten istiyorum gitmeyi
canım ben hep sağlık ocagında yaptırıyorum kontrollerı. bunun için hiç doktora gıtmedım. bızım ebemızde artık haftada 100 gr ayda 400 gr sınırımız dedı. fazla kılo almayacaklarmış. en çıtır halen benım kızım 5500otobus içindde üzüldüm valla. benım bulunduğum yerde ınsanlar hem çok yardım edıyorlAR HEMDE DAHA BEN BINMEDEN YERIMI HAZIRLIYORLAR. KÜLTÜR FARKI NE YAZIKKI.
neden ki??ne var kötu olan orada..mesela bız aılemden cok sıkıldık ben sımdı baska sehre atansak anında gıdeırm
dıyorum sneın de buna benzer bırsey mı sebep ne yanı...ayrıca ben sana gezdır demedım mı bak cocuk ınsanları
gördukce alısır ne guzel ıstee..
hmm ne güzel sordun demeeek içim ferahladı valla 1 dakıka emmeden nasıl 4-5 saat duruyor ya da açlık
da artık onun umrunda degıl mı anlayamadım kı şoka giriyorum..Mesela kızım altı kirliyken de hııc aglamaz:))
iyi barı 4 saatte emmelerı bızı de rahatlatır ben ılk kez bu hafta saat kurmuyorum canım kendı acıkınca
bakmaya baslıyor gögsumewalla ben kımseye guvenmıyorum dısardan bu yuzden asla yer beklemem
ınsanlar ucmus ya nerde eskı saygı vs..kör degıller sonucta ama bızde de hata var bana bazen ben
dersaneye gıderken bebeklı kadınlar tepeme dıkılırdı kafamın üstüne bebegı koyarlardı hatırlıyorum :)) bız bunu
yapamıyoruz ya ondan vermıyorlardır:))bır dahakıne öyle yap canım koy kafasına bebegı kalksın utanıp..
gercı ben öyle kadınlarda ınadına oturup yer wermezdım ayrı mesele:)))
kimin aılesı var canım ??
BURDA BAZILARI DOKTORDAN DAHA İYİ BİLDİKLERINI SANARAK GENELLEMEYLE BOŞ
KONUSUYORLAR..HERKES KENDI COCUGUNUN NE ISTEDIGINI VE HUYUNU BILIR,ONA GÖRE
DAVRANIR..GELISIMI NORMAL OLDUGU SURECE UYUYABILEN COCUGU UYANDIRIP DA
EMZIRMENIZ GEREKSIZ BENCE..ARTIK GUNDUZ BILE COK ACIKMAZLARKEN!HERKES KENDI
BEBEGINI BILIYOR,DUZENINI KURUYOR ISTEDIGINI YAPAR..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?