- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #79.121
buarada bugünde aşı olduk analı kızlı
bana da tetanozun 3.dozunu yaptılar.seneye bir tane daha varmış
kızıma 3 aşı yapıldı.2kol 1 bacak
kızamık,pnömokok ve yeni su çiçeği aşısı..
hemşire bugün ateş beklemiyoruz 1-1,5hafta sonra ateşlenecek o zaman vücut kızamıkla savaşmayı öğreniyor olacak,ateş düşürücü vereceksiniz dedi..televizyon izlettirme ile ilgili bilgi verdi bende size yazayım;
televizyok konusundaki aaştırmalar hep 1-3 yaş arasını kapsamaktaymış ama avrupa da yapılan en son araştırmaya göre 0-12 ay arası bebeklerde tv izleyenlerin okul başarısı yüzde 30 azalıyor ve bu kayıp hiç bi koşulda geri döndürülemiyormuş.ayrıca sürekli hareket halindeki nesneleri izlemeye alışan çocuk okul çağında duran nesneleri(örneğin tahtadaki öğretmenini)algılamakta zorlanıyormuş..
yani bizim sandığımızdan çok daha fazla zararı var dedi..yemek konusunda szinle masaya otursun yemek kültürüne alışsın dedi..bu süreç zorlayabilir ama bi olayın davranışa dönüşmesi 21 gün sürer 20 gün sabredeceksiniz dedi..
bıngıldağında hala ufak bi açıklığı vardı onu sorrdum 18 aya kadar açık kalacak yada kalabilir dedi bilmiyorum artık..
d vitaminin kan ilacını artık vermesende olur çünkü vitamin şurubu içebilir artık dedi..günde 1 ceviz 2 tatlı kaşığı pekmez dedi
birde yemekleri çorba şeklinde verme artık,normal yemek şeklinde ver çiğnesin dedi
kilo 9850(kıyafetli
boy 76cm
kafa 46 çıktı benim ufak tefek kızımın
aşı olurkende çok ağladı çok korktu yavrum((
Herkese merhaba arkadaslar,
İstanbul avrupa yakasinda bi acik bi kapali hava bugun. Benim bi sorum var. Kizim gece zaten surekli emiyodu fakat bu bi kac gundur gunduz de emmeye dustu. Oyle az buz degil yarim saatte uc kez. Aslinda sut ceker gibi de degil sanki gelip oyalanip oynayip gidiyo. Utanmasa anne acikndursun ben gelip gidip bi firt cekiyim dicek. Sizinkilerde boyle bisey varmi. Emse bi dert cocuk emmese bin dert biliyorum ama endisem acaba benim anlamadiigim baska bi sorunmu var. Karninin ac oldugunu da sanmiyorm ama...
Az önce okudum bir yaşından sonra anneye düşkünlükleri artacak diye. Benimki çoktan bıraktığı için bilemiyorum tabii durumunuzu ama maksat annenin yanında olmak herhalde
Hazelim, gece mamalarını denedin mi? Devam sütüne benziyor ama belki sever değişik tadlarını. Bizimki bebelac'ın irmiklisine ve milupanın tahıllısına bayılıyor. Gece mamalarını da dene bakalım, belki çok çok doyar da uyanmaz.
gece mamasını veriyorum kaşıkla yediyorum hero baby ile bebelac karıştırıyorum...bebelac tat olarak güzel ama pahalı biraz hero baby daha uygun bi paket ondan bi paket ötekinden alıyorum karıştşyorum içeriklerine baktım nerdeyse aynı şeyler var
bizim sorun biberonla.... kaşıkla yiyo ama biberonla içmiyo....kaşıkla yedirmek bayağa zaman alıyo....biberonla içse onada banada kolaylık olur...bi kutu devam sütünü en fazla 3 kere yapmışımdır 1 yudum içmedi....devam sütlerini başka şeylerle karıştırmayın diyodu o yüzden zamanı geçtiği için kutuyu öylece atmak zorunda kalıyorum....SMA aldım APTAMİL aldım BEBELAC aldım yok yani
anlaşılan gece mamasına devam
Selam canlarım doğum günleri yapılmış pastalar kesilmiş herkesciği kutluyorum..nice yaşlarını görün inş..darısı başımıza...
Bana gelince bugün öldümde ağlayanım yok o kadar yoruldumki anlatamam dün gece den başlayayım önce eşim yoldaydı tabi bence esadı yatırdım 22 30 da uyudu artık hamd olsun gece yarılarına kadar beklemiyor dişi patladı yavrum rahatladı..neyse o yatınca bende koridorumun halısını sildim az kirçöz az bulaşık deterjanı birazda elma sirkesi harika çıkarıyor..onu attım balkona ona başlamadan kabaklarımı doğramıştım önceden şekere yatırmıştım kabak tatlımı ateşe koydum..sonra bi banyo yaptım.esadı emzirdim o ara uyandı tekrar yattı bende yattım.tatlım pişince..sabah eşim hamd olsun sağ sağlim geldi 8 buçukta yumurtalarımıda getirmiş orda patiklerimi unutmuştum onlarıda yollamış kayınvalidem sakla demiştim..sağolsn ben unuttum o unutmamış..sonra eşim hemen yattı kaçgündür uykusuzdu kahvaltıdan sonra bile tekrar yattı bende esadı sırtıma sardım bütün koridorumu fayans aralarını sihirli su ile ovdum paspasladım halılarımı çırptım silkeledim serdim kuruyunca..esada ıspanak yedirdim altını aldım hemen onuda yıkadım..banyo fayanslarımıda ovdum öncesinde..sonra emzirdim onu namazı kıldım yatırdım..eşimde uyandı lahmacun sipariş ettik halim kalmadı çünkü ev işinden..halada işim var.renklileri asıcm sonra dün esadın su döktüğü halım hala ıslk onuda sermeden o odayıda paspaslamam lazm..yarında yağmur geliyo ist..kurur sabaha kadar inş.az bi yerinde kalmış nem...böyle kızlar dünyanın işini yaptm.köy yumurtamdan yedirdim esada..sapsarı içi.. .bizim aldıklarımız ne anlamadım valla...eşim burda köy yumurtası diye alıyo ama hiç alakası yok köyle..:97:
Selam canlarım doğum günleri yapılmış pastalar kesilmiş herkesciği kutluyorum..nice yaşlarını görün inş..darısı başımıza...
Bana gelince bugün öldümde ağlayanım yok o kadar yoruldumki anlatamam dün gece den başlayayım önce eşim yoldaydı tabi bence esadı yatırdım 22 30 da uyudu artık hamd olsun gece yarılarına kadar beklemiyor dişi patladı yavrum rahatladı..neyse o yatınca bende koridorumun halısını sildim az kirçöz az bulaşık deterjanı birazda elma sirkesi harika çıkarıyor..onu attım balkona ona başlamadan kabaklarımı doğramıştım önceden şekere yatırmıştım kabak tatlımı ateşe koydum..sonra bi banyo yaptım.esadı emzirdim o ara uyandı tekrar yattı bende yattım.tatlım pişince..sabah eşim hamd olsun sağ sağlim geldi 8 buçukta yumurtalarımıda getirmiş orda patiklerimi unutmuştum onlarıda yollamış kayınvalidem sakla demiştim..sağolsn ben unuttum o unutmamış..sonra eşim hemen yattı kaçgündür uykusuzdu kahvaltıdan sonra bile tekrar yattı bende esadı sırtıma sardım bütün koridorumu fayans aralarını sihirli su ile ovdum paspasladım halılarımı çırptım silkeledim serdim kuruyunca..esada ıspanak yedirdim altını aldım hemen onuda yıkadım..banyo fayanslarımıda ovdum öncesinde..sonra emzirdim onu namazı kıldım yatırdım..eşimde uyandı lahmacun sipariş ettik halim kalmadı çünkü ev işinden..halada işim var.renklileri asıcm sonra dün esadın su döktüğü halım hala ıslk onuda sermeden o odayıda paspaslamam lazm..yarında yağmur geliyo ist..kurur sabaha kadar inş.az bi yerinde kalmış nem...böyle kızlar dünyanın işini yaptm.köy yumurtamdan yedirdim esada..sapsarı içi.. .bizim aldıklarımız ne anlamadım valla...eşim burda köy yumurtası diye alıyo ama hiç alakası yok köyle..:97:
herkese günaydın
benimolan kayınpederinin iyi olmasına sevindim,gözünüz aydın...ama yaptıklarını okurken valla ben yoruldum helal sana ama cozgetin dediği çok kötü örnek oluyorsun
geçmişi okudum aklımda kalanlara ben de cevap vereyim..sık emme durumu bizde de var..hep açık bırak o kadar sık yani..ama ben sorun etmiyorum sonuçta buna ihtiyacı var bu geçici bir süreç diyorum tadını çıkartmaya bakıyorum..bakıyorum benim kuzu bundan keyif alıyor kendince oyunlar yapıyor ben de onunla beraber kuduruyorum :)
geceleri tabi ki daha sıkıntı ,aç olduğu için kalkmıyor özellikle diş sıkıntısının olduğu günlerde gece yarım saatte,bir saatte habire kalkıp emmek istiyor...memeyi ağrı kesici niyetine kullanıyorlar yazık ne yapsınlar..bu durum çalışan anneler için zor tabi,ama ben çalışmıyorum o yüzden kendine dert etme diyorum kendi kendime...
artık büyüdüler gece beslenmesine gerek yok diyorlar..normal zamanlarda sıkıntısı yoksa yağmur gece 1 kere kalkıyor emmek için..ki ona bile gerek yok diyorlar..bebeğinizle konuşun ona anlatın diyorlar..gece emmek için kalkamana gerek yok biz yanındayız merak etme falan gibi konuşun onlar anlar diyorlar..ben bunu bir ara uyguladım gerçekten işe yarıyor (hugocuğun zayıflama telkini gibi)..ama sıkıntısı varsa ne yaparsanız yapın kalkıyorlar..gece yatırmadan önce devam maması falan vermiyorum akşam yemeğini bizimle beraber iyi yiyor ,bazı geceler yatmadan önce ya irmikle,ya da bal kabağıyla muhallebi yapıyorum,içine muz,pekmez,ceviz,keçiboynuzu tozu,bal koyuyorum..bu muhallebiyi seviyor..
sonuçta yaşanan sıkıntılar hemen hemen aynı..ama hep böyle devam etmiyecek bunlar geçici diyorum kendimi rahatlatmaya çalışıyorum
sana da günaydın canm
oğlum da bugünlerde diş çıkarıo sürekli uyanıo geceleri ben de uykusuz işe geliyorum
benimki geceleri pek emmez yatmadan bi biberonun içine kaşık maması sulu yapıyorum. içine 3-4 tane cici bebe bir kaşık da pakmez koyuyorum, gece sabaha kadar onu bitiriyor. malum dişten aksamları pek yemiyor
kızlar einstein nerde
gören bilen duyan var mı????
pukicim çok şaşırdım ilginçtir biraz önce aynı şeyi ben düşündüm..einstein nerelerde acaba diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?