2012 Şubat Anneleri

Arkadaslar Lys sonucları acıklandı bugun.
Benım kardesım gırmıstı sınava ve kendısı pek bır sabırlı sonuca bakmıyor.
Ben bakıyorum ama emın olamadım.
Sonuc ıcın YERLEŞTİRME PUANLARI VE BAŞARI SIRALARI nda bulunan puanları mı dıkkate alıyoruz?
Yoksa SINAV PUANLARI VE BAŞARI SIRALARI nda bulunan puanları mı?

Gebelikte tansiyon yükselmesi, bebeğin anne tarafından yabancı bir cisim gibi algılanması nedeniyle oluyor. Hipertansiyonun bebeğe ve anneye zararı çok. Hekimler önce anne hayatı diyorlar. Ancak süre kazanılıp gebelik haftası 30-32. haftaya çekiliyor ve bebeğe yaşam şansı veriliyor.

Gebelikte çeşit çeşit tansiyon yükselmesi var. Bunlardan biri gebeliğin ortaya çıkardığı tansiyon yükselmesi. Bu ikiye ayrılıyor: preeklampsi ve eklampsi. Farkları eklampside anne adayının bilinç kaybı yaşaması.

Gebelikte görülen bir başka tür ise annede gebelikten önce oluşan bir hastalığa bağlı olarak tansiyon yükselmesi. Gebeliklerin ortalama yüzde 5.7'sinde tansiyon yükselmesi görülüyor. Anne adayının daha önceden kronik böbrek, kalp veya damar hastalığı varsa gebeliğinde tansiyon yükselmesi görülme sıklığı yüzde 20-40'lara çıkıyor.

Hamilelikte en fazla görülen grup preeklampsi. İlk gebelikte görülüyor ve genellikle gebelik haftası 40 kabul edilirse 24. gebelik haftasından sonra ortaya çıkıyor.

Preeklampsinin bulguları şunlar: Büyük tansiyonun 14'den büyük, küçük tansiyonun dokuzdan yukarı bulunması, idrarda protein atımının artması, anne adayında görme ve bilinç bozukluğu gibi şikayetlerin olması.

Hamilelikte tansiyon yükselmesi bebeğin anne tarafından yabancı bir cisim gibi algılanması şeklinde açıklıyor uzmanlar. Anne adayının bebeği yabancı bir cisim gibi algılamaması için vücudun ürettiği blokal antikorların bu anne adaylarında az gelişmiş olduğu söyleniyor.

GEBELİK SONLANDIRILIYOR

Tansiyon yükselmesinin bebeğe ve anneye zararı çok. Bebeğe giden kan akımı azaldığından bebeğin gelişimi yavaşlıyor ve geriliyor, bebeğin etrafındaki su miktarı azalıyor. Gebelik sırasında fetal büyüme durur ya da su miktarı azalırsa bebeği anne karnında kaybetme riski çok yüksek. Bu yüzden bebeği yaşatabilmek için gebelik sonlandırılıyor. Yani gebeliğin haftası gözönünde bulundurularak erken doğum yaptırılabiliyor.

Hekimler önce anne hayatı diyorlar. Ama süre kazanılarak gebelik haftası 30-32. haftaya çekilerek bebeğe yaşam şansı veriliyor. Ancak bebekler düşük tartılı doğduklarından, bebekte beyin içi ve göz dibi kanaması gibi ağır komplikasyonlar sıklıkla görülebiliyor.

Preeklampsinin anne adayının yaşıyla bir bağlantısı yok. Ancak ileri yaşlardaki anne adaylarında daha sık görülmesinin bir sebebi; anne adayında tanısı konmamış böbrek, kalp gibi hastalıkların olması. Bu vakalarda hipertansiyon görülme olasılığı daha yüksek. Özellikle de anne adayı 30 yaşın üzerinde ise.

Annem de zamanında hep düşük tansiyonla gezerdi, doktora gitmiştik düşük tansiyon hayatın sigortasıdır demişti o zaman anneme.
Ama ne yazık ki annem şu an hipertansiyon hastası…Düşük tansiyon her zaman düşük seyretmiyor, hep kontrolde fayda var…
Benim de baş ağrılarım oluyor, ama bayılacak gibi olma hissiyle birlikte…Gözler filan kararmıyor ama, bir sersemleme hissi, başta bir ağırlık oluyor tansiyon yükselince…
Büyük tansiyon da çok önemli değil, küçüğün yükselmesi riskli ki ben 14/14 tansiyonu bile gördüm…Küçük için 14 inanılmaz yüksek bir rakam…
O yüzden benim tansiyonum 11’e 10’a filan düştüğü zaman ben bayılacak gibi oluyorum, bünyem yükseğe alışık olduğundan…
Bir kez alerji komasına girdiğimde tansiyonum 2’lere filan düşmüş, ben hatırlamıyorum tabi ama yükseltememişlerdi uzun süre 8’den yukarı çıkmamıştı…

ikiside cok zor yaa dr bana 11-7 senin normal tansiyonun zaten düşük genelde demişti hiç çıkmadı ama tabi cıkadabilir hem cıkar hem yüksleirse o akdar kötü dengesiz oluyo önlemde alamıyosun allahım saglık sıhhat versn hamileliğimizi rahatca atlatalım ben en cok tansiyondan korkuyorum sende dikkat et kendine cok dikkat et canım yaa allah korusun

akşam olmuş kızlar ben cıkıyorum işten size keyifli sohbetler akşama misafirim gelcek ama yorgun olmazsam bi ara ugrarım dünyamdan haber alan olursa yazsın öpüldünüz :)

Evet ben geçen sene böbrek taraması yaptırmıştım...Yüksek tansiyonu olanlara ilk yapılan tarama böbrek yetmezliği taraması. Şükürler olsun ki böyle bir sıkıntım çıkmadı.
İdrarda protein atımım da normal,daha bir iki hafta önce bakıldı...
Daha önce nörolojiye muayene olduğumda,masif (psikolojik) yükseldiği söylenmişti...
Beslenme şeklimin de etkisi var sanırım, çok tuzlu yiyordum...Şimdi beslenme uzmanının tavsiyelerine daha çok uyuyorum.....Evde tansiyonumu kontrol altında tutuyorum, şükür ki iyi seyrediyor...
Tatilden sonra ayaklarım şiştiğinde direkt aklıma preeklampsi geldi, ama ellerim, yüzüm şişmediği için bir gün bekledim,indi şişlikler...
İnşallah sorunsuz syrederim bundan sonra da...

kızlar prıma ılk hedıyem dıye bı paket hazırlamıs ıcınde cok guzel seyler var
ben katıldım ama 24 haftalık olmak gerekıyormus en az
bnde kafamdan 28 ekım dıye yazdım kac haftalık oluyorum satım ne oluyor nasıl hesaplıcam

Kızlar hastaneden geliyorum. Cıldıracaktım yaaa. Devletten nefret etmeye basladım artık..
2 de olan randevuma saat 3 de aldılar. Ultrasonda salak kadın bebegi gostermedi bana ekranda kendi baktı bebek anormal duruyomus herhalde karnıma vurdu canım yandı.. Ense kalınlıgı olcumu yapılacaktı ama bana sadece boy resmini verdiler nasıl oluyo anlamadım. Kan aldırmaya gittim sonra hemsirelerin kahve keyfini bekledik. Geldiklerinde de hızlı hızlı olmak icin igneyi aniden bir soktu koluma canım yandı.. Salı gunu sonucları alıp doktora gostericem.. Eger doktorları da boyleyse bir daha gitmem herhalde doktora cinsiyetini ogrendikten sonra!

Canım karnına vurma sebebi bebeğin hareket etmesini sağlamaktır. Hareketlerini de gözlüyorlar ya.
Ben de tarama için devlete gittim. Bana önce kan sırasına gir dediler. Girdim,1 saate yakın bekledim, tam sıram geldi kolumu açtım hemşire demez mi ultrason raporun nerde. Eee dedim bana kan ver önce dediler. Yok,ultrasona gireceksin önce dedi. E bi daha mı kan sırasına giricem dedim, yok gel gir aradan dedi yarım ağızla.Haydi gittim ultrasona. Herkese aynı saati vermişler randevu için. 1 saati aşkın da orda sıra bekledim mi.
Çektirdim geldim ultrasonu bu sefer kan sırasında var belki 100 kişi.
Girmedim bu kez sıraya, hemşire bana aradan gir dedi ya, ama numaraları veren adam almam seni diye tutturdu.
Neyse biraz terslendim filan adama, (normalde olsam hayatta yüzüm tutmaz böyle şeylere teklif bile etmeden girerim yeniden sıraya hemşire bana aradan gir dese bile) ama bu kez çirkefliğim tuttu.
Çemkirdim, adam baktı laf geçiremiyo git hemşire hanımla hallet işini dedi, gittim kadına söyledim, Allahtan aldı beni araya. Yoksa neredeyse tüm günüm orada geçecekti.

Eğer gerçekten 11+4sen SAT'ın 1 Mayıs olmalı canım.

Evet net cıkmıs da bir de gorseydim usg de hareket ettigini falan..
İnsallah salı gunu doktora gittigimde gosterirler de..

Bana da az gösterdi ben de çok korkuyordum gözümü kapadım bakamadım...Korkudan merak bile etmedim düşün.
Sonra kendi bana çevirdi monitörü bak burası ense kalınlığı filan gibi bişeyler dedi, hayal alemi gibi hayal meyal hatırlıyorum...
O arada hareket ettiğini gördüm işte...
Kendi doktorum 20-25 dk ultrasonla bakıyor neredeyse...

Eğer gerçekten 11+4sen SAT'ın 1 Mayıs olmalı canım.

gercekten oyleyım canım
ben prımanın heıye kampanyasına katılmak ıcın kafamdan bır tarıh yazmak zorunda kaldım
28 ekım dıye kaf haftalık oldugunu bulamıyordum onu sordum
sızlerde bakın paketın ıcınde cok guzel seyler var
faceden prıma dunyası dıye aratın

2 hafta sonra özele gidicem cinsiyeti icin devlete guvenmiyorum pek cinsiyet konusunda bazen bilerek soylemiyorlar..
sigortam bitmeseydi ben de hep özelde olurdum muayenemi esimin bagkuru var ama yatıramıyoruz iste o yuzden yararlanamıyorum malesef..
O yuzden boyle devlette surunuyoruz..

Ben de görmüştüm sanki bir ara o kampanyayı....
24 haftalık olmak için 7 Şubat filan son adet tarihi olmalı sanırım...

İşte kızlar bu da usg resmimiz..

Evet net cıkmıs da bir de gorseydim usg de hareket ettigini falan..
İnsallah salı gunu doktora gittigimde gosterirler de..

Yerim onu anası bak kocaman kocaman olmuş Devlette karşında ekran olmuyor, ben de bi gidişimde yoktu ve bebeğime yan yan bakmak zorunda kalmıştım.

Hesaplayamadım canım Orda sat sormuyorlar ama neden lazım? Soran olursa geçmiş zaman unuttum diyiver Teşekkürler bilgilendirme için ben de doldurayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…