- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #71.481
yürüteçe benimde çok ihtiyacım var ama zararlı diyorlar almıcam bende eşimde doktor izin vermiyo deyince istemedi
şimdilik aktivite masası işimize yarıyo epey sevdi ışıklı müzikli ilgisini çekiyo
hugocuk nasıl bır actıvıte masası ve dönence aldın resımlerı var mı
herkese selam..bebişlerinizin kilo ve boylari ne durumda.ben ne yapsam kilo aldiramiyorum herşeyi saatli vermeye çalişiyorum ama yok hep çirosuz ..perşembe günü 6. ay aşimiz vardi tartiLdik 7.900 boyda 70 ..kilo aldirici ne verebilirim önerisi olan varm ?
uzun zamandır giremiyordum foruma, yıllık izin, sonra ben 1 hafta rapor aldım derken bugün geldim. yazdıklarınızı hızlıca okudum, benim oğluşum nasıl yaramaz bir bebek oldu anlatamam size, 1 dk durmuyor yerinde ve emekliyor, sürünerek jet gibi gidiyordu zaten şimdi elleri ve ayaklarını dikerek ağır ağır gidiyor. ilk emeklemeye çalışırken elleri ve bacakları üzerinde ileri geri hareket edip kendini ileri atıyordu. ama nerde tehlike oğlum orada, cmt günü tüm salonu güvenilir hale getirmek için saatlerce eşyaların yerlerini değiştirdim, tehlikeli olanları kaldırdım. cmt. günü mutfakta yemek yapıyorum bir baktım oğlum salondan mutfağa yanıma gelmiş. etrafını yastıklarla kapatsan nafile ya üzerinden atlıyor yada yastığı kucağına alıp kenara atıp yoluna devam ediyor. geçen hafta 7. ayını doldurdu, 9.960 gr. boy 74 cm. ama kilosu hareketlerini etkilemedi, doktorumuz boyu uzun olduğu için kilosu etkilemiyor dedi. babamız 1.90 olunca, babasına çekmiş çok şükür. bu arada benim oğlum geceleri her saat başı yarım saate bir uyanıyor, çalışıyorum ve işe zombi gibi gidiyorum, artık gece olsun istemiyorum, yavruma canım feda, Allahın zoruna gitmesin, isyan gibi olmasın ama çok yoruluyorum kızlar, geçen gün oturdum güngür güngür ağladım yorgunluktan, evin bütün yükü omuzlarımda.
canım herhalde benım kız sende olsaydı doktor dktor gezecektın :)10 gun sonra 7. ay bıtecek ve kızım 6.900 boyu da 66 cm. ama çok sukur saglıklı. önemlı olan hareketlılık ve ay gelışımı. boy kılo zaten buyuyunce olacak. bunlara kafanı takma.
canım allah yardımcın olsun. bızımde haftaya okullar acılacak . görumcem yanımda şimdi ona alıştırmaya calışıyorum. bakalım okul-iş nasıl olacak...
bu arada kızım artık ba ba ba de de de diyor. tam anlamıyla emeklıyor.bır yerlere tutunup ayaga kalkıyor. oyuncaklarlala bılınçlı oynuyor.durmadan taklıtler yapıyor.maymun gıbı sebeklenıyor bıze.evımın neşesı bın kat arttı kızımla. dun parka goturdum . bıraktım yere bır çocuk yerde oturarak kendı etrafında dondu. baktım ıkı hamle ıle benımkıde dondu. ıkı tane çocuk koşuyordu.onları ıyıce ınceledı. baktım ellerı yere dayada popo tam tekmıl yukarı kalktı ıkı sefer denedı ayaga kalkamayacağını anlayınca vazgeçtı.butun oyuncakları denedık en çok salıncağı sevdı . içinde muhteşem kahkahalar attı.sonrada bıraktım yere kendı kendıne emekledı durdu. arada çocuklarla buluşması sosyalleşmesı açısından çok ıyı olacak.
ek besınlerı yıyor ama sızınkıler gıbı oyle bır kase bıtırdığı felan yok. en fazla ıkı yemek kasığını isteyerek yıyor. sonra ne yaparsam yapayım yemıyor. mama sandalyesıne dokuyor. ellerı ıle vıcık vıcık oynuyor. gunde bır çay bardagı zor ek besın yıyor. ama anne sütüne düşkünlük son sürat devam. gelıp gelıp göguslerımı tırmalıyor. herhalde sutumden doyuyor kı ek besını az yıyor.yada mıgdesındekı katlanmadan dolayı az yıyor . kusmaları da yok denecek kadar az artık.yemek konusunda doktora gıtmekte ıstemıyorum. artık doktorlardan çoook sıkıldım.
bebişlerle mutlu gunler kızlar...
geçmiş olsun canım
çok okudum çok duydum dış gebelikten sonra normal gebelik yaşayan bebeğini sağlıkla kucağına alan çok duydum o yüzden rahat ol
kızlar ya dün alyansımı denize düşürdüm.bulamadım.hemde gözümün önünde parmağımdan çıktı,suda kayboldu.!(
bu benim 2.ci alyans kaybedişim(
ilk evlendiğimzideki alyansımı bir sonraki yaz yine denizde kaybeymiştim.bu ikinci oldu!(((
ya bi insan ikinci kez aynı hatayı yaparmı yaa!(
yok yere masraf !eşim hernekadar canın sağolsun,yenisini alırız desede üxülmemek elde değil!
Kızlar aranızda bizim gibi yürüteç alıp kullanan varmı?
merhaba kızlar,nasılsınız keyıfler nasıl? bizim bikaç gündür süren huysuzluğumuzun sebebi anlaşıldı,dişini gördük çok şükür.sağ alt diş.ben 2 gun once soyluyodum dısı cıkıyo örüyorum dıye,eşim ilk sen görmek istediğin için çocuğun ağzına o kadar bakıyosun kı artık hayallenmeye basladın falan dedimeğer hayal değil gerçeğin ta kendısıymış çok şükür çıktı rahtaladık ya.darısı basınıza olsun inşallah...
sinem hoşgeldin,özlettin kedni.bi de maşallahı var senin boncuğun heee,allah nazardan saklasın inşallah
günışığım alyansın için üzüldüm,yenisini alırsınız ve inşallah bidaha hiç kaybolmaz ölene dek kalır ınsallah parmağında...
herkesın bebişleri sağlıklı sıhhatlı olsun ınsallah...
uzun zamandır giremiyordum foruma, yıllık izin, sonra ben 1 hafta rapor aldım derken bugün geldim. yazdıklarınızı hızlıca okudum, benim oğluşum nasıl yaramaz bir bebek oldu anlatamam size, 1 dk durmuyor yerinde ve emekliyor, sürünerek jet gibi gidiyordu zaten şimdi elleri ve ayaklarını dikerek ağır ağır gidiyor. ilk emeklemeye çalışırken elleri ve bacakları üzerinde ileri geri hareket edip kendini ileri atıyordu. ama nerde tehlike oğlum orada, cmt günü tüm salonu güvenilir hale getirmek için saatlerce eşyaların yerlerini değiştirdim, tehlikeli olanları kaldırdım. cmt. günü mutfakta yemek yapıyorum bir baktım oğlum salondan mutfağa yanıma gelmiş. etrafını yastıklarla kapatsan nafile ya üzerinden atlıyor yada yastığı kucağına alıp kenara atıp yoluna devam ediyor. geçen hafta 7. ayını doldurdu, 9.960 gr. boy 74 cm. ama kilosu hareketlerini etkilemedi, doktorumuz boyu uzun olduğu için kilosu etkilemiyor dedi. babamız 1.90 olunca, babasına çekmiş çok şükür. bu arada benim oğlum geceleri her saat başı yarım saate bir uyanıyor, çalışıyorum ve işe zombi gibi gidiyorum, artık gece olsun istemiyorum, yavruma canım feda, Allahın zoruna gitmesin, isyan gibi olmasın ama çok yoruluyorum kızlar, geçen gün oturdum güngür güngür ağladım yorgunluktan, evin bütün yükü omuzlarımda.
selam millet
bugün aşımız vardı çok şükür atlattık
aşı yapılırken annem eline poşet vermiş onla oynarken pek anlamadı aşı yapıldığını az ağladı
iştahı yok bugün ve devamlı alt dudağını emiyo
hayırlı olsun betülcüm dişinizi darısı başımıza inşaallah. bizim diş de bir patlasa, rahatlayacak oğlum da.
merhaba kızlar kızım hiçbirşey yamiyorrr ağzını bir kitliyor mümkün değil bir kaşık bile sokamıyorum başlarda böyle değildi ama artık hiçbirşey yemek istemiyor sadece meyve püresi oda güç bela birkaç kaşık off çok sinir ediyor beni bütün gün ona kahvaltı yok yoğurt yok çorba hazırlayıp duruyorum ama bir kaşık bile istemiyor sadece emiyor memeye yapıştı nasıl sevdireceğğim belki tadını sever diye hazır mamalardan aldım kaşığı görünce ağzını kitliyor tadına bile bakmıyor ya niye böyle yapıyor anlamaım
Merhaba bayanlar, bizim su gece uykularimiz artik kabusa donustu hic uyumuyorum desem yeridir, 3 gundur gunduzde aglamayla ve mizirdanmayla gune basliyor tum gun beynim uyustu artik sirf uykusu icin c.tesi dr goturdum sukur iyi herseyi disi icin damak sertlesmis ama dis yok daha dedi uykusu icinde bazi cocuklar boyle olur ne zaman duzelir dedim 3 yas bazende 5 yasinda dedi ben yandim, en cok beni sinir eden sukur rahatsizligi yok dis olayi yok gereksiz yere butun gece aglayip uyumamasi beni cildirtiyor o yetmiyor gibi bide gunduz mizmizlik basladi surekli miz miz memnuniyetsiz cok sikildim bu durumlardan bunaldim artik....
Pazar gunu corba yaptim,tavuk suyu, brokoli, fasulye, kabak, patates, havuc az tuz yag hasladim blendardan gecirdim cok sevdi tadi guzeldi bizede yaptim tuzu normal olarak attim dolaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?