- 25 Ağustos 2008
- 420
- 3
- 296
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #74.501
yapma hugo senın ne kadar ılgılı bır anne olduğunu hepımızı bılıyoruz. yaptığın tarıflerden bellı hersy. dışler genetıkle ılgılı bır durumdur muhtemelen.sen hiç dışsız ınsan gordun mu:)çıkacak ınş dişleri. benım kızım ıkı seyı karıştırsam yemıyor. kendı kendıne geçtı katı gıdaya... püreyıde sevmıyor. her çocuk farklı. örneğin elma ıle armutu ezsem yemez. tek tek elıne versem yer.boyle bır çocuk...
canım anneannem şunu soylerdı. kız çocuğu doğduğunda şöyle dermış . 40 ım çıkana kadar bana bakın. sonrasında zaten ben kendımı sevdırırım dermış. benım kızda o mısal. kız bebek olması bu sebeklıklerde onemlı bır etken. baksana melıtta nın kızıda pozlara başlamış. kız çocuklar bır ayrı şebek oluyor. ayrıca kılosu az 7.7 kg. hafıf olması sebebıylede çevık. erken oturdu erken emekledı ve muhtemelen erken yuruyecek.konuşmaaya da basladı ama bır farkla kürtçe konusuyor:) evde halası ıle vakıt geçiriyor. ben özellıkle kurtçe konuşmasını ıstedım. o da oyle yapıyor. kurtce düştü ket demek benımkı yere ne düşse ne atsak hemen det diyor. yadi anne demek bana adi dyor. baba - dede onları turkçe soyluyor. bazen kürtçe baba yabu demek. babasına yabaa dıyor. halasının adı zeynep . adını çağırırsam delep dıyor. bu şekılde basladı bakalım hayırlısı ıle :)
melıtta ayy maşallahhhh ya bebeışlere. muhtesem hepsıde değil mi.
kızlar bu arada dıyete devam edıyorum ıkı ayda toplam 6.4 kılogram verdım:) ınş daha da vereceğim. 87 ıle hamıle kalmıştım. bu tempo ıle gıdersem yaza kadar ınşşş 75 ınmek ıstıyorum. dua edın bana
memo yemezse bana yolla, ben yerim
dün itibari ile kızımın ateşi normale döndü çok şükür ama çok mızmız geceleri uyanıp uyanıp ağlıyor hem emmek istiyo hem emmiyor böyle enterasan bi durum içindeyiz.
sayfalar ilerlemiş okuyamıyorum doğru dürüst şöyle bi göz atabildim
okuldada sınavlar başladı sınav hazırla onları oku falan derken hiç vaktim kalmıyor inanın
umarım hepiniz iyisinizdir
hugocum melittacım geçmiş olsun
duracella evlilik yıldönümünüz kutlu olsun
bu arada bişey sorcam kızlar
ben bu cevizi daha yeni vermeye başlıcam ama nasıl?????????????
sizler nasıl veriyorsunuz
robottan çekince bile taneli kalmıyor mu???
Sezeryan oldum ben de. Hamile olduğumu öğrendiğim anda sezeryan demiştim. Öyle de oldu. Hiç korkmadım. Doğumdan sonra da hiç ağrı sızım olmadı. Eve geldim gece emzirmeye çocuğun altını açmaya hep kendim kalktım. Gündüz zaten normal dolanıyordum evde. Hatta eşimin annesi büyük gelin 2 hafta yataktan kalkmamıştı çocuğu kucağına vermiştik senin maşallahın var demişti. Keşke ben de yataymışım o zamanlar diyorum
kızlaaarrrrr bugün bebeklerim çorbalarını pütürlü olarak yediler.ayrıca ev gezmesine götürdüm orada ezdiğimiz kurabiyeyi ,patatesi ve pastayı yediler.şok oldum çiğneye çiğneye.hele kızıma doğranmış patates salatasından bi tane patates verdim dişleri olan yere koydum ağzında çiğneye çiğneye yedi birde devamını istedi.
artık pütürlüyü de geçtik sınırlarımızı zorladık bugüün:118:
Sehpalar duruyor mu? Ben orta sehpayı kaldırdım, gerçi elips şeklinde çok sivri kenarları yok ama ayakları demir ve Ata altına girince kafayı güm diye vuruyor. Dekorayonu miniklere göre düzenliyoruz iyi mi? Ata odasına sığmıyor, taşıyor. Salon onun oyun alanı gibi.
Bu arada ben de hurma yediriyorum, kaşıkla liflerini ayırıyorum, bayılıyor. Senin tospiği lifler kusturmuş olmasın.
ben yokken kaynatmışsınız maşallah.doğumdan bahsetmişsiniz.bende 7 saat bekledim.ne açılmam oldu nede fazla sancım ama son iki saat geberdim bittim.sezeryana aldılar ama sezeryan olacaktı zaten :):):):)
sezeryanla doğurdum bebeğimi ama başka bir ikiz annesi vardı hastaneye gelene kadar açılması olmuştu.normal doğurdu gitti.ben doğuramadım:84:
bende normal doğumdan yanayım.iyi ki de planlı olmamış doğumum.yoksa anlatacak bir doğum hikayem olmazdı.şimdi soruyorlar nasıl oldu diye ballandıra ballandıra anlatıyorum.iyi ki doğum hikayemiz var.en azından askerlik anıları kadar sıkıcı değil öyle değil mi kızlar ?????
bende normal istedim ama nasip değilmiş mehmet karnımda hep dönüyodu döne döne ters geldi sezeryan oldum üniversite hastanesinde oldum ben
plansızdı ve hafta sonuydu ama prof hemen geldi
bir hafta sonra mehmet sarılık geçirdi özelde yattık bir gece orda odamız doğumhaneye yakındı bir bayan geldi hafta sonuydu
valla akşam beşte başladı kıvranmaya sabaha karşı beş oldu hala doktor yok ebeler doğurtamadı
ailesi soruyo şimdi gelcek şimdi gelcek doktor
tansiyon fırlamış kadının artık bağıracak hali kalmamıştı sabaha karşı geldi doktor ve sezeryana aldılar onca eziyet üzerine sezeryan oldu birde
ve bebeğin kafası sıkışmış uzamış nasıl kötüydü
o zaman dedim iyiki özele gitmedim diye
planlı doğum iyide hafta sonu ani doğum olsa bekleki doktor gelsin heleki sezeryan olacaksa ağrıdan geberirsin artık
benimde sancılarım sıkıştırdı hemen ve hemşire hemen koştu anlattı doktorlara ve hemen aldılar
ben a101 den alıyorum paket ceviz öbür türlü arada kabukta kaçırabiliyorum diye güvenemiyorum
rondoda güzelce çekiyorum un gibi oluyo taneli kalmıyo
ben en sinir olduğum şeyi kendim yapıyorumKızlar, yavrulara televizyon izlettiriyor musunuz ya da ne süreyle izletiyorsunuz?
Selam kızlar doğum anıları konuşulmuş bahsetmek bile istemiyorum normal doğum yapmıştım çok pişman oldum 12 saat sancı çektim kolay doğdu yarım saatte ama asıl sıkıntım doğumdan sonra çıktı neyse geçti o günler hatırlamak istemiyorum tek güzel yanı oğlum sorunsuz dünyaya geldi Rabbim onlara hayırlı mutlu bir hayat versin inş
bugüne gelince ben pek yazamadım bugün size hastayım biraz bütün kemiklerim ağrıyo...üşütmüşüm galiba gribim yok ama vücudum çok bitkin inş geçer süte az geçen bi antibiyotik alıyorum ama zararlı değil oda bitkinlik yapıyo offf off o kadar iş yaparsan olacağı budur..
kuzi? kuzey mi.....
Kızlar, yavrulara televizyon izlettiriyor musunuz ya da ne süreyle izletiyorsunuz?
benimki ara ara reklamlara bakıyo sadece öyle oturupp uzun süre seyretmez
nisane bende aslen orduluyum cnm eşin neresinden biz merkez... Bizdede fındık bol babamlarında annemlerinde yeri var orduda...
Dogum demeyin banaaa!!! Nerden de hatırladınız . Benim hiç ağrım olmadı suyum gelmiş , ben gulenoynaya hastaneye gittim. Test yaptı ebe ve hiç beklemediğim bişey söyledi 'doğuruyorsun' ! :0
Esim çantayı almaya eve dondü ben hastanede ebelerle geyik yaptım , sonra suni sancı verdiler, açılma çok rahat oldu, 4 saatin sonunda itmeye başladım ama beceremedim, çok büyüktü bebeğim, doktor geldi en sonunda vakumla aldı. Ayy sonrası kötü hiç girmeyelim. Esim de dogumhanedeydi, çok gerildi.
İkinci olsa gene normal doğurmak isterim, bi kere yaptık ikinciyi de doğururuz evelallah... :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?