- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #68.941
canım bu bebekten bebeğe göre değişiyor gelişim özelliklerine göre her bebek farklı zamanlarda döner bnce takma kafana zaten dönmesi yakındır,bnm kzım 3,5 aylıkken dönmeye başladı hatta bugün dönerken oyun halısından dışarı düştüdün sağlık ocağında doktor kızımı evirip çevirirken ben daha dönemiyor dedim
nasıl dönemez dedi
o arada hemşire geldi aşıya geçtik
mevzuda orada kaldı
aklıma bi kurt düştü şimdi
benim kızım hala dönemiyor
azıcık zorluyor gibi ama dönemiyor işte(
ellerinden tutunca kafasını kaldırmaya çalışıyor
ancak iyice çekersem kalkabiliyor
SİZLERİN BEBEKLERİNİZİN MOTOR HAREKETLERİ NASIL??
DÖNÜYORLAR MI?
SİZ ÇOK DESTEKLEMEDEN KAFASINI KALDIRABİLİYORLAR MI??
bncede hiç gerek yok makinaya,makina parasına bebeklerimizin yıllık yoğurdunu yaparızbenden size süper bir yoğurt tarifi
minik kavanoz pürelerinin kapları yıkanır kaynar suda bekletilirki bebeişlere uygun olsun
ardından süt eğer hazırsa bir taşım kaynatılır
kavanoza konur
serçe parmağımızı yakmayacak sıcaklığa ulaşınca 1 çay kaşığı yoğurtun içine biraz koyup karıştırırız
sonra bu mayayı ekleyip ağzını kapatırız
ve hafif sıcak dolu bir kap içine koyup üzerini örtüp iki saat bekletiriz
iki saat sonra bi bakın olmuşmu olmamışmı diye
işte basit yoğurt yapma makinasıııııııııııııı
yazın sıcakta sargıda kolay kolay soğumuyo su
sonra ağzını açıp biraz bekletip buzdolabında dinlendirebilriiz
günlük veya gün aşırı minik minik şişelere mayalayıp yumurcaklarımıza yedirebilriiz
isteyen içine taze meyve suyunu veya püresinide ekleyip verebilir
yanlız yoğurdun hepsini yedirmeyin bir çay kaşığı filan her seferinde mayalık bırakalımki doğallaşsın mayamız
buda güzel bir yöntemmiş bnde deneyim sağol cnm tarif içincanım ben primadan başka kullanmadım ilk doğduğunda premium care kullandık sonra aktf bebek'e geçtik
bimin beziyle neredeyse aynıya geliyo, bimde tanesi 28kuruşa geliyo prima ise 31kuruş, çok fark yok arada bence değmez başka marka kullanmaya
ben yoğurdumu fırında yapıyorum
bir tanıdığımızdan sütü alıp 15dk kaynatıyorum sonra soğumaya bırakıyorum mutfak termometrem var 42-44 dereceye gelince mayalıyorum 1lt süt için 1 dolu tatlı kaşığı yoğurtla(süt satılan yerlerde doğal yoğurt oluyo mayalamak için alabilirsiniz)
daha sonra fırını 45dereceye getiriyorum kapağı açık bi şekilde tencere yada borcamı içine koyuyorum
4 saat sonra yoğurdum hazır, buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra taş gibi oluyo
deneyin bi alışınca hazır yoğurt yiyemiyosunuz
bizde bu ay 350 gr aldık 6300 ama dr boyuna gitmiş dedi boyumuz 68 cm bnde düşünüyorum nie kilo almıyor die:44:kızlar bizde bu gün dr gittik aşılarımızı olduk benim kız sadece 390 gr almış ben sağlık ocağında tarttırmıştım bi ara biliyordum pek kilo almadığını dedim bu ay başlatır ek gıdaya ama dr ek gıdalara başlamıcaz dedi anne sütüne devam dedi 7250 olmuş boyda 63 cm olmuş kafasıda 41,5 olmuş
aslında KILOSUda gayet ıyı gıdıyor acaba gazımı var?benım bebeğimde cok gazlı başta memeyı hıç bırakmadı sureklı ağzında doktora dedım mama verdı bende hıç mama vermedım ıyıkı vermemışsım meyerse bebeğim gazı olduğundan memeye yuklenıyormuş.3aylıkken kılosu 7 kıloydu.benımkıde 3200 doğdu ama baya ac kalmış 2900 duştu bır anda memeyı bırakmıştı.2 900 doğdu canım şuan 6 300.bende hiç bişey vermiyorum ek ama çok sık emiyor hala 1 saat zor sabrediyor acaba doymuyomu dedim
kızlar bizde bu gün dr gittik aşılarımızı olduk benim kız sadece 390 gr almış ben sağlık ocağında tarttırmıştım bi ara biliyordum pek kilo almadığını dedim bu ay başlatır ek gıdaya ama dr ek gıdalara başlamıcaz dedi anne sütüne devam dedi 7250 olmuş boyda 63 cm olmuş kafasıda 41,5 olmuş
bugün oğlum çok dönmeye başladı sürekli dönüyo
yere kapaklanmış bugün sonra kaldırmış kafayı ıh ıh diyo
koltukta filan bırakılacak gibi değil
belkim koliği geçer böylece çok hareket ederse demi
kolik saatine yakın uyuyodu sonra annem geldi
annemi görünce yabancı diye hiç gıkı çıkmadı
annemin kucağında ama hiç bakmadı bile anneme
kolik saati geldi geçti sesi bile çıkmadan
yarına çıkartır acıısını
dün dr gittik yazmaya anca fırsatım oldu oğluşumun kaburgası gayet sağlıklı normalmiş çektiğim korku sıkıntı yersiz çıktı şükürler olsun Rabbim bizleri kuzularımızla imtihan eylemesin inş :)
gazıda var mı? benımkının cok gazı oluyor .hergun 12de başlıyo sabha 6ya kadar ayaktayız sonrada gun boyunca uyumak ıstıyor .2gun once doktor gaz ilacını degıştırdı.bu gaz ilacı ıyı geldı kakasını yapıyor ama bundada gun içinde yatmaya alıştığından sureklı yatıyor sonra gece sabaha kadar oturuyor nasıl duzelteceğim uyutmasam naısl ağlıyo nasıl.
kızlar bebişim ellerini nerdeyse boğazına kadar soktuğu için emdiği bütün sütü kustu.bu yüzden yıkamak zorunda kaldık 19.30da yıkadık 8 gibi uyudu çok erken bizim için normalde 11 gbi uyurdu sabah da 10 da kalkardı böylece ben de uykusuz kalmazdım şimdi çok erken sabahın köründe kalkacak napacam ben yaaaaaa:)
eskiden bu ferro sanolleri kan testi yapıp düşük değerde olanlara veriyorlarmış şimdi test mest yapmadan dayadılar çocuklara..sizce de mantıksız gelmedi mi
Selam kızlar nasılsınız,
giremıyorum semınerlerden ve hastaneden dolayı bu aralar..
Kızıma idrar kültürü almıştık ve 30bın bakterı bulundu,idrar
yolları enfeksıyonu olmus..Aranızda olan var mı neler yaptınız
tedavı ııcın ..??Biz şimdi ilaç kullanacagız ve böbrekten kaynaklı
olup olmadıgına bakacak doktor ultrason da cektirecegız..(
Fikriniz var mı veya neler önerırsınız??:18:
Selam kızlar nasılsınız,
giremıyorum semınerlerden ve hastaneden dolayı bu aralar..
Kızıma idrar kültürü almıştık ve 30bın bakterı bulundu,idrar
yolları enfeksıyonu olmus..Aranızda olan var mı neler yaptınız
tedavı ııcın ..??Biz şimdi ilaç kullanacagız ve böbrekten kaynaklı
olup olmadıgına bakacak doktor ultrason da cektirecegız..(
Fikriniz var mı veya neler önerırsınız??:18:
dün dr gittik yazmaya anca fırsatım oldu oğluşumun kaburgası gayet sağlıklı normalmiş çektiğim korku sıkıntı yersiz çıktı şükürler olsun Rabbim bizleri kuzularımızla imtihan eylemesin inş :)
hugocuk kaburgası normalmiş bi tarafı biraz daha büyük olurmuş bebişlerin dr.a kaburgasında sorun var dedik bizde adam lafı tıktı ağzımıza biri daha büyük dimi diyerek :)) aynı şeyleri yaşamışız nerdeyse şimdi çektiğim sıkıntıya gülüyorum bebişi kucama almaya korkuyodum kaburgasında bişey var canı yanıcak diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?