2012 Şubat Anneleri

benim oğlum da desteksiz oturamıyor. aynen sağa ya da sola yamuluyor. ama oturmak da çok hoşuna gidiyor bu arada. oturttuğum zaman hemen yüzünde güller açıyor. yerim onun gül yüzünü.

aranızda hoppala ve yürüteç kullananlar varmı? almak istiyorum ama hem kızım azra'mın rahat edeceği hemde bütçemi zorlamayacak bişey arıyorum. bu konuda fikri olan???

benim oğlum da desteksiz oturamıyor. aynen sağa ya da sola yamuluyor. ama oturmak da çok hoşuna gidiyor bu arada. oturttuğum zaman hemen yüzünde güller açıyor. yerim onun gül yüzünü.

benimkide desteksiz oturamıyor canım.oturuncada tya çok kısa süreli oturuyor,yada hafif öne eğik oturuyor.tam dik oturamıyor.ben çok takmaya başladım artık.iki kuzenimin bebeğiaramızda 2 şer ay var,onlarınki bu tam 6 aylıkken çok rahat desteksiz oturuyorlardı.
onlarla kıyaslıyorum sürekli ,canım sıkılıyor.başka olumsuz bişeyini görmedim şuan çok şükür,hatyta benim bebeğim onlardan daha erken emekleme harektelerini yaptı,hareketli bi bebek ama oturamıyor işte.ben çok geç oturtmaya başladım sanırım.birazda benden kaynaklı oldduğunu düşünüyorum.
sağlıklı olsunlarda neyapallım.

ben yeni üye olan bir şubat annesiyim, merhaba diyerek aranıza bi giriş yapayım dedim

hoşgeldin pınar...umarım bundan sonra sende aramızda olursun..

sanada geçmiş olsun canım,altınların çalınmasına..((
giden sağlık olmasın diyerek avutuyorum kendimi..(
eşime diyorum kredi borcu bitene kadar yüzük alma bana!
duygu sömürüsü yapma diyor!:)))

kuzunun miiinik dişi hayırlı olsun canım.
bizde ikinciyi çıkartıyoruz..çok minik daha,ama çok tatlı görünüyor.
alyansım için sağol canım,inşallah...

geçmiş olsun hugo! inşallah sıkıntısız geçer.
bişey sorucam sana:et sularını buzluğa atıyorsun dimi ,neyin içinde saklıyorsun buzlukta?
bebeğim için minik minik yapmak istiyorum da,neye koysam bulamadım!

canım allah sana kolaylık,bebeğinede uykular verir inşlallh.
biz çok şükür pek uykusuzluk yaşamadık bu güne kadar ama arada olunca bile serseme dönüyorum ben,okadar yorgun oluyorum ki gün içerisinde.çok zor yani.
inşallah çok kısa ve geçici bi dönemdir.
allahtan sağlıkla ilgili bi sorunu yokmuş bebeğininin..
çorbaan güzele benziyor,bende deniyim..
fasulye olarak kuru fasulye değil dimi,yeşil fasullye yani taze fasulye koydun dimi canım?

aynı benim oğlumun sebze püresi yerken yaptığı şey.ağız kilitlemek!!1o ağzını bi kilitliyor ki ,düm düz ip giibi oluyor o ağız!.)))
çok zor çook..
ben HAAAMMMM yapmayı öğrettim biraz biraz..önce ben yermiş gibi HAAM yapıyorum,sonra ona veriyorum HAM yap diyorum,pek anlamıyor ama sanki işe yarar gibi oldu!:)))
ama yinede sezelerde pek işe yaramadı!hatta dün sebze yerken öğürdü ve kustu!bende zorlamadım ...neyapıyım..

Benim minik kuşum da emekleyemiyor yalnızca geri geri sürünüyor fakat uzun süredir desteksiz oturabiliyor, yastıkları çıkardık hayatımızdan :)

aranızda hoppala ve yürüteç kullananlar varmı? almak istiyorum ama hem kızım azra'mın rahat edeceği hemde bütçemi zorlamayacak bişey arıyorum. bu konuda fikri olan???

Biz yürüteç kullanıyoruz, bebeğim çok sevdi.

Valla istahsiz cocuk zor derler ama uykusuz cocuk daha zor hem kendi uyumuyor hemde anne gucsuz dusuyor enerjisi kalmiyor bazen elimi kaldiricak halim kalmiyor, simdi gunduzleride mizmiz ederek uyaniyor tum gun agliyor istiyor kucakta olsun bende istemiyorum alissin bide o olursa tamam artik surekli aglar olduelimi biseye suremiyorum heryer pislik icinde

herkese selamlar kızlar birkaç gündür pek giremedim internette problem vardı umarım herkes iyidir

ya bence bu saatten sonra sütümüz bebeklerimizi doyurmaz, yada en azından benim öyle ama tabiki aldığı sürece emmeye devam ediyorum ve çoğu mamasına devam sütü katıyorum

ek gıda vermeye başladığımızdan beri uykularımız düzeldi çok şükür,

üzme kendini canım bende işe ilk başladığımda hergün ağlıyordum yorgunluk ve uykusuzluktan, inşallah senin yavrunda düzene girecek

bende hamileyken alyansımı ve tektaşımı kaybettim,
tektaşı buldum ama alyans malesef kayıp, gerçi 2 alyansım var ama diğeri ilk olduğu için üzülmüştüm
cana geleceğine mala gelsin boşver

maşallah canım darısı başımıza :)

playdoh üzme kendini canım çünkü bi işe yaramıyor üzülmek, belki okumuşsundur birkaç hafta önce benim oğlumda aynı böyleydi, ne emiyor nede ek gıda alıyordu
ağzına verdiğimiz yarım kaşık mamayı 40-45dk. bekletiyordu ağzında, her öğünde oturup ağlıyordum
ama yaklaşık 1hafta sonra birden kendiliğinden düzeldi, senin bebişte düzelecek inşallah, dua etmeyi eksik etme

ben yeni üye olan bir şubat annesiyim, merhaba diyerek aranıza bi giriş yapayım dedim

Hoşgeldin Pınarcım

Selam kızlar,
Bu hafta (kan damlasına,)demır hapına başlamamızı söyledi dr.umuz ...Ama,bu korkunç damlayı
doğal olarak kızım da sewmedi..Sizler kullanmaya başlarken bazen okuyordum ..Ne gıbı çözumlerle
içirmeyi başardınız, yazar mısınız?

Bir de kızlar günde kaç defa emzirip kaç defa ek gıda veriyorsunuz??Ben gündüz 2 veya 3 kez
emziriyorum..Gece sağmaya çalıştım,sadece 50 cıktı kızlar ..Sizin de böyle mı yoksa sütüm mü
azalıyor

Geçmiş olsun keşke alyansla girmeseydin denize

En azından emiyormus cnm genelde dr.lar tüküreceğini,istemeyeceğini,alışmakta zorlanacaklarını
söylerler..Sen yılmadan 3-4 gün üst üste denemeye çalış aynı seyı vermeye ..Bir de çok çok
aç bırak bakalım ne yapacak:)

inşallah alışır kızlar kahvaltı yaparken kucağıma aldım birşeyler tattırırım hani ona yemek hazırladımda yedirmeye çalıştıracakmış gibi olmasın anlayıp mızıldanmaya başlıyor çünkü parmağıma şu sürme çikolatalardan aldım ilk onun tadını alsında sonrakilerede ağzını açsın diye uzattım ağzını kilitledi kafasını çeviriyor eskiden daha meraklıydı bu çocuk ağzını açardı herşeye inşallah dediğiniz gibi olur ve bir anda yemeye karar verir yoksa çok kavga edicez bu kızla

çok üstüne gitme nasıl olsa düzelecek, yeme problemimiz varken bende hiç yemek yemeyecek zannediyodum, çok şükür düzeldi
şimdide çok iştahla yemiyor oyunlarla yediriyoruz ama en azından yutuyor

biz daha çözüm bulamadık malesef, her seferinde zorla içiriyoruz,
bi ara meyve püresinin içine kattık sonra ondanda tiksinmeye başlayınca kaşığa koyarak veriyoruz şu anda

süt konusundaysa, ben artık sağamıyorum bile malesef sağılacak kadar sütüm yok
sabah çıkmadan, öğle arasında ve akşam gelince 3-4dk. kadar emiyor, birde gece kaç kez kalkarsa o zaman emiyor
çokta kafama takmıyorum artık olduğu kadar hiç emmeyen bebekler var

Kan damlası yerine ben bir kaşık kara dut pekmezi veriyorum. Birkaç kitap da okumuştum, üstüne pediatri bölümü hocasından duyunca da artık damlayı çıkardım hayatımızdan. Ek gıda konusunda da ben hep sağarak verdiğim için kaç cc içeceğini biliyorum. Üç saatte bir 170 cc içiyordu ek gıdaya geçince günde iki öğün ek gıda vermeye başladım. O da yine kendi sütümden muhallebi yapıyorum, meyve püresi veriyorum ya da yoğurt. Yelpazemiz şimdilik çok geniş değil.

Hosgeldin canim benim kizimin ismide azra saglikli sihhatli buyuytursun ins.ben alirsam belki bi yurutec alirim emin deilim almicam gibi duruyo simdilik

merhaba anneler
ek gıdaya biz de geçiş yaptık.şimdilik kahvaltılarda yumurta sarısı ceviz beyaz peynir bebek ekmeği pekmez ıhlamur karışımı vermekteyim.o yememekte ısrar ettikçe değişik metodlarla vermeyi deniorum tek tek ya da ıslatarak.sütüm hala çok geliyor ama ben ek gıda da yesin istiyorum.çünkü 6. aydan snr besinler de önemli onun için ...öğlen yoğurt ve meyve suyu içiyor.yemek yemeye istekliydi ama bu ara açmıyor ağzını.
incir yedirdim çay kaşığıyla sabahtan beri 6. sıvı kaka.aranızda böyle olan var mı yaaa varsa napmalıyım

kızlar selam
kesin hemşirenin bebeğinin cinsiyeti belli oldu ve ben geçmişe bakmaya üşendiğimden bakamadım o yüzden biri beni aydınlatsın lütfen

hoşgeldin canım özlettin kendini sen doğumdan sonra hiç uğrayamadın heralde hamileyken ne rahattık şimdi herşey ne kadar zor

canım senden daha meraklıyım ben nasıl heyacanlıyım anlatamam 20 haftalık olmuş ne meraksızsın öğren artık ya 11 haftalıkken öğrenmiştim ben hatta 9 haftalıkken erkek olabilir demiştide 11deyken netleşmişti ne kadar dahızlı geçiyo zaman bir zamanlar hamiştik gerçi sen yine hamişsin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…