- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #7.281
ben bu don muhabbetini hiç duymamıştım ya:S bilseydim ilk onu alırdım, dün de tam gittim bikaç bişi aldım(
ya ne farketcek amannn annelermz don mu almışlar ayrıca benm bebeğim daha ortada yokken onlarca örgü yelek elbise fanila 2-3 battaniyesi herşeyi var ceyize yapmış annem yani ilk değil ama alırken ilk oldu o da kadın hediye etti fazla takılma bunlra
Gunaydın kızlarrrrrr
Ay cok mutluyum ben yaa yarın minik melegimi gorucemmmmm..
canım yaaa ben de daha bugün dokktoruma herhafta kontrole gitmek istediğmi söylemeyi düşünüyordum.doktorum iki haftada bir çağırıyo.hiç demesemmmi acaba:44:Usg tabi ki zararlı bebeğe.. Deri altına gönderilen sesler yüzünden bebek rahatsız olup kipirdaniyor. Benim kızlar doğduğunda mesela kala usg sinı doktor önermemişti lüzumsuz yere usg almasın vücuduna diye.. Klasik muayene yapılmıştı.
Oysa Türkiye deli kadın dogumcular annenin her canı çektiğinde bebeğe hemen usg ile bakıyorlar.. Prof sina tükel gibi duzgun Dr lar haricinde.. Yurtdışında hep belli ultrason sayısı vardır neticede aşırısı zararlı...
Ay çok konuştum her annenin kendi bileceği is... Benim ilk bebeğim olmadıgı için her seferinde doktora almicam soluğu ikincide de yaptıgım
Gibi. Bebeklerimiz sağlıklı olsun yeter.
Günaydın kızlarrrrrr
Sadece 3 saatim kaldı 2liye gitmeme...Videoyu izledim, çok güzeldi ya elleri felan, demek ki bugün uzun uzun görücem bizimkisini
Ev biraz dağınık, yataklar felan duruyor, ortalığı toplamaya gidiyorum, kendinize iyi bakın :80:
ben bu don muhabbetini hiç duymamıştım ya:S bilseydim ilk onu alırdım, dün de tam gittim bikaç bişi aldım(
hehehe doğru söylüosun, her sene yılbaşında kırmızı don giyioz da noluo donanıyo muyuz
11 Haftalık Gebelik, İkili Test videosunu izle - Kadın - Mynet - Video
ikili testt kızlarr izleyinn cok sevimliii.. cok dürtmüşlerr cocuu ama ossunnn
AHSEN: (Ar.) Daha güzel, çok güzel, en güzel. Erkek ve kadın adı
AZRA: Yine iffete tekabül eden, namuslu ve tertemiz kadın anlamındadır. Kirlerden arındırılmış, masum manasında
BEREN: 1. Güçlü, kuvvetli. 2. Akıllı
BELiNAY: Cennette peygamber cicegi
BUĞLEM: Cenneti müjdeleyen melek
BERFiN: kardan yapılmış,tertemiz
CEYLiN: Cennetin kapısı, cennete açılan kapı.
ECRiN: ALLAH'IN hediyesi anlamını taşımaktadır.
MİNA: Liman
SUDEN: peygamber efendimizin cennette en çok sevdiği ağacın ismi
TUANA: Cennete düşen ilk yağmur damlası
YAREN: Dost,arkadaş
ZİŞAN: Onurlu şerefli..
bunların hepsi kuran-ı kerimde geçen isimlermiş,öyle yazıyo yani bulduğum yerde,hepsi kız ismi gerçi,ben hiç erkek ismi bulamadım daha... gecen hafta eltimin bebişi oldu,kız, adını kayra koydular,kayra erkek ismi değil mi ,ilginç geldi bana...
doğru vallaa :) ben zorla eşime de almıştım kırmızı don zorla giymiştii cekmecede gördükçe kızıyor giydikte noldu at sunu biri görse dalga gecer diyo agır abi ya tabi kırmızı bozuyo onu ne donandık ne bişey borc içinde yüzüyoz
Oncelıkle hepınıze gunaydın.
Evet, Kayra erkek ısmıdır.
Ve ben bebegım erkek olursa ona bu ısmı vermeyı ıstıyorum.
Bu arada ısımler ıcın tesekkur ederım.
Suden'ı begendım, dusunebılırım bu ısmı
ben kızda ceren ismini çok seviyorum bi de masal ve eylül. ama eşim hiçbirini beğenmedi kendisinin beğendikleri dilara, aybüke. hele dilara hayatımda en gıcık olduğum isim dil ara gibi
Kızlar herkese günaydın. İnşallah herkes için güzel ve sağlıklı bir gün olur…
İkili testlerine başlayanlara kolaylıklar, hayırlı haberler diliyorum…
İkili testin nasıl yapıldığını merak edenler olmuş.Kısaca anlatmak isterim.
Öncelikle ultrasonla bebekte ense kalınlığına (nukal kalınlık) ve nazal kemik (burun kemiği) oluşup oluşmadığına bakılıyor. Alt ekstremite (sağ/sol ayak ve bacaklar) ve üst ekstremite (sağ/sol kol ve bacaklar) kontrol ediliyor.
Fetus sayısı,fka (fetal kalp atışı/bebeğinizin kalp atışı) tam gebelik haftanız, CRL (baş-popo mesafesi), uterusun ve overlerin durumu, douglasta sıvı olup olmadığı, umblikal kord (göbek kordonu), mide,mesane ve kalvariumun (kafatasının bir bölümü) durumu da yine ultrason raporunda belirtilen veriler.
Ayrıca bir de yaşınız, ailenizde kromozom bozukluğuna dayalı bir anomali olup olmadığı, kaçıncı gebeliğin yaşandığı (düşük/sağlıklı doğum vs.), sigara kullanıp kullanmadığınız, kilonuz gibi bilgilerin doldurulduğu bir form oluşturuluyor.
Daha sonra da kan tahlili veriyorsunuz. (β-hCG'nin serbest kısmının (free β-hCG) ve PAPP-A (gebeliğe özgü plazma proteini-A) adı verilen bir diğer proteinin ölçülmesi için)
Daha sonra da ultrasondan alınan veriler ve kan tahlili sonuçları harmanlanarak bir risk analizi yapılıyor.
İkili tarama testi, 3 aşamadan oluşuyor diyebiliriz, USG kontrolü, hakkınızdaki verilerin işlenmesi ve kan tahlili.
ceren benim kızın ismi kesin :)) kız olursa ceren olcak anlaşmıştık eşim aybüke ya da ülkü istiyordu ama ben kesinlikle kabul etmedm o ne ya eşim sağ görüşlü ben sol ben deniz olcak dedim o ülkü bizimki zaten ülkücü cocukla sosyalist kızın aşkıydı okulda en son bakacagım kişiydi reis falan allahım nefret ettiğim tipler büyük konuştum ben izmirliyim o yozgatlı o da bana ne havalı kız dermiş oysa ki hiç değilm sonra aşık olduk isimlerden vazgectk kızımız olursa ceren olacak oğlanı eşim hala alperen mi olsa diyo ama hayırr olmaz herkes cocuguma önyargıyla bakmasını istemiyorum hem ne belli ki belki sevmicek cocuk benim ki takıntılı dünde odasını herşeyini sarı kırımızı alcam diye tutturdu deli ediyor benii
heheh çok iyiymiş sizin aşkınız:))) izmiri severim ben de orda büyüdüm ahhh ahhhh:)
ben kızda ceren ismini çok seviyorum bi de masal ve eylül. ama eşim hiçbirini beğenmedi kendisinin beğendikleri dilara, aybüke. hele dilara hayatımda en gıcık olduğum isim dil ara gibi
evet komik baya cok olaylar yasadık ben hayatta dönüp bakmam yicek gibi bakıyo korkuyorum cok yabani dedim o zamanlar deliriyodu kıskanclıktan hep bakışları üstümde kaçıyodum yolumu değiştiriyodum basta hiç istemedim 3 yıl yolunu bekledim :) iyiki istemedin diyor eşim :)))) ama mutluyuz bir yıl yozgatta kaldık benim tayinim izmire cıkınca oda eş durumundan geldi artık izmirde yasıyoruz cok seviyoruz burayı o da seviyor alışıyor yavaş yavaş adama bi sene kapri şort falan giydiremedm yazın pantolonla gezdi sonra baktı col sıcak olcak gibi değil giyiyor şimdi kapri ama şortla kolsuz t shirt hayatta giymez :)) racona ters bazen kızıyo ne hale getirdin beni ya arkadaslar görse dalga gecer diyor bence gayet hoş ama iç and ve ege farklı kültür biraz o bana biraz ben ona idare ediyoruz bende mini etek asklı dekolte gymiyorum artık ortak noktalarımız cok ikimizde gs liyiz atatürkçüyüz vatanseverz halk müziği dinliyoruz birbirmizi seviyoruz anlaşıyoruz böylece farklılıkların önemi kalmıyor orta yol bulunuyor :)))
ben de bu cumartesi gidicem, alttan mı kontrol ediliyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?