- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #75.641
hugocuk muhallebi tarifinden verirmisim bana .....ben hiç yapmadım oğluma daha ..tatlıyla pek arası yok ama muhallebi yer belki..meyveyide eline alıp yemek istiyo hep ama cok koparıyo yutamıyo sonra ....o yüzden vermek istemiiyorum..muhallebisine katıp verirsem daha iiyi olur
canım kdv hariç en az 100 tl olması gerekiyo aldıklarının...nasıl yaptın canımm
allah kavuştursun durasella....bişey sorcam sana...seninde topacınında yürüteci vardı sanırım günde ne kadar bindiriyosun...bide masal olarak ne okuyosun....bende baslasam iyi olacak ama ne okuyacagımı bilmiyorum....
tabiki canım
göz kararı suyla pirinç ununu pişiriyorum canım
ayrı biyerde elma ayva artık hangi meyve varsa blendrdan geçirip muhallebinin içine ekliyorum ceviz pekmezde koyuyorum öyle yediriyorum seviyo bizimki ama herzaman değil arada yapıyorum
bazende meyvesiz içine cicibebe ekliyodum cicibebe formul süt pekmez ve ceviz koyuyodum eskiden ama artık cicibebe vermiyorum nedense :44:
bunu balkabaklıda yapabilirsin hem mevimi hem çok besleyici
balkabağını haşlayıp ezip muhallebisine ekleyebilirsin,hatta geçen gördüm markette elmalı muhallebi vardı kavanoz maması yapmışlarr
Masal kitapları aldım, ilgisini çekecek türden parlak büyük resimli. Hiç televizyon izletmediğim için hayal dünyasını böyle geliştirmek istiyorum. Televizyoncu biri olarak söyleyebilirim kesinlikle bebeğinizi uzak tutun, o uyumadan açmayın derim. Kitaplar tvnin yerini çok daha fazla dolduruyor. Pepe'nin yapımcısı bile "3-6 yaş grubuna hitap ediyoruz, en azından 2 yaşına kadar tv ile tanıştırmayın" diyor. Sen de okumaya başla canım, minik öykülerden oluşan kitaplar var onlardan al. Resimde kedi varsa, elimle gösterip kedi diyorum, miyav miyav yapıyorum çok hoşuna gidiyor resme dokunuyor. Beni taklit etmeye çalışıyor.
Yürütece bayılıyor benim çiçek abbas. Ama ben çok bindirmiyorum, yemek yapacaksam biniyor ya da çamaşır asacaksam 20 dakika biniyor günde. Adam sanki ferrari kullanıyor, çok hızlı fır fır gidiyor. Yolmadık çiçek bırakmadı :)[/QUOTE
bizim tv hep açık oluyo ama bakmıyo sadece sakinleştirici müzikler varsa kaldırıp kafasını bakıyo ama bizimkinin oyuncağı çok her bir oyuncakla ayrı ayrı oynuyo filan vakit geçiyo uykusu geliyo
oyuncaklarını az çıkartırsam tvye baktığını farkettim tüm oyuncaklarını yayıyorum bende
arada yumurcak tvnin reklamlarına bakar o kadar diğerlerine dikkat etmiyo iki dakika bakar oyununa döner
ses oluyo yani
Masal kitapları aldım, ilgisini çekecek türden parlak büyük resimli. Hiç televizyon izletmediğim için hayal dünyasını böyle geliştirmek istiyorum. Televizyoncu biri olarak söyleyebilirim kesinlikle bebeğinizi uzak tutun, o uyumadan açmayın derim. Kitaplar tvnin yerini çok daha fazla dolduruyor. Pepe'nin yapımcısı bile "3-6 yaş grubuna hitap ediyoruz, en azından 2 yaşına kadar tv ile tanıştırmayın" diyor. Sen de okumaya başla canım, minik öykülerden oluşan kitaplar var onlardan al. Resimde kedi varsa, elimle gösterip kedi diyorum, miyav miyav yapıyorum çok hoşuna gidiyor resme dokunuyor. Beni taklit etmeye çalışıyor.
Yürütece bayılıyor benim çiçek abbas. Ama ben çok bindirmiyorum, yemek yapacaksam biniyor ya da çamaşır asacaksam 20 dakika biniyor günde. Adam sanki ferrari kullanıyor, çok hızlı fır fır gidiyor. Yolmadık çiçek bırakmadı :)
yarın cıkıcam dısarı bakalım alırım kitap inşallah....
bizimki cok biniyo vallaha ama binmediği zaman yakamdan düşmüyo cok sırnasık...sürekli beni istiyo...bende cok bunalıyorum ...örümcege atıyorum...kendide cok seviyo ...hemen çekmecelere saldırıyo allahtan ciçek yok evde....yaaa o kadar oyuncagı var hiçbiriyle oynamıyo...mutfak gerecleri daha cok ilgisini çekiyo..tahta kasıklar...saklama kapları..kapaklar...fırcalar falan ve tabiki ben
Benimki ayaklandığından beri peşimden ağlamayı bıraktı, keşfedecek şeyler arıyor. Bu ara sinirlenme hareketini de öğrendi yumrukları sıkıp, olmayan dişleri sıkıyor şöyle bir titriyor hey Allahım :)
Bir tane ineği var çekiştirince kahkaha atıyor. Hiç sevmedi o ineği, başka oyuncaklarla oynarken ineğin kulağını çekiyor, inek kahkaha atmaya başlıyor. Ata dönüp yine oyuncaklarla oynamaya devam ediyor tabii inek bir süre sonra susuyor. Gayet ciddi yine ineğe uzanıyor çekiştiriyor, yine kahkaha atıyor inekcik, Ata yine işine devam ediyor. Amacı ne anlamadım ama zeka belirtisi gösterdi diye sevindim.
Bir de dün annem bizdeydi, giderken Ata'ya "Güle güle." dedi normalde bebiş güle güle denince giderken el sallıyor. Ama bu defa arkasını dönük şekilde anneme hiç bakmadan, istifiini bozmadan, el salladı ve oynamaya devam etti. Fındığım benim.
o sinirlenme hareketinin aynısı bizdede var birde ıııııııııı diye bağırıyo yumruklarını sıkıp olmayan dişlerini sıkarak
hep beraber oynamak istiyo evde geziyo zaten karanlıkta bile gider korkmaz ama beraber oynamak ister hep devamlı ilgi yani keşfi bile beraber yapmak istiyo
arkadaşlar bana değişik oyuncak söylermisiniz kamyon top araba aktivite masası hacıyatmaz var değişik değişik farklı neler olabilir
yarın cıkıcam dısarı bakalım alırım kitap inşallah....
bizimki cok biniyo vallaha ama binmediği zaman yakamdan düşmüyo cok sırnasık...sürekli beni istiyo...bende cok bunalıyorum ...örümcege atıyorum...kendide cok seviyo ...hemen çekmecelere saldırıyo allahtan ciçek yok evde....yaaa o kadar oyuncagı var hiçbiriyle oynamıyo...mutfak gerecleri daha cok ilgisini çekiyo..tahta kasıklar...saklama kapları..kapaklar...fırcalar falan ve tabiki ben
bizimkide yapıyo nadir ama genelde bişey istiyorsa bacaklarımı tutup zıplıyo.mesela bu akşam size yazarken geldi ağlıyo zıplıyo didelim der gibi bişey dedi nereye gidelim oğlum dedim zor söylüyo damaklarını birleştirip bubama dedi yani babama gidelim diyo resmen...üst damağını altına bastırıp mama mamada demeye kesin olarak başladı.acıktığını ilan ediyo...
hugocum valla ben artık oyuncak almayı bıraktım çünkü 15 20 dk ilgilendikten sonra hatta bazen daha az bir kenara atıyor acıyorum verdiğim paraya ceviz ve kestaneyle bile daha fazla oynuyor büyümesini beklicem artık ben deli gibi legolar oyun hamurları boyama kitapları ve boyalar alacağım zamanı bekliyorum muhtemelen çocuğu bahane edip kendim daha çok oynıcam babam bizede çok alırdı çocukkende boyama kitaplarını ve oyun hamurlarını çok seviyordum halada doyamamışım kızım büyüsünde birlikte yapalım artık diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?