- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #7.321
Kızlar herkese günaydın. İnşallah herkes için güzel ve sağlıklı bir gün olur…
İkili testlerine başlayanlara kolaylıklar, hayırlı haberler diliyorum…
İkili testin nasıl yapıldığını merak edenler olmuş.Kısaca anlatmak isterim.
Öncelikle ultrasonla bebekte ense kalınlığına (nukal kalınlık) ve nazal kemik (burun kemiği) oluşup oluşmadığına bakılıyor. Alt ekstremite (sağ/sol ayak ve bacaklar) ve üst ekstremite (sağ/sol kol ve bacaklar) kontrol ediliyor.
Fetus sayısı,fka (fetal kalp atışı/bebeğinizin kalp atışı) tam gebelik haftanız, CRL (baş-popo mesafesi), uterusun ve overlerin durumu, douglasta sıvı olup olmadığı, umblikal kord (göbek kordonu), mide,mesane ve kalvariumun (kafatasının bir bölümü) durumu da yine ultrason raporunda belirtilen veriler.
Ayrıca bir de yaşınız, ailenizde kromozom bozukluğuna dayalı bir anomali olup olmadığı, kaçıncı gebeliğin yaşandığı (düşük/sağlıklı doğum vs.), sigara kullanıp kullanmadığınız, kilonuz gibi bilgilerin doldurulduğu bir form oluşturuluyor.
Daha sonra da kan tahlili veriyorsunuz. (β-hCG'nin serbest kısmının (free β-hCG) ve PAPP-A (gebeliğe özgü plazma proteini-A) adı verilen bir diğer proteinin ölçülmesi için)
Daha sonra da ultrasondan alınan veriler ve kan tahlili sonuçları harmanlanarak bir risk analizi yapılıyor.
İkili tarama testi, 3 aşamadan oluşuyor diyebiliriz, USG kontrolü, hakkınızdaki verilerin işlenmesi ve kan tahlili.
Ya keşke ben annemin aldıklarını yerleştirmeden resimlerini çekseydim ya..Neyse evde sıkıldığım bi an çeker yüklerim ben
Canım bütün aldıklarını son aylarda yıkayıp ütüleyecek öyle yerleştireceksin değilmi???Bebeklerin cildi çok hassas...
Kızlar biraz önce uyumuşum rüyamda testlere girdim bebeğimde sorun çıktı dr almamız gerekiyo dedi ağladım öyle sıçrayarak uyandım offfff
merhabalar dün doktora gıttım yapılıcak testlerın ısımlerını verdı vezneye sordugumda 450 denıldı bana cok fazla geldı 5 ayrı hastaneye daha sordum onlarda aynı fıyat hatta daha fazla fıyat verenler oldu
ben kımsenın bukadar yuksek tuttugunu okumamıstım cunku neden benım boyle oldu acaba ayrı ayrı 20 test vardı ıcınde .mecbur yaptırmak zorunda kaldım tabı
bebıs sımdıden masraflı :)
Kızlar biraz önce uyumuşum rüyamda testlere girdim bebeğimde sorun çıktı dr almamız gerekiyo dedi ağladım öyle sıçrayarak uyandım offfff
canım ben 500 tl verdim, merak etme özelde böyle oluyor. 470 bi kes verdim daha sonra idrar için de 35 fln verdim.
Ben özel hast. doktorun verdigi testleri gittim devlette yaptırdım hic de para vermedim.
Özelden 290 ile 345 arası sordum fiyatlarını gittim devlette yaptırdım. Bence bosuna vermissiniz o kadar para. O da aynı sonucu cıkarıyor o da
Oncelıkle hepınıze gunaydın.
Evet, Kayra erkek ısmıdır.
Ve ben bebegım erkek olursa ona bu ısmı vermeyı ıstıyorum.
Bu arada ısımler ıcın tesekkur ederım.
Suden'ı begendım, dusunebılırım bu ısmı
Aaaa sımdı Suden ısmının manasına baktım netten, baska seyler yazıyor.
ıste tam da sunlar yazılı idi;
Bazı insanlar yaratıcılıkta sınır tanımıyor. Sudenin anlamı bazı sitelerde Peygamber efendimizin Cennetteki en çok sevdiği ağaç olarak belirtilmiş. Fakat Suden kesinlikle Hz. Peygamberimizin Cennetteki en sevdiği ağaç değil!
Kuranda her geçen kelimenin isim olarak konulmaması gerektiğinin en iyi örneklerden biri Suden kelimesidir. Evet, Suden Kuranda geçiyor, ama başıboş, sorumsuz gibi kötü bir anlam taşıyor. Bu yüzden Suden önerilmeyen bir isim.
Sudenin geçtigi bir ayet: أَيَحْسَبُ الْإِنْسَانُ أَنْ يُتْرَكَ سُدًى (E yahsebulinsânu en yutreke suden)
Türkçede anlamı: İnsan başıboş bırakılacağını mı sanır?
ayy simdi okudumm..tuh neyse koymam bende
merhaba güzel annişler nasılsınız?benım hiç keyfim yok
şeker ben ayrı ayrı yaptırdım onları, sorun mu olacak şimdiama doktorum öyle önerdi
bende muaynehanesine gidiyorum ama tahlilleri ssk da yaptırıyo aynı zamanda ssk da çalışıyor bir gün,benim drum.cuma gel söyle güzelce a dan z ye tahlillerini yapalım artık dedi. ikili testi de ssk karşılıyomu?
verdigin bilgiler icin tesekkurler tatlım, kitap gibi de anlatmıssın herseyi(sen mühendissin di mi? teknik kafa iste)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?