2012 Şubat Anneleri

ya malesef canım bizlerde hasta olunca bebekler daha bi yaramaz oluyo sanki, yada bize öyle geliyo hastalıktan
Allah yardımcımız olsun hepimizin

kızım grip oldu ve gece çok tıkandı. dr. a götürmeden peditus verdim. sizce dr. götürmeden vermesem mi daha fazla.

ilaç ismi yasak olabilir diye mi cevap vermediniz bana :) bence siteyi takip eden arkadaşlardan bazıları kendi aralarında devam eden arkadaşlıklar sebebi ile bir süre sonra siteyi bıarakıyor olabilir.

canım çok geçmiş olsun öncelikle, benim bildiğim ilaç ismi yasak değil ama emin değilim
mutlaka cevap verilir yazdığın şeylere ama atlanmış olabilir, bizim topicimizde gruplaşma yok çünkü

peditus konusuna gelince bende ilk hasta olduğunu sezdiğimde ondan veriyorum(tabi dr.a telefonla danışarak) 3günde geçmezse dr.a götürüyorum
burun tıkanıklığı içinde soğuk buhar cihazı aldım maske ile kullanılıyo içine serum fizyolojik koyup 15-20dk. tutunca burnu açılıyo ama cihazdan çok korktuğu için her zaman yapamıyoruz

umarım yardımcı olabilmişimdir

ilaç ismi yasak olabilir diye mi cevap vermediniz bana :) bence siteyi takip eden arkadaşlardan bazıları kendi aralarında devam eden arkadaşlıklar sebebi ile bir süre sonra siteyi bıarakıyor olabilir.

cnm ben şimdi gördüm yazdığını
geçmiş olsun bende grip olunca daha önce kullandığı ılactan veriyorum sonuçta o hastalık için verilmiş birşeye kullanabilirsiniz ama daha önce kullanmadıysan en azından sağlık ocağna sor derim.ilaç ismi yasak değil sanırım burda

canım çoooook geçmiş olsun. listeyi tabiki de paylaşırım seninle ffakat şuanda yanımda değil. pazartesi günü getiririm iş yerine. 10-11 aay 12 ay ve üstü şeklinde aylara ayırmış doktorumuz. tam olarak hatırımda değil şuan. pzt işe gelirken getirir, yazarım sana.

bu arada geç yazabildim çok kalabalıktı başım

ıhlamur yapıyorum bebekler içiyorlar sonra bakıyorlar tadı farklı tükürüp yüzünü ekşitiyorlar.çorba ise yemiyorlar ağızlarını kaçırıp ağlıyorlar keyifsiz oldukları için yemiyorlar ama akşam kaşık maması yaptım bir bebeğe göre ikisi bir zorla yedielr mamayı da doğru düzgün yemiyorlar anca 80 cc ona da şükür diyorum ama biraz önce kızım maşallah 180cc içti hemen hemen demek ki iyileşiyor dedim ve çok sevindim.sanırım gripten dolayı tat alamadıkları için iştahları yok gripten

kayaist bazen sayfalar o kadar hızlı akıyor ki yazılanların çoğu gözden kaçabiliyor.mesela ben dün bi soru sormuştum burun amerliyatı olan var mı diye kimseden cvp gelmedi olumlu yada olumsuz o yüzden sayfalar hızlı kayınca bazı yazılar gözden kaçıyor.

eğer gözümüzden bir msj ın kaçarsa ve bilgi amaçlı ise mutlaka kopyala yapıştır yada yeniden yaz.ve şimdiden adıma kaçırdığım cvp veremediğim birşey olursa özür dilerim.çünkü bende beğeni olunca o sayfaya baktığımda aaa bu kişi bana soru sormuş deyip hemen cvplıyorum.

en son hugocuk arkadaşım diş ile ilgili birşey sormuştu kaçırmışım ikinci kere sormuş yine görmemişim ama bi üye beğeni yapınca o sayfa da bi baktım hugocuk soru sormuş hemen cvpladım.

böyle gözden kaçmış olabiliyor.

sanada geçmiş olsun canım, benimde burnum akıyo malesef, hasta değilim ama
oğlumunda aynı şekilde ne yaparsak gitmiyo şu burun tıkanıklığı :2:

sorma mozp geberiyorum yığılıp kalacam gibi ama bilgi edinmem birkaç konu vardı o yüzden girmişken sizlere de bakıyım dedim.sizde benim hayatımın bir parçası oldunuz.sizleri görmeden çok sevdim.

haftaya perşembe memlekete gideceğim aklımda siz olacaksınız.hepiniz ayrı ayrı değerlisiniz benim için.benim için dua edin dualarınızı eksik etmeyin.bazı rahatsızlıklarım nüksedince burun dahil ameliyat kararı aldım tabi uygun fiyat bulursam.devlette bile para alıyorlarmış fena canım sıkıldı.

Allah razı olsun sinemcim uygun olduğunda ve liste yanında olduğunda paylaşırsan sevinirim. çok memnun olurum.

Pazara gittim geldim kızlar çok yoruldum 3 gün muharrem ayında oruç tutmak 900 yıllık sevaba bedelmiş tabi bunu annelerden duydu ve onlarda bugün niyetli.akşam hamsi aldı babam :104: hep beraber iftar sofrası kurcaz inş.

Melıtta ben ameliyat olmadığım için cvp yazmadım cnm kızının yürümesine çok sevindim benm eşşek sıpamda gidiyor bir kaç adım ama ilerlemeye korkuyor şuan.

Allah kabul etsin canım bende bu ay 10gün kadar oruç tuttum, rabbim kabul ederse hamilelikte tutamadıklarım için.
üç gündrde rahatsızım diye tutamadım

Afiyet olsun şimdiden size

canım ya dikkat et kendine, biz ne kadar zorluk çekiyorsak sen iki katını çekiyosun Allah kolaylıklar versin sana
hayırlı yolculuklar şimdiden sana, ameliyat içinde iyice araştır,yaptırıpta pişman olanlarda var, öpüyorum seni bebişleri

Allah kabul etsin canım bende bu ay 10gün kadar oruç tuttum, rabbim kabul ederse hamilelikte tutamadıklarım için.
üç gündrde rahatsızım diye tutamadım

Afiyet olsun şimdiden size
sağol cnm muharrem ayı çıkmadan iyi olursun ınş... Sevabi kaçırmamş olursun.
hayırlı olsun canım bende aldım ama benm oğlum pek sevmiyor giymeyi çünkü ağır oluyor sanırım dönemiyor rahat rahat.ancak çok soğuklarda giyer yada dışarda.suan duruyor dolapta

sen oğluna neler yedıriyorsun öyle maşallah bayağı kilo almış subattamı doğdu oğlun yoksa büyükmüş benm sıpadan bizimki daha yeni 10 kilo olck 76 cm boyda...pazartesi baktırcm kilosuna bakalım dışten kilo kaybetmişmi.... :126:

Son düzenleme:

geçen bukle demişti sanırım sıcak su dolu bir kap içine viks koyup odasına koyun açılır burunlsrı demişti mantıklı geldi

Melıtta ben ameliyat olmadığım için cvp yazmadım cnm kızının yürümesine çok sevindim benm eşşek sıpamda gidiyor bir kaç adım ama ilerlemeye korkuyor şuan.

benim oğlanda öyle yere inerken korkuyor ama atıyor kendini yada ıhlayıp yastık istiyor ama maşallah artık duvara tutunup kalkıyor.aralarında çekişme var bakalım ilk hangisi yürüyecek.

benim 4 gözle beklediğim asıl ne zaman annemmmm diye sarılacaklar.o günleri de görürüz inşallah :)emekleyerek hızla bana geliyorlar birde oğlumla oyun oynuyoruz anneannesi öğretmiş.yakaldım yakaldım diyince hemen koltuğun arkasına kaçıyor birde tarla faresi gibi dikilip arkasına bakıyor

Allah razı olsun mozpcum sırtımda , bağrımda bi yük var gibi dinlenicem şimdi.teşekkür ederim gitmeden önce sizlerle hellaleşir öyle giderim.internete giremeyeceğim için beni unutmayın :):):)

bende korkuyrum burun ameliyatlarından yıllardır hep erteledim.benim burnumdan sağlık sorunlarım var ve şeklinin bozulmasından korkuyorum ve artık nefes almak istiyorum.doğumdan sonra reflü olunca nefes alamamaya başladım ağzımdan zorlanıyorum burundan da yıllardır nefes alamayınca kıvranır oldum ve dün revirdeki doktorumla ilaç yazdırmaya giderken fikir amaçlı konuştum.burun ön plana çıktı bende.çünkü reflü için aday değilim.çok ciddi vakalarda ameliyat edilirmiş doktor da benden ötürü sizin daha yıllarca ilaç kullanmanız lazım en son çare ameliyat ama burnunuzu hallettirin kaliteli nefes için dedi.baş ağrısı bile yapıyor.bunu reflü olduğumda dahiliye doktoru da söylemişti.ilerde ciddi sorunlara yol açar burnunuzu yaptırmanız lazım diye.yemek yemeyi de çok seviyorum napcam bilmiyorum

rahat nefes almak nedir bilmiyorum.sadece bir ay kadar önce gece uyurken nefes aldım bi kere o da nasıl oldu bilmiyorum.soğuk buhar makinesi mi etkiledi yada başka birşey mi neden oldu bilmiyorum öyle bir nefes aldım ki sanki ters giden birşeymiş gibi şaşırdım.o kadar güzeldi ki

bu nedenle karar verdim en azından burnumdan rahat nefes almak için.reflü olmasaydım yine olmazdım ameliyat bu kolay değil.karar vermekte kolay olmadı
dualarınızı eksik etmeyin.

geçen bukle demişti sanırım sıcak su dolu bir kap içine viks koyup odasına koyun açılır burunlsrı demişti mantıklı geldi

bende yapıyorum çok iyi geliyor.elektrikli peteğin üstüne koyuyorum suyun içine oda viks oluyor birde soğuk buhar makinesi var.çok rahatlatıyor.

burun ameliyatımı olacaksın canım estetik içinmi
benim bildiğim sağlık içinse devlet karşılıyo estetik içinse karşılamıyo yanlış bilmiyosam

reflü için büyük oranda düzelmeni sağlayacak bişey biliyorum o da kefir

izmire gidince aktarlardan veya zitaat fakülteleerinden alabilirsin
iki ay düzenli iç reflü ağrısı yanması kalmaz ben böyle atlattım hamilelikten önce vardı ilaçlarımı bile bıraktım

yelek giiydiriyorum çıkarıyo şuanda üzerine incecik uzun kollu body var göğsü açılıp duruyo üzerine bişey giydiriyorum bağırıyo istemiyo napacağımı şaşırdım

Doktora sordum çocuğun yattığı oda gece 20-22 derece olmalı dedi çok giydirme dedi. Ensesine elini sokunca sıcak olsun ama terli olmasın dedi. Elleri yanakları hafif soğuk olabilirmiş. Bizim oda 23 derece ben içine kısa kollu badi üstüne uzun kollu badi ve ayaklı pijama altı. Bir de ince yün yelek ama çok ince. Üstüne bir şey örttürmüyor.

Kızlar burada sosyal market diye bir yer var. Herkes temiz kullandığı eski eşyalarını gidip markete bırakıyor. Belediye yıkayıp, paketliyor askılara asıyor. İhtiyacı olanlar o marketten ücretsiz olarak istediklerini alıyorlar. Ben, minnoşumun 0-3 aylık giysilerinin yarısını annemin okulunda çalışan aşçı var, onun bebeği oldu. Durumları çok iyi değil, onlara vermiştim. Bugün de iki koli hazırladım altı aya kadar olanlardan, sosyal markete götürdüm bıraktım. Ama hala vermediğim giysiler var elimde. Çok fazla giysisi vardı tospiğin, bazılarını birkaç defa giyebildi ancak. Hatıra diye saklayabilirim bazılarını. Zaten 9 -12 aylık giysilere hala başlayamadık. Kış dönemi diye hepsini uzun kollu almıştım, bugün kısa kollu üzerine ince bir yelekle gezdi minnoşum. Mecburen baharlık bir şeyler daha aldım, arada kaldık ama pintik pintik kazaklar, gömleklerle küçük adam halleri için sabırsızlanıyorum.

biz sadece uzun kollu bady var ama artık giydircem bu gece içine uzun kollu bod üzerine pijama alt üst giydircem
çorapta giydiriyorum zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…