- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #78.821
Nisane sorma cnm benm kocam kaz kafalı olduğu için başkaları için beni üzmeyi çok sever...
Bende tek tek vermeye yaşıyla beraber başlayacağım çünkü ben kahvaltı yaparken zeytin istiyor yiyor...tuzlu ama çok seviyor..yediğide bir lokma bazn atıyor ama olsn...ben tek tek vermeyi sırf doyamaz zor çiğner diye yapamıyorum..ama artık tek tek lezzetleri alması lazm...meyveyi elde yiyor ama çok seviyor...
hugocuk canım kefir mayası aldım aktardan..rica etsem nasıl yaptığını yazar mısın? içindeki tarifte 2 gün bekletilecek falan diyor ama ben pek güvenemedim.
sana zahmet canım yazabilir misin tarifi...
Selam pazar yaa kimse yazmamış nerdesiniz bacılarr..şu kefiri bi ben güvenip alamadım tadı nasıl güzelmi bilmiyorum çünkü..sevebilirmiyim...merak ediyorum..marketlerin dolabında görüyorum içim markalı...
Cicibebeyi doktoru verdirtmiyo bi ara veriyodum mamalarına karıştırıyodum artık vermiyorum .
Biraz geç gördüm mesajı, gecikmeli olarak doğum günü kutlu olsun oğlunun, hep mutlu sağlıklı ve huzurlu olsun, hastalıklarını hemen atlatsın, nice mutlu senelere ve geçmiş olsun!01.02.2012
12:27
oğlum dünyamıza gözünü açtı.
bugün 1 yaşında allahın izniyle..
ama hasta..(((
yarın doğumgünün yapıcaz kısmetse çünkü kaynanamlar burda malesef ,bişekilde yapıpı göndermek istiyorum onları.yoksa ben kafadan hasta olucam biraz daha kalırlarsa!!!!!!
Kefirin tadı nasıl peki ayran gibimi acaba...bide aktardanmı alcaz mayasını...ne kadar zormuş kendin yapmak kafam karıştı okurken bnm çözemedim yoğurt gibi mayalanmıyo yani öyle anladım..süzgeç kavanoz falan...belkide geç oldu ondan anlamıyorum kobra flimi vardı onu izledim hala kocamla barışmadım oğlanı oyaladı gittim banyomu yaptm...çokta tınn...
tabisi canım
öncelikle plastik süzgeç hani şu süt süzmek için olandan lazım
sonra cam veya plastik kavanoz olmalı ve kapağıda plastik olmalı metal asla olmayacak mayaya metal deymeyecek alyansını dahi çıkartacaksın
oda sıcaklığındaki sütü kavanoza veya saklama kabına koy ilk önce 1 bardak sütten yap maya az o yüzden
sonra kavanoza kefir mayasını koy
istersen plastik süzgeçe dök içinden al elinle mayayı koy içine ama asla kaşık yok metal kaşık yok
mayayı süte koyunca kavanozun kapağını koy ama sıkıca kapatma bu önemli üzerine koy yeter
sonrada kavanozun üzerine bir bez koy ve az kullandığın mutfak dolabına koy güneş ışık almasın diye
iki günde hazır olur sıcaksa 1 gündede tutar ama yeni kefir mayan daha üremedi o yüzden iki gün beklet
ikinci günü kefir hazırdır zaten
plastik süzgeçle bir tabağa süz içmeye hazırdır
süzgeçteki kefir tanelerini al ve şişeye veya plastik bir kaba koy içine içme suyu koy ve buzdolabında sakla
uzun süre kullanmayacaksan buzlukta saklarsın
ilk sefer yaptığını içme bence ikinciyi içersiniz
yarın bende mayalıcam benimki uzun süredir var ve artık yoğurt gibi koyu kıvamlı oluyo mayasından
ben az bişey yapıyorum memoya kadar içine su ekleyip içiriyorum
meyve suyu içiyorsa bebekler içine meyve filanda eklenip verilebilir
suylada ayran gibi oluyo zaten ne kadar içseler kar yanii
Günaydın herkese
Cumartesi günkü doğumgünü kutlamamızı çok şükür bir problem olmadan atlattık. Gayet güzel geçti. Anneanne ve babanne ikramları yaptığı için o konuda rahattım. Biz de evi süsledik falan. Pasta 1 şeklindeydi. Oğlum milletin kucağında gezer biz de rahat ederiz demiştik ama babasıyla benim kucağımdan inmedi. Kalabalığı hiç sevmiyor zaten genel olarak keyifsizdi ama ağlamadı. Pasta kesildikten sonra öğle uykusuna yattı millet gidene kadar kalkmadı sonra bir baktı insanlar gitmiş nasıl sevindi hemen yeni oyuncaklarıyla oynamaya başladı. İnsanların yanında hediyelerine hiç dokunmamıştı. Öyle böyle geçti bol bol fotoğrafı oldu iyi oldu. Benim de üzerimden büyük bir yük kalktı. Teyzem ve bir kuzenim oğlu hasta olduğu için gelemedi tek kötü yanı bu oldu.
cuma günü alpereni artık dayanamayarak özel doktoruna götürdüm(her ay götüremesemde2 ayda bir kesin gidiyoruz, her an tlf açabileceğim biri şart çünkü) neyse akşam 21:00 a randevu aldık, sıra oğluma geldi. alperen babasının kucağında odaya girer girmez doktor hemen muayeneye aldı, alpereni derhal acile götürün, hava versinler, bronşiolit olmuşnefes alamıyor çocuk dedi. çoğu zaman bronşit belirtileri gibi olurmuş ama değilmiş
Bronşiolit Nedir?
Bronşiolit virusların neden olduğu (bebeklerde sıklıkla RSV virusu) bir akciğer enfeksiyonudur.
Öksürük sonrası hızlı ve hışıltılı solunum.
Ateş olabilir.
Göğsünde inip kalkma gözlenebilir.
Solunum güçlüğü çeken çocuklarda yorgun düşme ve susuzluk izlenebilir.
ateş 38 den az, sırtta yoğun hırıltı, nefes darlığı, kalp atışları yüksek, sıkışık nefes, çocuk resmen havasız kalmış gibi çırpınıyor, yardım istiyor oğlumda 2. kez geçirdiği için(ilkini nezle sanmıştık) astıl olma riski çoooook yüksekbende de astım var zaten. neyse hemen dokuz eylül üni. acile götürdük, hava verdiler, hergün takip edilecek. göğsü sırtı dinlenecek dediler, antibiyotik yazdılar. en çok korktuğum şey astım.
Günaydın herkese
Cumartesi günkü doğumgünü kutlamamızı çok şükür bir problem olmadan atlattık. Gayet güzel geçti. Anneanne ve babanne ikramları yaptığı için o konuda rahattım. Biz de evi süsledik falan. Pasta 1 şeklindeydi. Oğlum milletin kucağında gezer biz de rahat ederiz demiştik ama babasıyla benim kucağımdan inmedi. Kalabalığı hiç sevmiyor zaten genel olarak keyifsizdi ama ağlamadı. Pasta kesildikten sonra öğle uykusuna yattı millet gidene kadar kalkmadı sonra bir baktı insanlar gitmiş nasıl sevindi hemen yeni oyuncaklarıyla oynamaya başladı. İnsanların yanında hediyelerine hiç dokunmamıştı. Öyle böyle geçti bol bol fotoğrafı oldu iyi oldu. Benim de üzerimden büyük bir yük kalktı. Teyzem ve bir kuzenim oğlu hasta olduğu için gelemedi tek kötü yanı bu oldu.
hugocuk canım çok teşekkür ederim sana zahmet verdim..sütü kaynatıyorum şimdi soğusun mayalıcam kefiri..bakalım inşallah başarılı olurum..dediğin gibi az yapayım ilk önce..kefiri ben çok severeim evlenmeden çok önce annem hep mayalardı evde içerdik..ama nasıl yaptığını unutmuştum..dediğin gibi çok faydalı..plastik süzgeçim var onu kullanırım..sonucu haber veririm
cuma günü alpereni artık dayanamayarak özel doktoruna götürdüm(her ay götüremesemde2 ayda bir kesin gidiyoruz, her an tlf açabileceğim biri şart çünkü) neyse akşam 21:00 a randevu aldık, sıra oğluma geldi. alperen babasının kucağında odaya girer girmez doktor hemen muayeneye aldı, alpereni derhal acile götürün, hava versinler, bronşiolit olmuşnefes alamıyor çocuk dedi. çoğu zaman bronşit belirtileri gibi olurmuş ama değilmiş
Bronşiolit Nedir?
Bronşiolit virusların neden olduğu (bebeklerde sıklıkla RSV virusu) bir akciğer enfeksiyonudur.
Öksürük sonrası hızlı ve hışıltılı solunum.
Ateş olabilir.
Göğsünde inip kalkma gözlenebilir.
Solunum güçlüğü çeken çocuklarda yorgun düşme ve susuzluk izlenebilir.
ateş 38 den az, sırtta yoğun hırıltı, nefes darlığı, kalp atışları yüksek, sıkışık nefes, çocuk resmen havasız kalmış gibi çırpınıyor, yardım istiyor oğlumda 2. kez geçirdiği için(ilkini nezle sanmıştık) astıl olma riski çoooook yüksekbende de astım var zaten. neyse hemen dokuz eylül üni. acile götürdük, hava verdiler, hergün takip edilecek. göğsü sırtı dinlenecek dediler, antibiyotik yazdılar. en çok korktuğum şey astım.
Cicibebeyi doktor neden yasakladı acaba??
selam kızlar,
geçmişi okuyamadım ancak yaşına basan yavrular olmuş, doğum günleri kutlu olsun, Allah sağlıklı, sıhhatli, analı-babalı, hayırlı uzuuuun ömürler versin hepsine.
çarşamba gecesi başımıza çok kötü bir olay geldi, şimdi neyseki iyi yavrum. ömer havale geçirdi. gece 1 gibi emziriyordum, birden havalenin bütün belirtilerini göstermeye başladı. aklım çıktı, eşim uyuyordu, uyandırdım, uyku sersemliği o da çok korktu. hemen kaptı ömeri götürdü acile. devlet hastanesi bize çok yakın.tahlil falan yapmışlar, birşeyi yok çok şükür. Allah göstermesin 3. den sonra tedavi veriyorlarmış. boğazında iltihap varmış, antibiyotik ve ateş düşürücü verdiler. 3 gün pedifen ve calpolü 4 saat dönüşümle kullandık. 3 gün düşmeyen ateşi vardı. bugün döküntüler oldu. aile hekimliğine gösterdik. 6. hastalıkmış. o kadar okudum burada bebeği o hastalığı geçiren arkadaşlar vardı ama hiç aklıma gelmedi 6. hastalık. neyseki geçti o da. ömer'in son durumu çok iyi. eski haline, neşesine, yaramazlığına döndü Allah'a hamdolsun.
tekrar uğramaya çalışırım, öpüyoruz sizleri ve bebeleri .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?