- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #79.161
geçmişolsun canım üzüldüm
çok korkuyorlar valla doğumgünü geldi diye biyandan sevinirken biyandanda stres oluyorum aşı olayı çok tedirgin ediyo benide
daha önce 4. ay aşısında korktu bizimkide ve hala doktor hastane bilir
geçen hasta oluncada çok korktu serum filan takmaya çalışmışlardı anlatmıştımya
o zamandan beri herkesten korkuyo oysaki insanlara karşı çok sıcaktı eve biri gelsin mutlu olurdu şimdi kimseleri istemez oldu yine hiçbiyere gidemiyoruz korkuyo ağlıyo
öff valla stres oldum
birde o zaman duş almayı seviyo rahatlar diye yıkamıştım o zaman o korkuyla duş almaktanda korktu şimdi yıkanmakta istemiyor dün yıkadım çığlık çığlığa
sağol hugocum inan aşı zamanında bende çok stres oluyorum..her bebek bir değil kimisi hiç etkilenmiyor ne güzel
ama bizimki ilk aşıdan beri hep sorunlu oluyor(
inş mehmetin aşısı çok kolay geçer
daha 4 aşı tarihi daha yazdı karta(üstelik 6 ay sonra olacakları aşının3 saat sebepsiz susturulamayan ağlama gibi bi yan etkisi olduğunu söyledi ki önceki aşılarında bize olmuştu bu (
somon burda sadece kipada var sanırım gidince almak lazım
aslında şöyle balık köftesi var süper oluyo
somondan daha güzel olur löp et
somonu pişirip parçalayıp içine maydonoz soğan kurunane ekleyip köfte yapıp yumurtaya ordanda galeta ununa bulayıp kızarttımmı çok lezzetli oluyo
yine akşam oldu hiçbişey anlamadımm memoya bahsettiğim tatlıdan yaptım iki porsiyon çıktı yarısını arkadaşımın kızına vericem hastaymış
kefirde mayalıcam
memo menemeni halıya dökmüş üzerinede topacık elleriyle güzelce derinlemesine nüfüz etmesi için basmışş
topacık ellerinin izi var halıda
pazar günü doğumgünü yapıcaz halımız boyama kitabı gibi
bu akşam memoş uyuyunca sabunlu sirkeli suyla salon halılarını silicem iki koca halı
cok gecmos olsun. Okuyunca moralim bozuldu. Cunku benim kizimda cok etkileniyo asidan ve dr. Dan. Beyaz gomlekli herkesten diyebilirim. İnsallah cabucak atlatiriz hepimiz. Ben gecen yil hastalnip 6 igne yedim dokunsam hala agriyo yazik yavrucaklara...
o zaman yandık :18:
bizimde hep sorunlu oldu aşılar
sizinkilerde umarım bu sefer olmaz çok canları yanıyor demekki yarucaklarıncok gecmos olsun. Okuyunca moralim bozuldu. Cunku benim kizimda cok etkileniyo asidan ve dr. Dan. Beyaz gomlekli herkesten diyebilirim. İnsallah cabucak atlatiriz hepimiz. Ben gecen yil hastalnip 6 igne yedim dokunsam hala agriyo yazik yavrucaklara...
Kızamık aşısı olurken hemşire su çiçeğinin henüz ellerine gelmediğini, gelince arayacaklarını söyledi. Aynı günün öğleden sonrasında aradı beni. Aşı geldi, Ata'yı getirin yapalım dedi. Ben de zaten iki aşı oldu, üçüncüsü ağır gelmez mi dedim. Yok eğer şimdi yaptırmazsanız bir ay sonra yapalım dedi. Tamam dedim. 1 ay sonra yaptıracağım ki zaten doktorumuz da 13.ayda yaparız demişti. Bir koldan bir bacaktan yaptılar. Pek ağlamadı Ata, iğne çıkınca hemen kucakladım sustu.
Nisane canım demek senin minnoşa üçü ağır geldi ya kıyamam. Kadının da eli ağırsa acımıştır kuzunun canı. Bu arada prensesin doğum gününü kutluyorum. Feyse yaş gününden bir foto koy fındık burnun o halini de göreyim :)
Hugocuk
Kefir mayasını nerden buldun. Bende yapmak istiyorum ama mayam yok
benimde kolum hala ağrıyor
hemşirenin eli mi ağırdı nedir anlamadım..
birde buaralar kızımda kendini kusturma huyuu başladı.tabağı görür görmez özellikle bilerek öksürmeye başlıyor,öğğhh öğğhh deyip kendini kusturmaya çalışıyor daha tabağı görür görmez(
çok mu zorladım caba(daha şimdiden numara yapıyor velet
hemşireye halıdan tüy koparıp yeme,ve iplere olan özel düşkünlüğünü anlattım kızımın..malesef nerde ip tüy farketse koparıp yemeğe çalışıyor
kansızlığa işaret dedi
kan ilacına başlıyoruz yeniden(
Kızlar merhaba, oğlumun 1 yaş kutlaması için kurabiye yaptım sizlerle paylaşmak istedim, pastayıda yine şeker hamuru ile süsleyeceğim, onuda cumartesi yapıp eklerim :)
Eki Görüntüle 633500 Eki Görüntüle 633499
mozp merhaba kurabiyeler süper olmuş..üstündeki yazıları nasıl yaptın..ben de yapacağım inşallah hiç yapmadım şimdiye kadar umarım becerebilirim..şeker hamurunu nasıl üzerine yerleştiriyorsun,neyle açıyorsun nişastayla falan mı?
Sağol canım teşekkür ederim.
Yazıları, patchwork kalıpları var onlarla yazdım, kurabiye pişti 1 gün soğuttum, dün akşamda şeker hamurunu nişasta ve merdane kullanarak açtım
çilek reçelini çok az kullanarak kurabiyeler yapıştırdım.
sonra sarı şeker hamurlarını çok çok ince açıp harf kalıplarıyla önce sarı hamura bastırıp kestim(sarı hamur kalıbın içinde kalıyor), sonra mavi hamurun üzerin bastırıp yapışmasını sağladım
itiraf edeyim biraz zor ve zahmetli bir iş, ilk doğumgünü diye bu kadar uğraşıyorum, sonra yaparmıyım bilmiyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?