- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #68.921
arkadaşlar benim bebeğim 23 şubat doğumlu henüz ek gıdaya başlamadım bazen doymadığını hissediyorum acaba başlamalımıyım.
KILOSU naısl gıdıyor canım en ıyı kılodan bellı olur.benım bebeğimde 29 şubat doğumlu .doktorun su bıle vermeyecekısn dedı .
ben bimin bezlerine geçmiştim primadan
sonra benimki beyenmedi
saat başı altını aldırdı kıvrandı durdu
bu seferde çok bez giitti aylık prima parasına yaklaştık
sonra prima aktif bebeğe döndük tekrar
a101 den alıyorum 46lık paket 7-18 kg
fiyatı 20 tl
uygun geliyo
biminkide öyleydi kenarları kağıttan yapılmış gibi esnek değil oğlumda hiç sevmedi primaya geçtik
bende şimdi yoğurt makinasını düşünüyodum alsammı diye ama bilmiyorum
arzumunki ebebekte düşmüş fiyatı
ben kışın peteğin üzerinde çok güzel yoğurt yapıyorumda yazın güvenemiyorum ekşir filan diye alsammıkii
arkadaşlar benim bebeğim 23 şubat doğumlu henüz ek gıdaya başlamadım bazen doymadığını hissediyorum acaba başlamalımıyım.
KILOSU naısl gıdıyor canım en ıyı kılodan bellı olur.benım bebeğimde 29 şubat doğumlu .doktorun su bıle vermeyecekısn dedı .
benimki kafasıyla beraber belden yukarısını kaldırıyo ve öyle epey bekliyo
ve yan dönüyo
ama durup dururken değil emziği düşüyo onu almak için filan dönüyo
yoksa dönmüyo
dert etmeye gerek yok
her bebeğin bazı gelişim özellikleri daha hızlı bazıları daha yavaş seyredebilir
sanırım bunu onların istemesi gerekiyo
benimki emzik için dönüyo veya altını bağlatmamak için kaçmak için dönüyo ama emzik ağzındaysa asla dönmez
işlerine gelince öyle bir dönüyorlarki
hakkımızda hayırlısı olsun canım eşine başarılar birbirimize dua edelimm bol şans
inşallah canım inşallah kazanırlarda rahat ederler
senin eşin ne iş yapıyo canım
en sonunda prtaik çözüm buldum
termos bardağım vardı ne zamandır kullanmıyodum
onunla yaptım yoğurdu
içine ılık su koydum yoğurt şişesini koydum kapattım havluyada sardım oldu
ayy vallaha yaz günü napacam diye kara kara düşünüydoum
termos bardaktada su soğumuyo zaten saatlerce
evet hugocuk bak iyi fikir, benim de termos bardağım var. bebeklere günlük yoğurt yapmak için ideal. ama benim 5 yaşında kızım da var, yoğurda bayılır. ona bir küçük kavanoz devede pire kalırfırını ısıtıp, kapatıp, o ılık fırında da mayalasak olur herhalde.
ayrıca saçları dökülen arkadaşlar, benim de aşırı derece saçım dökülüyor, korkuyordum bir hastalığım falan mı var diye. herhalde emzirme dönemiyle alakalı. elimi ne zaman saçıma atsam mutlaka saç geliyor.
diyet bilgilerin için sağol canım.okudum ama kaç gündür girip yazma fırsatım olmamıştı.yalnız bi sorum olacak ana ve ara öğün arası kaç saat olmalı?
kızlar bende sizlerden özendim bebeğime şeftali,kiraz birde çilek tattırdım ama hiç öyle yalanmadı.yüzünü buruşturdu,itekledi.galiba henüz hazır değil.yada beyenmiyecek ek gıdaları.ozaman işim zor.
kızlar benim gebelik çizgim hala kaybolmadı.rengi sanki çok az açıldı gibi.boylu boyunca duruyor.sizinkiler?
ara öğünle ana öğün arası 2 saat yeterli canım
benimde gebelik çizgim kaybolmadı oğlumdada var belli belirsiz
öyle düşünme alışır merak etme ilkkez tadıyo ondan
benimki çok meraklı herşeye
ondan yer herşeyi danacık
ben geçen haftadan beri birer çay kaşığ veriyodum geçen gün ağladı daha çok istedi
bugün ilkkez 20 cc taze sıkılmış şeftali suyu içirdim biberonla
şeftali suyu bitti hala çekiyo cuk cuk tatlı diye
işte benimkinin kolik saatleri yaklaşıyo
yarım saat 1 saat sonra başlar nerdeyse
ve öğlen 1-2 gibi emiyo bidaha emmiyo taki akşam 10 da kolik saati geçiyo o saate kadar
emiyo gibi yapıyo iki kere çekiyo o kadar ağlıyo bırakıyo
bende meyve suyu verdim severek içer
belkiiiiiiiiiiiiiii
artıkkkkkkkkkk
bizahmetttttttttt
budünyaya alışırda ana karnını aramazda kolikten kurtuluruz diyeeeeeeeeee
bir ümit işteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
artık az yemeye başladım sözde!pazartesinden beri işte..inşallah devamı gelir.yoksa 11-12 kiloyu asla veremem!
ayy maşallah seninkiine negüzel iştahlı ,ohh afiyet olsun,yarasın..yavaş yavaş alıştırmak lazım.ama emmeyide bırakmasın sakın!belki sıcaklardan falan az emiyordur.
koliğide geeçeicek inşallah ,az kkaldı,çoğu gitti..bu aydan sonra düzelir inşallah..
bende 2-3 kaşık su vermeye başladım artık.doğrumu yapıyorum yanlışmı bilmiyorum ama terliyor ya,sıvı kaybı olmasın diye..aslında annemlerin ısrarıyla vermeye başladım.onlar ın zamanında bizlere veriyorlarmış hep.kızıyordu vermiyorum diye..bi kaç gündür veriyorum bende.
zaten hemşire kan ilacından sonra 1-2 kaşık ver demişti.
ya neden bi 5-10 dk ka bişey yazmazsak hemen çıkışımız yapılmış oluyor..zor oluyor her defasında şifre gir,isim gir!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?