- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #74.001
günaydın hanımlargerçi bugün pazar kocişler fln evdedir kimse girmez ama adet yerini bulsn günaydın diyelim su an eşim kahvaltıyı hazırlarken bende net keyfi yapıyorum benim oduncuğumda incelmeye dogru gidiyor sanırım maşallaaaah bugün kızım 9.ayını doldurdu valla su günler nasıl hızlı gecıyor rabbim bütün meleklerimize uzzzuuun bir ömür versin(amiin)...
benim bebeklerim perematüre bu yüzdenerken doğdukları için 8 aylıklar ama aslında şu anda hemen hemen 7 aylıklar ve çok çok iyi.oğlum tutunarak bi yerlere kalkmaya çalışıyor.
kızlar sizler nasılsınız?
hugocuk ,cat lover ,eınteın ,senfat ,mozp , hemşire ,playdohh ,giza ve daha aklıma gelmeyen bazı değerli arkadaşlarım
bein sormayın ben yürüyen bir yuh gibi dolaşıyorum iş ,iş ,iş ,bebekler ,bebekler ,bebekler bittim
memlekette havalar nasıl ?kıbrıs ta hava bi kapanıyor bi açılıyor.
bebeklerim öyle bi hareketlendiler ki sizi ihmal etmemek için mola vermek amacıyla sizlere bakıp çıkıyorum.
yedirdim yemeğini
ilk yemeği oluyo memiktonun öncesinde püre veya çorba vardı menüsünde
çatalla ezdim önce çok şaşırdı
yemek boyunca gık demedi büyük bir dikkat ve titizlikle bir gurme edasıyla dikkatli dikkatli yedi
çok beyendikeyfi yerinde şimdi bıcırdayıp duruyo
sabah az bişey yumurta sarısı verdim çok kızdı hiç sevmiyo yemiyo
bu şekilde yumurta yedirdim
benim cadı da yumurta verince resmen bööö diye ses cıkarıoçokta ısrarcı olamıyorum allahtan kırmızı et tüketıo da protein ihtiyacı karsılanıyor işte
off ya benim uyuz kocamın sabahkı kahvaltı hazırlaması sırf göz boyamak içinmişbana arabayı temizletip babamlara gidiceğim dedi ve çıktı evden.. aslında sahilde arkadaslarıyla mangal yapckmış bana söylemedi bunu ve ben bunu tesadüfen öğrendim şimdi ben buna ne diyim yaa inşallah bir güzel yağmur yagar da ıslanır hepsi.. ya şu bekar arkadaslarıyla takılması bizim başımızı yakck bir gün bir odundan en fazla yıne bir odun oluyor bunuda net bir şekilde anlamış oldum
Ben çukurambardayım
Bir de sögütözünde oturan bi arkadaş vardı ama nickini unuttum pek girmiyor galiba unuttuğuma göre :S
erkek işte şaşmamak lazım evde olsalarda pek lazım değiller ztn yada kendi adıma diyim :)
istabuldayım ama gönlim ankarada ailem çocukluğum okul hayatım herşeyim yani eryamandayım diyim bende ailem ordaya ztn sözde istanbuldayım daha çok ankarada sayılırım ..
off ya benim uyuz kocamın sabahkı kahvaltı hazırlaması sırf göz boyamak içinmişbana arabayı temizletip babamlara gidiceğim dedi ve çıktı evden.. aslında sahilde arkadaslarıyla mangal yapckmış bana söylemedi bunu ve ben bunu tesadüfen öğrendim şimdi ben buna ne diyim yaa inşallah bir güzel yağmur yagar da ıslanır hepsi.. ya şu bekar arkadaslarıyla takılması bizim başımızı yakck bir gün bir odundan en fazla yıne bir odun oluyor bunuda net bir şekilde anlamış oldum
canım emeklemeyi doktorlar gelişim açısından baz almıyo o yüzden önemli değil
çok sevindim hugocuk benim bebekler prematüre doğdular ama gene de iyi taşıdım haftasına kadar.nörolojik muayeneleri iyi göz muayeneleri iyi kalça çıkılığı yapıldı genel muayeneleri de çok şükür.motor gelişimleri de iyi görünüyor ama oturmalarını iki haftadır kendiliğinden oturuyorlar.tutunarak ayakta duruyorlar ama destekli.emekleme ise üç dört gündür emekliyor oğlum ama kızım emeklemiyor caretta carettalar gibi sürünüyor
maşallah sizler herşey veriyorsunuz yiyecek olarak.biz doktorumuzun önerdiklerinin dışına çıkamadık daha.sebze çorbası kahvaltı ama kahvaltı da doğru düzgün yapmıyorlar.az az peynir ve yumurta yiyebildikleri kadar yiyorlar ama tadımlık oluyor doyuracak şekilde değil.bulamaç gibi yapsam onu da iki üç kaşık alıyorlar zaten bulamaç şeklindeki kahvaltıyı da önermiyorlarmış.
günde iki çay bardağını geçmesin diyorlar ama bi çorba bi kase ediyor , yoğurt ,meyve , kahvaltı derken kaşık maması hariç iki çay bardağını geçiyor.
siz herşeyden yediriyorsunuz değil mi ? neler yapıp verdiniz şu ana kadar bende tadımlık çorba dışında özellikle bebeklere yapıp vermek istiyorum.bel ki de doktorumuz prematüre oldukları için bazı şeylerin listesini yapıp veriyor ama ben mi acele ediyorum bilmiyorum.
sizlerde nasıl yapıyorsunuz beni bilgilendirir misiniz ?
birde oyelken i gören var mı ?onun da ikizleri olmuştu ?hiç girmiyor artık.
Kızlar sizinkilerde pütürlü şeylerde böh yapıyolarmı kusma hareketi yapıyorlarmı benimki hala yapıyo kusar diye ısrarda edemiyorum ne zaman katı şeyleri daha rahat yemeleri gerek acaba hep pütürsüz nereye kadar olmaz böyle...
canım bende sebze meyve kaşık maması tarhana pirinç kırmızı et veriyorum
değişik değişik yapıyorum işte
mesela bugün etini köfte olarak yedi
sekizinci ayda pütürlü şeylere geçmek lazım sağlık ocağında söylediler
ben meyvesini herzaman çatalla ezerek pütürlü veriyorum
çiğniyo bizimki sorun yaşamadık
sadece yumurtada öğürüyo onuda vermiyorum
doktorna sor istersen napmak lazımmış böyle durumda
köfteyi kızartmışmıydın birde ezerek mi verdin sonuçta nokta nokta kıyma.boğazında kalma riski var.
ben blendırla eziyorum ama pirinçler kıyma bazen pütürlü kalıyor ama oğlumun daha hiç dişleri çıkmadı.meyvesini cam rende den geçiriyorum ama arada pütürlü kalıyor küçücük küçücük .kızımın dişleri var ama çiğnemiyor direk emerek yutuyor.nasıl alıştılacak yahu püüüffff
yok canım kızartırmıyım hiç haşladım
bizimde hiç dişimiz yok
çatalla ezdim verdim bişey olmadı rahat yedi
bizimde dişimiz yok ama damakları sertleştiya çiğneyebiliyo
geçen elma verdim dişlerini kaşısın diye damaklarıyla ısıra ısıra koparttı elmayı
köftede yapıcam kıyma soğan az ekmek içi köfte yapıp buzluğa atıcam fırında pişiriip yediricem
mesela az çorba 1 tek köfteyle bir öğün olucak
gerçi tek köfte için koskoca fırın çalıştırılmazda biz fırınladığımızda kendimize onada yaparım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?