2012 Şubat Anneleri

çok şükür gerilik mi var demiştim. ilk arabamın üstünde 5 dak. falan duruyor, sıkılıyor. topunu atıp peşinden gidiyor. basamak yok evde onu da yapar sanırım yapmasa da 1 aya kadar yapar. kaba motor becerileri çok geç kalmaz bebekler arasında 2-3 ay arayla yürürler. ama konuşmayan çocuk 2,5-3 yaşına kadar konusmuyor. hiç istek yok tembel herif olacak galiba. bi de sinirli.

benim olan yogurdu pekmezle verdiğini yazmıssın. pekmezi kalvaltısında versen daha iyi olur. dr.lar yogurtla pekmez vermeyin demir değerini yitiriyormuş. ben yoğurt tatlansın diye 2 bebe bisküvisi kırıyorum, yada rondodan geçirilmiş ceviz ve yulaf ezmesi, bir çay kşğ reçel falan katıyorum. 2 gündür de çok az çörek otu atıyorum. 10 tane falan oluyor. yoğurda, meyve püresine, kahvaltısına aklıma gelenlere atıyorum 2-3 gündür. çörek otu yemek sünnetmiş ve her derde deva diyorlar.

bu arada hamilelikten kalan orucumun bu gün itibariyle 20 gününü tuttum. emzirmediğim ve kış oldugu için daha kolay oıldu. Allah kabul eder inşaallah.

yarın niyetlenmeyeceğim. AÇEV (anne çocuk eğitim vakfı) kahvaltısı varmış. dernek yararına bilet satıyorlar. oraya gideceğiz, eşimin eski iş arkadasları var.
sen kaç gün tuttun. yarış yapalım kim önce bitirecek.
benim emzirme dönemindedn de 30 gun orucum var. çok borcum var yani.

Senfat benim borcum 22 gün ama bende 15 gün tuttum 7 gün kaldı ama her an adet olurum diye bekledim ama yarın tutacağım çok kolay geçiyo günlerr kışın hamd olsun...yaa bu arada acayip belim ağrıyo 3 gündür ama neden hala gelen giden yok sinir oldum yaa...kahvaltısınada katıyorum yoğurdunada canm tatlansın diye koyuyorum yinede....reçel çilek olanı 1 yaşından önce verilmicekmiş neden bilmem ama...sende dikkat et sanırım alerji yapıyomuş

reçel değil yasak olan çilek. bazı bebelerde alerjik reaksiyona sebep oluyormuş.

kuş memonun anasında var.
köpek atanın anasında var.

senin borçlar bitmiş. Allah kabul etsin. ben de beraber tutarız gerisini demiştim.

benim eşim halı sahaya gider, fb maçına gider ondan şikayetçi olmuşumdur. bi de sık sık işe gider akşamları. şimdide yok mesela.

senin eşin restaurantta mıydı gebeyken, iş mi değiştirdi, o zamanda geç geliyor diyordun değil mi? o zamanlar dikkat etmemiş olabilirim. dikkat edersem hafızam iyidir. ailenle aynı apartmandasın, eskiden çalışıyordun,eşin samsunlu, sen ordulu, bebeğin esad mavi gözlü, molfiks kullanıyorsun (ben yokken değiştirdin mi bilemem)

az önce okadar güzel yazmıştımn hepsi silindi biranda ne oldu anlamadım((

benimkide gel gel,
alkış yapar.tv de görünce alkış yapanları falan oda başlar.
bay bay yapıyor ama ellerini düzensiz sallıyor.

annniiii diyor bana,baba,dede,dada,aba, diyor birttek haa birde mem,ve meme istediği zaman zaman yakama yapışıp meme diyor.
başkada bişey demiyor.
ses taklidi bile yapmıyor.
abütüngün çığlık atıp duruyor,ama genelde sesiz dolanır .))
7 .aydan beri emeklşemede usta.bi bakmışım yanımda,nezaman gelmiş olur anlamam bile.))
bütüngün duvarlarda,dolaplarda sıralar durur.
yürütecini dışardan iter,içine oturmak istmeemz asla.
amma ben ellerinden tutup yürüteyim,oturur yere hemen,yürümez!:))

reklam delisi..herşeyini reklamın karşısında yapıyoruz.alt alamasını,yemek yemesini falan.altını temizlerken kaçmasın diye reklam,yemek verirken aynı senin gibi reklamda ağzına tıkmıştırıyorum,gıkını çıkartmaz:)))
ben reklamlara birlikte evi temizler süpürürüm yani reklam aralarında:))

Senfat unutmamışın yaa hala bravo valla ben unutuyorum hep.sık sık yazamıyorum artık oğlandan ondan ama.sen ordulu değlmiydin kuş papağanı balığı olan orduluydu galiba bide eki doktordu karıştırdımmıki yine bak onların hayvanları bilmiyordum ben.doğru eşim aynı geç geliyoo aynı işte.bez prima alıyorum artık molfix son bi kez aldım pişlk yaptı.

Bu arada etrafında kiler market olanlara duyurulur prima molfix indirimde...

oyuncakala pek oynamaz.
kap kacak veriyim bi 15 dk falan oyalanır onlarla.

bu aralar çamaşır sepeti favorisi.
içine girer çıköar,üstüne biner,onla birlikte düşer kalkar,kafasına geçirir..:))
çok sevdi..
aa birde bu aralar normalde ses çıkarmazda çok,aaaaa,,eeeee,,oooooo iiiii gibi nameli nameli bişeyler söylüyor.
birde 7.aydan beri hareketli şarkılarda ayakta ritmik hareketlerle oynar,bu aralar kafasınıda sallamaya başladı oynarken.))

Senfat unutmamışın yaa hala bravo valla ben unutuyorum hep.sık sık yazamıyorum artık oğlandan ondan ama.sen ordulu değlmiydin kuş papağanı balığı olan orduluydu galiba bide eşi doktordu karıştırdımmıki yine bak onların hayvanlarını bilmiyordum ben.doğru eşim aynı geç geliyoo aynı işte.bez prima alıyorum artık molfix son bi kez aldım pişlk yaptı sızdırdı hep.
Ayyy bende kafa kalmamış valla

Bu arada etrafında kiler market olanlara duyurulur prima molfix indirimde...

Yürek pişirdim bugün önce salça ve domatsi yaüda öldürdüm sonra iyice yıkanmış doğranmış yürekleri bu tavaya kattım sonra içine domates biber soğan doğranmış ve baharat kattım enfess oldu sanki kokoreç yaptım.inş eşimde beyenir...

Az daha kasapta kapısına parmağımı kaptırıyordum sürgülü kapı parmağımı koparıyordu az daha hala sızlıyo şuan...yarın oruc tutucağım bende

seni duydugundan eminsen sorun yok bence. seninkide erken emeklemis ve yurumus. benim kizimda bay bay gel gel baba anne gibi sesler cikariyo. sarkilara miril miril eslik ediyo riyim tutuyo amma velakin pek tembel oturdugu yerde. emeklemiyo bile popoyu kaldirmadan surunuyo ve hep kucak istiyo. bebekler bu aylarda farkli seylere odaklanirmis ama bir kac arayla birbirini yakalrmis.

duyuyor ancak konuşma geç olacak.
ayına göre aaa, eee, ooo gibi ses takliti yok
baba, dede, mama yok
geç konuşmasını istemem. her anne en iyisini ister tabi
sağlıklı ya çok şükür ancak biraz geç kalsa etraftan seni suçlamaya başlıyorlar. benim kadar ek gıda yediren yoktur ama çocuk 8.5 kg geçmiyor. gelen giden laf söylüyor. çocuk yerinde durmuyor, yakan bünyesi var. eşimde çok zayıf. genetiği böyle yani. konuşması geç kalınca tüm gün evdesin işten izin aldın çocukla ilgileniyorsun niye geç kaldı konuşması denecek biliyorum. ben de kendimi suçlamaya başladım konuşmuyorum falan diye. yemek yedirirken sürekli mamma, mam falan diyorum. tık yok.

o zaman hiç takma asla çevremizdekileri memnun edemeyiz. mutlaka bişeyi eksik yapıyoruzdur :)

Benim oğlumda hiç konuşmadığı gibi hııııııı hııııııı dan başka hiçbi ses çıkarmıyo.Bay bay öğretmeye çalışıyoruz yok,alkış yok.Hiçbişey yapmıyo ,sürekli sıralıyo ileriye doğru daha yeni emeklemeye başladı geri geri gidebiliyodu sadece.Ben annee babaa dedeee diye söylüyorum taklit etsin diye , o ağzıma bakıyoo gülüyooo çok hoşuna gidiyoo :)
Oyuncaklarıyla çok güzel oynar tek başına ,onları sallıyo atıyo birbirine vuruyo kendince oynuyo işte.bide baby tv hastası başka bişey izlemez.

acaba tv izlemesi konuşmasnı yavaşlatıyo olabilirmi dicem ama çok küçükler daha bence çok normal. benim kızım yeni başladı tv bakmaya biraz klip biraz reklam ama ben çok izlemesine izin vermiyorum evim darmaduman onla takılıyoruz sabah akşam

Bence tvde etkiliyor olabilir dikkat ediyorum hepinizinki hemen hemen tv izliyor ve pek konuşmuyorlar bence etkileniyor olabilir gerçi bu dönem patır patır konuşması beklenemez ama anne baba dede gibi şeyler demeleri gerekmezmiydi.reklamın zararı varmı bilmiyorum ama sürekli çizgi flim seyreden bebeklerin beyin gelişimi olumsuz etkileniyor çünkü orasıyla gerçek dünya arasında bi kargaşa yaşıyor.esad hiç izlemez tv.tam tersi 5 6 aylıkken bakıyordu reklamlara kısa bi süre sonra onu bıraktı.bide tvnin yerinide değiştirdim oda etki etti.bence sizde fazla dalıyorsa kapatın derim.

kçfteyi çok güzel yapmışsın önce haşlayıp sonra ızgara gibi yapmışsınn
un çorbası değil canım etsuy çorbası bugün yaptığım çok güzel oluyo
kuzu koyun vs.. etini haşlıyorum
varsa etşnşde didiyorum içine
sonra kapatıp ılımasını bekliyorum ayrı kapta yoğurt un yumurtayı çırpıp ılıyan çorbaya ekliyorum dövülmüş sarımsakta ekliyorum karıştırarak bir taşım kaynatıyorum tamamdır
içine sirkede koyuyorum yerken süper oluyo
ben kurban etlerinin suyunu asla atmam porsiyonluk bölüp buzluğa atar sonra bu çorbayı yaparım

benimkide tv izliyo ama konuşuyo anne ve dede diyo dadaa aaaa diyor ama ben konuşuyo olarak görmüyorum çünkü heceliyorlar daha
zaten aylık gelişmine bakılırsa bunları çokta bilinçli söylemiyorlar
sorun yok yani dert etmeyin
tüm gün tv izletmiyosunuz sonuçta oyunda oynuyo beraberde oynuyosunuz eğleniyosunuz iş güç yaparken mecbur açıyoruz yoksa ne yemek yapabiliriz nede ev işi
mehmette ilk arabamla yürüyo ama koltuklarda sıralamıyo mesela
aktivite masasında sıraladı her bebek farklı işte
ben yürütünce istemiyo yere oturuyo ama kendi ilk arabamla yürüyo
ayakta dikilmeyede başladı iki gündür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…