- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #7.881
haşlanmış yumurtada çok fena gaz yapar kuru fasulye yemiş gibi..hemen bir iki kaşık toz naneyi cezveye koy içine bir iki dilim limon doğra su koy bir su bardağı kaynat kısık ateşte biraz demlensin şeker koy iç karın ağrısı üşütmeye bire bir dün yaptım ve o sayede ayağa kalktım ben..
Yoğurt çok yararlı.Ama dün eşim beni sinir etti, süt almış 2 büyük şişe yoğurt mayalıcam sana diye tutturdu, kaynattı sütü, uğraştı felan hiç uğramadım yanına, bilmiyorum bugün nasıl oldu mayaladığı akşama kontrol edeyim güzelse ben de yicem
hayır canım pastörize olmayan süt ve yogurt yasak bence yememelisin içinde bakteri mikrop herşey olabilir bana doktarum özellikle söylemişti yinede sen bilirsin ama mayaladığı yoğurdu eşin yesin sen pastörize hijyenik bi yogurt al onu yee tamam doğal daha iyi gibi görünebilir ama hamilelikte cok riskli özellikle ilk aylar..
Gerçekten mi :26:Ama süt kaynatıldığından sorun olmaz diye düşünmüştüm, bi araştırıyım bakim sağol.
Kızlar goguslerinizde buyume var mı sizin de ?
Ben 75 beden sudyen kullanıyordum ama simdi cok sıkıyor canımı acıtıyor. Allah'tan 1-2 tane buyuk beden sudyenim varmıs yoksa giyemiyorum. Acaba psikolojik mi
Bence de riske etme canım...Evde yapılan yoğurtta kontrolsüz bakteri üreyebilir....
Pastorize sütten yapılmış bile olsa....Kaynatılıyor süt ama onu yoğurt yapan yine bakteriler...Salmonella bizim için bir risk biliyorsun....
Ben süzme yoğurdu çok severim...Pastorize yoğurttan süzüp yapacağım ama biliyosun normal yoğurttan daha uzun süre dayanıyor o, içinde bakteri ürer diye korkuma yapamıyorum....
Ben 75 beden sudyen kullanıyordum ama simdi cok sıkıyor canımı acıtıyor. Allah'tan 1-2 tane buyuk beden sudyenim varmıs yoksa giyemiyorum. Acaba psikolojik mi
valla yoğurt ayran bana bi uyku yapıyor bi uyku yapıyor dün yemekte vardı iş yerinde ondan sonra hopp yastığa gidiyor kafamn..bu arada iş yerinde yastığım küçük tabiterliğim meyvelerim ne olursa var..eşim sağ olsun bişey istim hopp yanımda.. bizler aslında çok şanslıyız eskiden annelerimiz hem çalışıp hem ev işi hemde koca derdiyle uğraşırmışş hiçte yardım etmezmiş eski amcalar. babalarımız... bizimkilerinde kimi yoğurt bayalıyo kimi meyve ne bulursa önüne getiriyo..kimide pazar alışverişine çıkıyor.. çok şükür yarabbim..
Arkadaşlar bu reflü midenin yukarı hareket itip mideyi kapatan kapakçığın gevşek kalmasıyla ilgili mide içeriğindeki asitler yukarı gelip değdiği yerleri yakıyor.Hamilelikten önceden beri çekiyorum ben o illeti...
En güzel çare dolapta tuttugunuz sütten gidip gelip yanma hissi geçne kadar yudum yudum içmek...inanın geçiçide olsa rahatlatıyor, kesin çözüm değil ama düzenli yaparsanız uzun süreli faydasıda olur..Zaten kaburgalar sırt genişleyip bebek yerine oturdugunda bu şikayet azalırmış mideye olan baskı azalır..Az kaldı kızlar 2.ci üç ay gebeliğin en rahat dönemiymiş..Bakalım görcez...
Birde bu bulantım geçmişti mesela 3-4 gündür araada sadece öğürme refleksi oluyordu geçiyordu ama dün sabah kalktığımda o kadar kötüydümkü kendimi yerden yerlere attım..Birkaç hafta önce her sabah öyleydim ikindi vakti gözüm açılıyordu..Ama şimdi ara ara olması gitgide azaldığının belirtisidir heralde.:26::26::26:
Soğuk süt yudumlamayı deneyinde yazın buralara fayda görürseniz diğer hamişlerede faydamız dokunur..
kızlar benim hamilelikten önce de reflüm vardı zaten,herşeyi denedim fayda etmedi özellikle süt daha da kötü yaptı derken süzme yoğurdu keşfettim..ama her süzme yoğurtta işe yaramadı ve sonunda ilacımı buldum bim marketlerde dost süzme yoğurt var,tadı kıvamı muhteşem ve bir kase yedikten hemen sonra bıçakla kesilmiş gibi geçiyor reflüm..özellikle yatmadan önce yiyorum ve rahat uyuyorum çünkü bu reflü illeti uyutmaz kesinlikle...neden bilmem sadece o yoğurt çok iyi geldi sanırım içine az koruyucu filan koyuyolar diye düşünüyorum..
Benim de midem aynı oluyor arasıra, yoğurt iyi geliyormuş diye duymuştum :26:
merhaba kızlarr,
ya bende yoğurt yiyemiyorum süt içemiyorum ne yapıcam bilmem.
ilk zamanlar light süt ve yoğurda bir dadandım o zamandan beri yiyemiyorum.
ayran içiyorum, bol bol o da kafam klavyeye düştü düşecek hale sokuyor :))
saf saf etrafa bakınıyorum işte
benimde göğüsler büyüdü 1 beden çok şahane oldular :))
bugün dr a gittik, bıdıkları gördükk kıpır kıpırdılar yerlerinde durmuyorlar tabi çikolata yiyerek girdim :)
ranza gibi yapmış sıpalar üst üste duruyorlar, ense kalınlıkları normal, kalp atışları normal, boylarıda öyle.
kan tahlillerimde 5 gün sonra çıkıcak inşallah hayırlısıyla.
buda resimleriii :))) Eki Görüntüle 228794
en altta ikiside denk gelmişti ama sonradan üstteki bebeğin sadece başı çıkmış
diğerleride tek tek görüntüleri :))
Çok sevindimmm maşallah onlara, ranzalarını sevsinler onların
[SUP][/SUP]
merhaba kızlarr,
ya bende yoğurt yiyemiyorum süt içemiyorum ne yapıcam bilmem.
ilk zamanlar light süt ve yoğurda bir dadandım o zamandan beri yiyemiyorum.
ayran içiyorum, bol bol o da kafam klavyeye düştü düşecek hale sokuyor :))
saf saf etrafa bakınıyorum işte
benimde göğüsler büyüdü 1 beden çok şahane oldular :))
bugün dr a gittik, bıdıkları gördükk kıpır kıpırdılar yerlerinde durmuyorlar tabi çikolata yiyerek girdim :)
ranza gibi yapmış sıpalar üst üste duruyorlar, ense kalınlıkları normal, kalp atışları normal, boylarıda öyle.
kan tahlillerimde 5 gün sonra çıkıcak inşallah hayırlısıyla.
buda resimleriii :))) Eki Görüntüle 228794
en altta ikiside denk gelmişti ama sonradan üstteki bebeğin sadece başı çıkmış
diğerleride tek tek görüntüleri :))
oyyy ne güzell maşallah yaartık tam bir bebek oldular bende çarşamba günü gittim doktora uyuyodu bizimki doktor dürttü azcık bi döndü kendi etrafında pek nazlı bizimki kız heralde sana cinsiyet için bi tahminde bulundu mu?
çikolata ye bir dahaki kontrolde canım, kıpır kıpır oluyorlar :)
evet tam bebek görüntüsündeler artık elleri belliydi ayakları öyle, omurgaları ay aklımdan çıkmıyor.
cinsiyet için birşey demedi benimde onu sormak aklıma gelmedi ama tek-çift yumurtamı diye sordum
o da ayrı kesede oldukları için tek yumurta olduklarını düşünmüyorum dedi.
aman ikisininde iyi olduğunu gördüm ya çok şükür, rahatladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?