- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #70.881
bende internette araştırırken görmüştüm.deniyim dedim.az önce yedirdim.valla yedi maşallah.ama kırmızı biberi sanıtım biraz fazla gelmişti.birdahakine daha az koyarım.
benimki maşallah pütürlü mütürlü demiyor veriyorum yiyor ama açsa!yoksa ağzını bi kapatıp ,büzmesi var yememek için,mümkünatı yok açtıramıyorum toksa!
bende suyla karıştırıcam.ıhlamurla falanda karıştıran vardi diye hatırlıyorum.
aynen eşimde böyle diyor ama dinleyen kim.
gel babası geeel geeel yapıyor benim bebeğim anca öğrendi!DDD
ama dün sahur vakti emnzirirken yaptı bugün yapmıyor.DDD unttu galiba!!
birde benim bebeğim oturmayı sevmiyor sanırım.her otutrrtuğumda kendini iterek aşağıya kaydırıyor.zzaten geç kaldım oturtmmakta ,oturamıyacak diye korkar oldum!!(
kızlar balkabağı da çok faydalıymış bebeklere.interneete araştıtrken bulmuştum.öyle yazıyordu.balkabaklı irmikli püre tarifi vardı,içine birde formül süt.
denemek lazım.
merhaba kızlar geçmişi okudum biraz ama oku oku bitmedi :) herkes iyidir inşallah arada bir girip biraz okuyup çıkmak zorunda kalıyorm herkes ek gıdaya geçti galiba ben hala hiçbirşey vermiyorum sadece emziriyorum doktor başlama diyor tattırıyorum hevesli bizimki bakalım tam anlamıyla başlayınca ne yapacak birde 6 ay aşılarını yaptıran varmı? benim kızımın idrar yolu enfeksyonu devam etti şuruba rağmen doktor 10 tane iğne verdi 3 tane kaldıhergün iğne yiyor inşallah iyileşir artık
aynen benim kızımda ne zaman yüzüstü dönse hemen bi pırt hemde uzuuunnn bi pırt yapıveriyokızlar bebeğim artık iyice dönmeye başladığundan beri her döndğüğünde bi gaz çıkarıyor ..pırt pırt yapa yapa dönüyorDDDD
kızlar benim bebeğimin dün dişi göründi demiştim ya,onun tamamen çıkması nrkadar bi zamanı bulur
merhaba kızlar geçmişi okudum biraz ama oku oku bitmedi :) herkes iyidir inşallah arada bir girip biraz okuyup çıkmak zorunda kalıyorm herkes ek gıdaya geçti galiba ben hala hiçbirşey vermiyorum sadece emziriyorum doktor başlama diyor tattırıyorum hevesli bizimki bakalım tam anlamıyla başlayınca ne yapacak birde 6 ay aşılarını yaptıran varmı? benim kızımın idrar yolu enfeksyonu devam etti şuruba rağmen doktor 10 tane iğne verdi 3 tane kaldıhergün iğne yiyor inşallah iyileşir artık
herkese selam kızlar
bugün dr.a gittik 6.ay aşılarımızı olduk 2 bacaktan 1 koldan 1 ağızdan
aşılardan hemen önce hastanede fitil attık ki ateşi çıkmasın
ek gıda verdiğimiz halde bu ayda 370gr almış boyu 70cm olmuş
dr.gelişimi gayet iyi dedi kilosuda normal takılma dedi
çorbalara bundan sonra 50gr kıyma veya et katmamızı istedi ayrıca domateside deneyerek alerji yapmazsa çekirdeklerini çıkararak kullanabileceğimizi söyledi
kahvaltıda yarım çay kaşığı kadar katı yumurta sarısı tuzsuz peynir vercez
yoğurt midesini ekşitip kusturduğu için bir süre verme dedi
devam sütü konusundada sma'nın diğer markalaralara göre daha tatsız olduğunu aptamil ve hero babyi bebeklerin daha çok severek yediğini söyledi
birde yazmıştım önceden arı mama kullanıyorum birkaç gündür, sordum dr.a besleyici özelliği olmadığını kullanmaya devam edeceksemde devam sütüyle yapmamı iistedi
zaten çok kalmadı bitince hero baby yada hipp alırım yine
böyle işte kızlar, öpüyorum hepinizi iyi haftasonları herkese
çok şükür atlattmışsınız canım
eğer maddi olarak zorlamıyosa sma al derim ben dün içine iki tane cicibebe ekledim içti sıpa
hippte organik o da olabilir ama tadı aynı sma gibi tatsızdır onunda hipp ve sma bu konuda oldukça katı
cicibebeyle ilgili bende olumlu olumsuz çok şey duydum ,kararsız kaldım ama geçen hafta gittim aldım 1 paket.bi kaç kez meyve püresinin içine birer tane ufaladım koydum.değişik olsun,birazda tok tuttsun diye.
bende senin verdğin meyvelerden veriyorum ama şeftaliyi hergün vermemeye çalışıyorum.armut ve cicibebe çok güzel oluyor.benimki çok sevdi.
başka elma suyu yapıyorum biberonla içiriyorum.içine bikez havuç suyu katmıştım.onuda içti.
geçmiş olsun canım.acaba diş çıkarıyor olabilirmi seninki?
tarif için sağol canım.un falan koyulmuyor sanırım.faydasıda yok zaten.pirinçler o kıvamı veriyordur sanırım.
haşladıktan sonra rondodan geçirirsek bişey olmaz gibi geliyor.allah korusun yinede.
kızlar bende bebeğimi sürekli başka bebeklerle kıyaslıyorum.dışarı çıktığımızda kucakta ,arabada bebek görsem hemen kaç aylık diye sorasım geliyor annesine!!!eskiden umurumda bile olmazdı.internetten bakıyorum sürekli hangi ayda neler yapabilir diye ,sonra benim bebeğim bunları yapabiliyormu diye bakıyorum.çok şükür yapıyor oluyor ama en ufak bi yapamadığı bişeyini görsem tedirgin oluyorum.mesela sırt üstünden yüz üstüne geç döndü benimki,onu takmıştım niye dönmüyor diye.4bizden 4 ay büyük arkdaşımın oğlu 10.ayına girmeden yürüdü.benimkide yüyürmü acaba diye şimdide onu takıyorum.paronayakmı oldum ne!hiç sevmem aslında böyle çouklarını kıyaslıyanları,çok kızardım.bende öyle oldum.eşim çok kızıyor bu durumua!
aynen canım ya demek kı anne baba olunca boyle oluyor dedıgın gıbı ınsallah ılerleyen zamanlarda dahada abartmayız bıde ısın komıgı toplantılarda velılerıde tembıhlıyorum sakın karsılastırma yapmayın cocugunuza bunu yansıtmayın dıye:) ben ıngılızce ogretmenıyım canım sen?
Evet gerçekten size katılıyorum daha şimdiden kıyaslar olduk o değil tüm aile torunlarını göz bebeği yapıyor sevgilerinden hemen bu bambaşka diyolar hele eşim garson her akşam iş yerine yemeğe gelen bebekleri anlatıyo gururla benim oğlum bambaşka diyo.... Kızıyorum yapma diye... Bende dayımın kızının benim sıpadan 45 gün büyük oğlu var onla kıyaslıyorum mesela kilosunu sorun ediyodum o 7700 grmış benimkide 7500 gr dı geçen ay bunu duyunca içim rahatladı hemde o oğlumdan kısa olduğu halde dedim... Anne olmak demek böyle bişey.... Oldum olası araba kullanan baayanlarada imrenirim bende o cesaret yok bence sende yapabilirsin betülcüm yoksa ordulu hemşerimsin ben telden yazabiliyorum anca böyle...eskiden bu topiğin şen sesiydim çok özledim sizleri... Ama artık bu sıpalardan aman yok zaten... Evde hep benle vakit geçirdiğin hep yanında olayım istiyo evet ayak baş parmaklarıda hep ağzında bizimkinin ek gıda 2 kaşıktan sonra yemiyo millet yumurta sarılarına gçti diyorum bakıyorum ağzını kitlemiş bana:)bakalım 6cı ayı bitsin daha bi üstüne düşerim sıkoğaz etmiyorum şimdi...ayrıca emeklemesi hergün ilerledi koyduğum yerde yok yandığımın resmi....çok dikkat istiyo ne bulsa ağzına sokuyo çünkü.... Kazamız mübarek ola.... Bu dönemler hem zor hem en güzel zamanları... Yürümeden önceki son raund lar....
Canım çok anlayışlı bir baban yoksa o işi öğrenemezin seni daha çok strese sokar.
Hemen bir hoca bul üç beş derse kalmaz öğrenirsin. bir haftadır hoca ile çalışıyor olsaydın şimdiye yolların fatihi olurdun :))
İlk başlarda zor geliyor insana ama inan kolay aslında.
Gerçi ben hoca tutup öğrendim hocanın arabası vitesliydi. Sanırım dört beş derste hallettim.
Bizim araba otomatik deh diyorsun gidiyo çüş diyorsun duruyo :))
otomatik olması buyuk avantaj.eşim beni böyle görsün kesin hemen gider o da alır otomatık vitesinşallah öğrenirim bugün tek çıktım dolaştım biraz ama şanslı gunumdeydım bence :)
selam millet
dün akşam kayınvalideye gitmiştik benimki yıktı ortalığı
1 saat zor durduk o da muhallebisini yedirdim orda o yüzden durdu
çok ağladı çok katıldı ağlarken
eve geldik gülmeye başladı
anaaaaaaaaam yerim ben bu minik popoları :52: iki tane şunlara bak yaaa tam ısırmalık :52:[/QUOTE .!.:Allah razı olsun hugocuk :) walla tam ısırmalık bide şirinler maşallah.rabbim evlatlarımızı bizlere bağışlasın inşallah.hayırlı ömürler versin inşallah.
bi de o popolar bi pır pırt ediyor "ııııııııhh " diye yiyesim geliyor :):):) demin mama yerken pırt pırt edip bide yüzüme bakıyorlardı şaşkın şaşkın :):):)
bi de yüzlerini görseniz maşallah nazarlardan saklasın rabbim çok güzeller.derler ya kuzguna yavrusu şahin görünür diye o hesap :)
kızlar bebeğim artık iyice dönmeye başladığundan beri her döndğüğünde bi gaz çıkarıyor ..pırt pırt yapa yapa dönüyorDDDD
kızlar benim bebeğimin dün dişi göründi demiştim ya,onun tamamen çıkması nrkadar bi zamanı bulur
artık hareket ediyorlar ya gazlarını kendileri çıkarıyorlar artık o yüzden pırt pırt ederler.çok tatlı görünüyorlar o zaman ama :):)
göründü ise bir hafta içinde yavaş yavaş çıkar ama tamamen değil :) benim kızımın 4 aylıkken kabardı.geçen ay çıkardı hala çıkıyor.şimdi 6 aylık :):)
bi de yüzlerini görseniz maşallah nazarlardan saklasın rabbim çok güzeller.derler ya kuzguna yavrusu şahin görünür diye o hesap :)
artık hareket ediyorlar ya gazlarını kendileri çıkarıyorlar artık o yüzden pırt pırt ederler.çok tatlı görünüyorlar o zaman ama :):)
Gunaydin bayanlar sabah 7 den beri ayaktayiz, birsey sorucam bu ay sonunda biz formul sutte 2 numaraya gecicez, dogdugundan beri ilk 2 ay aptamil kalaninda bebelac kullandik suan bebelac kullaniyoruz hero baby 2 dusunuyorum sizce?
mycupcake, ben de bulamaç kahvaltılara karşıyım aslında. kızımı da öyle karışımlara alıştırmadım. bu sabah deneme amaçlı bir bakayım yiyecek mi dedim. yedi Allah a şükür. bir kaç kez yesin, sonra ayrı ayrı devam ederiz.
şu araba kullanma konusuna gelince, 2011 kışında ehliyetimi aldım ve eşim de kullanmayı öğretmeye başladı. hava soğuk olduğu için arabanın kliması sıcakta, ben de çok heyecanlı ve stresli olduğum için suratım oldu pancar. tam kullanmaya başladım, trafiğe çıktım birkaç kez, hamile kalınca araba kullanma hevesim de kursağımda kaldı. ben de çok istiyorum özel hocadan ders alıp, yolların tozunu attırmak
bugün kendimize yayla çorbası yapıyordum. tuzunu, nanesini koymadan önce ömer'e biraz ayırayım dedim. azıcık içirdim çorbadan. pirinçler biraz rahatsızlık verdi ama ben de pirinçlerinden çok koymamıştım zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?