- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #76.961
Bizimki alkış bay bay yapmıyor bile o kadar da uğraşıyoruz tık yok. Baba diyor. Top at tut yapıyor. Al ver yapıyor. İçine at diyince atyor. İlk arabamla hiç onamıyor üstüne koyup evde gezdirirsek biraz duruyor. Büyük kamyon gibi bir şeyi var ileri geri onu sürüyor. Evdeki merdivenlerde 5 basamak çıkıyor. En çok oynadığı oyun küçük sarı topunu atıp peşinden gitmek. Bir de şekilleri var küpün içine atılan onları sokmaya çalışıyor tabiki hiçbirini yapamadı. Valla bizimki 12. Ayda yürümez gibi geliyor bana.
benim olan karıştırdın ben de hayvan yok.
Senfat benim borcum 22 gün ama bende 15 gün tuttum 7 gün kaldı ama her an adet olurum diye bekledim ama yarın tutacağım çok kolay geçiyo günlerr kışın hamd olsun...yaa bu arada acayip belim ağrıyo 3 gündür ama neden hala gelen giden yok sinir oldum yaa...kahvaltısınada katıyorum yoğurdunada canm tatlansın diye koyuyorum yinede....reçel çilek olanı 1 yaşından önce verilmicekmiş neden bilmem ama...sende dikkat et sanırım alerji yapıyomuş
ben de bu konuyu soracaktım
bizimki hiç bir şey konusmadıgı gibi alkış, bay bay yeni yapmaya başladı diyebilrim. gecen gun baktım sizinkiler epey oyun oynuyor. benim oğlan eline bir kaşık, kapak aldımı 15 dak. falan oyalanıyor, elinden düşürmüyor, emeklerken kaşıkla, yerken kaşıkla falan. öyle bizimle oynamıyor. oyuncakları çok ama bakmıyor. ilk arabamla bile oynamıyor. 7 aylıkken emeklemeye başladı. o kadar hızlı emekliyor ki yürümek hiç istemiyor. dengede farkında olmadan duruyor, elinde bir şey varsa, farkettiği an kıçının üstüne atıyor kendini. ilk arabamla gitmek istemiyor falan ama 12-13 ayda yürür o önemli değil ancak hiç ses takliti yapmıyor. bu aylarda çıkardıgımız sesleri taklit etmesi gerekir. tüm gün evde hiç konusmuyorum onunla diye kendimi suçluyorum ama konusmayı öğrenemese bile ses takliti falan yapması lazım. sessizce koşuşturuyor (ağlamayı saymıyrum) sizinkiler ne yapıyor.
ben reklamları açıyorum ve reklam bitene kadar ağzına tıkıştırıyorum. reklam varken ona yaptıramayacagım şey yok diyebilirim. çiğnemesine fırsat vermeden tıkıyorum resmen.
ama kilo almıyor çok fazla. bir de çorba ve pürelere ekmek koymamaya çalışıyorum. çok doyunca bir şey yemiyor. çorbasına ev eriştesi koyuyorum.
benim olan seninki yememesine rağmen kilosu 2 kilo falan fazla benimkinden ve benimki 30 ocak dogumlu. sütün hiç kesilmez inşaallah. 2 yaşına kadar emzir bence çalışmıyorsun da memeden ayırmaya gerek yok.
seni duydugundan eminsen sorun yok bence. seninkide erken emeklemis ve yurumus. benim kizimda bay bay gel gel baba anne gibi sesler cikariyo. sarkilara miril miril eslik ediyo riyim tutuyo amma velakin pek tembel oturdugu yerde. emeklemiyo bile popoyu kaldirmadan surunuyo ve hep kucak istiyo. bebekler bu aylarda farkli seylere odaklanirmis ama bir kac arayla birbirini yakalrmis.
seni duydugundan eminsen sorun yok bence. seninkide erken emeklemis ve yurumus. benim kizimda bay bay gel gel baba anne gibi sesler cikariyo. sarkilara miril miril eslik ediyo riyim tutuyo amma velakin pek tembel oturdugu yerde. emeklemiyo bile popoyu kaldirmadan surunuyo ve hep kucak istiyo. bebekler bu aylarda farkli seylere odaklanirmis ama bir kac arayla birbirini yakalrmis.
duyuyor ancak konuşma geç olacak.
ayına göre aaa, eee, ooo gibi ses takliti yok
baba, dede, mama yok
geç konuşmasını istemem. her anne en iyisini ister tabi
sağlıklı ya çok şükür ancak biraz geç kalsa etraftan seni suçlamaya başlıyorlar. benim kadar ek gıda yediren yoktur ama çocuk 8.5 kg geçmiyor. gelen giden laf söylüyor. çocuk yerinde durmuyor, yakan bünyesi var. eşimde çok zayıf. genetiği böyle yani. konuşması geç kalınca tüm gün evdesin işten izin aldın çocukla ilgileniyorsun niye geç kaldı konuşması denecek biliyorum. ben de kendimi suçlamaya başladım konuşmuyorum falan diye. yemek yedirirken sürekli mamma, mam falan diyorum. tık yok.
Benim oğlumda hiç konuşmadığı gibi hııııııı hııııııı dan başka hiçbi ses çıkarmıyo.Bay bay öğretmeye çalışıyoruz yok,alkış yok.Hiçbişey yapmıyo ,sürekli sıralıyo ileriye doğru daha yeni emeklemeye başladı geri geri gidebiliyodu sadece.Ben annee babaa dedeee diye söylüyorum taklit etsin diye , o ağzıma bakıyoo gülüyooo çok hoşuna gidiyoo :)
Oyuncaklarıyla çok güzel oynar tek başına ,onları sallıyo atıyo birbirine vuruyo kendince oynuyo işte.bide baby tv hastası başka bişey izlemez.
afiyet olsun memoya.bence herkese söyleme 'oğlum herşeyi yiyor,çok iştahlı diyE'nazar değer!
bugün köfte pataes yaptım.köfteyi birtürlü nasıl pişiriyim diye karar verememiştim.sen demiştin ya fırında yaptım kuru oldu yemedi diye.
bende tencerede yaptım.tencerenin altına halka halka çiğden patatesleri dizdim,üzerine domates rendesi,onun üzerine köfteleri dizdim,en üste az zeytinyağı gezdirdim.az su koydum kısık ateşte pişirdim ama köfteler istediğim gibi pişmedi.böyle nasıl diyim haşlanmış gibi oldu.dağılmadı ama suda piştiği için haşlama tarzında oldu.iyice pişirip altını kapatınca
bende köfteleri aldmı içinden az yağlı teflonda arkalı önlü kızarttım,tekrar tencereye dizdim.güzel oldu yedi.
sen un çorbasını nasıl yaptın hugo?tarifini alabilirmiyim?hiç yapmadım ben,değişik lik olsun yarın yada öbürgün yaparım bende.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?