2012 Şubat Anneleri

sabahtan yüz kere elektrikler kesildi işlerimi ancak bitirebildimakşama bizde de zeytinyağlı pırasa var eşim bayılır Allahtan herbişeyi yiyor da benı sıkıntıya sokmuyor kızımn da karısık sebze corbası hazır uyanmasını beklıyorum

eşim son 1 haftadır çok sık bir şekilde 2. çocuğu ıstediğini dile getiriyor olmaz daha merve küçük iki çocuk zor olur vs. vs. desemde hepsine mantıklı acıklamalarla cvp veriyor allahım ben bu adamı fikrinden nasıl döndürebilicm bilmiyorumikisi birlikte büyür sen üstesinden gelirsin dıo :26:ama bir tane daha kızım gibi cadıyı bünyem kaldıramaz sanırıımAdamın cocuk sevgisi tavan yaptı bu nedir arkadass

şahsi görüşümü söyleyim, eğer çalışmıyor olsaydım hemen bir çocuk daha yapardım(rabbim nasip edere tabi :) )
şimdi 2 yaşı bitsin öyle istiyorum diyorum, eşimde eğer üç çocuk istemezsen ikinciyide ben istemiyorum diyo, beni 3 çocuğa mecbur etmek istiyo

kızlar merhabalar, umarım herkesin keyfi yerindedir. geçmişi okuyamadım ama 2. çocuk konusu gözüme çarptı. ben de hamileleik dönemlerimde aman 2 yaşına gelir gelmez 2. çocuğu düşünürüm diordum ancak, kızım 9. ayı bitti ve iyice huysuzlaşmaya başladı. gece 1 de kalkıp 3-4 gibi uyuyor. eskiden de gece uyanır ama emzirip 15-20 dak. sonra yatırırdım. şimdi cin gibi ayakta. sabah 6 da kalkıp 6:30 da evden çıkıyorum dolayısıyla baş ağrısı, uykusuzluk ve gerginliğim had safhada. ağladığım bile oldu. şimdi gece yatmadan önce tahıllı mama aldım ilk kez bugün deneyeceğim.

kızımın bu halleri ilk 3-4 ayına geri dönüş sinyalleri veriyor ve 2. çocuk fikrini daha da ertelemem gerektiğini düşünüyorum. Allah öncelikle evlatlarımıza sağlık sıhhat versin biraz büyüsün benim afacan kızım da hayırlısıyla biraz kendime geleyim diyorum.

eşimde kalabalık ailede büyüdüğünden midir nedir bilmiyorum asırı cocuk sevgisine sahıp ama hersey sevgiyle bitmiyor malesef iyi bakım kalıteli zamn gecirmek vs. önemli...ayrıca su an evdeyim çalışmıyorum ama 2 çocuk sorumlulugu zor yaa:44:

ahh canımm yaa ne dertliymişsin kıyamam sanaa
hamileyken pazara gitti eşim abartmıyorum 10 kilo vardır brokoli almış inanırmısın sapsarı
5 tane dev gibi lahana almış
hatta pazarcılar yardım etmiş arabaya kadar taşıvermişler
şok geçirdim görünce
herzaman gidemiyoruz epey gider bunlar bize diyoo
aldıklarını yemek ne mümkün kart hepsi çöpe gitti

sağol canım evde limon yokk zencefil bal ıhlamur ve tavuksuyu çorba ve sıcak duş artı dediğin gibi salep ve tuzlu suyla boğazlara gargara

valla iyi olmuş lahanaları sarma yapıp dolaba atarsın artık hugocuk:)

ben de önümüzdeki yaza kadar ücretsiz izindeyim
kafam karışık işi bırakıp oğlumla mı ilgilensem hep,ondan hiç ayrılamayacakmışım gibi geliyo
bi saatlik ayrılıklarda bile aklım onda kalıo
ya da 2. çocugu da bu arada yapıp onun için alacağım yeni izinlerle ikisini de büyütsem mi diyorum
böylece çocuk faslını da kapatmış olur işe dönünce kariyerime devam ederim
ne de 2.çocuk olunca da izin alıp tekrar ara vericem ve yükselme sürem tekrar duracak
kafam baya karışık yani kızlar :)

Geçmiş olsun canım dikkat et kendine
Porselen tencereler güzel oluyor ben çeyizime almışttım esseden
Herşeye onları kullanıyorum ne teflon ne çelik

sağol canım
a101 e gittim akşam orda gördüm aslında hiç niyetim yoktu ama merak ettim
ceminmiş
teflon takımı almıştım bin pişman oldum hiç kullanmıyorum sevmiyorum teflonu çelik kullanıyodum seramikten memnun kalırsam teflon takımını anneme vericem boşuna dolap doldurmasın
teflon yemeklerin tadını bile bozuyo hemde sağlıksız

Ne zaman forumu açsam hep süt sağıyor oluyorum, hep tek elle yazıyorum vah halime :) Geçmiş olsun dilekleri için teşekkür ediyorum, kimsenin yavrusu aksilikle karşılaşmasın.

Pazar demişsiniz yazmadan geçemedim. Ben hayatımda hiç tek başıma pazara gitmedim, evlendikten sonra da marketten aldım ya da eşimle gittik. Eşimi bazen pazara yolluyorum, pazardaki sebzeler daha taze diye. Liste yapıyorum, gidiyor bir tezgaha uzatıyor listeyi hepsini aynı adamdan alıyor, eğer listedeki sebzeler o tezgahta yoksa, çırağını yolluyor pazarcı yan tezgahlardan aldırıyor. Bu hep böyle olmuştur. Diyorum ki gez, iyisini güzelini bul. Ama nafile çünkü anlamıyor sebze meyveden. Daha bazılarını tanımıyor bile. Kolum kadar salatalıklar alır gelir ya da en büyük karpuzu getirir. Kestir yarısını al derim, iki kişi nasıl yiyelim ama her defasında unutur.

Bazen akşamları canım bir şey ister atıyorum dondurma ya da bisküvi, markasını söylerim şeklini söylerim. Gider, yanlış almayayım diye bütün markalardan birer tane alır gelir. Bakkal mı açıcaz bu ne derim, işimi sağlama aldım der.

Alışverişten anlamıyor, yemek yapmayı da bilmiyor, hoş ben de bir Emine Beder değilim hani Domatesli yumurta yapar bazen, meyve suyu sıkar, bazen de kahvaltı hazırlar tepsiyle getirir, ya da dışarıdan söyledikleriyle balkona masa kurar. Hepsi o. Asla yemek seçmez, yanık olduğunu bile anlamaz yemeğin. Damak zevki sıfır ben de hiç çaktırmam bu yemeğin usulü böyle derim :) Zaten çoğu zaman yemek olmuyor evde, en kolayı tost yiyoruz :)

bekarken bende çalışırdım yazları üniversitedeyken ve bir öğrenciye göre çok iyi para alıyodum özel bir şirkette çalışıyodum
paranın yüzü tatlı
bekarken çalışmak iyide evliyken zor işten gel ev işi artı eş artı çocuk hepsine yetişemem gibi geliyo
eşimde diyoki bebeği vereceksin bakıcıya ne kadar ilgilenir uyusun diye bakar kötüde davranabilir para kazancam diye çocukla yeterince alakadar olamadıktan sonra kıymeti yok diyo
eskiden çalışmama izin veriyodu ama şimdi istemez
zaten mehmetede hiçbir bakıcı kabul etmez 1 hafta zor dayanırlar başladımı ağlamaya bakıcı ertesi gün gelmez 3 .ocuk doktorunu korkutup şoka sokan memoya bakıcımı dayanırr
sarışın renkli gözlü güzel ve bakımlıysa olur o zaman çok sever onlara ayrı davranıyo

Daha ne yapsın adamcağız senin dediğin her şeyi teknik olarak gerçekleştirmiş oluyor : )) akıllı adam
Atanın eli nasıl oldu geçmiş olsun
Valla seninki akıllı işi değil benim kız mutfakta iken ben bulaşık makinesini açıp onu bile dağıtamıyorum
Sen tek tek koli açıp yerleştireceksin
Allah sana çok çok yardım etsin

Bakıcıya vermek zorunda olanlara da allah yardım etsin
Ben şimi devlette olduğum için işim kolay iki sene ücretsiz izin aldım
ikinci çocuğu da istiyorum hatta üçüncüyü de :))
İkişer sene izinden altı sene evdeyim
bu arada çocuklar büyür ben de kaldığım yerden devam ederim
Benim planım gün yapıp arkadaşlarla gezmekti
Ama öyle olamadı çünkü arkadaşlarım çevremde tanıdığım tüm bayanlar çalışıyo
Onların hafta içleri dolu ben de haftasonunu eşimle geçirmek istiyorum doğal olarak
Benim gibi izinde olana beş altı arkadaş var ee onlar da çocukla çıkamıyor
tutturamadık arkadaşlarla frekansı

canım seninkinin farklı yerleri gelişiyodur bebekler farklı farklı şeylere konsantre oluyo
kimbilir seninnki nelere konsantredir ama sen farketmiyosundur

bende istemiyorum eşim hiiç cevap vermiyo bikere mehmet iki yaşına gelsin ikinciyi yaparız dedi
fikri o
mehmet az büyüyünca rahatlarım kendiliğimden isterim diye düşünüyoo kız bebek çok istiyo
estetik yaptırıcam karın gerdirme ama tekrar bebek yapmamak lazım tabiki bunu bildiğinden zayıfla yeter ikinciden sonra komple toplatırsın diyoo namıssız

burhan altıntop gibi anaaaaaaaaaaaaaaaam diyorummm üçmüü

Sağ ol canım, kabuk tutuyor miniğimin çiziği. İlk yarası, benim yüzümden oldu Eşim, "sen git annenlerde kal birkaç gün ben işten gelince kolileri yerleştiririm" diyor da nereye ne olacağını bilmez, iyice dağılır her şey. Gece geç uyuyorum, bebek uyanmasın diye ayaklarımın ucuna basa basa koli açıyorum ne yapayım.

mrb kızlar gecmişe biraz baktımda muhabbetler cok güzelmiş...katılamadım cok üzüldüm....neyse görüşürüz artık evime geldim 3 gündür soluksuz ev yerleştirdim temizledm hemde tek başımacok yoruldum dinlenecem artık hepinizi öptüm byyyyyy

Ayyyy geldim yanınıza moral bulurum diye hepten moralim bozuldu ben 2 ci çocuğu büyük konuşmayayım ama en az 5 sene asla düşünmüyorum mümkünse hiç olmasın şu anda ne çektim bir ben bir allah bilir mozp senin 2ciye olan cesaretini ayrıca tebrikliyorum vallaha bakamam ben bi esada daha oğlum hamd olsun çok çok yaramaz değil ama hem kocaya hem çocuğa yetmek yürek ister bide ev işi kendi bakımın derken daha 2 ay öncesine kadar wc ye zor zaman buluyordum asla çocuk lafı duymak istemiyorum diyorum eşime hiç,bir şeyiyle ilgilenmedi beceremiyorda yapmaya çalışsa bu adama daha ne çocuğu yapcam Allahım verme yaarabbim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…