- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #7.581
Bir dugun bir de dogum. hem mutlu gunler hem de stresli, herkes az bucuk yasamis galiba bu gerginlikleri. Bizim dugun de kavgaya donusebilirdi,ucuz atlatildi. Kendime soz verdim gorusturmiycem ben bunlari bir daha diye. Anneler bir iki kez saygi cercevesinde gorustu o kadar. Bense ciddi ama saygili gelin modundayim, evlerine gidince ne yabanci ne evden biri. En sonunda yurtdisina tasindim da rahat ettim, akraba aile guzel seyler de biraz fedakarlik istiyor. Yegenlerim beni de tanimayarak buyuyor ama olay annede bitiyor resimleri gosterir telefonda konusturursa cocuklar bir nebze alisik olacak ama nerde. Isterdim ki buyuk bir aile olalim birbirimize bagli olalim, yakin oturalim, ama haksizliklara, yalana, bir seylere koparmaya calismalara, yapay gosterilere tahammul edemiyorum laf da soyleyemiyorum benden buyuklere, kactim ben de iyi oldu... Bizim bebegimiz de ailesine uzak ve soguk olacak, rekabetten korkuyorum bir de, yaslar birbirine yakin surekli karsilastirir hatta arkamdan konusursa birileri ki kendisi eltim olur hayatta gorusmem bir daha, malesef buna nasil engel olabilirim bilemiyorum. :44:
Herkes bir şekilde birşeyler yaşamış bende sadece ben mi böyle düğün telaşı esnasında gerginlikler yaşadım diyordum ,ama ben yaşadıklarımı hayatta unutmuyorum ve üzülerek söylüyorum ama biraz kinciyimde..Kayınvalideme hala anne demiyorum diyemiyorum ve kendiside kayınvalidesini sevmezmiş ve anne demezmiş diyor ben sevmiyordumda demiyordumm sen neden diyemiyorsun :) Tabiki sizin yaptıklarınızdan ötürü diyemiyorum, kendisi eşinden sonradan ayrılmış zaten ve eşim kimseye baba demeden büyümüş ama çok rahat benim babama baba diyor ve bu çok hoşuma gidiyor..Ama bu bebek beni çok değiştirdi herşeye daha olumlu bakmaya başlıyorum ve evleneli yaklaşık 10 ay oldu diyorum bu saatten sonra anne desem oda komik olur :) İlerde çocuğumun yanındada kayınvalideme ismi ile de seslenmek istemiyorum , şaşırdım kaldımm :S
Samsun'da çok sıcak.Artık pantolonlarımın içinde pişiyorum.Dün bu yüzden 3 tane elbise aldım göğüsten aşağısı bol, tiril tiril..Başka türlü dayanılacak gibi değil.Sıcaklardan dolayı çok su içiyorum, yarım saatte bir tuvalete gitmem gerekiyor :78:Allah karnı burnunda olanlara yardım etsin vallahi.
Samsun'da çok sıcak.Artık pantolonlarımın içinde pişiyorum.Dün bu yüzden 3 tane elbise aldım göğüsten aşağısı bol, tiril tiril..Başka türlü dayanılacak gibi değil.Sıcaklardan dolayı çok su içiyorum, yarım saatte bir tuvalete gitmem gerekiyor :78:Allah karnı burnunda olanlara yardım etsin vallahi.
Sevmediğin zaman anne-baba demek çok zor oluyor...
Ben mesela kayınvalidemin adını "anne" gibi düşünüyorum. Nasıl komşumuza Ayşe Teyze diye sesleniyorsam ona da "Anne Teyze" diye seslendiğimi düşünüyorum.
Sonra da samimi olduk, teyze dememe gerek yok direkt ismiyle hitap ediyorum o yüzden anne diyorum gibi teselli veriyorum kendime.Anne yani Ayşe gibi birşey
Zaten mümkün olduğu kadar hitap etmemeye çalışıyorum. Gıyabında bahsederken de kayınvalide yada X'in annesi (eşimi kastediyorum) derim
Suyu bol içmek önemli hayatım. Ben de sürekli elimde şişeyle geziyorum, ağzım kurudukça, midem yandıkça içiyorum.
Hem bebeğin suyunun eksilmemesi, hem de idrar yolu enfeksiyonundan korunmak için çok iyi su içmek.
Herkes bir şekilde birşeyler yaşamış bende sadece ben mi böyle düğün telaşı esnasında gerginlikler yaşadım diyordum ,ama ben yaşadıklarımı hayatta unutmuyorum ve üzülerek söylüyorum ama biraz kinciyimde..Kayınvalideme hala anne demiyorum diyemiyorum ve kendiside kayınvalidesini sevmezmiş ve anne demezmiş diyor ben sevmiyordumda demiyordumm sen neden diyemiyorsun :) Tabiki sizin yaptıklarınızdan ötürü diyemiyorum, kendisi eşinden sonradan ayrılmış zaten ve eşim kimseye baba demeden büyümüş ama çok rahat benim babama baba diyor ve bu çok hoşuma gidiyor..Ama bu bebek beni çok değiştirdi herşeye daha olumlu bakmaya başlıyorum ve evleneli yaklaşık 10 ay oldu diyorum bu saatten sonra anne desem oda komik olur :) İlerde çocuğumun yanındada kayınvalideme ismi ile de seslenmek istemiyorum , şaşırdım kaldımm :S
Gösterir canım emin ol Artık öbür dünya da kalmıyor, ilahi adaletin tecellisi.
Sana şöyle söyleyeyim, benim düğünümde kavga çıkarıp ailemle bozuşulmasına sebep olduğunu söylemiştim hatırlarsan görümcemin.
Oğullarının sünnet düğününde, eltisi ve görümcesi kavga çıkardılar, en güzel gününü zehir ettiler ve çekip gittiler.
Neden normal bir gün değil, neden başka bir tören veya toplantı değil de düğün. Neden başkasına ait bir cemiyette değil de kendi düğününde?
Çünkü ilahi adalet diye bir şey var ve er geç tecelli ediyor. Allah çok büyük.
Sevmediğin zaman anne-baba demek çok zor oluyor...
Ben mesela kayınvalidemin adını "anne" gibi düşünüyorum. Nasıl komşumuza Ayşe Teyze diye sesleniyorsam ona da "Anne Teyze" diye seslendiğimi düşünüyorum.
Sonra da samimi olduk, teyze dememe gerek yok direkt ismiyle hitap ediyorum o yüzden anne diyorum gibi teselli veriyorum kendime.Anne yani Ayşe gibi birşey
Zaten mümkün olduğu kadar hitap etmemeye çalışıyorum. Gıyabında bahsederken de kayınvalide yada X'in annesi (eşimi kastediyorum) derim
Kızlar ya benim kalçamda bir nokta çok ağrıyor...Oturur kalkarken hele...
Bazen belime vuruyor...Bacağıma pek vurmuyor...İncittim mi ne yaptım acaba ya...
Olan var mı benim gibi?
Kızlar ya benim kalçamda bir nokta çok ağrıyor...Oturur kalkarken hele...
Bazen belime vuruyor...Bacağıma pek vurmuyor...İncittim mi ne yaptım acaba ya...
Olan var mı benim gibi?
Maşallah Natasha sadece göbeğe gitmiş, başka bi yeri büyümemiş
hakkaten ya hiç kilo almamış :) sacı basıda aynı hiç uzamamış biz nasıl oluruz acaba
Ben de kendimi çektireyim her hafta
Peki ne diyorsun anne yerine kendi adiyla mi sesleniyorsun? Ben hala duzgun bir kelime bulamadim da :) Annenin onune kendi adini koyarak soylersem sorunu asariz diye konustuk esimle. Fatma anne gibi. Benim de hic anlamadigim bir adetimizdir herkesin bi tane annesi var, neden denilsin ki, ufff....
:) benimde sağ kalçamda var 4-5 gündür geçmiyor. Bende mrk ettim olan varmı acaba?
cektir bakalım ben eşime desem cek beni her hafta yine nerden duydun enterasan işlerle geliyosun tepeme der kime göstercen der kızar hele böyle cıbıldak canıma okur :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?