2012 Şubat Anneleri

anammmm bizim tontişler adaş:) ömer birsinin adı mıydı yoksa sevdiğinizden mi verdiniz??

günaydın betülcüm.

ömer'i ben çok istedim. eşim de bir akrabalarının adı diye pek sıcak bakmıyordu, sülalede bir tane var nasılsa diyordu. biz de tuğrul'da karar kıldık. hastanede bile herkese tuğrul dedik. sonra hastaneden eve gelirken nüfus müdürlüğünün önünden geçiyorduk, hadi kimliğini çıkartalım dedi eşim. gitti. biz arabada bekliyoruz. geldi sonra kimliği bana uzattı. bir baktım ömer. sevinçten havalara uçtum. o meğerse biz daha doğuma gitmeden önce ömer'in beşiğini kurarken kameraya çekiyorduk, o zaman da ben odada yokken annesi tuğrul biliyor ama ömer olacak demiş kameraya

çok beğeniyorum bu ismi ama sokakta bile severken adını soruyorlar, ömer diyorum, ömerler fena olur diyorlar. inşaallah sinirli birşey olmaz

siz nasıl bu isme karar verdiniz ?

bi fikri olan yok muu???

bi fikri olan yok muu???

canım bence çok değil. ben de senin verdiklerini veriyorum oğluma. sebze püresi yemediği için onun yerine bazen meyve püresine cicibebe ekliyorum, bazen sadece meyve püresi veriyorum. ama ölçülere takma sen. zaten onlar yese yese 2 çay bardağından ne kadar fazlasını yiyebilir ki. en fazla yarım çay bardağı fazlası olsun. ben ne verilip, ne verilmemesi konusunda titiz davranmaya çalışıyorum ama ölçüleri boşver. zaten minicik mideleri fazlasını almaz.

cevabın için sağol canım.emmek istemiyor bazen bende acaba çokmu diye düşündüm.özellikle yatmadan önce verdiğim muhallebi onu baya tok tutuyor sanırım çünkü gece problem çıkarıyor daha ziyade..bende gerekirse muhallebiyi kesmeyi düşünüyorum yada gece yerine gündüz aralıklarla vermeyi.
bakalım deneye yanıla geçircez bu dönemi
en sonunda da her bebek kendi yolunu çizicek sanırım

nisanecim ben muhallebiyi 1-2 saat önce veriyorum yatmadan. sen de öyle bir dene bu akşam. hemen yatmadan önce verdiğinde sindiremiyordur belki. gece zaten acıktığında bizimki emmeye uyanıyor mutlaka.

aynen öyle doyamıyorum öptükçe öpesim geliyor bazende hiç büyümeseler diyorum bazende bi üç-beş sene sonra bi daha bebek severiz diyorum :)

iyice ezip verseydiniz ben eziyorum tam parçalanmıyorlar ama ağızlarında oynatıyorlar mesela çiğner gibi.

milupa kabız yapıyor..sma da çok iyi.benim 35 yaşında bi arkadaşım var.sma ile büyümüş :)

anammmm bizim tontişler adaş:) ömer birsinin adı mıydı yoksa sevdiğinizden mi verdiniz??

benimde kardeşimin adı ömer.ömerler kendilerine çok güvenirler bide haylaz oluyorlar sanki :)

muhallebi verdiğiniz zaman gece emmez.çünkü tok tutuyor.bende iki çay bardağını geçmicek şekilde veriyordum ama bazen istiyorlar birkaç kaşık tolerans gösteriyorum.
bizim doktorumuz saatli verdi.

mesela sabah 9 da meyve püresi
öğlen çorba
akşam 16 da mamadan yapılmış yoğurt
19 da kaşık maması.

birde biz anneler herşeyi yesinler istiyoruz.bebeklerimiz hep bir adım önde olsun istiyoruz.herşeyi önceden yapsınlar istiyoruz.mesela erken yürüsünler ,erken konuşsunlar,yemek seçmesinler.

geçen güne kadar çorbayı yemiyolar diye üzülüyordum şimdi bugünle beraber iki gündür bi çorba kasesini bitirdiler.birde çorbaya bugün maydonozda ekledim :)

hamdolsun inşallah bi daha da yemek seçmezler

Son düzenleme:
melitta bebeişlerinin biri kız biri erkek sanırım
ohhh maşallah ne güzel
aynı anda ikisininde tadını almış olacaksın:13:
ve sanırım seninkilerde 12 şubat doğumlu
bizde 12 şubat doğumluyuz ve bugün yarı yaşımızı kutluyoruz
sizinde yarı yaşınız kutlu olsun

Berfin daldan dala atlamissin sende:)bence bebelac yerinehero baby ver nefret ediyom obebelactan iran mamasi resmen digeri hic olmazsa ulkerr.ben sma 2 aldim tavsiye ederim.
yok ben daldan dala atlamadim, premature oldugu icin dr verdi ben sadece hero baby kendi tercihim oldu, sanirim hero baby alicam

çorbalara formul süt ekledim dün sevdi

csurekli katma arada kat sonra alisirsa normal haline alistirman icin tekrar basa donersin, ben arada katiyorum

bu minik popişlerle nasıl başediyosun uslularmı

yok ben daldan dala atlamadim, premature oldugu icin dr verdi ben sadece hero baby kendi tercihim oldu, sanirim hero baby alicam

csurekli katma arada kat sonra alisirsa normal haline alistirman icin tekrar basa donersin, ben arada katiyorum

sürekli katöıyorum canım kıyma eklediğimde katmıyorum
zaten yulaf aldım onuda eklerim arada
ama muhallebiyi suyla yapılmış sade yemiyo kesinlikle
devam sütlü pekmezli cevizli olucak illa

melitta bebeişlerinin biri kız biri erkek sanırım
ohhh maşallah ne güzel
aynı anda ikisininde tadını almış olacaksın:13:

evet biri kız biri erkek ikisinin de tadı apayrı :) ikisini de ayrı ayrı yiyesim geliyor bir iişveli , biri ağırbaşlı :)

ve sanırım seninkilerde 12 şubat doğumlu
bizde 12 şubat doğumluyuz ve bugün yarı yaşımızı kutluyoruz
sizinde yarı yaşınız kutlu olsun

aaaaaaaa evet 12 şubat :):) teşekkür ederim sizlerinde inşallah rabbim hayırlı ömürler versin evlatlarımıza :)

bu minik popişlerle nasıl başediyosun uslularmı

oğlum çok uslu çok şükür ama kızım cadı bir orduya bedel bide sevdiriyor kendini dün akşam mama yerken öksürüyor numarası yapıyor biberonu çıkarıyorum aüzından babasına bakıyor sonra yine biberonu veriyorum ağzına yine öksürmüş numarası yapıyor yine çıkarıyorum yine bakınıyr çığlık atıyor.
çok oyuncu kzıım ya bide babası ile aralarında öyle bir aşk var ki sormayın.çok düşkün ikisi de birbirine.baba geldi mi hemen şımarıyor ayaklarını atıyor çığlık atıyor :):):)

bu sabah eşimle beraber kahvaltı yapabilmek için mama sandalyesine oturttum oğlumu yanımıza aldık çok mutlu oldu çok şımardı
mamasını iştahla yedi hiç huysuzlanmadan
ana kucağında veya yerde yediremiyodum mızlanıyo çok taşkınlık yapıp heryeri batırıyodu böyle çok mutlu oldu
oyuncakta koydum önüne hem oynadı hem bize baktı hem yedi

maşallah
ikiside yaramaz olsa işin zor olurdu
o öksürük numarası bizdede var

mama sandalyesi almak isteyen arkadaşlara ufak bir tavsiyem var
bebeğinizin sakinlik durumuna göre mama sandalyesi seçin
hareketli yaramaz bir bebeğiniz varsa ağır sağlam bişey alın
bizimkide sağlam ama oğlum o kadar hareket edip yaramazlık yapıyoki o kocaman ağır mama sandalyesini hareket ettiriyo
pat pat vura vura zıplaya zıplaya tepine tepine ne kadar dayanır bilmem
bikaç gündür çok yaramazlık yapmaya başladı
eskiden korkar herşeyi ellemezdi şimdi ne görse saldırıyo
mama kaşığını almaya çalışıyo çekiştiriyo alıyorum bu sefer mama tabağına saldırıyo elini içine sokup yüzüne sürüyo kahvaltı sofrasına uzanmaya çalışıyo
ben elindekini alıp müdahale edince saniyede onu bırakıp başka bişeye saldırıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…