- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #74.541
yarın brokoli çorbası yapacağım
hoşlanmadı sevmedi hiç ama yedirmenin çarelerine bakıyorum
aklımdaki tarif şu
kuzu eti patates 1 diş sarımsak ve brokoli suyla haşlayıp blendrdan geçirecem
az tereyağı ve unu kavurup ekleyeceğim ılıyınca
1 yumurta sarısıda koyucam
bir taşım kaynatıp yediricem inşallah bu sefer sever
Afiyet olsun memoya
Sen kendini çok hırpalıyorsun bu konuda tebrik valla
Ben brokoliyi haşlıyorum elimle eziyorum yediriyorum iki pincik o kadar :))
Sonuçta vitamini alıyor mu alıyor
yorma kendi bu kadar
evet aama bu ara memeye mamaya çok düştü ağlıyo istiyo eğer az yedirirsem devamlı ememk isteyecek bu aydan sonra doktor özellikle 1 yaşına doğru çok memeye düşeceğini söyledi o zamanda çok zayıflar
Kız bırak da memeye doysun nerde bulacak sonra memeyi
yiyecekleri nasıl olsa yiyecek eninde sonunda
benim eve temizliğe gelen bir abla vardı
İkiz kızı vardı birbuçuk yaşına kadar sadece emmişler hiç ek gıda almamışlar yedirememiş
Bir buçuk yaşında kendileri bırakmış emmeyi
Düşün tek anne iki çocuğu hiç ek gıdasız besleyebilimiş
Çok yedirdikçe sütün de azalır az yedir ki süt içmeye de fırsatı olsun memoşun
Hem bi dinle bebişini bak ağlayıp istediğine göre demek ki memeye mamaya ihtiyacı var
yok canım bizzat ben yaşadım bunu
annem sekiz ay anne sütü vermiş diğer herşey tadımlık ve ben çok düşkünmüşüm hiçbişey yemezmişim
birbuçuk yaşında sütten kesmiş ve tek yediğim süt ve yumurtaymış
çok zayıftım hiçbişey yemezdim
sonrasında vitaminler filan şişirdi
Yanlışlıkla oldu yaa neyse buda torpil olsun size :):)
canım elimle verince yiyorda
çorbada denk gelse kusuyor
bende normal istedim ama nasip değilmiş mehmet karnımda hep dönüyodu döne döne ters geldi sezeryan oldum üniversite hastanesinde oldum ben
plansızdı ve hafta sonuydu ama prof hemen geldi
bir hafta sonra mehmet sarılık geçirdi özelde yattık bir gece orda odamız doğumhaneye yakındı bir bayan geldi hafta sonuydu
valla akşam beşte başladı kıvranmaya sabaha karşı beş oldu hala doktor yok ebeler doğurtamadı
ailesi soruyo şimdi gelcek şimdi gelcek doktor
tansiyon fırlamış kadının artık bağıracak hali kalmamıştı sabaha karşı geldi doktor ve sezeryana aldılar onca eziyet üzerine sezeryan oldu birde
ve bebeğin kafası sıkışmış uzamış nasıl kötüydü
o zaman dedim iyiki özele gitmedim diye
planlı doğum iyide hafta sonu ani doğum olsa bekleki doktor gelsin heleki sezeryan olacaksa ağrıdan geberirsin artık
benimde sancılarım sıkıştırdı hemen ve hemşire hemen koştu anlattı doktorlara ve hemen aldılar
normal baız bayanlar olmuyor burada da olmayan bazı arkadaşlar var.benim sütüm kesildi ertesi günü adet oldum.emzirmek muhteşem bir duygu.sütümün kesilmesine sebep olanlar utansın inşallah.Kızlar ben hala adet olmuyorum yaa normal dimi bu durum kaç ay oldu valla doktora gidicem eğer 1 yaşına geldiği halde olmaz isem 2 sene olmayan varmış ama çevremde böyle olan yok ya endişe ediyorum işte...40 çıktıktan sonra hiç olmadım...
Esad yavaş yavaş kanepeden tutunup adım atmaya desteksiz kendi kendine ayakta durmaya başladı sanırsam yaşına gelmeden yürüyecek yandım valla o zaman...
bende doğumda hiç sorun yaşamadım ama doğum sonrası dikişler makatta çatlak falan epey zorladı
üstelik 3 ay hiç susmayan bi kızım vardı
o dönemler bende tövbe ettim 2.ye
eşime ben bu günleri unutursam sen unutturma diye tembihlemiştim hatta:))
halada 2.ye çok sıcak bakmıyorum
ama zaman zamanda bencillik bu diyorum
bakalım bi büyüsünlerde bence fikirlerimiz değişir
normal baız bayanlar olmuyor burada da olmayan bazı arkadaşlar var.benim sütüm kesildi ertesi günü adet oldum.emzirmek muhteşem bir duygu.sütümün kesilmesine sebep olanlar utansın inşallah.
(panik atak geçirmiştim sütüm korkudan jilet gibi kesildi ama ben süt gelir belki diye 5-6 gün emzirdim nitekim gelmedi)
bende aman aman tövbe bi daha doğurmam dedim o sezeryan acısından dolayı ama eşim aklıma soktu bi kere kalabalık aile olalım diye.şimdi de rabbim yine anneliğe layık görürse ömür verirse ve bi sağlık sorunum olmazsa anne olmak istiyorum
Sen de alemsin suyun gelince doğum başlamış demektir ne diye almadın ki çantanı yanına :))
Bi de şaşırmışsın ebeye :))
Sonu kötü ama başı eğlenceli doğum olmuş
Benim de sancım yokken suyum geldi ama sancıyı evde bekledim altı saat sonra gittim hastaneye
gidince de suni sancı aldım seninle aynı
Ama sonu farklı ben üç ıkınmada doğurdum minnoşu
dikişim de yok dencek kadar azdı hissetmedim bile
Tek zorluğu ben kızın eşini çok zor attım
Plesantayı yani resmen ikinci doğumu yaptım yani hatta Asya daha koay çıktı eş çıkmadı o derece
Kızlar ikiniciyi istemem diyorsunuz ama doğum acılarını bebek ağlamalarını unutup sadece gülücükleri aklınıza gelmeye başlayınca bebek isteyeceksiniz :))
Ben şimdi eski kiloma dönmüş olsam çoktan gönüllü hamile kalırdım valla
Bizimkiler bebeklikten çıktı sıpa oldular artık :))
Tv izletmek neden tehlikeliki acaba diye araştırmıştım bi ara
Sonuöta sen bilirsin film karesi ya bu ekranda dönenler
Bebeklerin bomboş beyninde anlamsız film kareleri birikiyormuş karşılıklı iletişim olmadığı için sadece beyninin kirlenmesine yol açıyormuş
allah vermesin otizmi tetikliyormuş tabi olmayan bişeyi değil olacak bi şeyi
yanlış anlamayın sakın izlettirirseniz otistik olur demiyorum
Ben de sonuçta görüntü izletiyorum ama daha mantıklı bulduğum bir şeyi üç beş dakikalık kısa sürelerle izletiyorum
Belki de hiç yapmamalıyım :))
Gerçi düzenli yaptığım bişey değil akıma gelirse üç beş günde bir
Benimkide öyle hugo bu ara memeye çok sardı uyandıkça arıyo gündüz bile köyde çok fena alıştı şimdide arıyo ama ben sabah aç karnınayken kahvaltısını veriyorum akşama doğruda ya yüğurtlu meyve püresi ya çorba varsa çorba yediriyorumki gece sık sık uyanmasın diye çok sık ek gıda vermiyorum ama hiç ek gıda vermemek yanlış bence enıse sonra alıştırması çok zor olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?