2012 Şubat Anneleri

benim kızımında tv hiçç ilgisini çekmiyor bazen keşke biraz baksada oyalansa azcık diyorum:)))
ama ben daha fecisini yapıyorum yemek yedirebilmek için
onuda yeni keşfettim
bilgisayardan gangham açıyorum (
bayılıyor onu izlemeye o ona saf saf bakarken bende tıkıştırıyorum malesef(
başka türlü yemek yedirmeme imkan yok çünkü ağzını açmıyor kesinlikle yeryemez kapatıyorum hemen ama işte rahatsızda oluyorum bu durumdan
yapabildiği şeyler ise
bay bay güle güle dediğimizde el saalıyor
kızıma alkış dediğimde alkış yapar,çak dediğimde elime vurur,seni babana bir bir söylicem olayını bende öğrettim onu yapıyor,anneyi öp dediğimde yüzümü ısırır ben öptü kabul ediyorum:)anneye kucak kucak dediğimde başka yerde dahi olsa sesimi duyar mutlaka kucağıma gelir emekleyerek:))oyuncaklarıyla oynamaz tam bir kucakçı
yürütecinde ralli yapar malesef fazla bindirmek zorunda kalıyorum
iple oynamaya bayılr kedi misali eline ip ver kemirsin dursun:)emekler,koltuklarda duvarda sıralar 10 15 sn ayakta kalabilir ama henüz adım atmaya cesareti yok..
anne baba dede mama der birde buaralar ayyhh deyip duruyor cilveli cilveli:)))
erkek bebeklerde geç konuşma olabiliyor diye duymuştum ama sonuçta ne kadar geç olabişlirki bence endişe etmeye gerek yok senfatcım bi bakarsın pat diye sökülür

Benim minnoş da tay tay durmadı henüz, deli gibi sıralıyor. Çok temkinli yavaşça ellerini koyarak tutunuyor. Elinde bir şey varsa onunla emekliyor, dün koca süzgeçle dolaştı evi. Güle güle deyince güle güle yapıyor, çak yapıyor, burnunu ve ağzını sorunca gösteriyor, at, tut, al, ver gibi kelimeleri biliyor. Bir de cee yapıyor.

Ben de televizyon açmıyorum evde, zaten yeterince elektronik eşya var. Montajı o uyuyunca yapıyorum ama bazen mecbur kalıyorum yetişmesi için, Ata da kucağıma geliyor izliyor. Kırk takla atıyorum, başka şeylerle oyalansın diye.

Seslerimizi taklit ediyor. Ay ay ay diyorum, ayy yaay diyor. Zor kelimeleri melodilk olarak tekrarlıyor. Emziğini görünce memme diyor, suyu görünce uuu diyor. Dede diyor, gel gel deyince del del deyip eliyle gel gel yapıyor. Ben çok konuşuyorum onunla ve köpeğimizle. Sürekli şarkı söylüyorum bilmem etkisi var mıdır. Ağlarken anni dediğine dair söylentiler var ama bana öyle gelmiyor adam akıllı dese de dişimi kırsam. Anne dediği gün bütün sokak kedilerine süt vereceğim adağım var :)

hımmmm canım cekti bu çorbadan...))
yanlış yazmışım çorbanın adını!:))yarın denicem bakalım,çok drğişik bişey olacak oğluma.benimkinide yürtmeye çalışınca oturuyor hemen yere,niye yürümek istemiyor anlamadım..

o temkinlilik benim oğlumdada var bak.)) mesela ayaktayken yere mi inicek böyle birden kendini atmaz ,yavaş yavaş önce bi dizini kırar,yeri bi eller ,ondan sonra tutunduğu diğer elini bırakır :)) falan:))çok komik oluyor,çok güldürüyor bizi.

benim oğlum 9.aya kadar hiç baba dede vs..hece dememişti 9.ayda başladı.
anneyide işi düşünce diyor çoüunlukta.ağlayınca ,uykusu gelince ve meme isteyince:)))
babayıda çok da bilinçli dediğini sanmıyorum,!eşimin gözleri doluyor neredeyse baba dediğinde ama bilinçli değil malesef diyorum yok anlamıyor:))

bu arada herkese günaydıınnn....

Kızlar çok tatlı yılbaşı cicileri gördüm, tospiğime alacaktım dedim ne var bunda ben de yaparım, bir gece için 70 çok pahalı geldi bana. Zaten bebek şekerlerimi de kendim yapmıştım oradan bir sürü keçe kumaşlarım arttı. Bir tane kırmızı tişört aldım, üzerine yeniyıl temaları hazırlayacağım. Bitince bloğumdan paylaşırım sizlerle, belki siz de denemek istersiniz. Örgü ile de bir şeyler düşünülebilir de benim çok fazla yeteneğim yok tığa, şişe. Köpeğime birkaç tane kazak örmüştüm o da annemin yardımıyla :)

Günaydın gunisigimmm, bizimki babayı görünce baba, dedeye dede, Tatliş'e Tatliş diyor da bir anne demiyor yav. Acayip bozuluyorum da söylemiyorum kimseye 'assolistler en sona' deyip gülüyorum.

Nisane rallimi yapıyor alemsin yaaa...

Selam kızlar bugünde pazar ev işimde çok ama esad uyudu hızla yine uyandı evi temizlemem süpürmem lazım.eşim akşam tavuk yüreği sildi süpürdü valla.çok güzel olmuştu ama...şimdi yerine ne pişirsem bide o dert var:97:istifa etme şansım olsa keşke bu işlerden yaaaa:97:

merakla bekliyorum topiğinde görmeyii

memonun dişi gözükmüş üstten ama hala patlamamış suratı bir karış geziyo
bu sabah mutfağı topluyodum biyandanda kahvaltı hazırlıyodum mam mam diye bağırıyo sabırsız zor hazırlayıp getirdim kahvaltıyı

ben mehmetle sürekli bişeyler öğretemiyorum çünkü o benle oyun oynamak istiyo
oynarken konuşuyo kendince bobul bobul bende kafa sallıyorum cevap veriyorum ama öyle devamlı bişeyler öğretemiyorum ilgilenmiyo varsa yoksa yeni oyunlar keşfetmek
dün poşet bulmuş tüm toplarını poşetin içine doldurmuş
ilk arabamın bagajını çıkartıp emziklerini koymuş
reklam pek seyrettirmiyorum ama klip kanalı devamlı açık duruyor müzik seviyor müzik eşliğinde oynuyor geziyor
sertap erenerin dım dım dım klibine bakar tuğba diye birinin kolay değil klibine bakar bikaç klip daha var onlara bakar herşarkıyı beyenip bakmaz beyendiklerinde oynar
öyle atta gel filan yapıyorum hiç umru değil yani hiç gülmüyo bobul bobul konuşuyo herşeyi anlatıyo kızıyo bağırıyo
anne der ama herzaman değil bişey istediğinde der mam mam der acıkınca dede çok der ama

Bu da benim yaramaz böcüğüm çok çekeceğim var benim bundan
( İlk kez resim koydum umarım eklenmiştir :) )

Tv konusunda sabahtan akşama izlettirmiyoruz tabi ama iş yaparken yemek yedirirken mecbur açıyoruz napalım.
Hem izlediği kanal bebeklere özel müzikler görüntüler falan eğitici şeyler var.Diğer çizgi filmlere asla bakmaz

canım ne takıyorsun allah aşkına gerçi yalan değil banada sürekli neden öyle yapmıyor neden böyle yapmıyor dendiğinde bende acaba bir sorunmu var diyorum ama kendi kendime kuruntu yaptığımın farkındayım mesela benim kızımda yeni yeni sürünüp böyle istediği yere gitmeye başladı sürünüyor diyorum emeklemiyor yani dört ayak üstünde, hele kalkmakmış sıralamakmış bende bunları çok geç görecek gibiyim çünkü daha yeni yeni ayaklarının üstüne bastırabiliyoruz öncesinde basmıyordu bile yani bana gelen yardımcı kadın bile niye basmıyor niye sıralamıyor bıdı bıdı kardeşinin kızı varmış sıralıyormuş bilmem ne kulak asmamaya çalışıyorum ama etkisinde kalıp gidip doktora soruyorum tabii hiçbir sorun yok diyor bende evde çok konuşmam onunla ama papağan gibi tekrarladığımız kelimeleri söyler mesela cici yi öğrenmişti şimdi unuttu gelgel der eliylede gel gel yapar istediği birşeyi parmağıyla gösteriri istemediği birşey oldumu sesle ı ıııı diye ifade ediyor anneyi söyler sürekli anni diye ağlıyor mama dede dada sürekli ağzı kalabalık bay bay yapıyor cee oyunu sürekli heryerde oynuyor eline bez parçası geçsin hemen yüzünü kapatım onunla oynamamızı bekliyor sürünüp sürünüp bize bakıyor geldim geldim diyince çığlıkar atarak hızlı hızlı gitmeye çalışıyor böyle oyunlar oynuyor murat bozu seviyor kendisini görmese bile sesini duydumu ellerini sallıyor dans ediyor hesapta :) hepsi farklı kafaya takılacak birşey yok ama işte annelikte böyle birşey galiba seninde dediğin gibi hep en iyisini istiyoruz

gingerus maden arama mühendisi olmaya meyilli, minik popolu :)

Migros'a gitmiştik yolda uyudu Ata, kıyamadık uyandırmaya şimdi otoparkta araba içinde uyuyor, babası da yanında oturuyor. Ben de çıktım yukarı daha soyunup dökünmeden süt sağmaya başladım. Minnoş için kullandığım Nivea soft krem ıslak mendil indirimdeydi. Teklisi normalde 6.50, üçlüsünü 7.45e aldım. Hafta sonuna özel indirim olabilir, emin değilim denemek isterseniz bir bakın derim. Akşam maça arkadaşlara davetliyiz, ne zaman bir yere çıksak valiz gibi çantayla gidiyoruz milletin gözü korkuyordur yatıya mı geldi bunlar diye :) Atoşun karsambaları bitmiyor ki :)

onun kırmızı donlu poposunu ısırırım benn
bebeklere özel o kanallar bizdede luli tv var müzikler hayvanlar şekiller renkler var zaten hiç çizgi film yok yemek saati çay saati uyku saati oyun saati başka bişey yok
mehmet renklere bayılıyo
bizde daha çok müzik açık oluyo müzik seviyo devamlı hem oyununu oynar hemde dans ederr

Ayy eklemişim hem de 2 kere

bak fotoda senin oğlanın üzerindeki kapşonlu varya ondan bizdede var kesinlikle giydiremiyorum bugün giydirdim mızık mızık babasına çıkarttrmış asla giyinmek istemiyo devamlı üzerindekileri çekiştiriyo çıkartmak için
çok sıkıntılı gece çoraplarını çıkartmış
eşofman altıyla yatırıyorum pijama giydiremiyorum paçaları bol olunca sıyırıyo geceleri öyle cıscıbıl yatıyo
soyuyorum hemen kaçıyo giyinmemek için öyle gezecek çok zorlanıyorum hiç giyinmek istemiyo devamlı çekiştiriyo sadece çıtçıtlı bodyle duracak
havalarda soğuk mecbur giydiriyorum hep bağırıyo bana
zaten gece açınıyo üşütüyo tüm gün hapşurup duruyo

hugocuk bi arkadasim eaofmanlarinin altina coraplarini dikmis kizinin ben cok begendim cok kullanisli olmus. benim kizimda az kalin giydirsem terliyo hep penye tisortlemi gezcek bunlar :)

tv konusunda takintili degilim ben o kadar hic izlettirmiyo degilim. ama eskiden ben izlemesemde ses olsun diye acik birakirdim. zaten pek takip ettgim bisey yoktur. su anda ara ara acip kapatiyorum.

slm kızlar ..
maç varmış pofffff...(
şimdilik bilgisayarı ben aldım geçici olarak.
bugün mutfağa geçmiştim,eşimde bilmiyorum nereedeydi,bizimki 5 dk olmamıştı daha odada reklam izliyordu,bi geldik koltuğun tepesine çıkmış,arkasındaki pencerenin stor perdesi var onu ellemeye çalışıyor ,allah korusun geri kafa üstü düşebilirdi,offfff artık yalnız bırakmaya gelmiyorlar.
eşimde bana kızıyor artık yalnız bırakmıyacaksın diyor.tabi dedim,benim evde yardımcım var ya,o işleri yapsın,yemeği yapsın,çamaşırı bulaşığı yıkasın ben sadece umuta bakiyim!
gıcık yaa!!!
bu erkeklere herşey nek adar kolay geliyor..

plates yapıcam daha yarım saat,hiç canım istemiyor(

bildiğimiz külotlu çoraplar varya hani kızlar için onların erkek çocuklar için olanıda varmıdır acaba?giydirsem altına ne güzel olur diye düşündüm.paçaları açılmaz,bacakları üşümez.
giydiren varmı?
benimki oturup oturup çoraplarını çıkarıyor hep,en azından külotlu çorabı çekse bile çıkaramaz:)))

var canım var heryerde görüyorum ben erkek çocukları için olan kilotlu çoraplardan en güzeli külotlu çorap ben ilk doğduğu zamanlardan beri giydiriyorum en rahatı hem sıcak tutuyor hemde paçası açıldı derdi yok birde üstü uzun olunca göğsüne kadar çekilebiliyor karnını falan güzel sarıyor

yoksa bile kılzar için olanı bile alsam kim görücekki içinden....))
ay en yakın zamanda alıyım bari.niye akıl edemedimki ben daha önce.sen iyi yapıyorsun valla giydirmekle..ben bu aralar hep yerlerde diye altına bi ince eşofman altı fazladan giydirdim ,ona çoraplarını çektim üste kadar,üzerine bir kat daha ama olmadı.olduğu ibi kalmadı ki,yine yukarı çıktı paçalar.en güzeli külotlu çorap olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…