- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #74.421
o sırt ağrıları beni de bitiriyor.hele bir yeri var bastırınca nefesim kesiliyor.inşallah birse sırt fıtığı olmamışımdır.
benim belimde de fıtık başlangıcı vardı şimdi fıtığım bası yapıyor .önceden bel açıklığı demişlerdi ama doğumdan sonra fıtık dediler.ee iki bebeği taşıyınca kalçamda bile ağrı oluyordu.normal.
o boyun fıtığı bende de var.biri omuriliğe bası yapıyor.biri sinire.dieğr ikitanesinin şu anda akibeti belli değil.toplamda 4 fıtık.belde de en son bir taneydi.sanırım şimdide fırt fıtığım var.inşallah bi izmir e gideyim hepsine baktırıcam.bu genç yaşta hastalık çekmekten bıktım.rabbimin gücüne gitmesin ama çok bitkin ve üzgünüm hayatım çekilmez bir hal aldı bu yüzden.bu da yetmiyomuş gibi doğumdan sonra strsten reflü oldum.aslında şimdi çok iyiyim ama üzüldüğümde kıvrandırıyor illet.
koşu dikkat et 15 dk geçmesin yürüyüş.egzersiz yap bol bol iyi gelir.
hiç yemek vermiyomusun yani meyve püresi falan yemek yemeye alışsın diye hergün ek olarak bişey veriyorum ben ek gısa bebelac kullanıyorum onuda sabah kahvaltısına katıyorum tahıllı bugdaylı falan alıyorum zaten
Valla diş yok çıkacak gibi de değil ama yakında yürür heralde
Tamamen çoştu maşallah
Darısı size
Ata'nın dişi kaç tane
bazen düşünüyorum bu çocuk vitaminsiz kalıyor da ondan mı diş çıkartamıyor acaba
Ben dviti ferrumu falan vermedim hata mı ettim ki
Gerçi şimdi multitaps veriyorum daha çok dikkat ediyorum her gün vermeye bazen unutsam da bayağı istikrarlıyım :))
Bizim de dişimiz bir tane hatta yarım tane. Altta öyle duruyor tamamen çıkmadı daha. Sen de benim gibi anne sütüne dadananlardansın ama artık doymuyorlar özellikle hareketleri arttıktan sonra. Tosunum günde bir litreden fazla anne sütü içiyor ama doymuyor hep aç :) Demir damlasını vermediğim için koyu yeşil sebzelere ağırlık verdim. Bugün ilk defa ıspanakla tanıştı. Çok az pişirdim, içerisine kaynamış yumurtanın sarısını koydum birazcık da peynir. Öyle olunca tatlandı, hapur hupur yedi temel reis. Porsiyonu büyüteceğim sevdi nasılsa :)
Keşke sorun sadece klasik gelin olma olsa. Eşim ile babası arasında uçurum var. Baba ve annesi eşim daha sekiz yaşındayken İsviçre'ye gitmişler ve senelerce orada kalmışlar. Eşimi babaanne ve dede büyütmüş. Uzaklar, soğuklar. Babası eşime karşı sevgi dolu değil ama başkalarına inanılmaz sevgi gösterir. Eşimin kuzeninin fotoğrafını almış buzdolabına asmış hayret edilecek bir şey. O evde bize ait tek fotoğraf yok (Ata da dahil) Maddi manevi bütün yardımları başkalarına yapıyor. Torununa içinden gelip bir oyuncak dahi almadı. Görev gibi altın taktı bitti gitti. Sürekli eşimi benim yanımda aşağılar nitelikte konuşur. Kompleksli bir adam ya ben anlayamadım gitti.
Düğün fotoğrafımızı çerçeveyle vermiştim, yok ortalarda. Bizim arabamız servisteydi, hamileyken arabasını istedik vermedi. Daha ne denir, bundan sonra çöp istemeyeceğiz dedik. Biz kirada oturuyoruz ama onun evleri, arsası var. İnsan oğluna demez mi ev alın ben de katkıda bulunurum diye. Sevgisiz işte. Torununu kucağına almıyor, öpmüyor bile. Konusu açılınca bile sinirleniyorum yahu. İnanılmaz soğudum.
Sen şanslıymışsın, oğlunu seven bir baba var karşında. Hayırdır görümceye neden taktın?
Canım çok fena valla dikkat et kendine diycem ama bebişlerle çok zor
elinden gelidğince dinlen çok geçmiş olsun
En azından sinir stresten uzak dur da reflün artmasın
Canım bi çok şeyi veriyorum aslında ama miktar olarak çok az yiyor
daha hiç bir kase çorba yemedi mesela
bi sürü püre filan yapıyorum en fazla iki çorba kaşığı yiyor
O yüzden püre yapmayı da bıraktım :))
Bizim yemekleri tuzsuz ve çok az yağlı yapıyorum çatalla ezip bi iki kaşık veriyorum yediği kadar
teşekkür ederim dinlenmeye vakit bulursam dinleniyorum ama genelde gece yatağa geçtiğimde dinleniyorum.gündüzleri ise birde akşam vakit bulursam beş dk p.pm yer yüzü görsün birde bilgi paylaşımı fikir alışverişi için buraya giriyorum.
reflüm strese bağlı reflü dedi doktorum.hakikatende öyle dikkatimi çekti ne zaman stres olsam üzülsem boğazıma kadar yanıyorum urnumdan ateşler fışkırıyor sanki.yanıyor içim.rabbim beterinden korusun inşallah.
rabbim nasip ederse yaşlanmak yavrularımı evlendirmek torunlarımı sevmek ton ton nene olmak istiyorum
bu aralar bebekleri pütürlüye alıştırmaya çalışıyorum yoruluyorum.ama aklıma bi fikir geldi patates yaptığımda direk ağızlarına vercem çiğnicekler mi diye.çünkü eti çimdik çimdik edince iyyorlar.peyniri elimle ezip veriyorum çiğniyorlar geçen taze fasulyeyi iki parmağım arasında ezip verdim ağızlarına çiğnediler nohutu da öyle ezdim verdim oğlum yedi ve devamını istedi ama kızım ağzından attı.kızım nohutu sevmicek sanırım bunu anladım
birde deli gibi yorgunum fırtım deli gibi ağrıyor ben gidip yatağım bebekleri annem uyutsun mışıl mışıl uyumak istiyorum.eşimde nöbetçi püüüfffff
herkese hayırlı geceler
uzun zamandır takıp edemıyorum topıkı. umarım herkes bebişleri ile bırlıkte ıyıdır.
bız bayramda esımın koyundeydık yıne. kayınbabam kızımı çok fena alıştırdı gezmeye. bahçeye çıkıyorlar bır bakıyorum bır ayva ıle bır bakıyorum bır nar ıle bazende talıı bıber domates patlıcan ıle donuyorlar. oturup ıkısı bır guzel yıyorlar. bızımkısı alıştı gezmeyee apartmana gerı gelınce nevrı dondu bır haftadır kendıne gelemedı. süreklı kucakta dışarı çıkmak ıstıyor.
artık yurumeye çalışıyor. katı gıdaların tumunu tuketıyor. meyvelerı elıne verıyorum ıkı tanecık dişi ile kemıre kemıre yıyor. salatalık tursuna bayılıyor...geçen ıkı dışının araasına salatalık sıkışmış. yeşıl yeşıl e tatlı duruyordu. bay bay yapıyor. el çırpıyor. gözlenı kısıp şebeklıkler yapıyor. kısacası en tatlı zamanlarındayız.... artık9. cu ayımız bıtıyor...
umarım hugocuk melıtta hemşıre mozp enısteıne hemşire bennebıleyım aklıma chapeks aklıma gelmeyen tum arkadslar bebeişerınız ıyıdır. hepinize mutlu gunler.....
Canım sen bir adım atmışsın en azından o atmıyorsa yapacak bişey yok
Bir de sen oğluna bu kadar titrerken o nasıl oğlunu düşünmez diye sinir oluyorsundur ki haklısın sonuna kadar
Konuyu açtım bouna kalına getirdim boşver bunları
Benim eşim de babası ile süper mesafelidir aslında benim konuştuğum kadar o konuşmaz düşün :))
Görümcem bayramda abisine ziyarete gelmedi :)) Klasik gelin tribi yani
Şaka bi yana görümcemin yaşı yakın bana ben arkadaş gibi oluruz diye düşünürdüm hep o biraz uzak duruyor ona uyuz oluyorum
uzun zamandır takıp edemıyorum topıkı. umarım herkes bebişleri ile bırlıkte ıyıdır.
bız bayramda esımın koyundeydık yıne. kayınbabam kızımı çok fena alıştırdı gezmeye. bahçeye çıkıyorlar bır bakıyorum bır ayva ıle bır bakıyorum bır nar ıle bazende talıı bıber domates patlıcan ıle donuyorlar. oturup ıkısı bır guzel yıyorlar. bızımkısı alıştı gezmeyee apartmana gerı gelınce nevrı dondu bır haftadır kendıne gelemedı. süreklı kucakta dışarı çıkmak ıstıyor.
artık yurumeye çalışıyor. katı gıdaların tumunu tuketıyor. meyvelerı elıne verıyorum ıkı tanecık dişi ile kemıre kemıre yıyor. salatalık tursuna bayılıyor...geçen ıkı dışının araasına salatalık sıkışmış. yeşıl yeşıl e tatlı duruyordu. bay bay yapıyor. el çırpıyor. gözlenı kısıp şebeklıkler yapıyor. kısacası en tatlı zamanlarındayız.... artık9. cu ayımız bıtıyor...
umarım hugocuk melıtta hemşıre mozp enısteıne hemşire bennebıleyım aklıma chapeks aklıma gelmeyen tum arkadslar bebeişerınız ıyıdır. hepinize mutlu gunler.....
Yavrum gece aniden kapatmış oldum kusura bakma, Ata uyandı mamisiydi, beziydi derken giremedim yeniden.
Sen dersiz başına dert mi arıyorsun kuzum :) Arkadaş olsaydınız belki senin o çizdiğin sınırı anlayamayacak bu sefer de durumdan sen hoşnut kalmayacaktın. Boşver mesafe her zaman iyidir.
Kasıma da girdik doum ayımıza kaldı üç ay :)
doğum günü planları yapmaya başlarız yakında :))
Pembe siyah beyaz konsept yapcam galiba ben :))
Var mı kızlar sizin aklınızda fikirler
Teşekkür ederim canım, herkese teşekkürler.
Sabah 10 gibi sürprizim var sana diyerek evden çıkardı bizi. Arabanın ön koltuğunda çiçekler vardı, en sevdiklerimden çok hoşuma gitti. Sonra çıktık da çıktık dağa mı çıkıyoruz nedir bu diyorum, bekle diyor. Allahım bir de ne göreyim yamaç paraşütü ayarlamış. Hoca bekliyordu, iki paraşüt var birine kendisi diğerine de bebişle ben binecekmişiz. Delirdin herhalde dedim. Hoca da paraşüte bindirdiğim en minik öğrenci olacak demez mi. Nasıl yıldönümü sürpriziyse bu. Binmedim tabii, Ata'yı bırakacağım kimse olmadığından öyle kalakaldım. Eşim ben de binmem o halde dediyse de zorla ikna ettim bindi. Biz de Kleopatra plajına inip onun havada süzülmesini izledik :/ Sonra bir yemek yiyip eve geldik. İşe gitti o zaten. Hediyemi sordum. 6 Kasım doğum günüm, ikisini birlikte alıcam dedi. Tabii yüzsüzlük yapıp küstüm :) Merak etme hediyen çok güzel iki özel günü de kurtarır deyince barıştım :)
Ben de eşime inernetten sweatshirt almıştım ama kargonun azizliğine uğradım. Yetişmedi bugüne. Yarın veririm artık, buna da şükür der zira geçen yıl sucuklu yumurta yapmıştım hediye olarak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?