2012 Şubat Anneleri

sözde benim oğlanda diş çıkarıcak kabardı da kabardı ama gelen giden yok.ne zaman diş çıkarır acaba.yaşını karşılicak galiba diyorum bakalım.

bende dik yedirip içiriyorum.oturtarak yada ayakta içiyorlar.

birde biberonu tutabilseler benim işim daha kolay olcak.

artık tamamen katı gıdaya geçmek istiyorum.

sizin bebeklerin maşallah kiloları iyi.bizimkiler 9 u görmediler daha.eskisi gibi iyi kilo almıyorlar.doktor normal dedi ama üç aydır böyle.sanırım artık katı gıdaya ağırlık verdik o yüzden birde tok tutucu yiyeceklerden kaynaklanıyor sanırım.tok tutsun diye veriyoruz yiyecekleri diğer öğünler çerez gibi kalıyor ve artıyor

birde biz kahvaltı yapıyoruz bi saat sonra mama yiyoruz öğlen çorba içiyoruz öğleden sonra bi öğün yoğurt bi öğün meyve sonra akşama yine yemek veriyorum yada kalırsa çorba yada çorba kalmazsa kaşık maması.kapanış yine mama.

Hugo köfte veriyormusun hiç cnm ben bu akşam deneyeceğim inş yer.hemşirede brokoli için erken dedi bana zorlanır dedi.

hangi bakımdan zorlanır dedi ? ben veriyorum doktorumuz mevsimlik herşeyi ver dedi sıraladı.baklagillere de bu ay geçtik.nohut ,fasulye vs ama daha vermedim.nohut vermiştim bi keresinde kızım yemişti. oğlum yemedi.

ben ökfte veriyorum afiyetle yiyorlar.hatta çıkarttım kıyma akşam öğünümüz kıyma olacak :)

ben kendi yağında tavada kızartıyorum.bencede götür arabalarını gezceksen.,,rahat edersin duruyorlarsa tabi arabalarında...
bebeklerimin resimleri göründü mü kızlar ????
avatarın hepten kapatmışın cnm resim yok hiç
hala yatırararkmı yediriyosun

bazen zorladığında kaçıyo bende yatırıyorum mecbur mama sandalyemiz yok çünkü bazende benle kucağımdayken yiyor...mama sandalyesi almayı düşünüyorum amar bi süre sonra kaldıracağız zaten ne kadar kullanırki bilmiyorum:26:

dün akşam 37.8 di hastanede
bugünde ara ara ateş var
fitil vericem akşam eğer kötü olursa
solgun durgun yorgun tosuntom

çiğnemekte zorlanır sert şeylerde dedi yumuşak olanları sen kendin belirlemelisin dedi. Brokoli vermek için örnek verdi daha erken diyo..benm oğlum için bencede erken.ama patates püresi daha yumuşaktır daha kolay yutar dedi.öylede zaten..1 yaşını bekle ısrarcı olma diyor bende azar azar veririm zorlamam zaten oğlumu....

brokoliyi haşlayıp ezip unla tereyağını kavurup ekledinmi çok güzel çorba oluyo

desene senede kaç kez alıyosun eve diye eşim zaten yemez bende yoğurtlayıp yerim öyle severim.çorbasını hiç yapmadım.oğluma yaparım azcık alışsında inş.bizim eve kereviz brokoli enginar ve ananas çok az girer yılda 2 yi geçmez...hatta bazen hiç almam..kötü ama napim eşim çok yemek seçiyo alışmamız varsa yoksa karadeniz yemekleri balık tavuk v.s

dün akşam 37.8 di hastanede
bugünde ara ara ateş var
fitil vericem akşam eğer kötü olursa
solgun durgun yorgun tosuntom

hugo memonun fotosunu ne zaman görcez bak melitta sabah gösterdi ikizlerini bize...tosun gibimi benmki boydanmıdır nedir fazla tombul durmuyo...ezan okundu orucumu açayım gelirim yine

bugün birde hastanede bebek koşturduk
bebek dediğimde bizimki kadar belkide daha büyüktü
aynı kendi gibi sarı kafaydı onu pek sevdi gittik sevdi okşadı filan sanki kendisi çok büyümüşte bebek seviyoo
gece uyanması bizdede var dün gece uyanmış beşiğinde oynayıp duruyodu haldır huldur beşiğini sallıyo sallanma sesine uyandım deprem oluyo sandımm
bende uyandım 1 saat uyumadı oynadık

hugo memonun fotosunu ne zaman görcez bak melitta sabah gösterdi ikizlerini bize...tosun gibimi benmki boydanmıdır nedir fazla tombul durmuyo...ezan okundu orucumu açayım gelirim yine

ayy sorma en sinir olduğum konu
birtrlü yükleyemedi geç geliyo yorgun oluyo ha bugün ha yarın bekleyip duruyoruz
daha cd ye aktarılacak arkadaşına verecek fotocuda çalışıyo çıkarttırılıcaka fotoları
annemlerde isteyip duruyo
artı facebooka konulacak akrabalar var uzakta merak ediyorlar

Geçenlerde uzman psikolog sinem olcayın kitabını okudum. Uyku ile ilgili aklımda kalanları paylaşmak isterim.

1- 6. aydan sonra bebekler gece beslenmemeli

2- gece beslemesi sindirim sistemini her defasında harekete geçiriyor ve kaliteli kesintisiz uykuya engel oluyor.

3- gece beslenmeleri uygun olmayan uyku eşleşmesi oluyor yani bebeğin uyandığında tekrar uykuya dalabilmesi için kullandığı biryol haline geliyor. Bebekler yetşkinler kadar kolay uykuya dalamıyor uyandıklarında yardıma ihtiyaç duyuyorlar. Bunun içinde doğru uyku eşleştirmelerine ihtiyaç duyuyorlar yani onları uykuyageçirebilecek bir şeye. Emzik bebeği beslemek pış pışlama doğru eşleşme değil çünkü başkasına ihtiyaç var bunlar için. Emziğini düşürdüğünde uyanıyor kendi bulamıyor ağlıyor. Doğru olan yanına yumuşak bir oyuncak vermek ve ona sarılarak uyumadını teşvik etmey. Parmak emmek; saçı veya kulağıyla oynayarak da uykuya dalabilen bebekler varmış. Bunlar doğru uyku eşleşmesi anladığı kadarıyla.

4- 21-22 gece uykusu için çok geç. Bebek en geç 20.30da gece uykusuna yatmalı. Büyüme hormonları açısından da en uygunu bu. Bu saatte yatması için gün içi en son uykusundan 18.00da uyandırılmalı.

5- dreamfeeding diye bir olay var. Bebek derin uykusundayken saat 23-23.30 gibi emzirilmeli veya biberon verilmeli. Bu dreamfeeding olayı ilginç bence. Bu saatte beslenen bebeğin 24-05 arasındaki uyanmaları kesinlikle açlıktan değildir emin olabilirsiniz deniyor.

6- bebek memede veya biberonla uykuya dalmamalı. Emdikten sonra yarı mayışık şekild yatağına konmalı ve kendi başına uyuyabilmeli.

7- uyku düzeni için bebek bir kaç gece kontrollü ağlatılabilir deniyor. Cry it out gibi ama çok değil azicik galiba. Bu kısmı bana ters.

Aklımda kalanlar bunlar.

benim eşimde yemez brokoli enginar kereviz yerelması ama ben yiyorum memiktoda bende görerek yiyo
sende yersen oğlunda yer eşin yemese bile sen yap sebze çorbasını yersiniz oğlunla
tm sebzeler karışınca eşinde anlamaz yer bence

bebek ğlatılabiilir kısmı banada ters
apartmanada terss
üst kattaki komşu bir üst kattaki arkadaşıma diyormuş çok ağlıyo hastamı demiş
hatta birkere o bir üst kattaki arkadaşım duyup sabah aradı gece noldu diyeee
ben birinci kattayım üçüncü kattaki net duyuyo dördüncü kattaki henüz sormadı
zati apartmanımız dört katlı

babasından bi tane daha kaldıramam zaten evde. Damak tadına izin verirde inş alışır yapcm çok merak ettim bu çorbayı.kolaymışta..suyu göz kararı sanırım.inş güzel olur.

babasından bi tane daha kaldıramam zaten evde. Damak tadına izin verirde inş alışır yapcm çok merak ettim bu çorbayı.kolaymışta..suyu göz kararı sanırım.inş güzel olur.

evet canım göz kararı aslında sütte koyunca güzel oluyo
meselabu şekilde aynısını kerevize yapıyorum sütte ekliyorum çok güzel oluyo
yani her kış sebzesini bu şekilde yapıp yedirebilirsin
zaten bunu yese bile yeter valla

hugo alemsin valla yaa
benimkilerde oğlumu görünce diyorlar anneni bazen ağlamaktan deli ediyosun diye o kadarda sabrediyorum ama...üstümdeki komşuda diyomuş gece bazen çok ağlıyo diye.diş çıkardığı gecelerden belli oluyodu zaten...

küçüklükten alıştırırsan öyle giderr arada sağlıksız bile beslense büyüyünce bunlarada hayır demez
eşinde ailesinde ne gördüyse onları yiyo
evde ne varsa acıkınca onu yiyecektir tiksinmedikten sonra
mesela mehmet beyaz tarhanayı yemek istememişti hiç ısrar etmedim bekledim acıktı tekrar verdim içti alıştı şimdi peynirli beyaz tarhana çorbasına bayılıyo kaşığa atlıyo
kahvaltıyıda bu zamana kadar hep reddetmişti bir haftadır istiyo yiyo kahvaltıda tahinpekmez tuzu alınmış ezilmiş inek peyniri yumurta ekmek yiyo yoğurdu kase kase yiyecek neredeyse
kaloriferin üzerinde günlük yapıyorum yoğurdu çokk pratik kolay oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…