- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #7.301
Karından bakıyorlar ama doktor alttan bakmayı da seçermi bilemiyorum...Ama karından rahat görünüyor artık...
tabi canım anlayış olduktan sonra herşey çok güzel olur)) biz ikimiz de egeliyis o da izmirli ama ben de mini etek, askılı ve dekolte giyemiyorum bi fark yok yani hehhe:)))
tamam canım saol:)) alttan ilk başlarda baktı bikaç kes de çok kasılıyorum, rahatsız oluyorum ondan sordum:S
İste kızlar benim minigime aldıgımız seyler..
Uploaded with ImageShack.us
Kızlar herkese günaydın. İnşallah herkes için güzel ve sağlıklı bir gün olur…
İkili testlerine başlayanlara kolaylıklar, hayırlı haberler diliyorum…
İkili testin nasıl yapıldığını merak edenler olmuş.Kısaca anlatmak isterim.
Öncelikle ultrasonla bebekte ense kalınlığına (nukal kalınlık) ve nazal kemik (burun kemiği) oluşup oluşmadığına bakılıyor. Alt ekstremite (sağ/sol ayak ve bacaklar) ve üst ekstremite (sağ/sol kol ve bacaklar) kontrol ediliyor.
Fetus sayısı,fka (fetal kalp atışı/bebeğinizin kalp atışı) tam gebelik haftanız, CRL (baş-popo mesafesi), uterusun ve overlerin durumu, douglasta sıvı olup olmadığı, umblikal kord (göbek kordonu), mide,mesane ve kalvariumun (kafatasının bir bölümü) durumu da yine ultrason raporunda belirtilen veriler.
Ayrıca bir de yaşınız, ailenizde kromozom bozukluğuna dayalı bir anomali olup olmadığı, kaçıncı gebeliğin yaşandığı (düşük/sağlıklı doğum vs.), sigara kullanıp kullanmadığınız, kilonuz gibi bilgilerin doldurulduğu bir form oluşturuluyor.
Daha sonra da kan tahlili veriyorsunuz. (β-hCG'nin serbest kısmının (free β-hCG) ve PAPP-A (gebeliğe özgü plazma proteini-A) adı verilen bir diğer proteinin ölçülmesi için)
Daha sonra da ultrasondan alınan veriler ve kan tahlili sonuçları harmanlanarak bir risk analizi yapılıyor.
İkili tarama testi, 3 aşamadan oluşuyor diyebiliriz, USG kontrolü, hakkınızdaki verilerin işlenmesi ve kan tahlili.
merhabalar dün doktora gıttım yapılıcak testlerın ısımlerını verdı vezneye sordugumda 450 denıldı bana cok fazla geldı 5 ayrı hastaneye daha sordum onlarda aynı fıyat hatta daha fazla fıyat verenler oldu
ben kımsenın bukadar yuksek tuttugunu okumamıstım cunku neden benım boyle oldu acaba ayrı ayrı 20 test vardı ıcınde .mecbur yaptırmak zorunda kaldım tabı
bebıs sımdıden masraflı :)
çooook ciciler senin yakında cinsiyeti belli olur))
kızlar ikili testte önce ultrasona mı girdinizz kan mı verdiniz???.. ya cok kafam karıstı benimm.. pazartesi gidicektim. cuma ararr pazartesiye randevu alırım diodum.. nerdeee.. dün aradımm ilac sormak için pazartesiye kadar dolu dedii.. e simdiden salıya alıyım o zaman dedim.. salı da saat 2 bos ancakk. kan tahlilini devlette yaptırıcaktım. sabahtan gidip devlete kan versem olurmuu ultrason ölcümü doktorum yapcak.. aman yaaa masraf yapmıyım diorum gel gitt gitcek o 80 tl benden pisi pisinee.. bide 30 tl muayene 110
merhabalar dün doktora gıttım yapılıcak testlerın ısımlerını verdı vezneye sordugumda 450 denıldı bana cok fazla geldı 5 ayrı hastaneye daha sordum onlarda aynı fıyat hatta daha fazla fıyat verenler oldu
ben kımsenın bukadar yuksek tuttugunu okumamıstım cunku neden benım boyle oldu acaba ayrı ayrı 20 test vardı ıcınde .mecbur yaptırmak zorunda kaldım tabı
bebıs sımdıden masraflı :)
kızlar ikili testte önce ultrasona mı girdinizz kan mı verdiniz???.. ya cok kafam karıstı benimm.. pazartesi gidicektim. cuma ararr pazartesiye randevu alırım diodum.. nerdeee.. dün aradımm ilac sormak için pazartesiye kadar dolu dedii.. e simdiden salıya alıyım o zaman dedim.. salı da saat 2 bos ancakk. kan tahlilini devlette yaptırıcaktım. sabahtan gidip devlete kan versem olurmuu ultrason ölcümü doktorum yapcak.. aman yaaa masraf yapmıyım diorum gel gitt gitcek o 80 tl benden pisi pisinee.. bide 30 tl muayene 110
Ben doktorun muayenehanesine gidiyorum ama beni ikili test için devlet hastanesine yönlendirdi.
Ben bu testin ultrason ayrı, kan tahlili ayrı yapılabileceğine pek olanak vermiyorum.
Neden dersen, ultrasonda bazı veriler alınacak, sonra kan tahlili verileriyle birleştirilecek, harmanlanacak ve bir risk analizi yapılacak.
Aynı yerde ve kalibrasyonu bir yapılmış cihazlarla olmalı bence çünkü bazı ölçümler cihazdan cihaza değişik veriler verebiliyor...
Ayrıca bu risk analizi nasıl hesaplanıyor bilmiyorum ama, istitistiki birşey olmalı, bunu yine bir merkez yapmalı diye düşünüyorum.Yani ultrason raporu ve kan tahlili sonuçlarının yorumlanması haricinde ekstra bir hesap işlemi de var.Doktor sonuçlara bakıp birşey söylemeyecek, ikili taramanın da ayrı bir sonuç raporu olacak.
Devlet hastanesinde (her hastanede aynı mı bilemem de) önce ultrasona girme şartı koymuşlar, sonra form doldurtup kan tahlili isteği yapıyorlar.
Zaten CRL'si 79 mm den büyük bebeklere ikili tarama yapmıyor bazı hastaneler. Önce ultrasonla gebelik haftasının ve bebeğin ikiliye uygun olup olmadığını da tespit ediyorlar.
Ben doktorun muayenehanesine gidiyorum ama beni ikili test için devlet hastanesine yönlendirdi.
Ben bu testin ultrason ayrı, kan tahlili ayrı yapılabileceğine pek olanak vermiyorum.
Neden dersen, ultrasonda bazı veriler alınacak, sonra kan tahlili verileriyle birleştirilecek, harmanlanacak ve bir risk analizi yapılacak.
Aynı yerde ve kalibrasyonu bir yapılmış cihazlarla olmalı bence çünkü bazı ölçümler cihazdan cihaza değişik veriler verebiliyor...
Ayrıca bu risk analizi nasıl hesaplanıyor bilmiyorum ama, istitistiki birşey olmalı, bunu yine bir merkez yapmalı diye düşünüyorum.Yani ultrason raporu ve kan tahlili sonuçlarının yorumlanması haricinde ekstra bir hesap işlemi de var.Doktor sonuçlara bakıp birşey söylemeyecek, ikili taramanın da ayrı bir sonuç raporu olacak.
Devlet hastanesinde (her hastanede aynı mı bilemem de) önce ultrasona girme şartı koymuşlar, sonra form doldurtup kan tahlili isteği yapıyorlar.
Zaten CRL'si 79 mm den büyük bebeklere ikili tarama yapmıyor bazı hastaneler. Önce ultrasonla gebelik haftasının ve bebeğin ikiliye uygun olup olmadığını da tespit ediyorlar.
bende muaynehanesine gidiyorum ama tahlilleri ssk da yaptırıyo aynı zamanda ssk da çalışıyor bir gün,benim drum.cuma gel söyle güzelce a dan z ye tahlillerini yapalım artık dedi. ikili testi de ssk karşılıyomu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?