2012 Şubat Anneleri

hemşire görümcem ve dayımın kızı hamile ve haftaları da hemen hemen seninle aynı. ikisinin de oğlu olacak Allah kısmet ederse. hep erkek duyuyorum, senin de oğlun olacakmış gibi sanki, doğrusunu Allah bilir tabi.

üzme canım kendini biliyosun benim oğlumda 10 gün kadar emmedi şuan çok şükür emiyo
memoşda düzelecek inşallah, tutuyo bazen bunların sıkıntısı

annem hemşireye sormuş hemşire ek gıdayı fazla veriyodur karnı doyuyodur o yüzden emmek zor geliyodur demiş
fazla kaçırıyo olabilirim
en son akşam 5 gibi vermiştim hala istemedi
yani biberona atlıyo ama emmiyo
açım diye ağlamıyoda bakalım beklicem ne zaman acıkıcak

Banada herkes erkek senesi diyor benim cevremdekilerde erkekten gidiyo hep bakalim ya merakta kaldim boyle ramazan girmese coktan ogrenirdik kizimda 8 haftalikken ogrendik:))

üzülme hugocuk hiç emmeyenleri duşun.benimki mesela esmemedi yaralar göğüs ameliyatı falan derken...biliyorum ne söylense icini rahatlatmayacak ama en azından daha kötü durumda olanları duşun derim ben (

herkese selam..bebişlerinizin kilo ve boylari ne durumda.ben ne yapsam kilo aldiramiyorum herşeyi saatli vermeye çalişiyorum ama yok hep çirosuz ..perşembe günü 6. ay aşimiz vardi tartiLdik 7.900 boyda 70 ..kilo aldirici ne verebilirim önerisi olan varm ?

gece çok güzel emdi fakat gündüz emmiyo
napalım gittiği yere kadar altıncı ayını bitirdi çok şükür
gündüzde sağıcam mecbur
ama şunu farkettim kilo almıyo diye ek gıdaya yüklenmiştim kaşık mamaları filan
çok vermişim ek gıdayı böyle olunca sebzeye meyveye alıştı sütü formül sütü istemez oldu
neyseki bugün emmesede mama içti

Canim kilosu ve boyu gayet iyi niye boyle bi cabadasinki burda 6 kilo 6,5 kg olan cok bebek var benim kizim 7400 diye bu ay havalara uctuk resmen.cokta fazla olsun istemem erken surunsun erken yurusun gelisimi iyi olsun hantal olmasindan iyidir

memo artık odasında uyuyo
hamakta sallayıp uyuyunca odasına götürüyorum dönencesine bayıldı melodilerine açıyorum müziği dinleye dinleye uyuyo
bugün iki saat uyudu maşallah
çok rahat ettim çünkü çıt sese uyanan bir çocuk ve devamlı hamakta salla dur artı hamağı küçük geliyo sıcakta bunalıyodu
yatağının yüksekliğine kendi karar verdi
önce yaptım yatırdım beyenmedi kaldırdım bir yorgan daha koydum beyendi
çok yaramaz ve meraklı olduğundan yatağının nevresimine kendini doluyodu
annem bikaç tane yorganına nevresim dikmiş onu yatağına geçirip fermuarınıda çektim tam yatağa göre oldu nevresim yatak çarşafı ooldu
yarın altıncı ay aşıları var annem gelicek
ben girmicem annem girecek yanında
beni o an görürse sonradan acısını çıkartır çünkü
kova burcunun en belirgin özellliği kızdımı illa intikamını acısını çıkartır

ek gıdayı azaltmak işe yyaradı bugün gündüz emdi
ayrıca mamada içmeye başladı
çok uyanık yeni tatlara alışınca mama ve anne sütü onlar kadar tatlı değil farkında
sanırım bir yaşına kadarmış bir yaşından sonra çok düşkün oluyorlarmış emmeye
o yaşa kadar emdiyse sonrasında bıraktırmakta zormuş

ben 9 ay önce bi dış gebelik gecirdim.sag tüpüm tıkanık oldugu söylendi ve tek seferde igneyle düşürüldü 15 gün boyunca hastanede yattım sıfırlanana kadar..tekrar bebek sahibi olmak istedik ve 1 aydır korunmuyoruz adetimin gelmesinede suan 2 gün var galiba hamileyim cünkü belirtiler var.günüm gecmeyincede tahlil yaptırmadım ama günümü bekliorum emin olmak için.dış gebelikten sonra tekrar dış gebelik yaşayan varmı.yada ilk dış gebeliginden sonra normal gebelik yaşayan varmı...ne olur çok korkuyorum yardımcı olun

geçmiş olsun canım
çok okudum çok duydum dış gebelikten sonra normal gebelik yaşayan bebeğini sağlıkla kucağına alan çok duydum o yüzden rahat ol

Arkadaşlar geçen gün yazmıştım oğlum çok fazla yiyip çok tuvaletini yapıyor diye. Kendi kendime çocuğa nazar değdirdim bi gün kusma sık tuvaletle uğraştık. Dünden beride kabızla başımız dertteydi. Bilseniz öyle olduki yavrum kakasını yapamadı feryat figan ağladı sürekli, sanki kolunu koparıyormuşsunuz gibi, tabi bende onunla birlikte ağladım iki gün boyunca. Saat başı küçücük (keçi kakası derler ya onun gibi) kakalar çıkarabilmek için öldü öldü dirildi bebeğim. Ne yaptıysak tamamı çıkmadı her yöntemi denedik. Çok şükür iki günün sonunda çıkardı katı kısmını ama bittik yani ikimizde. Akşam her zamanki gibi daha cıvık şekilde yapınca evde bi bayram havası esti yani. Yemeside o kadar azaldıki eskisinin yarısı kadar bile değil. Çok üzülüyorum. Umarım oda en kısa zamanda normale döner. Ne zaman nasılda bu kadar bağlandık biz bu kuzulara o acı çekerken yüreğim içim her yerim parçalandı. Onu ne kadar çok sevdiğimi bir kez daha anladım..

Canım bence bebeğinin boyu ve kilosu gayet iyi bunları kafana takma. Bebeklerde kilo belirli bi noktadan sonra sorun oluyor hareketlerini herşeyini kötü yönde etkiliyor sorun etme sen şuanın tadını çıkar aktivitelerine gelişimine bak ilk hecelerinin sürünmelerinin heyecanını yaşa.. :))

Hugocuk siz hala hamakta uyuyorsunuz sanırım. Ben zorda olsa bıraktırdım ayakta uyutmaya alıştırdım. Çünkü dışarı çıktığımızda çok sorun oluyordu. Şuan çok rahatız çok şükür. Odasına alışmasıda süper olmuş memonun daha da rahatlarsın bir süre sonra iyice alışınca kendi kendinede uyur belki odasında. :))
Benim oğlumda memo gibi yaramaz sürekli çarşafları toplayıp ağzına sokuyor, gecenin bi yarısı bi bakıyorum ki yanındaki süs yastıklarını üzerine almış güreşiyor. Seni çok iyi anlıyorum.
Bizim aşılarımız bitti çok şükür artık bir yaşına kadar aşı derdimiz yok. Allahım sorunsuz bi şekilde bütün bebeklerinkinide ateşsiz ağrısız atlattırsın..

Sizin adınıza çok sevindim canım. Emmesi çok güzel. Bizim sıpayı zorla 5 ay emzirebildim sadece hep uyur haldeyken emziriyordum zaten. Bir kere hasta oldu uyur halde emmeyide o zaman bıraktı. Bir daha da emmek istemedi hiç, gece bile olsa verince ağladı sağdım ama zaten sütüm azdı iyice gitti o emmeyince hiç kalmadı.
Keşke bende 1 yaşına kadar emzirebilseydim. Olsun kısmet artık hiiç emmeyen bebişlerde var en azından 5 ayda olsa emzirebildim yavrumu..

Kızlar aranızda bizim gibi yürüteç alıp kullanan varmı?

iyi geceler kızlar...

bugün kısçem geldi. halasıyla yazlığa gitmişlerdi, bronzlaşmış gelmiş cadı. kardeşi peynir kaldı yanında

ömercik de aynı arkadaşları gibi uyurken uyanır, çarşafıyla bir güzel boğuşur, sonra yan döner, yapıştırır kafasını çarşafa uyumaya devam eder.

hugocuk memonun dönencesini beğenmesine sevindim. biz de bizimkine bir ay önce falan almıştık, korktu sevmedi, çıkardık biz de. sonra belki ilgilisini çeker, ışık yok ama sadece müzikli bizdeki.

ylz ben yürüteç almadım canım. herhalde almam da. kızımda kullandım ama oğlumda kullanmayı düşünmüyorum, halbuki o kadar ihtiyacım var ki. herşeyden çabucak sıkılan bir oğlum var çünkü.

yürüteçe benimde çok ihtiyacım var ama zararlı diyorlar almıcam bende eşimde doktor izin vermiyo deyince istemedi
şimdilik aktivite masası işimize yarıyo epey sevdi ışıklı müzikli ilgisini çekiyo

ben de canım aynıyım senle o doyana kadar ek gıdaları yedırıyorum sonra da memeyı almıyor..aslında
2 cay bardagı olsun dıyorlar da mumkun degıl kı bu ,cocuk ac olunca 1 kase corbayı ıcıyor ne yapalım kı y
yarısında cekıp meme mı versek yaw..Diğer kızlar sızler ne yapıyorsunuzzz??

sıcaktanda emmiyorlar
ben önce emzirip üzerine verirdim ek gıdayı
bu akşam yine emmedi süt sağıyorum şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…