2012 Şubat Anneleri

Canım çok fena valla dikkat et kendine diycem ama bebişlerle çok zor
elinden gelidğince dinlen çok geçmiş olsun
En azından sinir stresten uzak dur da reflün artmasın

Canım bi çok şeyi veriyorum aslında ama miktar olarak çok az yiyor
daha hiç bir kase çorba yemedi mesela
bi sürü püre filan yapıyorum en fazla iki çorba kaşığı yiyor
O yüzden püre yapmayı da bıraktım :))
Bizim yemekleri tuzsuz ve çok az yağlı yapıyorum çatalla ezip bi iki kaşık veriyorum yediği kadar

Bizim de dişimiz bir tane hatta yarım tane. Altta öyle duruyor tamamen çıkmadı daha. Sen de benim gibi anne sütüne dadananlardansın ama artık doymuyorlar özellikle hareketleri arttıktan sonra. Tosunum günde bir litreden fazla anne sütü içiyor ama doymuyor hep aç :) Demir damlasını vermediğim için koyu yeşil sebzelere ağırlık verdim. Bugün ilk defa ıspanakla tanıştı. Çok az pişirdim, içerisine kaynamış yumurtanın sarısını koydum birazcık da peynir. Öyle olunca tatlandı, hapur hupur yedi temel reis. Porsiyonu büyüteceğim sevdi nasılsa :)

Canım sen sağıyorsun ya ne kadar içti biliyorsun ben sağmadığımdan habire doydu mu doymadı mı diye düşünüp duruyorum
Ne kadar sütüm çıkıyordur benim acaba :26:
Gerçi acıktı mı ağlar diyor doktor ağlamadığına göre doyuyor
Ek gıdayı da yemediğine göre doyuyordur heralde aç olsa yer di mi
Off ne zor işmiş bu işler :))
Biz süte dadandık kalsiyum anne sütü diş yapmalı dimi ama yapmıyor bak, sende yarım diş bizde hiç yok iyi mi :))
Sen koyu yeşilleri iyi akıl etmişsin yumurta sarısında da varmış demir gayet mantıklı bir yemek olmuş valla eline sağlık

Durasella geçen kayınpederinle ilgili yazı yazmıştın ya cevap vermek istedim ama fırsat olmadı
Seni anlıyorum aslında ben de sizli bizli olmaktan yanaydım ama olmadı :))
Kayınpederim de kayınvalidemde çok iyidirler hiç sorun yok ama evlendiğimzde pek gitmezdik
Gerçi eşim mesleğini yapmıyor babası ile çalışıyor yani her gün görüşmüş oluyorlar bunun da etkisi var
O nasıl olsa görüyor diye ben de gitmiyordum
Yemeğe davet ederlerdi misafir gibi giderdim kayınvalidem herşeyi yapmış olurdu yemek yer çay içer gelirdik.
Hal hatır faslı falan hep sizli bizli olurdu
Ama Asya'dan sonra herşey değişti :))
Şimdi sabah akşam ordayız senbenli duruma da geçtik aslında insan daha bir rahatlıyor konuşmalar falan resmiyetten çıkıyor daha iyi oluyor
Ama bunu yapmadan bilemezsin ve bence senli benli ol gibi bişey de demiycem :)) Mesafei takılmaya devam et :))
Ben klasik gelin olma yolunda ilerliyorum. Sen ilerleme ama en azından adamcağızın bi çayını koyuver :))
Benim kayınpederim kendi kalkar koyardı, elinden alıp ben koyunca mutlu oluyor adam
Ben de tahtımdan düşmüş olmuyorum
Ama hal böyleyken ben görümcem ile ilişkimize takmış durumdayım :))
Hem de ortada hiç sorun yokken bazen diyorum kafam boş kaldı uğraşacak yer arıyorum heralde :))
Sizin durumda da öyle ortada pek bi sorun yok gibi o nedenle kendime verdiğim telkini sana da veriyorum boşver kafana takma :))

Keşke sorun sadece klasik gelin olma olsa. Eşim ile babası arasında uçurum var. Baba ve annesi eşim daha sekiz yaşındayken İsviçre'ye gitmişler ve senelerce orada kalmışlar. Eşimi babaanne ve dede büyütmüş. Uzaklar, soğuklar. Babası eşime karşı sevgi dolu değil ama başkalarına inanılmaz sevgi gösterir. Eşimin kuzeninin fotoğrafını almış buzdolabına asmış hayret edilecek bir şey. O evde bize ait tek fotoğraf yok (Ata da dahil) Maddi manevi bütün yardımları başkalarına yapıyor. Torununa içinden gelip bir oyuncak dahi almadı. Görev gibi altın taktı bitti gitti. Sürekli eşimi benim yanımda aşağılar nitelikte konuşur. Kompleksli bir adam ya ben anlayamadım gitti.

Canım bu davranışları hoş değil haklısın
Peki dendin mi sen bi adım atsan o koşacak durumu var mı o ışığı görüyor musun yani
Gerçi kendi oğluna bu kadar mesafeli olan eşine nasıl olmasın o da var
Belki de kendini oğluna karşı suçlu hissediyor bırakıp isviçreye gitmiş olmaktan dolayı ama bi yerden de başlayamıyordur
Böyle durumlarda yaklaşamadıkça mesafe artar arada
Sen bir aile fotonuzu çerçevelet götür koy evlerine atacak değil ya bakalım ne yapacak :))
Ahahaha kendimi çok polyanna gördüm
En iyisi düşünmemeye çalışmak ki bu çok zor biliyorum

Düğün fotoğrafımızı çerçeveyle vermiştim, yok ortalarda. Bizim arabamız servisteydi, hamileyken arabasını istedik vermedi. Daha ne denir, bundan sonra çöp istemeyeceğiz dedik. Biz kirada oturuyoruz ama onun evleri, arsası var. İnsan oğluna demez mi ev alın ben de katkıda bulunurum diye. Sevgisiz işte. Torununu kucağına almıyor, öpmüyor bile. Konusu açılınca bile sinirleniyorum yahu. İnanılmaz soğudum.

Sen şanslıymışsın, oğlunu seven bir baba var karşında. Hayırdır görümceye neden taktın?

Canım sen bir adım atmışsın en azından o atmıyorsa yapacak bişey yok
Bir de sen oğluna bu kadar titrerken o nasıl oğlunu düşünmez diye sinir oluyorsundur ki haklısın sonuna kadar
Konuyu açtım bouna kalına getirdim boşver bunları

Benim eşim de babası ile süper mesafelidir aslında benim konuştuğum kadar o konuşmaz düşün :))
Görümcem bayramda abisine ziyarete gelmedi :)) Klasik gelin tribi yani
Şaka bi yana görümcemin yaşı yakın bana ben arkadaş gibi oluruz diye düşünürdüm hep o biraz uzak duruyor ona uyuz oluyorum
Ben mesafeli samimiyet severim nasıl olur deme anlatamayabilirim :))
Ben mesafeli duruyorum galiba o da bunu uzaklık olarak algılıyor doğanla konuşuyorum bu durumu en sende canım cicim demiyorsun diyor
Saçma sapan bi hal alıyor yani durum
nasıl anlatayım ben gelsin gitsin yeğenini görsün dertleşelim vs istiyorum aslında
Ama aynı zamanda tabiri caizse enseye şaplak durumunda olmak da istemiyorum
Ben bu durumu genelde arkaşalarımla tuttururum
Ama görümce ile beceremedim işte :)) yapacak bişey yok

teşekkür ederim dinlenmeye vakit bulursam dinleniyorum ama genelde gece yatağa geçtiğimde dinleniyorum.gündüzleri ise birde akşam vakit bulursam beş dk p.pm yer yüzü görsün birde bilgi paylaşımı fikir alışverişi için buraya giriyorum.

reflüm strese bağlı reflü dedi doktorum.hakikatende öyle dikkatimi çekti ne zaman stres olsam üzülsem boğazıma kadar yanıyorum urnumdan ateşler fışkırıyor sanki.yanıyor içim.rabbim beterinden korusun inşallah.

rabbim nasip ederse yaşlanmak yavrularımı evlendirmek torunlarımı sevmek ton ton nene olmak istiyorum

bu aralar bebekleri pütürlüye alıştırmaya çalışıyorum yoruluyorum.ama aklıma bi fikir geldi patates yaptığımda direk ağızlarına vercem çiğnicekler mi diye.çünkü eti çimdik çimdik edince iyyorlar.peyniri elimle ezip veriyorum çiğniyorlar geçen taze fasulyeyi iki parmağım arasında ezip verdim ağızlarına çiğnediler nohutu da öyle ezdim verdim oğlum yedi ve devamını istedi ama kızım ağzından attı.kızım nohutu sevmicek sanırım bunu anladım

birde deli gibi yorgunum fırtım deli gibi ağrıyor ben gidip yatağım bebekleri annem uyutsun mışıl mışıl uyumak istiyorum.eşimde nöbetçi püüüfffff

herkese hayırlı geceler

İyi geceler canım
Merak etme yaşlanıp torunlarını sevcekesin :))
Bu günler elbet geçecek

Bu arada pütürlüye alıştırma için size bi fikir vereyim
ben erişte yapıyorum yani ev makarnası
Koyuyorum önüne asya mıncıklayarak alıyor eline üç beş götürüyor ağzına ve yiyor
Sonuçta çiğnemeden yutsa da yumuşak sorun yok ama en azından büyük parçaya alışmış oluyor
Bi deneyin
Kayınvalideme söyledim böyle yediğini şimdi domatesli ıspanaklı erişte kesecek bize :)) vitamin alsın diye :))

Ben de kaçtım kızlar yorulmuşum
Sabahtan beri kayınvalidemlerdeydik onda geldik eve
Gidip uyumalı, daha Asya mesaisi var :))
İyi geceler

uzun zamandır takıp edemıyorum topıkı. umarım herkes bebişleri ile bırlıkte ıyıdır.

bız bayramda esımın koyundeydık yıne. kayınbabam kızımı çok fena alıştırdı gezmeye. bahçeye çıkıyorlar bır bakıyorum bır ayva ıle bır bakıyorum bır nar ıle bazende talıı bıber domates patlıcan ıle donuyorlar. oturup ıkısı bır guzel yıyorlar. bızımkısı alıştı gezmeyee apartmana gerı gelınce nevrı dondu bır haftadır kendıne gelemedı. süreklı kucakta dışarı çıkmak ıstıyor.

artık yurumeye çalışıyor. katı gıdaların tumunu tuketıyor. meyvelerı elıne verıyorum ıkı tanecık dişi ile kemıre kemıre yıyor. salatalık tursuna bayılıyor...geçen ıkı dışının araasına salatalık sıkışmış. yeşıl yeşıl e tatlı duruyordu. bay bay yapıyor. el çırpıyor. gözlenı kısıp şebeklıkler yapıyor. kısacası en tatlı zamanlarındayız.... artık9. cu ayımız bıtıyor...

umarım hugocuk melıtta hemşıre mozp enısteıne hemşire bennebıleyım aklıma chapeks aklıma gelmeyen tum arkadslar bebeişerınız ıyıdır. hepinize mutlu gunler.....

günaydın canım hoşgeldin, maşallah kuzuna herşeyi yesin ayrım yapmasın
ne güzel taze taze toplayıp yedirmiş kayınpederin ama gezmeye alışınca zor oluyo Allah kolaylık versin

Yavrum gece aniden kapatmış oldum kusura bakma, Ata uyandı mamisiydi, beziydi derken giremedim yeniden.
Sen dersiz başına dert mi arıyorsun kuzum :) Arkadaş olsaydınız belki senin o çizdiğin sınırı anlayamayacak bu sefer de durumdan sen hoşnut kalmayacaktın. Boşver mesafe her zaman iyidir.

iyiyiz canım hepimiz iyiyiz
çok şükür zor zamanların geride kaldı inanki çok seviniyorum

Canım bebişlerimiz her zaman öncelikli :)) Çıkman sorun değil tabili de
Görümcem konusunda haklısn neyse takmayım ben bu işi :))
Millet evinde istemez ben gelmiyor diye dert ederim delilik bende :))

Kasıma da girdik doum ayımıza kaldı üç ay :)
doğum günü planları yapmaya başlarız yakında :))
Pembe siyah beyaz konsept yapcam galiba ben :))
Var mı kızlar sizin aklınızda fikirler

günaydıınnn
artık sabah sekizde uyanıyoruzz
bu sabah tuzu alınmış keçi peynirini ezdim içine az su koydumm yedirdim yedi sıpacık
şöyle bir baktımda arnazarın kızına göre benimki hiçbişey yemiyo
endişeleniyorum acaba hatamı diye
dünde arkadaşımın kızı geldi maşallah herşeyi yiyiyo içiyo bizimki burun kıvırıyo
etli sebze çorbası bir öğün ve diğer öğünde sadece meyve
onun dışında emiyo ve devam sütü
devam sütüne çok düşkün oldu bu ara
tatlı diye vitamin şurubunu bile içmiyo
iştahı iyi ama hiçbişeyi görüpte istemiyo verin demiyo
tatlı meyveleri bile sevmiyo elma çok tatlı geliyo çok sevmiyo
ama dün kefiri bayılarak içti

Kasıma da girdik doum ayımıza kaldı üç ay :)
doğum günü planları yapmaya başlarız yakında :))
Pembe siyah beyaz konsept yapcam galiba ben :))
Var mı kızlar sizin aklınızda fikirler

daha diş bile yok doktorda yok dedi
acaba yetersizmi besleniyo dişleri çıkmıyo diye aklıma gelmiyo değil

inanamıyorum ya böyle adamlar da var, klasik şeylerden farklı.
senin çekimleri yüklemiştin buraya
gülben şarkısıyla gelin damat hani
aklıma biz geldik
öldürsen yapmaz öyle şeyler benimki nikahı terk ediyorum desem yaptıramam
ben de çok öyle şeyler hayal etmem yani olmasa da olur
olsa da hatıra olur derim uyum sağlarım ama o asla
dogum sırasında fotograf çekilmesin, kamera istemiyorum dedi, ben de tamam dedim
şu an kzıyorum neden yapmadım diye kendime
bir sürü doktor arkadas ameliyatanenin kapısındaydı, kime söylesen 3-5 çekerdi, ben niye istemediysem. beyfendi zaten girmedi ameliyathaneye, dışarda bebk karşılayacagım dedi. sonucta anı.

nice yıllar, mutluluğunuz daim olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…