2012 Şubat Anneleri

geçmiş olsun canım
iştahsız bebek çok zor tam gelişim dönemleri anne olarak herşeyi yesin vitamin alsın istiyoruz
vitamini bende hiç aksatmıyorum çünkü çok farketti bizdede bende eczaneden alıyorum doktor tavsiyesiyle devlet ödemiyo
biz önce acd3 kullandık şimdi multitabs kullanıyoruz memnunuz
iştahı iyi mehmetin maşallah
demin dünden kalan sulu köftesini verdim ama azdı yedi üzerinede bugün etli çorba yapmıştım yoğurt yumurta un sarımsakla terbiyeledim etsuyu çorbaya ekledim öyle uyduruk bişey ama çok lezzetli oldu çok sevdi bikaç damlada limon damlattım yiyo yiyo birde ohh diyoo uyumadan yoğurt yer üzerinede anne sütünü içer deliksiz 2-2.5 saat uyur
bu ara yeni keşfettim uyku öncesi taze mayalanmış yoğurt yedirirsem eğer çok güzel deliksiz gündüz uykusu uyuyor
yapıpta yemediğim hiçbir yemek çorba yok mehmetin
akşamada etsuyu çorba içip fırında karnıbahar yiyecek
ama mesela misafir olduğunda f,ilan kek poğaça yapıyoruz merak ediyo geliyo veriyorum beyenmiyo hatta yediririrm diye kaçıyo
onun dışında bizim evde aburcubur kek poğaça filan bulunmaz zaten yapılmaz eşim börek yemez yemek yer yani mehmet evde bu tarz şeyleri göremeyecek dışarda görür yer çok önemli değil genel olarak sağlıklı beslendimi sorun değilll
arkadaşımın kızı yemek saatinde 6 tane eti burçak bisküvi yiyip çorbasını içmemişti mesela 10 aylık filandı bizimkiler kadardı çok zor öylede çocuk istediğini seçiyo ve seçimi kendine faydasız bişey
mehmet beni yemek yerken görür ama aburcubur yerken göremez
küçük deyip geçmemek lazım çünkü arkadaşımın evinde yok yoktur kileri doludur hep çocukta bayılıyo bisküviye abur cubura bizim evde aburcubur bulunmaz mehmette yemiyo çokta tesadüf değildir heralde bebeklerin tercihleri

sizin oto koltuklar iyi markalı kızlarr
sanırım biz öyle markalı almıcaz
bakalım memoyuda götürüp tek tek denetirim artık

Almadan önce o markanın bulabilirsen çarpışma testlerini izle hugocuk. Bide uluslararası test puanları vs var. Kıyaslama yapabilirsin. Önemli olan bebeği ne kadar koruduğu bazı koltuklarda koltuk çocuğa zarar veriyor çarpmada.

Biz de 9-36 recaro var çok önceden almıştık. Rahat edemediği için 9-18 aldık. 9-36 almamakta yarar var bence.

Biz de 9-36 recaro var çok önceden almıştık. Rahat edemediği için 9-18 aldık. 9-36 almamakta yarar var bence.

bizdede 9-36 recaro var,henüz kullanmaya geçmedik, şuan 0-12 olan recaro yu kulllanıyoruz.indirimde görünce diğerinide almıştık.bu ay sonunda kullanmaya başlarız anca!neden rahat olmuyor?keşke 9-18 olanınımı alsaydık acaba?

Bugün ailecek bir avmye gittik aslında haftasonu hiç sevmem çok kalabalık oluyor. Neyse gitmiş bulunduk. Katları dolaşırken yürüyen merdivenle çıktık hep asansör çok bekletiyor bir de ihtiyacı olmayan herkes biniyor diye. Neyse gideceğimiz zaman otoparka inmek için asansöre binmemiz şart oldu. Çocuk arabasıyla yürüyen merdivenden inmek istemedik doğal olarak. Asansörlerin kapısına da eşşek kadar yazmışlar öncelik hamile, bebekli ve yaşlılarındır diye ama tabiki asansörün içi her zamanki gibi kullanmaması gereken kişilerce doldurulmuştu. Yer vardı biz de bindik bebek arabasıyla millet bi bozuldu sıkıştılar diye. Neyse ineceğimiz kata geldik eşim bebek arabasıyla çıkacakken arkasındaki adam beklemeden bizi itikleyip çıktı eşim de dikkat etsene çocuk var ne öküz insanlar var diye söylendi meğerse bizim arkamızda da karısı varmış bize bir çemkirdi. Biraz terbiyeli olun nerden bilsin sizin ineceğinizi dedi. Ben de o sırada kadına atlıyordum zaten asansörde sinir oldum öncelik biz de bi de millet tavır yapıyor bebek arabasıyla bindik diye. Siz niye merdivenlerden inmiyorsunuz öncelik bebekli yaşlı hamilelerde bir de itip inmeye çalışıyorsunuz asıl terbiyesiz sizsiniz dedim adam önden gitmişti çok sinir oldum eşim olmasaydı dalardım onlara da olay büyümesin çocuk korkmasın diye alttan aldım ama o adama bir kaç laf diyecektim neyse biz öyle deyince kadın öküzlüklerini anladı hızlı hızlı gitti. Hiç anlamıyorum valla bu insanları inip çıksana merdivenden yok illa asansöre binecekler bebekli vs insanlarda dakikalarca beklesin

afiyet olsun memoya.bence herkese söyleme 'oğlum herşeyi yiyor,çok iştahlı diyE'nazar değer!

bugün köfte pataes yaptım.köfteyi birtürlü nasıl pişiriyim diye karar verememiştim.sen demiştin ya fırında yaptım kuru oldu yemedi diye.
bende tencerede yaptım.tencerenin altına halka halka çiğden patatesleri dizdim,üzerine domates rendesi,onun üzerine köfteleri dizdim,en üste az zeytinyağı gezdirdim.az su koydum kısık ateşte pişirdim ama köfteler istediğim gibi pişmedi.böyle nasıl diyim haşlanmış gibi oldu.dağılmadı ama suda piştiği için haşlama tarzında oldu.iyice pişirip altını kapatınca

bende köfteleri aldmı içinden az yağlı teflonda arkalı önlü kızarttım,tekrar tencereye dizdim.güzel oldu yedi.

sen un çorbasını nasıl yaptın hugo?tarifini alabilirmiyim?hiç yapmadım ben,değişik lik olsun yarın yada öbürgün yaparım bende.

tıkış tıkış asansörlere binmeye ne meraklı bu insanlar ya!bendee öyle yerlerde bebebk arabası olmasa hiç binmem asansöre.zorunluluktan mecbur biniyoruz da,insanlar rahatlarına pek bi düşkünler ya,gezmeye gelmişsin avm ye ,bakına bakına çıksana merdivenlerden,yok illa asansöre doluşacaklar .düşünsesizler!hem düşüncesisz,hemde kendileri haklıymış gibi laf ederler.
sen söyliyeceğini söylemişsin iyi yapmışsın,ama uzatmaya değmez,anlamazlar zaten.bide karşısındakini haksız çıkarırlar.

Oturma alanı çok dar ve dik. Yatış pozisyonu 9-18 gibi değil. Şimdi biraz daha rahat oturabiliyor. Ama 9-18 kadar rahat değil.

Siz böyle menüler yapınca bende bakıyorum boş boş ekrana...okuyorum bide esadı düşünüyorum okurken bu kadar şeyi şu dönem yemesi imkansız 1 köfteyi bile zorla yer kendisi....bugün annem yapmış kabak tatlısı azcık bişey zorla yedi sadece zorlanmadan severek yediği kahvaltı oda bulamaç olck.elle verince 2 saatte bi lokmayı yutmaz akşama kadar beklerim ama tabakta çok seviyorr...bende ısrarcı olmuyorum 1 yaşını bekliyorum

concealed çok haklısın sanki yürüyen merdiven boşa yapılmışta asansöre biniyorlarr....

Bizimde bugün tv ekranının rengi gitti gökkuşağı gibi oldu görüntü var ses var ama renkler karışık kırmızı mor mor olanlar mavi gibi...yarın babamın tamir arkadaşı var alck gelcekte...inş tüpü bitmemiştir..7 senelik

Oturma alanı çok dar ve dik. Yatış pozisyonu 9-18 gibi değil. Şimdi biraz daha rahat oturabiliyor. Ama 9-18 kadar rahat değil.

almışken uzun süre kullanalım,sürekli oto koltuğumu değiştiricez diye biraz büyüğünden aldık biz.her kiloya göre alırsak ev oto koltuğu dolacak :))
bakallım görücez kullanmaya başalayınca,ayy inşallah rahat eder ama! üzüldüm şimdi.

..bu aylarda köfte verilebilir benim olan.zaten bi oturuşta 5-6 köfte yiyecek halleri yok,yediği kadar yer.benimkide çok yemedi ama çeşit olsun.hep sebze çorbası ondanda bıkar.

Kızlar bebekleriniz konuşuyormu bizimki teyzesine...eda eda diyor ismi...yanında neyi sık söylesek onu tekrar ediyor dede diyor baba diyor öptü diyor...bazen unutuyor ama olsn.. canımmm oğlumm...

Kızlar bebekleriniz konuşuyormu bizimki teyzesine...eda eda diyor ismi...yanında neyi sık söylesek onu tekrar ediyor dede diyor baba diyor öptü diyor...bazen unutuyor ama olsn.. canımmm oğlumm...

ben de bu konuyu soracaktım

bizimki hiç bir şey konusmadıgı gibi alkış, bay bay yeni yapmaya başladı diyebilrim. gecen gun baktım sizinkiler epey oyun oynuyor. benim oğlan eline bir kaşık, kapak aldımı 15 dak. falan oyalanıyor, elinden düşürmüyor, emeklerken kaşıkla, yerken kaşıkla falan. öyle bizimle oynamıyor. oyuncakları çok ama bakmıyor. ilk arabamla bile oynamıyor. 7 aylıkken emeklemeye başladı. o kadar hızlı emekliyor ki yürümek hiç istemiyor. dengede farkında olmadan duruyor, elinde bir şey varsa, farkettiği an kıçının üstüne atıyor kendini. ilk arabamla gitmek istemiyor falan ama 12-13 ayda yürür o önemli değil ancak hiç ses takliti yapmıyor. bu aylarda çıkardıgımız sesleri taklit etmesi gerekir. tüm gün evde hiç konusmuyorum onunla diye kendimi suçluyorum ama konusmayı öğrenemese bile ses takliti falan yapması lazım. sessizce koşuşturuyor (ağlamayı saymıyrum) sizinkiler ne yapıyor.

benimki sebze düşmanı zorla yediriyorum özellikle püreler..

ben reklamları açıyorum ve reklam bitene kadar ağzına tıkıştırıyorum. reklam varken ona yaptıramayacagım şey yok diyebilirim. çiğnemesine fırsat vermeden tıkıyorum resmen.
ama kilo almıyor çok fazla. bir de çorba ve pürelere ekmek koymamaya çalışıyorum. çok doyunca bir şey yemiyor. çorbasına ev eriştesi koyuyorum.

benim olan seninki yememesine rağmen kilosu 2 kilo falan fazla benimkinden ve benimki 30 ocak dogumlu. sütün hiç kesilmez inşaallah. 2 yaşına kadar emzir bence çalışmıyorsun da memeden ayırmaya gerek yok.

Eşimde indirimden almıştı daha bizim oğlan 2 aylıkken recaro çok sağlam diye.
Ben en son geçen gün denedim tekrar 3 ay önceye göre daha rahat etti. Sizin bebiş belki de hiç sorun çıkarmayacak hiç belli olmuyor bunların sağı solu. Rahat edip oturanda var özellikle yurtdışında da çokça kullanılıyor 9-36 okuduklarımdan anladığım kadarıyla. Zaten hiç kullanılmada niye yapsınlar. Oturur sizin bıdık

İnş senfat ozamana kadar sütüm olursa emzircem bende zaten bizimki bişey yemesin emmek ister yerine..ondan belkide bu isteksizliği...hala sütüm var çok şükür zorlamıyorum bende çok fazla yesin diye...zamanla alışır inanıyorum buna...neden konuşmuyorsun hiç.yat kalk oynayalım al ver gibi komutlardamı vermiyorsun sık sık konuş bence...tvda etkiler konuşmasını çok fazla baktırma zararlıymış özellikle çizgi flimler

Bizimki alkış bay bay yapmıyor bile o kadar da uğraşıyoruz tık yok. Baba diyor. Top at tut yapıyor. Al ver yapıyor. İçine at diyince atyor. İlk arabamla hiç onamıyor üstüne koyup evde gezdirirsek biraz duruyor. Büyük kamyon gibi bir şeyi var ileri geri onu sürüyor. Evdeki merdivenlerde 5 basamak çıkıyor. En çok oynadığı oyun küçük sarı topunu atıp peşinden gitmek. Bir de şekilleri var küpün içine atılan onları sokmaya çalışıyor tabiki hiçbirini yapamadı. Valla bizimki 12. Ayda yürümez gibi geliyor bana.

Benim oğlum alkış yapıyor bu ara gel gel öğretmeye çalışıyorum eliyle babaya bir bir söylicem mi öğrettim işaret parmağıyla diğer elinin içini gösteriyorr çok tatlı gülüyor bay bayı yapamıyor pek.aklımada az gelen bişey sık sık yaptırcm ama...benm oğlan 8 bitti yürümeye başladı tahmin ediyorum yaşına doğru dahada usta belgesi alır.pıtır pıtır geziyo arkamda...ama çok zor çok yoruyo beni bu haliyle...yazın gezer inş mini şortları ve sandaletleriyle sıpaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…