- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #70.861
o zaman maşallah bebeğine canım ne güzel yyebiliyor benimki hemen kusuyor en ufak bişey boğazına takılsaşehriyeleri haşlamadan önce kırıyorum biraz haşlandıktan sonra ezmıyorum. bir de ben memleketteyım zaten ama bizim fındgmız yok çok şükür allaha:))
ya kızlar yaaaaaşu arabayı kullanabılenlerınız var mı aranızda? ben ne becerıksızmişim ya bi beceremedim şu işi.eşim arabayı bana bıraktı kendısı memlekete dönerken.baban çalıştırsın dedi.gelince şoför betül beni gezdircek diyo şimdi de.1 haftadır nerdeyse her akşam çalışıyorum amaaaaaaaa gel gelelım stres yapıyorum.stres yapınca da olmuyo.anam ne zor işmiş bu ya.ıstanbulda trafıge hayatta çıkamam heeeee.pfff bu işi becerebileniniz varsa nolur beni aydınlatın,rahatlatın yoksa bu akşam ya babam arabadan inecek ya ben
ocağa çorba koydum
kabak havuç ve ilk defa taze fasülye
nasıl bişey olcak acaba
umarım yer
birde kızlar hiç şu siyah erikten bebeğine vermeyi deneyen oldumu???????????
ysaklılar arasında varmı acaba
dün eşim aalmış vermeye cesaret edemedim???
buarada bende bebeğini hiç istememesine rağmen kıyaslayanlardanım
alt komşumun kızı bizden 40 gün büyük
resmen psikopata bağlamıştım biara
o kilolu bizimki neden kilo almıyor
o dönüyor bizimki niye dönmüyor o kalkıyor bizimki niye kalkmıyor
eşim çok kızıyor biraz olsun durdurmaya çalışıyorum bende kendimi
havuç,patates,kabak,kırmızı biber,bunları haşlayıp,iyice ezdim,içine biraz irmik kattım kapatmaaya yakın.pişincede püre haline getirip biraz labne ilave edicem.olurmu sizce??
çok mu karışık oldu ki?midesi bulanırmı acaba?
yarın inşallah ilk kahvaltı denenemizi yapıcam:
biraz labne,biraz yumurta sarısı,1 cicibebe,miinik bir ufalanmış tam buğday ekmeği uno markasının,pekmez bunları iyice suyla ezicem vericem.
formül sütümüz yok.bu ay geçsin 2 numaralıdan allıp bulundurucam,böyle şeylerde lazım oluyor.
bende geçen haftaya kadar resmen bunalımdaydım, mutsuzdum. baktım beni mutlu etmek için çaba harcayan yok ben kendimi mutlu etmesini bilirim dedim vee önce kuaförüme gittim, saçlarım platin, yeniden dip boyasını yaptırdım, bade işçil kesimi, önler uzun arkalar katlı kısa bombeli, manyak iddialı bir saç yaptırdım, bu arada 3-4 kilo verdim, kendime maviden 1 beden ince gösteren bir kot aldım, makyaj full, giyindim kuşandım işe geldim,şimdi daha iyiyim
merhaba kızlar bana meyve püresi ,yoğurt ve sebze çorbası dışında önerebileceğiniz gıdalar var mı ? yaptıklarımdan ufak ufak tattırıyorum fakat doktorumuz sezbze çorbası ile başlattı ama bebeklerim iğrendiler ama içine çok az tuz kattım bayıla bayıla yediler.
tuz katma canım bece ,tuz zararlı onlar için
biliyorum tatlı ve tuzlu olmaması gerekiyor fakat böyle de yemek ayıracakalr gibime geldi ? sizler neler yapıyorsunuz ?
eğer baş edemezsem normal öğün öğün başlayacam sabah kahvaltısı dahil
bende kahvaltıda labne veriyorum,bu aralar ben labne yediğim için.kızlar gecmıse bakınca labne peynırden bahsedılıyor bellı bı cesıdı ve markası var mı verdıklerınızın dr mu tavsıye ettı bunu?labne agır bı peynır sankı?
oğlumun isiliği için aile hekimliğine gittik. sağ kolu bayağı isilik olmuştu. kalmosan, bepanthen falan sür dedi hemşire. ayrıca ferro sanol'ü yine söyledi. 2016 son kullanma tarihli damlaların parti no'su 49 ile 71 mi 73 mü unuttum bu aralıktaki olanları vermeyin dedi. ben de çöpe attım. ferro sanol B yazdı. şurup şeklinde.
ya kızlar yaaaaaşu arabayı kullanabılenlerınız var mı aranızda? ben ne becerıksızmişim ya bi beceremedim şu işi.eşim arabayı bana bıraktı kendısı memlekete dönerken.baban çalıştırsın dedi.gelince şoför betül beni gezdircek diyo şimdi de.1 haftadır nerdeyse her akşam çalışıyorum amaaaaaaaa gel gelelım stres yapıyorum.stres yapınca da olmuyo.anam ne zor işmiş bu ya.ıstanbulda trafıge hayatta çıkamam heeeee.pfff bu işi becerebileniniz varsa nolur beni aydınlatın,rahatlatın yoksa bu akşam ya babam arabadan inecek ya ben
bulamaç yapma arkadaşım bence.selam kızlar...
dün oğluma sadece patates haşlayıp, püre yaptım yine yemedi, yine yemedi. valla vazgeçicem en sonundabu sabah çok minik bir parça yumurta sarısı, yarım çay kaşığı labne, biraz pekmez ve iki cicibebeyi suyla bulamaç yaptım, onu yedi Allah'tan. deneme amaçlı bir kahvaltıydı, başarılı geçti
güzel bir haftasonu geçirmemiz dileklerimle...
evet canım kocadan hoca olmaaaazzo zaman maşallah bebeğine canım ne güzel yyebiliyor benimki hemen kusuyor en ufak bişey boğazına takılsa
fındığı olmayaan şanslılardansınız demek
benim kayınvalidede sürekli tutturuyor bi araba sürmeyi öğrenmedin diye
her sene denerim bende
eşimle çalışırım ve hepsi kavgayla biter
normalde sesi soluğu çıkmayan eşim bana araba öğretirken canavara dnüşür.bende sinir olur bırakırım hep
gerçekten eşten babadan abiden ders alınmaz en iisi hoca tutmak
havuç,patates,kabak,kırmızı biber,bunları haşlayıp,iyice ezdim,içine biraz irmik kattım kapatmaaya yakın.pişincede püre haline getirip biraz labne ilave edicem.olurmu sizce??
çok mu karışık oldu ki?midesi bulanırmı acaba?
yarın inşallah ilk kahvaltı denenemizi yapıcam:
biraz labne,biraz yumurta sarısı,1 cicibebe,miinik bir ufalanmış tam buğday ekmeği uno markasının,pekmez bunları iyice suyla ezicem vericem.
formül sütümüz yok.bu ay geçsin 2 numaralıdan allıp bulundurucam,böyle şeylerde lazım oluyor.
mycupcake, ben de bulamaç kahvaltılara karşıyım aslında. kızımı da öyle karışımlara alıştırmadım. bu sabah deneme amaçlı bir bakayım yiyecek mi dedim. yedi Allah a şükür. bir kaç kez yesin, sonra ayrı ayrı devam ederiz.
şu araba kullanma konusuna gelince, 2011 kışında ehliyetimi aldım ve eşim de kullanmayı öğretmeye başladı. hava soğuk olduğu için arabanın kliması sıcakta, ben de çok heyecanlı ve stresli olduğum için suratım oldu pancar. tam kullanmaya başladım, trafiğe çıktım birkaç kez, hamile kalınca araba kullanma hevesim de kursağımda kaldı. ben de çok istiyorum özel hocadan ders alıp, yolların tozunu attırmak
selam kızlar...
dün oğluma sadece patates haşlayıp, püre yaptım yine yemedi, yine yemedi. valla vazgeçicem en sonundabu sabah çok minik bir parça yumurta sarısı, yarım çay kaşığı labne, biraz pekmez ve iki cicibebeyi suyla bulamaç yaptım, onu yedi Allah'tan. deneme amaçlı bir kahvaltıydı, başarılı geçti
güzel bir haftasonu geçirmemiz dileklerimle...
tatlım pataes tuzsuz çok kötü oluyo tadı
ben bezelyede ekliyorum içine ve dün formül sütte ekledim severek yedi püresini yoksa tuzsuz sebze yemicekler
onlarında ağız tadı var
düşünsene cicibebeleri meyveleri veriyoruz sonrada tatsız tuzsuz sebze pürelerini yedirmeye çalışıyoruz
arkadaşımda böyle çok hevesliydi bizim gibi
değişik değiişik sebze püreleri neler neler yapardı
kızı meyveyi yer meyve suyunu içer herşeyi yer ama sebze püresini yemezdi
bizim tabağımıza uzanırdı
şimdi 10 aylık oldu elinde börek dilimiyle geziyo
nooldu dedim valla pes ettim bizle bir oturuyo yiyo herşeyi dedi
emiyoda
bebekler için tarhanalar var baharatı az onun çorbasını yapabılırsın.bir de ben şehriye çorbası gibi yapıp içine yoğurt koyuyorum.onu da yıyo.sabahları da yumurta sarısı ve peynır yedırıyoruz tabi peynırı akşamdan suya koyuyorum tuzu cıuksın dıye.pekmeze de başladık ama yoğurt ya da devam sutunden yarım saat snra falan verıyorum ki birbirinin vitamınını falan öldürmesin diye.
Kızlar iyi geceler, bebeğim ateşlendi. Aşılardan olmalı şurup içirdim şimdi elimde derece aralıklarla kontrol ediyorum. Oysa sabah ne iyiydi, uf yanıyor yavrum ya canım çok sıkıldı
ben 6. ayı dolunca desteklı oturtmaya basladım canım tabı daha oncede kucagımda oturdugu oluyordu kendı zaten oturma seklını alıyordu kucakta, mama sandalyesını dusundum halada dusunuyorum ama her alınan sey bı sure sonra kullanılmıyor ve yer tutuyor, bıde mama sandalyelerı epey buyuk canım
bende öyle ama artık oturtmaya çalışıyorum iki çocukta olunca biraz zorlanıyorum sağolsun eşim arada yardımcı oluyor.mama sandalyesi benim için ihtiyaç oldu
Gunaydin bayanlar sabah 7 den beri ayaktayiz, birsey sorucam bu ay sonunda biz formul sutte 2 numaraya gecicez, dogdugundan beri ilk 2 ay aptamil kalaninda bebelac kullandik suan bebelac kullaniyoruz hero baby 2 dusunuyorum sizce?
bebelac tan şaşma derim .
ben ferro sanolu bır hafta bıle vermedim. d vitamınını de 3 aya kadarverdım bıraktuım.kımyasakllarla çoğuğumu zehırlemek ıstemıyorum.kım bılır bedava dagıtılan bı ılaçlar uzerınden kımlewrın ceplerıne ne mılyonlar gırıyor.
ben kullanıyorum zararlımıymış ???
canım bebek mama sandalyesını ben e bebekten 40 lıraya almıştım. bak profıl resmımde var. mınık katlanıp çantasında her yere tanışana ıstersenden buyuk sandalyeye monte edılen super bırsey. markası bambı . bır arastır ıstersen.ablam 17 aylıkmkızına halen kullanıyor.
ciddi misin.hemen bakacağım.memnun musun peki ?
ıkızlerın mı varrr :)) allah yar ve yardımcın olsun canım. benım kızımda tatsız tuzsuz çorbaları sevmıyor. bızım yemeklerı iştahla yıyor. hatta dun dana etını elımde pinçikleyıp verdım agzına iştahla yedı. benım kızım tam bır mardınli, et düşkünüü:)
hı hı evet.dünyalar tatlısı ikizlerim var maşallah :) benimkiler de ayırt etmezdi ama sanırım pirinçli patatesli havuçlu çorbayı sevmediler.azcık tuz atınca yediler
tarif için sağol canım.un falan koyulmuyor sanırım.faydasıda yok zaten.pirinçler o kıvamı veriyordur sanırım.
yok un konulmicak .ben teşekkür ederim.
bende kahvaltıda labne veriyorum,bu aralar ben labne yediğim için.
yararını zararını araştırmak lazım tabi.
haklısın tuz katmamak gerekiyor ama tatsız tuzsuz şeyleri ayırt ediyorlar sanırım yemediler ne yapacağımı şaşırdım.şimdi çorba öğünümüz bakalım napıcaklar ?
evet hugocuk çok haklısın. ben zaten bu sabahki kahvaltısını da cicibebelerin hatırına yediğini biliyorum. e o zaman ne yapayım. formül süt yerine tat katması için pürelerime ne koyayım?
hımmm kırmızı biber hiç aklıma gelmemişti
şu fasülyeyi bikaç gün kazasız belasız geçirelimde bende bi deneyim
ama labne ilginç olmuş:)))
bi dene bakalım beğenir belki bu bebeklerin damak tadı biraz enterasan
bende de formül süt yok günışığım. ben de o nedenle suyla karıştırdım, yaptım, oldu
ben bebişimi kimsenin bebişiyle asla kıyaslamam
çünkü her bebek farklı yönlere yoğunluk gösteriyor
kimisi konuşmaya odaklanıyo kimisi yürümeye harekete kimisi çevresine yoğunlaşıyo
sağlıklı olsunlarda tospiklerimiz
bi ara markete çıkarsak bakayım.şehriye çorbası da deneyeyim.artık bende kahvaltı tarzında vereceğim.yoksa böyle katı gıdaya geçişte zorlanıcaz sanırım.
hep akşamları çıkar ateşleri benim kızımında öyleydi.geçmiş olsun.
ben 6. ayı dolunca desteklı oturtmaya basladım canım tabı daha oncede kucagımda oturdugu oluyordu kendı zaten oturma seklını alıyordu kucakta, mama sandalyesını dusundum halada dusunuyorum ama her alınan sey bı sure sonra kullanılmıyor ve yer tutuyor, bıde mama sandalyelerı epey buyuk canım
bende öyle ama artık oturtmaya çalışıyorum iki çocukta olunca biraz zorlanıyorum sağolsun eşim arada yardımcı oluyor.mama sandalyesi benim için ihtiyaç oldu
bebelac tan şaşma derim .
hı hı evet.dünyalar tatlısı ikizlerim var maşallah :) benimkiler de ayırt etmezdi ama sanırım pirinçli patatesli havuçlu çorbayı sevmediler.azcık tuz atınca yediler
tarif için sağol canım.un falan koyulmuyor sanırım.faydasıda yok zaten.pirinçler o kıvamı veriyordur sanırım.
yok un konulmicak .ben teşekkür ederim.
bende kahvaltıda labne veriyorum,bu aralar ben labne yediğim için.
yararını zararını araştırmak lazım tabi.
haklısın tuz katmamak gerekiyor ama tatsız tuzsuz şeyleri ayırt ediyorlar sanırım yemediler ne yapacağımı şaşırdım.şimdi çorba öğünümüz bakalım napıcaklar ?
anaaaaaaaaam yerim ben bu minik popolarıiki tane şunlara bak yaaa tam ısırmalık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?