2012 Şubat Anneleri

canım ben primadan başka kullanmadım ilk doğduğunda premium care kullandık sonra aktf bebek'e geçtik
bimin beziyle neredeyse aynıya geliyo, bimde tanesi 28kuruşa geliyo prima ise 31kuruş, çok fark yok arada bence değmez başka marka kullanmaya

ben yoğurdumu fırında yapıyorum
bir tanıdığımızdan sütü alıp 15dk kaynatıyorum sonra soğumaya bırakıyorum mutfak termometrem var 42-44 dereceye gelince mayalıyorum 1lt süt için 1 dolu tatlı kaşığı yoğurtla(süt satılan yerlerde doğal yoğurt oluyo mayalamak için alabilirsiniz)
daha sonra fırını 45dereceye getiriyorum kapağı açık bi şekilde tencere yada borcamı içine koyuyorum
4 saat sonra yoğurdum hazır, buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra taş gibi oluyo
deneyin bi alışınca hazır yoğurt yiyemiyosunuz

kızlara bu arada işe başladım
bebeğime annem bakıyo, evime 10dk uzaklıkta bi şubeye tayinim çıktı, öğle yemeğine eve gelip oğlumu emziriyorum, akşamda 16,30da çıkıyorum
çok şükür herşey yolunda hep böyle güzel gider inşallah

arkadaşlar benim bebeğim 23 şubat doğumlu henüz ek gıdaya başlamadım bazen doymadığını hissediyorum acaba başlamalımıyım.

KILOSU naısl gıdıyor canım en ıyı kılodan bellı olur.benım bebeğimde 29 şubat doğumlu .doktorun su bıle vermeyecekısn dedı .

kızlar bizde bu gün dr gittik aşılarımızı olduk benim kız sadece 390 gr almış ben sağlık ocağında tarttırmıştım bi ara biliyordum pek kilo almadığını dedim bu ay başlatır ek gıdaya ama dr ek gıdalara başlamıcaz dedi anne sütüne devam dedi 7250 olmuş boyda 63 cm olmuş kafasıda 41,5 olmuş

aboooo hugocuğum bebeğim maşallah senin kuzuna o kadar oldu mu yaa... çok şaşırdım ve çok sevindim vallahi...
rabbim analı babalı sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin bitanem...

en sonunda prtaik çözüm buldum
termos bardağım vardı ne zamandır kullanmıyodum
onunla yaptım yoğurdu
içine ılık su koydum yoğurt şişesini koydum kapattım havluyada sardım oldu
ayy vallaha yaz günü napacam diye kara kara düşünüydoum
termos bardaktada su soğumuyo zaten saatlerce

kızlar öğleden sonraları oğlum emmiyo
emiyo gibi yapıyo ama emmiyo
ama ağlamıyoda açım diye
sadece huysuz oluyo
ama mama verince içiyodu
acaba mama versin diyemi yapıyoki
bende bu sefer mama vermedim 1 şeftaliyi sıktım suyunu verdim biberonla
hepsini içti
mama vermedim
acıkınca emsin napimmm

evet hugocuk bak iyi fikir, benim de termos bardağım var. bebeklere günlük yoğurt yapmak için ideal. ama benim 5 yaşında kızım da var, yoğurda bayılır. ona bir küçük kavanoz devede pire kalır fırını ısıtıp, kapatıp, o ılık fırında da mayalasak olur herhalde.

ayrıca saçları dökülen arkadaşlar, benim de aşırı derece saçım dökülüyor, korkuyordum bir hastalığım falan mı var diye. herhalde emzirme dönemiyle alakalı. elimi ne zaman saçıma atsam mutlaka saç geliyor.

kocaman termosunda varsa kızınada onda yap canım
hani pikniklere filan giderken götürüyoruzya aile boyu
ondada kızın için yapabilirsin
saç dökülmesi hormonlarla alakalı endişe etmeyin herkeste olur
hormonlar düşüyo yavaş yavaşş ondan oluyoo

diyet bilgilerin için sağol canım.okudum ama kaç gündür girip yazma fırsatım olmamıştı.yalnız bi sorum olacak ana ve ara öğün arası kaç saat olmalı?

kızlar bende sizlerden özendim bebeğime şeftali,kiraz birde çilek tattırdım ama hiç öyle yalanmadı.yüzünü buruşturdu,itekledi.galiba henüz hazır değil.yada beyenmiyecek ek gıdaları.ozaman işim zor.

kızlar benim gebelik çizgim hala kaybolmadı.rengi sanki çok az açıldı gibi.boylu boyunca duruyor.sizinkiler?

ara öğünle ana öğün arası 2 saat yeterli canım
benimde gebelik çizgim kaybolmadı oğlumdada var belli belirsiz
öyle düşünme alışır merak etme ilkkez tadıyo ondan
benimki çok meraklı herşeye
ondan yer herşeyi danacık
ben geçen haftadan beri birer çay kaşığ veriyodum geçen gün ağladı daha çok istedi
bugün ilkkez 20 cc taze sıkılmış şeftali suyu içirdim biberonla
şeftali suyu bitti hala çekiyo cuk cuk tatlı diye
işte benimkinin kolik saatleri yaklaşıyo
yarım saat 1 saat sonra başlar nerdeyse
ve öğlen 1-2 gibi emiyo bidaha emmiyo taki akşam 10 da kolik saati geçiyo o saate kadar
emiyo gibi yapıyo iki kere çekiyo o kadar ağlıyo bırakıyo
bende meyve suyu verdim severek içer
belkiiiiiiiiiiiiiii
artıkkkkkkkkkk
bizahmetttttttttt
budünyaya alışırda ana karnını aramazda kolikten kurtuluruz diyeeeeeeeeee
bir ümit işteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

artık az yemeye başladım sözde!pazartesinden beri işte..inşallah devamı gelir.yoksa 11-12 kiloyu asla veremem!
ayy maşallah seninkiine negüzel iştahlı ,ohh afiyet olsun,yarasın..yavaş yavaş alıştırmak lazım.ama emmeyide bırakmasın sakın!belki sıcaklardan falan az emiyordur.
koliğide geeçeicek inşallah ,az kkaldı,çoğu gitti..bu aydan sonra düzelir inşallah..
bende 2-3 kaşık su vermeye başladım artık.doğrumu yapıyorum yanlışmı bilmiyorum ama terliyor ya,sıvı kaybı olmasın diye..aslında annemlerin ısrarıyla vermeye başladım.onlar ın zamanında bizlere veriyorlarmış hep.kızıyordu vermiyorum diye..bi kaç gündür veriyorum bende.
zaten hemşire kan ilacından sonra 1-2 kaşık ver demişti.

kolik yüzünden yapıyo çünkü saati geçtimi emiyo
bende su veriyorum çok scak
zaten doktor mamadan sonra bir iki çay kaşığı su ver demişti

bizde kolik geç başladı
geç bitecek diye korkuyorum
inşallah kısa sürede geçiririz
hafifledi gerçi ama
kucağımda gezdirmesem şiddetinden bişey kaybetmiyo

eneeeeeeeeeem onca saat yoktum hiçbişey yazmadınızmıı
hepiciğinizde burdasınız
maşşallah hepinizde pek sakinsiniz hanım hanımcık
beim gibi çok konuşmuyonuz yaff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…