- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #75.881
benimkide zayıf görünüyo ama kucağına aldınmı kütük gibi ağır
ben kendi yağında tavada kızartıyorum.bencede götür arabalarını gezceksen.,,rahat edersin duruyorlarsa tabi arabalarında...
avatarın hepten kapatmışın cnm resim yok hiç
bazen zorladığında kaçıyo bende yatırıyorum mecbur mama sandalyemiz yok çünkü bazende benle kucağımdayken yiyor...mama sandalyesi almayı düşünüyorum amar bi süre sonra kaldıracağız zaten ne kadar kullanırki bilmiyorum:26:
dün akşam 37.8 di hastanede
bugünde ara ara ateş var
fitil vericem akşam eğer kötü olursa
solgun durgun yorgun tosuntom
çiğnemekte zorlanır sert şeylerde dedi yumuşak olanları sen kendin belirlemelisin dedi. Brokoli vermek için örnek verdi daha erken diyo..benm oğlum için bencede erken.ama patates püresi daha yumuşaktır daha kolay yutar dedi.öylede zaten..1 yaşını bekle ısrarcı olma diyor bende azar azar veririm zorlamam zaten oğlumu....
hugo memonun fotosunu ne zaman görcez bak melitta sabah gösterdi ikizlerini bize...tosun gibimi benmki boydanmıdır nedir fazla tombul durmuyo...ezan okundu orucumu açayım gelirim yine
bugün birde hastanede bebek koşturduk
bebek dediğimde bizimki kadar belkide daha büyüktü
aynı kendi gibi sarı kafaydı onu pek sevdi gittik sevdi okşadı filan sanki kendisi çok büyümüşte bebek seviyoo
gece uyanması bizdede var dün gece uyanmış beşiğinde oynayıp duruyodu haldır huldur beşiğini sallıyo sallanma sesine uyandım deprem oluyo sandımm
bende uyandım 1 saat uyumadı oynadık
Geçenlerde uzman psikolog sinem olcayın kitabını okudum. Uyku ile ilgili aklımda kalanları paylaşmak isterim.
1- 6. aydan sonra bebekler gece beslenmemeli
2- gece beslemesi sindirim sistemini her defasında harekete geçiriyor ve kaliteli kesintisiz uykuya engel oluyor.
3- gece beslenmeleri uygun olmayan uyku eşleşmesi oluyor yani bebeğin uyandığında tekrar uykuya dalabilmesi için kullandığı biryol haline geliyor. Bebekler yetşkinler kadar kolay uykuya dalamıyor uyandıklarında yardıma ihtiyaç duyuyorlar. Bunun içinde doğru uyku eşleştirmelerine ihtiyaç duyuyorlar yani onları uykuyageçirebilecek bir şeye. Emzik bebeği beslemek pış pışlama doğru eşleşme değil çünkü başkasına ihtiyaç var bunlar için. Emziğini düşürdüğünde uyanıyor kendi bulamıyor ağlıyor. Doğru olan yanına yumuşak bir oyuncak vermek ve ona sarılarak uyumadını teşvik etmey. Parmak emmek; saçı veya kulağıyla oynayarak da uykuya dalabilen bebekler varmış. Bunlar doğru uyku eşleşmesi anladığı kadarıyla.
4- 21-22 gece uykusu için çok geç. Bebek en geç 20.30da gece uykusuna yatmalı. Büyüme hormonları açısından da en uygunu bu. Bu saatte yatması için gün içi en son uykusundan 18.00da uyandırılmalı.
5- dreamfeeding diye bir olay var. Bebek derin uykusundayken saat 23-23.30 gibi emzirilmeli veya biberon verilmeli. Bu dreamfeeding olayı ilginç bence. Bu saatte beslenen bebeğin 24-05 arasındaki uyanmaları kesinlikle açlıktan değildir emin olabilirsiniz deniyor.
6- bebek memede veya biberonla uykuya dalmamalı. Emdikten sonra yarı mayışık şekild yatağına konmalı ve kendi başına uyuyabilmeli.
7- uyku düzeni için bebek bir kaç gece kontrollü ağlatılabilir deniyor. Cry it out gibi ama çok değil azicik galiba. Bu kısmı bana ters.
Aklımda kalanlar bunlar.
kütük müsormaya gören şişman demez ama çok ağırlar artık alıp hoopp diye kucağıma her zaman markete götüremiyorum,kollarım kopuyoo bazı bebekler bılım bılım etli oluyo mesela dayımın kızının oğlu var esaddan 1 ay büyük çocuk esaddan zayıf hemde daha kısa boylu 70 cm falan ama bılım bılım şişman duruyo.onlarda esadı gördüklerinde zayıf sanıyolar ama kucaklarına alınca iş değişiyoo hemen boyu uzun bunun ondan böyle diyolar...
bende patatesle fırına sürdüm akşama babamız gelince bebeklerimize de yedireceğim.arabalarında duruyor ama heryere taksi ile gideriz diye düşündüm bi parka yada alışverişe arabayla gideriz diye düşündüm.
bende mama sandalyesi almadım oturarak veriyorum mamalarını çorbalarını ama bazen yatarak yemek istediklerinde yatırarak veryorum.doktorumuz önermiyor.
geçmiş olsun hugocum neden hasta oldu oğluşun ?
ben brokoliyi çok seviyorum.bende haşlıyorum.bebeklerime de düdüklüde haşlıyorum.yumuşacık oluyor zaten.
allah kabul etsin.benim borçlarda var.bakalım ne zamana tutmak kısmet olacak.
benim kızda sabaha karşı uyudu zannetmiştim.uyanık bizlere ıııhhh ıııı diyiordu ağzında emzik uyandım bende baktım ona napıyor diye elini benim yüzüme değdirmeye çalışıyordu.aldım beşikten biraz yanıma yatırdım oğlanı uyandırmasın diye.yatakta oyalandı babası da uyuyordu burnuyla oynadı yüzüne şaplak ı bi yapıştrıdı babası öyle bi derin uykudaymış ki ruhu duymamış.
gece tadını aldın mı osmanlı tokadı nın dedim.yooo anlamadım ne osmanlısı ne tokadı diyordu :) halbuki elif azram öyle bi sert yapıştırdı kiiiii
bilgi için çok teşekkürler.çok faydalı.
ben 3 aydan sonra geceleri beslemedim uyanamdıkları sürece uyandırmadım.birde doktorumuz reflüye sebep olur yediripte yatırmayın dedi.akşam 8 de uyumalılar ve sabah 5-6 gibi de uyanıp mama yemeliler dedi.çok doğru açlıktan uyanmıyorlar gerçekten de.su verirsem içiyorlar kesinlikle mama yemiyorlar bende mama vermiyorum su içiriyorum ve uyuyorlar.
yarı uykulu yatıyorlar bir iki pışpış ediyorum uyuyorlar.
7. şık bana ters gelmedi.çünkü heryerde okudum bunu ve herkes te öyle diyor.demek ki bi bildikleri var büyüklerin ve uzmanların.zaten ağladıktan sonra pışpışlayınca uyuyor.
yine aklına gelenler olursa ve paylaşırsam çok memnun olurum.en azından bu şıkları yapıyormuşum bunu öğrendim :):):):)
diştenmiş canım keyifsiz bu ara
Hugo yemek kitabı gibisin cnm maşallah herşey var bu kitapta...evde yapck bişey bulamazsam sana sorcm artık ben senin oğlan büyüsün hiç aç kalmaz yemek seçmez sanırsam.benmkinden pek umudum yok ama bakalım ben vereyimde o isterse yemesin büyüdüğünde....yeterki büyüsün sağlıklı...
doğru ya dişte yapıyor.
uyku saatleri bize uyuyor ama uyurken emzirilmemeli kısmı tamamen ters sadece uyuyarak emen kızım içinGeçenlerde uzman psikolog sinem olcayın kitabını okudum. Uyku ile ilgili aklımda kalanları paylaşmak isterim.
1- 6. aydan sonra bebekler gece beslenmemeli
2- gece beslemesi sindirim sistemini her defasında harekete geçiriyor ve kaliteli kesintisiz uykuya engel oluyor.
3- gece beslenmeleri uygun olmayan uyku eşleşmesi oluyor yani bebeğin uyandığında tekrar uykuya dalabilmesi için kullandığı biryol haline geliyor. Bebekler yetşkinler kadar kolay uykuya dalamıyor uyandıklarında yardıma ihtiyaç duyuyorlar. Bunun içinde doğru uyku eşleştirmelerine ihtiyaç duyuyorlar yani onları uykuyageçirebilecek bir şeye. Emzik bebeği beslemek pış pışlama doğru eşleşme değil çünkü başkasına ihtiyaç var bunlar için. Emziğini düşürdüğünde uyanıyor kendi bulamıyor ağlıyor. Doğru olan yanına yumuşak bir oyuncak vermek ve ona sarılarak uyumadını teşvik etmey. Parmak emmek; saçı veya kulağıyla oynayarak da uykuya dalabilen bebekler varmış. Bunlar doğru uyku eşleşmesi anladığı kadarıyla.
4- 21-22 gece uykusu için çok geç. Bebek en geç 20.30da gece uykusuna yatmalı. Büyüme hormonları açısından da en uygunu bu. Bu saatte yatması için gün içi en son uykusundan 18.00da uyandırılmalı.
5- dreamfeeding diye bir olay var. Bebek derin uykusundayken saat 23-23.30 gibi emzirilmeli veya biberon verilmeli. Bu dreamfeeding olayı ilginç bence. Bu saatte beslenen bebeğin 24-05 arasındaki uyanmaları kesinlikle açlıktan değildir emin olabilirsiniz deniyor.
6- bebek memede veya biberonla uykuya dalmamalı. Emdikten sonra yarı mayışık şekild yatağına konmalı ve kendi başına uyuyabilmeli.
7- uyku düzeni için bebek bir kaç gece kontrollü ağlatılabilir deniyor. Cry it out gibi ama çok değil azicik galiba. Bu kısmı bana ters.
Aklımda kalanlar bunlar.
hocam:)))Teşekkür ederim hocam :)
Ben işin kolayına kaçıyorum, hazır pasta tabanı alıyorum. Kremayı da hazır alıyorum, labne ve az şeker ile blendırdan geçirip, keke sürüyorum. Üzerine de süzgeçle kakao ve kahve serpiyorum. Bitti gitti.
cat_lover senin dediğin gibi hazır paket de güzel oluyor benimkisi de zaten her şeyin kolayına kaçan tramisu :)
nisanecim terleme sorununu çözdük sünger yataktan oluyomuş pamuk yatak yaptık geçti terlemesi
hocam:)))
hoca der ki: vakit nakittir bazı şeylerin kolayı varsa değerlendirilmeli hele bian önce olup mideye indirilecekse:)))
abartmamak koşulu ile tabi
şaplak konusunda hazelimi kastetin ama uyku konusunda beni kastetdiğini anladım sabah 11 de uyanmış yazmış olabilirim ama bütün gece yanımda olmadığın için gece kaç kere uyandı kaçta yattı kaç kez emzirdim nerden bilceksin arkadaşım.sonuçta burda bi paylaşım yapıyoruz birbirimize laf sokmak için ben şayet bişeyler aramıyorum ogün canımı ne sıkmızsa ne üzmüzse açık açık yazıyorum.sizler yanlış anlayacaksınız yada istediğiniz gibi anlayacaksınız diyede paylaşımlarımdan vazgeçecek değliz.sonuçta hepimizin evladı farklı kişilikte..
Albeni ve fanta tıkınıyordum basıldım sanki :) Sınıf öğretmeni miydin hocam sen?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?