- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #73.661
eşim son 1 haftadır çok sık bir şekilde 2. çocuğu ıstediğini dile getiriyor olmaz daha merve küçük iki çocuk zor olur vs. vs. desemde hepsine mantıklı acıklamalarla cvp veriyorallahım ben bu adamı fikrinden nasıl döndürebilicm bilmiyorum ikisi birlikte büyür sen üstesinden gelirsin dıo :26:ama bir tane daha kızım gibi cadıyı bünyem kaldıramaz sanırıım Adamın cocuk sevgisi tavan yaptı bu nedir arkadass
eşimde kalabalık ailede büyüdüğünden midir nedir bilmiyorum asırı cocuk sevgisine sahıp ama hersey sevgiyle bitmiyor malesef iyi bakım kalıteli zamn gecirmek vs. önemlişahsi görüşümü söyleyim, eğer çalışmıyor olsaydım hemen bir çocuk daha yapardım(rabbim nasip edere tabi :) )
şimdi 2 yaşı bitsin öyle istiyorum diyorum, eşimde eğer üç çocuk istemezsen ikinciyide ben istemiyorum diyo, beni 3 çocuğa mecbur etmek istiyo
eşin bazı yönlerden benimkine benziyor. hamileyken buna kızdım bağırdım evde bişey kalmamış, ne yiyecegiz, yok çayın yanına ne getircen deyip duruyorsun falan filan. git markete mutfak alış verişi yap dedim. abartmıyorum 4 tane sile boyu cips, meyve suları, 4 kilo muz, hazır çorbalar, bisküviler, çikolatalar, colalar... ne kadar gereksiz şey varsa almış. 1 tane sebze ya da yararlı bişey yok. bu seferde kavga bundan çıktı. muzlar çürüyor, hiç mi anlamazsın adam. aynen vur deyince öldürüyor. pazara gitse (5 yılda 5-6 yı geçzem. her hafta ağlarım beni pazara götür diye, nefret eder pazardan) kilolarca alır bilmediğinden çürür aldıkları. mutfak işlerinden anlayan adamlara imrenerek bakarım.
mozp okurken 3 kere maşaallah dedim vallahi eşine. insan biraz değeri anlaşılsın istiyor. ben işe başlarsam nasıl olur bilmiyorum tabi. ama eşinden kaynaklanıyor, sen çalışmasan da yardım eder bence.
ben 15 yıldır iş hayatındayım. üniversitede her gün işe giderdim. 15 yılda sadece 1 ay boşta kaldım. ben çalışmadan duramam derdim hep. elimde param olmalı, erkeğe muhtaç olmamalıyım falan falan. ama mecburiyetten çalıştım üniversitede. yoksa okulu bitiremezdim. neyse şimdi evdeyim. işi hiç özlemediğimi gördüm. evde sıkılıyorum ama çocuk yorucu ve burası küçük bir ilçe oldugu için. yani il merkezinde olsam ve arkadaslarım olsa hiç sıkılmam. Allaha şükür eşimde bu yıl uzman oldu. asistanlığı bitti, benim maaşa da çok da ihtiyac yok şu aralar. işten nefret etmişim. aman cebimde para olmasa da olur. zaten çocukla bir yere gitsem bile giyinip, süslenemiyorum. devlette çalışmama rağmen 17.30 kadar mesai ve kafamı kaldıramazdım. köylere de haftada 2-3 gun giderdik. çok yorulurdum. köyde tuvaletin gelir, acıkırsın, çay içesin gelir perişan olursun, günde 400 km yol yaptıgımız olurdu git gel. ama çocukta çok yoruyor. sonra iş yerinde bazı uyanıklar oturur, sen kendini yorarsın, devlette öyledir , hiç çalışmayan da emekli oluncaya kadar maaş alır. bazen senden bile çok alır. amannnn. konu nerelere geldi.
Bende okuldan bu yana calisan biriyim,cocuk olunca is guc hak getire, ama ne olursa olsun insanin kendi parasini kazanmasi kendi ayaklarinin ustunde durmasi kimsenin eline bakmamasi cok guzel, imkan olsa yine baslarim ise fakat kiza bakicak kimsek yok
cok gecmis olsun canim, bogaz icin saf limonu yarim sik bi seferde ic en dogal guzel ilac, ben hic ilac kullanmam, hasta olunca limon sikarim kivi yerim, salep ihlamur icer atlatirim, en faydalisida limon ve kivi
ahh canımm yaa ne dertliymişsin kıyamam sanaa
hamileyken pazara gitti eşim abartmıyorum 10 kilo vardır brokoli almış inanırmısın sapsarı
5 tane dev gibi lahana almış
hatta pazarcılar yardım etmiş arabaya kadar taşıvermişler
şok geçirdim görünce
herzaman gidemiyoruz epey gider bunlar bize diyoo
aldıklarını yemek ne mümkün kart hepsi çöpe gitti
Geçmiş olsun canım dikkat et kendine
Porselen tencereler güzel oluyor ben çeyizime almışttım esseden
Herşeye onları kullanıyorum ne teflon ne çelik
Canın insanın kendi ayakları üzerinde durması şart bu kısmı doğru da
Eskiden beri bu hatun kişilere erkekler bakmamış mı bize gelince mi çalışmak şart :))
Bize de baksınlar abi lafa gelince evin reisi olmayı bilirler
Ataerkil bu toplum son söz erkein derler
eee o zaman evine ocaına da bakacak er kişi
Ben sekiz ay çalışmadım ya bıraktım hemen feminist modları :))
Ev hanımıyım bundan böyle en güzeli valla
Ne zaman forumu açsam hep süt sağıyor oluyorum, hep tek elle yazıyorum vah halime :) Geçmiş olsun dilekleri için teşekkür ediyorum, kimsenin yavrusu aksilikle karşılaşmasın.
Pazar demişsiniz yazmadan geçemedim. Ben hayatımda hiç tek başıma pazara gitmedim, evlendikten sonra da marketten aldım ya da eşimle gittik. Eşimi bazen pazara yolluyorum, pazardaki sebzeler daha taze diye. Liste yapıyorum, gidiyor bir tezgaha uzatıyor listeyi hepsini aynı adamdan alıyor, eğer listedeki sebzeler o tezgahta yoksa, çırağını yolluyor pazarcı yan tezgahlardan aldırıyor. Bu hep böyle olmuştur. Diyorum ki gez, iyisini güzelini bul. Ama nafile çünkü anlamıyor sebze meyveden. Daha bazılarını tanımıyor bile. Kolum kadar salatalıklar alır gelir ya da en büyük karpuzu getirir. Kestir yarısını al derim, iki kişi nasıl yiyelim ama her defasında unutur.
Bazen akşamları canım bir şey ister atıyorum dondurma ya da bisküvi, markasını söylerim şeklini söylerim. Gider, yanlış almayayım diye bütün markalardan birer tane alır gelir. Bakkal mı açıcaz bu ne derim, işimi sağlama aldım der.
Alışverişten anlamıyor, yemek yapmayı da bilmiyor, hoş ben de bir Emine Beder değilim haniDomatesli yumurta yapar bazen, meyve suyu sıkar, bazen de kahvaltı hazırlar tepsiyle getirir, ya da dışarıdan söyledikleriyle balkona masa kurar. Hepsi o. Asla yemek seçmez, yanık olduğunu bile anlamaz yemeğin. Damak zevki sıfır ben de hiç çaktırmam bu yemeğin usulü böyle derim :) Zaten çoğu zaman yemek olmuyor evde, en kolayı tost yiyoruz :)
bekarken bende çalışırdım yazları üniversitedeyken ve bir öğrenciye göre çok iyi para alıyodum özel bir şirkette çalışıyodum
paranın yüzü tatlı
bekarken çalışmak iyide evliyken zor işten gel ev işi artı eş artı çocuk hepsine yetişemem gibi geliyo
eşimde diyoki bebeği vereceksin bakıcıya ne kadar ilgilenir uyusun diye bakar kötüde davranabilir para kazancam diye çocukla yeterince alakadar olamadıktan sonra kıymeti yok diyo
eskiden çalışmama izin veriyodu ama şimdi istemez
zaten mehmetede hiçbir bakıcı kabul etmez 1 hafta zor dayanırlar başladımı ağlamaya bakıcı ertesi gün gelmez 3 .ocuk doktorunu korkutup şoka sokan memoya bakıcımı dayanırr
sarışın renkli gözlü güzel ve bakımlıysa olur o zaman çok sever onlara ayrı davranıyo
merhaba kızlar geçmişi pek okuyamadım bebişleriniz ve siz iyisinizdir inş. bu gün kıza balık çorbası yaptım onu yedireceğim benim kız çok tembel ya hiç birşey yapmıyor diş yok emeklemiyor bile hiç çabasıda yok sadece bagıra bagıra oyuncaklarıyla konuşuyor şarkı söyleyen bir ayısı var sürekli şarkı söyler vazıyette kulaklarımda o şarkılar uğulduyor yetişebildiği nekadar düğme varsa dolma parmaklarla basıyor :) bu kadar sizin bebeler koşacak nerdeyse benimki yerde sürüne sürüne hiççç kasmıyor bi yuvarlanıyorki şöyle yaylana yaylana babası gibi gibi ya sürekli yatar vaziyette ben çok hareketliymişim annem ele avuca sığmazdın 1 yaşında diline tüy dolanmazdı der :) o kadar konuşurmuşum bu kızın herşeyi babası gibi
eşim son 1 haftadır çok sık bir şekilde 2. çocuğu ıstediğini dile getiriyor olmaz daha merve küçük iki çocuk zor olur vs. vs. desemde hepsine mantıklı acıklamalarla cvp veriyorallahım ben bu adamı fikrinden nasıl döndürebilicm bilmiyorum ikisi birlikte büyür sen üstesinden gelirsin dıo :26:ama bir tane daha kızım gibi cadıyı bünyem kaldıramaz sanırıım Adamın cocuk sevgisi tavan yaptı bu nedir arkadass
şahsi görüşümü söyleyim, eğer çalışmıyor olsaydım hemen bir çocuk daha yapardım(rabbim nasip edere tabi :) )
şimdi 2 yaşı bitsin öyle istiyorum diyorum, eşimde eğer üç çocuk istemezsen ikinciyide ben istemiyorum diyo, beni 3 çocuğa mecbur etmek istiyo
Daha ne yapsın adamcağız senin dediğin her şeyi teknik olarak gerçekleştirmiş oluyor : )) akıllı adam
Atanın eli nasıl oldu geçmiş olsun
Valla seninki akıllı işi değil benim kız mutfakta iken ben bulaşık makinesini açıp onu bile dağıtamıyorum
Sen tek tek koli açıp yerleştireceksin
Allah sana çok çok yardım etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?