2012 Şubat Anneleri

şimcikk hemen diyeyim
yoğurdum oldu kızlar
taş gibi oldu termos bardakta
buakşam vermem artık bugün meyve suyu vermiştim bianda yüklenmek istemiyorum
yarın emmek istemediği saatte yediricem
yoğurt makinasına hiç gerek yokkkkkkkkkkk

canım bu bebekten bebeğe göre değişiyor gelişim özelliklerine göre her bebek farklı zamanlarda döner bnce takma kafana zaten dönmesi yakındır,bnm kzım 3,5 aylıkken dönmeye başladı hatta bugün dönerken oyun halısından dışarı düştü öyle korktumki şükür bişey olmadı

bncede hiç gerek yok makinaya,makina parasına bebeklerimizin yıllık yoğurdunu yaparız

buda güzel bir yöntemmiş bnde deneyim sağol cnm tarif için

bizde bu ay 350 gr aldık 6300 ama dr boyuna gitmiş dedi boyumuz 68 cm bnde düşünüyorum nie kilo almıyor die:44:

bugün oğlum çok dönmeye başladı sürekli dönüyo
yere kapaklanmış bugün sonra kaldırmış kafayı ıh ıh diyo
koltukta filan bırakılacak gibi değil
belkim koliği geçer böylece çok hareket ederse demi
kolik saatine yakın uyuyodu sonra annem geldi
annemi görünce yabancı diye hiç gıkı çıkmadı
annemin kucağında ama hiç bakmadı bile anneme
kolik saati geldi geçti sesi bile çıkmadan
yarına çıkartır acıısını

dün dr gittik yazmaya anca fırsatım oldu oğluşumun kaburgası gayet sağlıklı normalmiş çektiğim korku sıkıntı yersiz çıktı şükürler olsun Rabbim bizleri kuzularımızla imtihan eylemesin inş :)

kızlar bebişim ellerini nerdeyse boğazına kadar soktuğu için emdiği bütün sütü kustu.bu yüzden yıkamak zorunda kaldık 19.30da yıkadık 8 gibi uyudu çok erken bizim için normalde 11 gbi uyurdu sabah da 10 da kalkardı böylece ben de uykusuz kalmazdım şimdi çok erken sabahın köründe kalkacak napacam ben yaaaaaa:)
eskiden bu ferro sanolleri kan testi yapıp düşük değerde olanlara veriyorlarmış şimdi test mest yapmadan dayadılar çocuklara..sizce de mantıksız gelmedi mi

2 900 doğdu canım şuan 6 300.bende hiç bişey vermiyorum ek ama çok sık emiyor hala 1 saat zor sabrediyor acaba doymuyomu dedim
aslında KILOSUda gayet ıyı gıdıyor acaba gazımı var?benım bebeğimde cok gazlı başta memeyı hıç bırakmadı sureklı ağzında doktora dedım mama verdı bende hıç mama vermedım ıyıkı vermemışsım meyerse bebeğim gazı olduğundan memeye yuklenıyormuş.3aylıkken kılosu 7 kıloydu.benımkıde 3200 doğdu ama baya ac kalmış 2900 duştu bır anda memeyı bırakmıştı.

kaç aylık canım bebeğin?baya az almış .ama kılosuda ıyı gıbı.benımkı ayda 1300 keısn alıyordu bakalım bu ay ne kadar alacak 3,5 aylık .

gazıda var mı? benımkının cok gazı oluyor .hergun 12de başlıyo sabha 6ya kadar ayaktayız sonrada gun boyunca uyumak ıstıyor .2gun once doktor gaz ilacını degıştırdı.bu gaz ilacı ıyı geldı kakasını yapıyor ama bundada gun içinde yatmaya alıştığından sureklı yatıyor sonra gece sabaha kadar oturuyor nasıl duzelteceğim uyutmasam naısl ağlıyo nasıl.

geçmiş olsun canım çok şükür bişeyciği yokmuş kuzunun
peki şişlik neymiş
bizim bıngıldak hikayesi gibimi yoksa
bi akşam oğlumu eşim severken dedi bu çocuğun kafası delik
elledik evet açıklık vardı delikti
binbir senaryo kurduk yok dğumda vurdular kafasını sakladılar vs..
moraller sıfır gece yarısı araştırmaya götürüyoruz bi yandanda bu çok büyük bişey ameliyat yaparlar vs.. konuşup duruyoruz
ağladım ağlıycam
araştırmada gösterdik doktor çok ciddi bişey olabilir bizz çocuk konusunda yeniyiz yeterince iyi değiliz siz çocuk hastanesiine gidin dedi
iyice panikledik
ordan çocuk hastanesine gittik
doktor ne vardı dedi
çocuğun kafasında delik var dedik adam şaşırdı nerde dedi
bakın burda dedik
adam kahkaha attı
alın bebeği yürüyün eve o bıngıldak tabiki öyle olacak kapalıysa sorun dedi
eşimle gülerek geldik geri

o ağlarken elektrik süpürgesini veya fön makinasını çalıştır bakalım hala ağlayacakmı

Bebeklerde ferro sanol kullanımı

Ülkemizde bebeklerde demir eksikliği oranı her nedense çok fazla, sağlık bakanlığının son on yıldır üzerinde durduğu bebeklere ferro sanol uygulaması sayesinde bu oranın baya azaldığı gözlemlenmektedir. Bebeklerde demir eksikliği bebek gelişimini oldukça etkiler. Demir eksikliği ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Ferrosanol ‘u bebeğinize verirken çok az miktar ile başlamak gerekir. Bebekler de gaz sancısına ve huzursuzluğa, kusmaya neden olur. Bu tür yan etkiler ilk kullanımda meydana gelir. Anneler paniğe kapılıp ferro sanol’ü kesme eğilimine girerler. Bebeklerde ki bu yan etkiler siz ferro sanol kullanmaya devam ettikçe azalır. Anne ve babalar pes etmemeli ve az dan çoğa doğru miktarı yavaş yavaş artırarak bebeğin mide ve bağırsaklarını demir aperatına hazırlamalıdır. Bir müddet sonra ferro sanole bebeğin midesi ve bağırsağı alışacak ve gaz gibi, kabızlık gibi, mide bulantısı gibi, şikâyetler ortadan kalkacaktır. Bu alışma evresi bebeğin bünyesine göre değişir. Bazen, 15 gün kadar bazen de bir ay kadar alışma evresi sürebilir.

Ferro sanol’ün bebeğe zararı var mıdır?

Ferro sanol demir aparatının bebeklere bilindik bir zararı yoktur. Ferro sanol bütün diğer demir aparatlarından daha yüksek bir emilimi olan bir demir damlasıdır. Bebeklere oldukça faydası vardır. Ferro sanolün kullanımında dikkatli olur ve damlayı sulandırarak verirseniz bebeğiniz buna alışacak ve bir müddet sonra bebek ferro sanol kullanımında asla rahatsız olmayacaktır.

Sorumun cevabını bu yazıda buldum kızlar siz de okuyun güzel anlatmış...özellikle az miktarlarla başlanması önemli 9 damla dayadık çocuklara ..tam kusmalık iğrenç bi tadı var

banada çok saçma geliyor cnm ilacın üzerindede demir eksikliği tedavisinde yazıyor bnde başlamıycam sanırım bu yüzden

hugocuk kaburgası normalmiş bi tarafı biraz daha büyük olurmuş bebişlerin dr.a kaburgasında sorun var dedik bizde adam lafı tıktı ağzımıza biri daha büyük dimi diyerek :)) aynı şeyleri yaşamışız nerdeyse şimdi çektiğim sıkıntıya gülüyorum bebişi kucama almaya korkuyodum kaburgasında bişey var canı yanıcak diye

Selam kızlar nasılsınız,
giremıyorum semınerlerden ve hastaneden dolayı bu aralar..
Kızıma idrar kültürü almıştık ve 30bın bakterı bulundu,idrar
yolları enfeksıyonu olmus..Aranızda olan var mı neler yaptınız
tedavı ııcın ..??Biz şimdi ilaç kullanacagız ve böbrekten kaynaklı
olup olmadıgına bakacak doktor ultrason da cektirecegız..(
Fikriniz var mı veya neler önerırsınız??:18:

Canım nasılsın
çok geçmmiş olsun bebeğine
haber ver gelişmelerden Allah şifasını versin canım

çok geçmiş olsun canım, konu hakkında bi fikrim yok ama bol bol dua ederim bebeğin için

günaydın kızlar...
bennebileyim geçmiş olsun canım inş biran önce düzelir
buarada bizde başladık kdemir ilacına
ama bizimki ferrasanol değil
santafer diye bi ilaç
9 damla verilecekmiş
dün ilk kez verdim
bütün ilacı önce ağzında bekletti sonra yüzünü buruşturdu
veeeeeeeeeeee
olduğu gibi yüzüme püskürttü
elim yüzüm üstüm başım
kızımın eli yüzü üstü başı kıppkırmızı olduk
umarım lekesi çıkar kıyafetlerden
hiiççç sevmedi nasıl vercem bakalım
eczacıya sormuş eşim
9 damlayı gün içine yayın az az verin demiş
biz anne sütüne karıştırıp verelim diye düşünmüştük anne sütüne karıştırmayın demiş

çok sevindim canım birşey çıkmadığına. çok üzülmüştüm mesajını okuduğumda.

cok sevindim canım şükür bişeyi yokmuş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…