2012 Şubat Anneleri

sanırım ben aşılarını hastanede vurdurcam
elimi ağırdır nedir mahvettiler oğlumu
bu seferde aynısı olur diye korkuyorum
önümüzdeki pazartesi 4. ay aşıları var
o günde hastaneye gidicektik
orda yaptıralım bari

biz yapmadık hiç
ilkkez duydum canım

geçmiş olsun canım
aynısı ikinci ay aşısında bizede olmuştu çok çektik
tam iki hafta uyudu uyandı ağladı
korkuyorlarmı aşımı kuvvetli geliyo anlamadımki
aynen ya delirdi resmen
kimsede olmuyorda neden bizde bu kadar ağır geçiyor anlamadım
öylede canım zaten dağ başında bi ilçede oturuyorum merkeze inmem 2 saat yollar çok kötü
burdaki hastaneye götürsem pislikten görünmüyor
oraya sağlam giren hasta çıkar malesef
o yüzden sağlık ocağına mecbur kalıyoruz
değil pansuman yapmak yatırmak mümkün olmuyorki çığlık çığlığa ağlıyor yavrum nasıl bi şok yaşıyorsa artık(

bencede fırsatın varsa hastanede yaptır canım belki daha kolay geçer
2 ay sonraya yine gün verdi bize 6.ay aşıları için((
ne zaman bitecek ya üff
ben strese giriyorum bu aşılar yüzünden

birde o kadar sevimliki yavrum
masaya yatırdıklarında gülüp duruyor hemşirelere
şebeklik yapıyordu
iğneyi batırdıklarında öyle bi ağlayışı vardı ki kendimi zor attım dışarı
içim öyle bi acıdıki(
allahtan eşim yanımdaydı
annelik ne zor bişey
şimdi bi iğne batmasına dayanamıyoruz
kimbilir ilerde ne acılar çekecekler
nasıl dayanıcaz Allah göstermesin
rabbim acısız mutlu sağlıklı bi ömür nasip etsin yavrularımıza inşallah((

herkese iyi akşamlar. ELEFERA ben tek başıma çıkamadıgım için (araba kullanmasını bilmiyorum) eşimin bi yerlere gidelim teklifini kabul ediyorum. kendisi evde durmaktan nefret eder. (ben de onun bu huyundan. açıkça nefret ettiğini de söyler) oğlanın ömrü yollarda geçti. izmir, ankara gitti geldi. 8-9 haziranda ankaradaydık. bu hafta sonu cumartesi eskişehire gittik. pazar günü de yakındaki ilçeye balık yemeye, sonra da başka bir ilçeye kiraz, vişne bahçelerine gittik. ben de evden çıkınca bana da moral oluyor. akşamları bulundugumuz ilçede çamlık parklar var, oralara gideriz, dondurma ve çayımızı içeriz. doruk orada çamların altında arabasında çok güzel uyuyor. adam oğlanı kendine benzetti. sokakta güzel uyuyor. yerler tankır tunkur olunca arabasını beşik sanıyor. tabi huysuzluk ettiği de oluyor. ancak bebeklerimizin huyu kırkı çıkınca çok değişti. bence sana da bi şehir dışı iyi gelir. sen bir de işe gidiyorsun.

PLAYDOH bizimki de kakasını sık sık yapıyor ayına göre bence. ancak renkte bi sıkıntı yok. ateş de yok. buradaki arkadaşların bebeklerinin yapamadıklarını okuyunca kendime sus şımarıklık etme diyorum.

HUGOCUK kız yine akıllıca bi şey dedin. kavanozda yogurt mayalamak. önerilerin devam etsin canım.

SAĞLIK OCAĞI: daha önce de burda yazmıştım. ben ocakta dr görmğyıorum. oğlan 1 aylıkken zorunlu hizmet için geldik ilçeye. ben aşıyı hemşireye yaptırıp çıkıyorum. 4. ay aşısında gittim, eşim geldi bizi almak için, dr. lara selam vermek için girdi. o arada ben de sordum ek gıdayı. kaçıncı ayınız bile demedi. sütün varsa süte debvam dedi. zaten 3 dr vardı orda. bizim dr oldugunu oldugunu öğrendiğim kişi sesini bile çıkarmıyor. diğer dr cevap verdi. ben de her şeyi hemşirelere soruyorum, hem onlar anne diye. demir ilacını bile burda duydum. benim eşim ilçede branşında tek uzman. ben ocagı tel ile aradıgımda veya gittiğimde ben doruk ç. nin annesiyim diyorum. falancı dr. eşiyim demiyorum ama bunlar bana dr eşiyim falan diye ilgilenmiyorlar galiba. benim eşimde pratisyenlik yapmıştı ama hastanedeydi. aile hekimliği yapmadı. bizimki pediatristlere sormuş. 4,5 aylık oldugumuzu söylemiş. ek gıdaya başlayın demişler. o da eve gelmeden gitmiş. danone yoğurt alıyorum diye danetti puding almış. bebeğe kakaolu puding yediriyor. ben bağırınca da sevdi işte yesin diyor. bu akşam ondan bağırdım. ayrıca muzlu ve çilekli de almış yedirecekmiş çocuk sevmiş. pediatristler demire hemen başlayın demişler. yoğurt, meyve yesin demiş. bana anlatıyor. bunlar yenecek diye. ama kendisi çocuga dondurma yediriyor. ben kabak tattırayım dedi akşam. oğlum yeme kus kus diyor. tam dayaklık adam çok kızgınım .

HUGOCUK aile meselelerine gelince hepimizde öyle canım. benim eşim tıp fak. okurken 7 yerden burs almış ve annesine ilk yıl 2 burma bilezik almış. annesi de o bilezikleri diğer oğlu üniversitede okurken bozmuştu. neymiş bizimkini dr yapmışlar. Allah zeka vermiş, burslu dersanelerde ve üniveriste okumuş. yani bişey yapmamışlar. nişanda bir çeyrek bile almadılar. düğünde altınlarımızı da aldılar. canım saymakla bitmez. bize hiç bir eşya almayıp, bekar öğretmen kızlarının evine kocaman led tv aldılar. 2 çocuklarını biz okuttuk vs. vs. 5 yıllık evliyiz. ben de devlette çalışıtorum. bir dikili ağacımız yok. ben de artık takmayım diyorum. ancak oğluma güzel hediyeler aldılar. çok daseviyorlar. ben bebek arabası almıştım çikko marka. onlarda baby2go aldılar daha hafif diye. altın takyılar. şık giyim falan da alıyorlar. iki tarafında ilk torunu seviyorlar. oğlumda seviyor onları. kayınvalidenin yanına giitğimde güzel bakıp oyalıyor çocugu.

kızlar biz ilk 2 ay 1,5 ve 1 kilo almıştık ama 3.ay 500 gr bu ayda 350 gramcık almışız dr boyuna gitmiş uzaması dedi ama 600 gr alınca ek gıdaya geçin demiş bazı drlar ya kafama takıldı ek gıdaya geçsemmi?

nisaNE bizde 4. ay aşısında 2 bacaktan ayptılar. sizde 4 aşımı oldu. orduda sen neredesin. bizde aslen orduluyuz. ailem izmirde. bizim forumda benim_olan vardı o da ordulu. sen görev için mi ordasın, nerelisin.

bu arada eskişehire giderken yolda şöyle oldu. yolda arabada kakasını yaptıgını gördüm. epey yapmıştı. açtıgımda yapmaya devam etti. biiti sandım. sildim, bezi altından aldım. bu arada delik tekrar genişledi ve yapacagını gördüm. koltuk kirlenmesi diye avucumu açtım ve kakayla doldurdu. tabi çığlığı bastım arabayı çek kenara, peçete verrrr diye bağırdım. epey de doldurdu avcuma...

nisaNE bizde 4. ay aşısında 2 bacaktan ayptılar. sizde 4 aşımı oldu. orduda sen neredesin. bizde aslen orduluyuz. ailem izmirde. bizim forumda benim_olan vardı o da ordulu. sen görev için mi ordasın, nerelisin.

bu arada eskişehire giderken yolda şöyle oldu. yolda arabada kakasını yaptıgını gördüm. epey yapmıştı. açtıgımda yapmaya devam etti. biiti sandım. sildim, bezi altından aldım. bu arada delik tekrar genişledi ve yapacagını gördüm. koltuk kirlenmesi diye avucumu açtım ve kakayla doldurdu. tabi çığlığı bastım arabayı çek kenara, peçete verrrr diye bağırdım. epey de doldurdu avcuma...

allahım yarabbim yaaa
yoğurt diye bebeğe pudingmi yedirmiş
tabiki sever tatlıyı kim sevmez heleki bebişler
ben bu sabah yoğurt mayaladım minik kavanoza
artıkk mama vermeyeyim diyorum
günde 1 kez mama veriyodum onun yerine yoğurt vereyim diyorum
bugün ilkkez vericem
inşallah güzel olur
akşam şeftali suyu verdik 1 kaşık
zar zurt osurdu

Kızlar günaydın.

Geçen sağlık ocağındaki doktora saçımın çok döküldügünden bahsettim test yaptı ve b vitamini eksik ondan dedi.
Zinco diye bir hap verdi kullanmaya başladım aman Allahım bu nasıl bir miğde bulantısı cuma akşamı kustum düşünün.
Doktoru aradım dedim böyle böyle bir bırak bakalım devam edicekmi dedi. Dün akşam içmedim bugün şiddetli bir şekilde
mide bulantım devam ediyor. Birde soguk sudan bademciklerim şiş berbat haldeyim. Yarın doktora gidicem hiç ihtimal
vermesemde hamilelik için bir kan testi yaptırcam. Doğum yaptığımdan beri regl olmadım takipte edemiyorum ama dikkat
ediyoruz tabi :)) inşallah kötü bişey bir hastalık belirtisi filan değildir. Varmı içinizde böyle olan.

canım aynı durum bende de oldu o hapın etkisiyle , aç karnına içiodum ama ben sonra tok karnına içmeyi denedim . ancak 1 saat sonra mide bulantısı geçmişti.
tabi diğer ihtimalde var ise :) hayırlısı olsun.

Bende aç karnına içiyorum. Yok ya diğer ihtimal yokta ne olur ne olmaz diye yazdım.

ben suan bebegim 7 kilo 3 numara kullanıyorum biraz küçük gelmeye başladı sanki 4 gecsem mi gecmesem mi karar veremedim...sizler ne kullanıyosunuz

Senın kocaman guzel bır aılen var.
Benım mınıcık :)

Canımı sıkan; esım sımdıden basladı, kızımın dogum gununu annesınde kutlarmısız.
Bılıyorum, kardeslerıde o ortamda bulunsun dıye ıstıyor bunu.
Onu ıkna ettım gıbı, 'ıstemıyorum, cok ıstıyorlarsa onlar buraya gelsın' dedım.
'ızın verır mısın gelmelerıne?' dedı, 'hayır' dedım
Ama emınım kayınvalıdem ve kayınpederım baskı uygulayacak, bızde kutlayalım dıye.
Akıllarınca butun aıle! bır arada olsun ısteyecekler.
Ben ıse bunu kesınlıkle ıstemıyorum.
Kendı aılem Bursa da, sanırım sırf dogum gunu ıcın gelmezler.
Aslında gelseler bahanem olurdu, annemler gelıyor, sıze gelemeyız derdım.

Masaallah.
ınsallah kolayca cıkarır dıslerını.
Darısı bızlere.

Senfat; bende araba kullanmayı bılmıyorum. Esımle de cok az zaman gecırıyorum.
Gıtmek ısterdım ama kızım huysuzlanacak dıye korkuyorum.
Ee bırde butun hafta calısınca , hafta sonu ev ısı v.s. oluyor.
Galıba gıtmesem daha ıyı olacak.

Ek gıda konusunda bende cok kararsızım, doktoru da bırsey demıyor.
Bu sabah ise sutumu sagamadım!
Gelmedı!
Boyle olunca ben cok uzuldum ve de sutum kesılecek dıye cok korktum.
Bu sebeple eger (ınsallah olmaz) sutum kesılmezse oruc tutmamaya karar verdım.

Aayyy pis yaramaz.

Benımde cok dokuluyor, hemde ne dokulme!
ılac kullanmıyorum.
Guya sarmısakla bakım yapıyorum ama nafıle ):

Bu arada benımde bır ara mıdem cok bulanıyordu, hamıleyım dıye cok korktum ve test yaptım.
Sükür negatıf cıktı.
ınsallah senın ıcın hayırlısı ne ıse o olur.

ben suan bebegim 7 kilo 3 numara kullanıyorum biraz küçük gelmeye başladı sanki 4 gecsem mi gecmesem mi karar veremedim...sizler ne kullanıyosunuz

Benım kızımda 7 kıloydu bır kac hafta once.
Su an 7,5 olmustur ve 3 numara kullanıyorum.
3 numara 9 kıloya kadar kullanılabılıyor.
4 buyuk gelır bence.

benim kızımda 1 haftada sadece 100 gr almış.böyle giderse bizde ayda 400 gr alırız ortalama(
umarım bu sadece bu hafta için böyledir
yok canım 2 tane yaptılar bizdede.
ben aslen ankaralıyım canım aybastıda ise öğretmenim
demek eline yaptı kakasını bu sabah bizimkide kafasına kadar yapmıştı

ya benimde saçım çok dökülüyor ne zaman geçecek acaba bu(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…