- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #75.681
malum kış geldi, izmirde yaşıyorum ama akşamları epey soğuk oluyor, oğluma henüz mont vs. almadım. birde astrnot tulumlar çıkmış. ama ne kadar kullanışlı olur fikrim yok. komple giydiriliyor ya rahat edemezse diye size sorauım dedim kullanan var mı?
bir bardak suya 3 tatlı kaşığı pirinç unu koy ve kaynayana kadar sürekli karıştır zaten kısa bir zaman sonra koyulaşır. fokurdadıktan sonra 5 dk daha pişiriyorum. (doktorumuz yada 1 paket pirinç ununu bir tencereye koy biraz kavur sonra bir cam kaba koy buzdolabına, eğer böyle yaparsa kaynayınca 2 dk. pişirip kapatabilirsin dedi) eğer bu şekilde yapmayacaksan dediğim gibi 1 bardak suya 3 tatlı kaşığı pirinç unu at pişir. kaynadıktan sonra en az 5 dk. pişsin. ocaktan indirince 6 kaşık devam sütü atıyorum içine ve iyice karıştırıyorum(devam sütü topaklanmasın diye) yatırmdan önce yedir tok tutar.
bu arada kaynar gelince biraz şeker atıyorum içine.
doktorumuz pirinç ununu dediğim şekilde yapmazsan bebek rahatsız olur, ağır gelir hazımsızlık ve reflü yapar dedi. umarım yardımcı olmuşumdur
sultanımız küçük esad...cok yaşasın....fox ta harem diye bi dizi var izlermisin bilmem orda öyle diyo...harem agası komik söylüyo
malum kış geldi, izmirde yaşıyorum ama akşamları epey soğuk oluyor, oğluma henüz mont vs. almadım. birde astrnot tulumlar çıkmış. ama ne kadar kullanışlı olur fikrim yok. komple giydiriliyor ya rahat edemezse diye size sorauım dedim kullanan var mı?
HTML:
çok teşekkür ederim arkadaşım. birazdan öğle tatili gidip bakıcam, hoşuma giden olursa alıcam. mont giydirdiğim zaman kucağıma alınca mont toplanıyor, pantolandan baakları açılıyor diye hep huzursuz dolaşıyorum. bence en iyisi bunlardan almak? acaba kaç yaş alsam? benim oğluşum biraz yapılı çünkü
geçen gün bir mağazada gördüm hem uyku tulumu gibi evde kullanabilirsin hemde dışarıda, üstündeki modeller öyle tasarlanmış sanki. ama eldiven ve patikleri yok. çok kalın değil.orta kalınlıkta. acaba öyle birşey mi alsam dedim???
canım ben bir yaş aldım yani 80 cm ama keşke küçüğünü alsaydım benim kız yapılı bir çocuk değil 68 cm 8,350 kg birşey büyük geldi tabi seneye bile giydirebilirim diye düşünüyorum benimkide mantıksız oldu keşke küçüğünü alsaydım ama şöyle birşey var çocuk kiloluysa biraz büyük almaya bak biz enden değilde boydan oldu problem benim aldığım bildiğin rüzgar geçirmeyen içi kürklü gibi yağmur falan geçirmez yani ama biz sürekli arabadayız şimdiki aklım olsa senin dediğin gibi bişey alırdım ama dışarıda geziyorum çarşıya pazara gidiyorum dersen kalın al derim rüzgar geçirmeyen birşey olması önemli o zaman bence 9 aydan sonrasında patik ve eldiven olmuyor ayakkabı falan giydikleri için
yelek giiydiriyorum çıkarıyo şuanda üzerine incecik uzun kollu body var göğsü açılıp duruyo üzerine bişey giydiriyorum bağırıyo istemiyo napacağımı şaşırdım
canım az önce aldım tulumumuzu. çoooook güzel. ben 18-24 ay aldım. çünkü giysilerimiz hep 1,5 - 2 yaş. benim oğlum 79 cm. 11 kilogram (çıplak, bezsiz haliyle) çok aşırı kalın değil, içi yumuş yumuş. aynı kumaştan içi kalın patikleri var.
kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatınca hazımsızlık yapmıyomuş öylemii canım
:) hayırlı olsun güle güle giysin
canım az önce aldım tulumumuzu. çoooook güzel. ben 18-24 ay aldım. çünkü giysilerimiz hep 1,5 - 2 yaş. benim oğlum 79 cm. 11 kilogram (çıplak, bezsiz haliyle) çok aşırı kalın değil, içi yumuş yumuş. aynı kumaştan içi kalın patikleri var.
doktorumuz çok güzel bir liste verdi. en az 10 dk kaynatılacak yazmış, yada 1 paket pirinç unu kavurulacak YAZMIŞ
hugocum çok geçmiş olsun canım, sen neler yapacağını biliyosun zaten (tavuksuyu çorba, ıhlamur vs) dikkat et kendine
bu ne listesi benimle de paylaşır mısın?geçmişe bakmaya fırsatım olmadı.
kızlar nasılsınız?bebeklerden bana da grip bulaştı iki gündür kıvranıyorum.ayrıca bebeklerim bay bay yapmasını öğrendi :) oğlum duvara tutunarak kalkıyor artık ama inmesini beceremiyor :):):)
kızım ise maşallah koltuk sehpa heryeri tutunarak yürüyor.
gripten dolayı çorba yiyemiyoruz malesef ama kaşık maması yiyorlar ne yerlerse kar tab iki :)
sizler nasılsınız?
mozp o damladan bulamadım sanırım buralara gelmiyor ama doktorumuz bir şurup yazdı.ib......in adında (ilaç adı yazmak yasak olabilir diye yazamadım)
arada öksürüyorlar azcıkta bazen burunları akıyor ama keyifleri yerinde sizce ne zamana kadar atlatırız.allah izin verirse önümüzdeki perşembe türkiye ye yolcuyuz.
bu ne listesi benimle de paylaşır mısın?geçmişe bakmaya fırsatım olmadı.
kızlar nasılsınız?bebeklerden bana da grip bulaştı iki gündür kıvranıyorum.ayrıca bebeklerim bay bay yapmasını öğrendi :) oğlum duvara tutunarak kalkıyor artık ama inmesini beceremiyor :):):)
kızım ise maşallah koltuk sehpa heryeri tutunarak yürüyor.
gripten dolayı çorba yiyemiyoruz malesef ama kaşık maması yiyorlar ne yerlerse kar tab iki :)
sizler nasılsınız?
mozp o damladan bulamadım sanırım buralara gelmiyor ama doktorumuz bir şurup yazdı.ib......in adında (ilaç adı yazmak yasak olabilir diye yazamadım)
arada öksürüyorlar azcıkta bazen burunları akıyor ama keyifleri yerinde sizce ne zamana kadar atlatırız.allah izin verirse önümüzdeki perşembe türkiye ye yolcuyuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?