2012 Şubat Anneleri

çok haklısın canım duygusalız ama inan ben o luksu bıle yaşayamıyorum.eşimi ben anlamaya çalışıp alttan alıyorum.çok sağol benım dualarımda bebek bekleyen tum anneler için allahım hepimize sağlıklı bı şekılde kucağımıza almayı nasıp etsın civcivlerimizi inşallah.

Benim eşimin ailesi her zaman gizliden yaptılar yapacaklarını, çok politiktirler. Eşime hiç çaktırmadılar, eşim de ailesine hiç konduramadı.
Aramızdakiler genellikle perde arkasından yaşandı, hani bir filmin çekilmesi gibi, kameradan yansıyanlar hep güllük gülistanlıktı…
Kamera arkasında oldu olanlar, hep hanımlar arasında…
Ama belli seviyeden aşağı hiç düşmedi tabi, ağız dalaşları, ortaya dökülen kavgalar vs. olmadı düğünden sonra.
Onların oğullarının/kardeşlerinin gözünde ara bozucu,nifak tohumu olmama çabalarından, benim hanımefendiliğimden, saygımdan, aldığım aile terbiyesinden.
Sonuçları çok acıtıcı ve ağırdı o ayrı…
Ama ben bana yaşattıkları her neyse, aynını yaşadıklarını bir bir gördüm…Rabbim bana gösterdi…

Bu yazı çok hoşuma gitti :)

Gebelik döneminde;

• İlk aylarda bazı maddelere karşı ilgi duyarsınız, bazılarının adını bile duymak istemezsiniz. Sabah kalktığınızda bulantı hissedersiniz, tüm gün uyumak istersiniz. Amaç vücudunuzun ihtiyacı olan maddeleri almak, toksik olabilecek (sigara dumanı gibi) maddelerden kaçınmanızı sağlamaktır. Bebek hareketlerinin henüz başlamadığı dönemde sabah bulantısı size hemen hamile olduğunuzu hatırlatır. Gün boyu olan uyuma eğilimi sizi gebeliğin ileri aylarında dinamik olmaya hazırlar.
  • Solunum kapasitesi artar, soluklar derinleşir. Amaç bebeğe maksimum oksijen gitmesi ve gebeliğin ilerleyen dönemlerinde rahiminiz akciğerleri yukarı doğru ittirdiğinde de yeterli oksijen alımının sağlanmasıdır.
  • Kalp damar sisteminizde dolaşan kan hacmi ve tüm vücut sıvınız %50 oranında artar, kalp daha güçlü ve daha hızlı çalışır. Amaç bebeğe maksimum oksijen ve gıda maddesinin gitmesinin sağlanması, doğumdaki muhtemel aşırı kan kaybı için kan yedeklenmesidir.
  • Kanınızın pıhtılaşma kabiliyeti artar. Amaç doğumdaki kan kayıplarını en aza indirmektir.
  • Kas-eklem sisteminizde genel bir gevşeme hali olur. Amaç karnınızda büyüyen bebeğe yer açmak ve pelvisinizin ("çatınızın") genişleyerek doğuma hazır hale gelmesini sağlamaktır.
  • İlk başlarda uykuya eğiliminiz artar, sonlara doğru gece içinde birkaç kez uyuma-uyanma döngüleri yaşarsınız. Amaç gebeliğin başlarında beyninizde sağlıklı işlevler için gerekli maddelerin depolanmasını sağlamak, sonlarda ise doğduktan sonra iki-üç saatte bir emzireceğiniz bebeğiniz için uykusuzluğa alışmanızı sağlamaktır.
  • Başta karın bölgesi olmak üzere vücudunuzda yağ dokusu artar. Amaç emzirme dönemindeki muhtemel bir kıtlıkta sizin ve bebeğinizin sağ kalmasını garanti altına almaktır.
  • Başta koku duyusu olmak üzere tüm duyu sistemleriniz daha iyi çalışır. Amaç bebeğinizi tehlikelerden daha iyi koruyabilmektir. Doğum sonrası anneler neredeyse bebeklerinin yan odadaki solunum seslerini bile duyacak kadar hassas bir işitme duyusuna sahip olurlar.
  • Bebeğiniz de size aldığı pozisyonla yardımcı olmaya çalışır: Bebeklerin %90'ı anne karnında vücutlarını sola döndürerek yatarlar. Amaç vücudunuzun sağ yanında yer alan büyük toplardamarlara baskı olmasını engellemektir. Siz de uykunuzda otomatikman sola yatış pozisyonu alarak bu duruma katkıda bulunursunuz.
Gördüğünüz gibi doğa sizin yanınızda. Vücudunuzdan gelen sinyallere duyarlı olmalısınız.

Bızımkıler bır anda patladı.
O nedenle esım fena afalladı.
Kardeslerı cok laf sokardı, esımde onlardan uzak durmamı soylerdı ama ıste ben onları kardes gıbı goruyordum.
Artık benım ıcın esımın kardeslerı o kadar, kı esım de kardeslerı ıle konusmuyor.
Gercı hamıle oldugumu ogrendıklerınde, aramıslar abılerını.
ınsallah Rabbım bana da gosterır, bunu canı gonulden dılıyorum.

slm kizlar bundan sonra guncelleme yapilmayacaktir... Cok sukur bebeklerimiz buyumeye basladi..... simdiden sonra cinsiyet ve dogum guncellemesi yapilcaktir duyurulur...cinsiyet ile ilgili guncellemeyi msj atarsaniz sevinirim......

Son düzenleme:
Bir dugun bir de dogum. hem mutlu gunler hem de stresli, herkes az bucuk yasamis galiba bu gerginlikleri. Bizim dugun de kavgaya donusebilirdi,ucuz atlatildi. Kendime soz verdim gorusturmiycem ben bunlari bir daha diye. Anneler bir iki kez saygi cercevesinde gorustu o kadar. Bense ciddi ama saygili gelin modundayim, evlerine gidince ne yabanci ne evden biri. En sonunda yurtdisina tasindim da rahat ettim, akraba aile guzel seyler de biraz fedakarlik istiyor. Yegenlerim beni de tanimayarak buyuyor ama olay annede bitiyor resimleri gosterir telefonda konusturursa cocuklar bir nebze alisik olacak ama nerde. Isterdim ki buyuk bir aile olalim birbirimize bagli olalim, yakin oturalim, ama haksizliklara, yalana, bir seylere koparmaya calismalara, yapay gosterilere tahammul edemiyorum laf da soyleyemiyorum benden buyuklere, kactim ben de iyi oldu... Bizim bebegimiz de ailesine uzak ve soguk olacak, rekabetten korkuyorum bir de, yaslar birbirine yakin surekli karsilastirir hatta arkamdan konusursa birileri ki kendisi eltim olur hayatta gorusmem bir daha, malesef buna nasil engel olabilirim bilemiyorum. :44:

Gösterir canım emin ol…Artık öbür dünya da kalmıyor, ilahi adaletin tecellisi.
Sana şöyle söyleyeyim, benim düğünümde kavga çıkarıp ailemle bozuşulmasına sebep olduğunu söylemiştim hatırlarsan görümcemin.
Oğullarının sünnet düğününde, eltisi ve görümcesi kavga çıkardılar, en güzel gününü zehir ettiler ve çekip gittiler.
Neden normal bir gün değil, neden başka bir tören veya toplantı değil de düğün. Neden başkasına ait bir cemiyette değil de kendi düğününde?
Çünkü ilahi adalet diye bir şey var ve er geç tecelli ediyor. Allah çok büyük.

Günaydın tatlım Birde Şanlıurfayı düşün yanıyor resmen hertaraf ki iş yerindeki klimalarda bozulmuş aynen bende fenalık geçirmek üzereyim..

ay kıyamam sana nolcak böyle yaa off klima var da benim işler yogun oturamadım ki kıcımın üstüne ter içinde kaldım geldim şimdi dedim nolur bana gelmeyn bayılıvercem biraz dinleneyem gözüm karardı tansiyon düşüklüğü var bende ayy bayılcaktım yarım litre su içtim klimayıda actm ohh şimdi azcık iyim cok fena sıcak allah dışarda calışanlara yardım etsn ck zor kızlar ben felaket su içiyorum sabah kalkar kalkmaz 3 bardakla başlıyorum tüm gün elimde su normalde de ck içerim zaten sürekli susuyorum gece yanıma şişe alıp uyuyorum dün hesapladım 4.5 lt su içmişim çayı meyve suyunu sütü saymıyorumm karnımı şişiriyo cok wc gidiyorum dr sudan zarar gelmez içebildiğin kadar iç dedi ama sizde öylemisniz yoksa ben mi yanıyorum :))))

Acaba bebeğimin cinsiyetini ögrenebilirmiyim yarın ??? Gerçi aman sağlıklı olsunda geç göstersin önemli değil.

Samsun'da çok sıcak.Artık pantolonlarımın içinde pişiyorum.Dün bu yüzden 3 tane elbise aldım göğüsten aşağısı bol, tiril tiril..Başka türlü dayanılacak gibi değil.Sıcaklardan dolayı çok su içiyorum, yarım saatte bir tuvalete gitmem gerekiyor :78:Allah karnı burnunda olanlara yardım etsin vallahi.

Suyu bol içmek önemli hayatım. Ben de sürekli elimde şişeyle geziyorum, ağzım kurudukça, midem yandıkça içiyorum.
Hem bebeğin suyunun eksilmemesi, hem de idrar yolu enfeksiyonundan korunmak için çok iyi su içmek.

Herkes bir şekilde birşeyler yaşamış bende sadece ben mi böyle düğün telaşı esnasında gerginlikler yaşadım diyordum ,ama ben yaşadıklarımı hayatta unutmuyorum ve üzülerek söylüyorum ama biraz kinciyimde..Kayınvalideme hala anne demiyorum diyemiyorum ve kendiside kayınvalidesini sevmezmiş ve anne demezmiş diyor ben sevmiyordumda demiyordumm sen neden diyemiyorsun :) Tabiki sizin yaptıklarınızdan ötürü diyemiyorum, kendisi eşinden sonradan ayrılmış zaten ve eşim kimseye baba demeden büyümüş ama çok rahat benim babama baba diyor ve bu çok hoşuma gidiyor..Ama bu bebek beni çok değiştirdi herşeye daha olumlu bakmaya başlıyorum ve evleneli yaklaşık 10 ay oldu diyorum bu saatten sonra anne desem oda komik olur :) İlerde çocuğumun yanındada kayınvalideme ismi ile de seslenmek istemiyorum , şaşırdım kaldımm :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…