- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #71.201
uyuyamadığına göre bebiş uyku eğitimi verememiş demek daha doğru olur.
Uyu eğitimi kolay bişi değil
Öyle iki gün deneyip üç ün bırakmakla olmaz ki
Çok üzüldüm valla berfine de bebişine de
süpersin valla tebrik ediyorum seni
Darısı bana ama ben rejim yapmadan itmeyecek benimkiler anlaşıldı :)
Emzirmek falan işe yaramadı benim bünyede
kabızlık yaptığından sanırım
ben armutla veriyorum az bişey armuta ekliyorum benimkide seviyo
Denedim yatir kaldiri oyun zannedip guluyor, cocuk dr sordum biseyler verin banada diye bazi cocuklar boyle dedi dondum geldim, saglik ocagida ugrastiriyor cok, guc kalmiyo belli saatten sonra, off bilmiyorum ne olucak halimiz39 kilo mu delimisin sen kendini bitirmişsin.
Bak bebeğini iyi gözlemle uyku sinyalleri veriyor ocuklar hepsinin kendine ait bi şeyi var sonuçta
o sinyalleri alır almaz yatır
Ayrıca bırak ağlıyorsa alasın
Ağlamaktan ölen çocuk ördün mü sen hiç
Tövbe tövbe hiç birşey olmaz ağlama ile
sen kendine bak 39 kilo şok ettin beni
sen kendine bakacaksın ki o çocuğa bakabilesin
hemen sağlık ocağına it doktora anlat tek çarem sizsiniz de bi şekilde mutlaka ilgilenirler
sen de o çocuk da uyumak zorundasınız
bizim burdan bıdı bıdı etmemiz ile olacak iş değil bu
Tracy hog ya da ferber dene diycem ama kararlı olman erek
bir onu dene bir bunu dene daha da beter edersin bebişi
Allahım en kısa zamanda size bol bol uyku versin
off çok zormuş ama bende böyleydim ilk başlarda hamak kurtardı bizi
gün içinde uyumadığında bile orda yatar
yatırır yatırmaz susar
acaba alsan seninkide susarmıki
işte biz bu yüzden evden çıkamıyoruz başka yerde oldukmu aynı seninki gibi yapıyo morarıyo ağlamaktan kayıyo uykusuzluktan ama yine uyumuyo ağlıyo
eşim korkuyo düşün yani onun bile gözünü korkurtmuş
ama hamağına yatırdımmı kahkahalar atar bütün gün almasam gık demez
seninki sakin bir kız anlaşılan
benim oğlanın ağlamalarından komşular anneme söylemiş çok ağlıyo diye
sinirinden park yatağa saldırıp pat küt vurur elleri acır daha çok ağlardı
morarır ağlamaktan nefessiz kalırdı
diyorya ağlasın gidin 10 dk sonra şiişşt deyin sonra yine gidin diyehah işte o 10 dakikada komşu gelir bizim eve veya yumruklamaktan elleri kırılır benim oğlanın
her bebeğe uygulanacağını sanmıyorum ben hiç denemedim ama denesemde eğerki oğlum istemezse hiç iyi olmaz
Denedim yatir kaldiri oyun zannedip guluyor, cocuk dr sordum biseyler verin banada diye bazi cocuklar boyle dedi dondum geldim, saglik ocagida ugrastiriyor cok, guc kalmiyo belli saatten sonra, off bilmiyorum ne olucak halimiz
iki haftadır gurmelik yaptırıyorum tattırıyorum yani
herhalde ben bu ayı da tatdırmakla geçiririm
zaten hiç birşeyden üç beş kaşıktan fazla yemiyo
hakkını yemeyim bir tek yogurdu yiyor o da bir çay tabağı kadar
sevse bile ben üç beş kaşıktan fazlasını vermiyorum
Mesela yeşil fasulyeyi çok sevdi ama onu da çay tabağının yarısı kadar yedirdim
önümüzdeki ay kendiliğinden ister heralde bilemedim ki
Benim kızım sakin çok şükür maşallah ilk kırk ün birbirimizi tanıyana kadar biraz zorlandık sonrasında ne dediğini ne istediğini anlıyorum çok şükür
ara ara huy değiştiriyor ama takip ediyorum
Sonuçta yaradılış diye bişey var herkesin çocuğunun fıtratı ayrıdır.
Befini de anlamaya çalışıyorum gerçekten üzüldüm
bu arada hamakta yatıp akşama kadar sesini çıkartmaz benimki diyen sen değilmiydin anlamadım.
uyuyamadığına göre bebiş uyku eğitimi verememiş demek daha doğru olur.
Uyu eğitimi kolay bişi değil
Öyle iki gün deneyip üç ün bırakmakla olmaz ki
Çok üzüldüm valla berfine de bebişine de
seninki sakin bir kız anlaşılan
benim oğlanın ağlamalarından komşular anneme söylemiş çok ağlıyo diye
sinirinden park yatağa saldırıp pat küt vurur elleri acır daha çok ağlardı
morarır ağlamaktan nefessiz kalırdı
diyorya ağlasın gidin 10 dk sonra şiişşt deyin sonra yine gidin diyehah işte o 10 dakikada komşu gelir bizim eve veya yumruklamaktan elleri kırılır benim oğlanın
her bebeğe uygulanacağını sanmıyorum ben hiç denemedim ama denesemde eğerki oğlum istemezse hiç iyi olmaz
evet bendim hamakta sesi çıkmıyo başka yerde yatarsa park yatakta filan işte o zaman kıyameti koparıyo
seninki sakin belli mantı büküyoduorda benimki olsa o sofrada bir tane mantı kalmaz hepsini döker saçar onlarlada kavga ederdi
eşimde bende oğlumdan korkuyoruz onun dediği oluyo
insanin basina gelmeyince anlayamiyor annemde abarttimi her bebegin zorlugu oldugunu soylerdi sigortada isim vardi 2 gun biraktim abimin esi annem dondugumde ay hakliymissin cok huysuz bi kizin var allah kolaylik ve sabir versin dediler, kok sokturmus onlaradacanım ben de işte tam bunu diyecektim park yatakta ağlayan çocuğu orda tutmaya zorlamanın alemi yok bak ne güzel bulmuşsun hamağı
Önemli olan çözüm eliştirmek
benim sakin minnoş ilk aylarda saat 2:30 olmadan uyumazdı herkes şaşardı ama daha erken yatmaya alıştı
şimdi her gece o saatte uyanıyor ama olsun en azından bizi o saate kadar ayağa dikmediği için şükrediyoruz.
bu arada mantı bükerken minnoş tabiki senin dediklerini yaptı önündekiler yerlere döktü erisini de yumuk yumuk yumukladı
koca sofrayı kaldırıp agzına bile götürdü
ama adıüzerinde bebek daha bunlar tabiki yaramazlık yapacaklar.
ama bunu yapmasın istesem masanın başına ötürmezdim minnoşu
Kitap var uyguladik oyle sikilipta birakmadim ama uymadi, beni en iyi hugocuk anlar cunku bebeklerimiz tarzi ayni, uykusunu aciktigini anliyorum isaret veriyor gunduzu sorun etmiyorum gece uyusun uykusunu alsin gece uykusu cok daha onemli bebek icin buyume hormonu salgilaniyor. Anne icinde onemli uyku dedigim gibi bu ne kadar boyle gider bilmiyorum, ay hugocum sorma aglamasindan bizim komsularda soyluyor kapimi calip hatta hastami cok agladi gece disarda gorseler sesi bende cok agliyor diyip duruyorlar sikayet cok yani:)
Hugocum seninkide hamaga alisik normal yataga gectiginde biraz sorun yasicaksin, sakin bebek 3 gunde adapte oluyosa bizimkiler ariza cikarmada usta olduklarindan 1 hafta 10 gunu bulur:) se yurutec denedinmi hic? Ben aldirdim is yaparken bi 20 dk yarim saat oyalanir yanimda diye ( fazla tutmak iyi degilmis ilk etapta) en fazla muzik isik ilginc geliyo 10-15 dk duruyo sonra ciglik cigliga, yan yan yada geri geri gidiyor, daha desteksiz oturamiyorki yanima alip eline biseyler veriyim kepce veriyorum bazen oda hemen tersini cevirip sapini agzina sokuyor aliyorum tas veriyorum agzina girmeyince bagiriyor simdiden istedigi oluyo valla
inşallah canım. sen de aklımdaydın dün emzirirken. acaba bi değişiklik var mı diye
aynen bende çoook mutluyum, dün akşam çalıştığım şubenin iftarı vardı eve gelmem 22.30'u buldu, nasıl bir saldırdı anlatamam, sonra gece yatarken tekrar verdim, uyandı tekrar derken çok şükür iştahla emdi
inşallah en yakn zamanda döner normale canım, belki çok sıcaklarda emmek istemedi, havalar serinleyince başladı tekrar emmeye tabi bir ihtimal bu
nisanecim sakın panik olma. sabırla direncini kaybetme. ben yatakta yanımda yatırıp emzirdim. kucağımdayken zorlanıyordu. bir de artık dikkatinin dağıldığı dönemler ufacık bir seste hemen dönüp bakıyor. oyun oynuyor afacan ama sabrederek emizriyorum.
senfat mozp aferin bebişlere emsinler bol bol ne güzel
nisane darısı sana hiç vazgeçme bak kurdun dönüp dolaşıp gelecei yer kürkçü dükkanı :)
Aynen ben kac kere cocuk kucagimda tek ellede puseti surup kan ter icinde eve geldigimi bilirim, dr bu ay sonunda gidicem tekrar sorucam bakalim uyanmasindaki neden neevet bizimkilerde şikayet etti kapıya geldiler noluyo diye
laf ettiler
deminden beri oynadık ettik uykusu geldi
battaniyeyi yüzüne kapamış bacaklar havada öyle uyumaya çalışıyo
şimdi uyur bacakları düşer
öğlen uykusıunda iki kere tel çaldı uyandı çok kızdı homur homur homurdandı dışarı çıkacak olsak eşim tembihler ağlarsa sakin ol diye çünkü elim ayağım koyveriyo tuttumu damarı napsan nafile o yüzden biliyorum nasıl oluyo
neyseki benimkinin derdi hamakla çözüldü seninkinide bir bulabilsek hiç sorun yaşamıycaksın
benimki ayakta sallanmaktan nefret eder yırtılır ağlarken bayılır gider
Aman canim sakincali tabi oyle zaten surekli tutmak iyi degil ben kucuk isleri hallederken koyuyorum arada oyalaniyo birazda halisinda halletmeye calisiyorum, benimki done done istediguni aliyor ulasmak istedigine gidiyor emekleme yok daha erkende zaten 5 ay 11 gunlukyok tatlım yürüteç almadım çünkü benimki çok hopluyo hop hop hop hiç durmaz yürüteçtede çok hoplar beline yük biner incinir diye korkup almıyorum
mama sandalyesine oturtuyorum mutfakta yarım saat filan oyalanıyo oyuncağıyla orda
veya salonda hamağında yatıyo çizgi filme bakıyo yirmi dakika filan akşamlarıda kuşları salıyoruz onlara bakıyo glüyo konuşuyo babasıyla konuşuyo filan akşam daha mutlu keyifli oluyo
bak mesela bir makalede bebeğinizin emeklemesine yardımcı olun diyodu bende karşısına geçip yakın ama elleriyle yatişemeyecek mesafede oyuncak tuttum gelmeye çalışsın diye
iki kere uzandı parmakları deydi ama alamadı
öyle bakıyo duruyo faaliyet yok çabalamıyo
derkken bianda atladı oyuncağa üstelik kafasınıda çarptı ağladı emekleme eğitimifilan kalmadı ortada
böyle işte garip bişey yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?