2012 Şubat Anneleri

hadi ya yumurta da öle demek.hemen gidip yapıyorum.sağolasın..

hayır canım pastörize olmayan süt ve yogurt yasak bence yememelisin içinde bakteri mikrop herşey olabilir bana doktarum özellikle söylemişti yinede sen bilirsin ama mayaladığı yoğurdu eşin yesin sen pastörize hijyenik bi yogurt al onu yee tamam doğal daha iyi gibi görünebilir ama hamilelikte cok riskli özellikle ilk aylar..

Gerçekten mi :26:Ama süt kaynatıldığından sorun olmaz diye düşünmüştüm, bi araştırıyım bakim sağol.

• Hamilelik başladığında doktor kontrolünde almış olduğunuz besinler çok önemlidir.

• Mevsim sebzeleri, çorbalar, kalsiyum yönünden zengin gıdalar, evde yapılan yoğurt, keçi peyniri yemelisiniz.

• Hamilelik sürecinde cildinizde gerilmeler çizgiler oluşabilir. Vücudunuzu düzenli olarak nemlendirmek gerginliğinizi azaltır.

• Lekelere dikkat! Güneş ışınları lekelere yol açabilir. UVA ve UVB ışınlarına karşı cildinizi korumalısınız. Hamilelikte 30 faktör krem kullanmanız gerekir. Fazlasında, içerdiği kimyasallar da arttığından hamile için uygun değildir.

vs. şeklinde devam ediyor.

Kızlar goguslerinizde buyume var mı sizin de ?
Ben 75 beden sudyen kullanıyordum ama simdi cok sıkıyor canımı acıtıyor. Allah'tan 1-2 tane buyuk beden sudyenim varmıs yoksa giyemiyorum. Acaba psikolojik mi

Gerçekten mi :26:Ama süt kaynatıldığından sorun olmaz diye düşünmüştüm, bi araştırıyım bakim sağol.

Bence de riske etme canım...Evde yapılan yoğurtta kontrolsüz bakteri üreyebilir....
Pastorize sütten yapılmış bile olsa....Kaynatılıyor süt ama onu yoğurt yapan yine bakteriler...Salmonella bizim için bir risk biliyorsun....
Ben süzme yoğurdu çok severim...Pastorize yoğurttan süzüp yapacağım ama biliyosun normal yoğurttan daha uzun süre dayanıyor o, içinde bakteri ürer diye korkuma yapamıyorum....

Ben 75 beden sudyen kullanıyordum ama simdi cok sıkıyor canımı acıtıyor. Allah'tan 1-2 tane buyuk beden sudyenim varmıs yoksa giyemiyorum. Acaba psikolojik mi

Off sorma bayılıyorum onlara, öncedne hiç sevmezdim şimdi hep bakasım geliyor

Eşimi aradım yoğurdunu sen ye dedim, tasiye eden var etmeyen var dedim Risk almayalım dedi o da.Sağolun kızlar.

valla yoğurt ayran bana bi uyku yapıyor bi uyku yapıyor dün yemekte vardı iş yerinde ondan sonra hopp yastığa gidiyor kafamn..bu arada iş yerinde yastığım küçük tabi terliğim meyvelerim ne olursa var..eşim sağ olsun bişey istim hopp yanımda.. bizler aslında çok şanslıyız eskiden annelerimiz hem çalışıp hem ev işi hemde koca derdiyle uğraşırmışş hiçte yardım etmezmiş eski amcalar. babalarımız... bizimkilerinde kimi yoğurt bayalıyo kimi meyve ne bulursa önüne getiriyo..kimide pazar alışverişine çıkıyor.. çok şükür yarabbim..

Tabi büyüme oluyor....Damar damar oluyor ve çok acıyor...Hassasiyet oluyor...
Bir de dikleşme oluyor sanki, bana öyle geldi.

benim hamileleiğin başından beri maşşallah top gibi oldu 85 tik 90 çıkıcaz doğumda 95 oluruz bu gidişle..normal canım süt bezleri bebek geliyor hazırlan sinyali veriyormuş

Evet gerçekten çok şanslıyız...Benim eşim ev işlerinde filan çok yardımcıdır, temizliğe kadar yardım eder, hele şimdi hiç yaptırmıyo...Allah ondan razı olsun valla.
Üstelik de işi çok yorucu ve çok yoğun....
Dün annem diyor ben ne sende ne kardeşinde hamilelik nedir bilmemişim, karnım burnumda kova kova kömür taşırdım diye...

Bu arada şirkette benim durum da aynı...Çavdar ekmeğinden tut da, sütüm, peynirim, meyvelerim, yastığım hepsini bulunduruyorum

kızlar benim hamilelikten önce de reflüm vardı zaten,herşeyi denedim fayda etmedi özellikle süt daha da kötü yaptı derken süzme yoğurdu keşfettim..ama her süzme yoğurtta işe yaramadı ve sonunda ilacımı buldum bim marketlerde dost süzme yoğurt var,tadı kıvamı muhteşem ve bir kase yedikten hemen sonra bıçakla kesilmiş gibi geçiyor reflüm..özellikle yatmadan önce yiyorum ve rahat uyuyorum çünkü bu reflü illeti uyutmaz kesinlikle...neden bilmem sadece o yoğurt çok iyi geldi sanırım içine az koruyucu filan koyuyolar diye düşünüyorum..

Ben de çok severim süzme yoğurdu...Kendim pastörize sütten süzüp tuzlayıp yapıyordum....
Bimdekini de bir deneyeyim bakalım...Mide yansması bende var...

[SUP][/SUP]
Benim de midem aynı oluyor arasıra, yoğurt iyi geliyormuş diye duymuştum :26:

merhaba kızlarr,

ya bende yoğurt yiyemiyorum süt içemiyorum ne yapıcam bilmem.
ilk zamanlar light süt ve yoğurda bir dadandım o zamandan beri yiyemiyorum.
ayran içiyorum, bol bol o da kafam klavyeye düştü düşecek hale sokuyor :))
saf saf etrafa bakınıyorum işte

benimde göğüsler büyüdü 1 beden çok şahane oldular :))

bugün dr a gittik, bıdıkları gördükk kıpır kıpırdılar yerlerinde durmuyorlar tabi çikolata yiyerek girdim :)

ranza gibi yapmış sıpalar üst üste duruyorlar, ense kalınlıkları normal, kalp atışları normal, boylarıda öyle.

kan tahlillerimde 5 gün sonra çıkıcak inşallah hayırlısıyla.

buda resimleriii :)))

en altta ikiside denk gelmişti ama sonradan üstteki bebeğin sadece başı çıkmış

diğerleride tek tek görüntüleri :))

Çok sevindimmm maşallah onlara, ranzalarını sevsinler onların

oyyy ne güzell maşallah ya artık tam bir bebek oldular bende çarşamba günü gittim doktora uyuyodu bizimki doktor dürttü azcık bi döndü kendi etrafında pek nazlı bizimki kız heralde sana cinsiyet için bi tahminde bulundu mu?

Kızlar ben geldim. Bugün doktora gittik bebişimle ikili test için. Doktor bir ölçemedi kıpır kıpır bizimki durmuyor yerinde :))
Çok şükür bir sorun yok dedi doktor ensesini ölçtü 1 mi dedi öyle bişey dedi ne demekse bana kağıt falan vermedi.
10 gün sonra kan testinin sonucunu alıcam hayırlısıyla. Cinsiyeti ile ilgilide daha belli değil dedi ...

çikolata ye bir dahaki kontrolde canım, kıpır kıpır oluyorlar :)

evet tam bebek görüntüsündeler artık elleri belliydi ayakları öyle, omurgaları ay aklımdan çıkmıyor.

cinsiyet için birşey demedi benimde onu sormak aklıma gelmedi ama tek-çift yumurtamı diye sordum

o da ayrı kesede oldukları için tek yumurta olduklarını düşünmüyorum dedi.

aman ikisininde iyi olduğunu gördüm ya çok şükür, rahatladım.

evet öyleymiş ya ben yemedim tatlı bişey giderken bidahakine kesin yicem
şimdiden çok seviyorum ben onu yaaa doğunca ne olucak bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…