2012 Şubat Anneleri

evet canım doktor banada aynı şeyi söyledı.bende almaktan vazgeçtim.hala möarket sutlerını içip yoğurdunu yıyorum.

benim de daha bişey olmadı yarın taratcam hepsini, ben en son görüntüsünü buzdolabına yapıştırıyorum. Yeni gelen görüntüyü hemen eskisiyle değiştiriom. bebeğimizin ilk fotolarına bak bak doyamıyoz ki:)))

evet canım bende normal sütten mayalı yemenin zararlı olduğunu biliyorum, pastorizede öyle olabilir dediğin gibi.
En iyisi yiyebilene tabi, hazır yoğurt.
Meyveli yoğurtların faydası varmıdır onu yerim bari ??

Merhaba arkadaslar :))) nasil gidiyor gebelik ??
bazilarinizin cinsiyeti belli olmustur.. subat bebekleri ortalama hangi cinsiyette ? kiz mi erkek mi cogunluk ?
benim daha cokk var yahuuu ögrenmeme (

:)) ıyk zaten yiyemiyorum hiç uğraşmıyım iyice soğurum yoğurttan.

Kızlar ben bu aralar bebeğimi besleyemiyo muyum gibi bi endişeye kapıldım. Gerçi ara ara hep kapılıyorum da o ayrı.
Meyvemi filan bol bol ve düzenli yiyorum. Demir depolarım da iyiymiş tahlillerime göre.
Balık, et filan da yiyorum ama öyle belli bir düzende değil. Fındık,ceviz de yiyorum ama o da öyle belirli düzende değil…Hergün şu adette alayım demiyorum mesela.
Normal yemeğimi yiyorum ama öyle süper iştahlı sayılmam…Çorbalarımı içiyorum, sebze yemeklerini yiyorum Allah ne verdiyse.
Ama özel bişey yapmıyorum… Endişelenmeye başladım ya.

sen endişeleniyosan benim kendimi atmam lazım camdan :)) 1.5 aydır et yumurta yoğurt hiç yemedm kokusunu duymaya dayanamıyorum sütü en fazala 2 lt içmişimdir yemekleri ağzıma sokmuyorum makarna haslanmış patates bi kaç sebze dışında meyve yiyorum allahtan kuruyemişte yiyorum sayılır ve sürekli yediklerimi cıkarıyorum bu durumda cocugun vay haline ama dr iyi diyor ilk 3 ay bizden yiyomuş zaten problem değil dedi midemden hiç tadım yok 1.5 kilo vermiştim yarım kilosnu geri aldm halim içler acısı sen hiç dert etme bu arada ben koltuk kaldırdım hamile oldugumu bilmeden tabi bir hafta elim şişti sonra ailem kaza gecirdi kardeşim komalarda yattı 2 beyin ameliyatı oldu hafta sürekli ağlayarak hastanelerde yattım maşşallah turp gibi bişeycik olmadı allaha emanet bebişlerimiz üzülme sen gayet iyi besleniyosun :)))

Son düzenleme:

Meyve bende yiyorum ama sebze yemeyi neredeyse hiç... sadece çorba yiyorum ben bide makarna falan ama sebzeyle aramız yok ne iş yerimde pişiyor nede ben evde yapıyorum..ceviz fındık zaten pek sevmem...off off..

Ben de senin gibiyim ama bence endişelenecek birşey yok çünkü almamız gereken besini alıyoruz, zararlı şeyler yemiyoruz ve en önemlisi bebek zaten ihtiyacı kadar alıyor bizden. Benim doktorum öle özel şeyler söylemedi yemem için sadece çay,kahve ve asitli yiyeceklerden uzak dur dedi he bi de konserve yiyecekler yeme dedi o kadar...

doktor bana bebegin herseyi senden koparir alir,o yüzden iki kisilik beslenmen gerek dedi.. yani o her türlü besleniyor :)) tabi dikkat etmen de gerek hatta etmemiz..
benim bulantilarim yeni gecmeye basladi,en azindan artik öglene kadar sürüyor :)) o yüzden beslenmeyi cok aksatmistim, aksatmasam bile yedigim ciktigindan kendimi suclu hissediyordum ..
simdi sabahlari corba iciyorum, daha sonra muz.. öglen salata.. ikindi de üzüm,seftali allah ne verdiyse.. aksam yine salata,corba,sebze yemegi..
bir de cebviz findik yiyemedigimden yer fistigi yiyorum...
ve kvalti da peynir ve kasardan igrendim...o yüzden kvalti yapamiyorum..
yani sen endiselenme emin ol benden daha düzenlisindir,dr da moral verdi.. ama 3. aydan sonra slkl bir program yapicam :)) besin degerleri yüksek yiyecekleri tercih edicemmm ..

hatta buradaki hanimlarin varsa böyle tablosu paylassinlar.. :)))

eskiden her doğuma bir diş döktüm dermiş kadınlar duydunuz mu bunu bimem. Şimdi bebek biz hiç yemesek bile bizim vucudumuzdan gerekli herşeyi sömürüyor yani merak etmeyin. Ben de kend adıma çok iyi beslenemiyorum hem de hiç mide bulantısı yaşamama rağmen bir tiksinme var. Ama gerçekten hiç üzülmüyorum
bebeği de üzmüyorum o benden alır nasıl olsa diyorum. Yemeyerek asıl kendimize eziyet ediyoruz cildimiz bozulacak ya da kalsiyum sebebi ile diş etlerimiz çekilebilr vs. ama bunlar da gelir geçer kızlar kendinizi üzmeyin. Elinizden geleni yapın gerisi Allah'a bırakın.

Bende öyleyim canım, özellikle süt ürünleri konusunda.
Gerçi peynir vs yiyorum ayran içiyorum ama öyle ahım şahım süt yoğurt tüketemiyorum.
iki bebek için günde 1 lt süt içmem lazımmış
bende ondan suçluluk duyuyorum

Bu arada nasıl beslendiğime örnek veriyim geçen hafta tatildeydik açık büfe hani ne canın çekerse var cennet gibiydi.
Ama sabahları bir dilim ekmeğe bir krem peynir sürüyordum öğlen sıcaktan caanım hiç bişey istemyordu bol su bi bardak ayran ve sadece armut yiyordum. Akşam bir kase çorba bi de içimin çektiği bi sebze yemeği olursa onu yiyordum. Bir haftadır bin çeşit et yemeğinden bi tane bile midem almadı kuru köfte bile yemedim. Bunun dışında sanki inat gibi patates kızartması yiyip kola içtim. Hayatta kola seven biri değilim toplasan ömrüm boyunca içmediğim kolayı bir haftada içtim. yani ben bile bu durumda kendimi üzmedim çok rahat biri değilim ama bebeğim için içimi rahat tutuyorum.
Allah bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin .
Amin

selam kizlar...gecmisi okumaktan yorgun dusup gidip yatiyorum ben sonra yine geliyorum bisiler yazayim diye bakiyorum yine kabarmis sayfalar okurken yine uykum geliyor hopp kapiyorum sayfayi cokk uykum varr cokkk yataktan yorgun kalkiyorum resmen sanki hic uyumamisim gibi..gun boyuda uyukluyorum bu son 3 gundur boyle...mide bulantim azaldi gibi ama yinede pek bisey yiyemiyorum..midem almiyor...endiseleniyorum bende hep bebegim beselenemiyormu diye ama 3 ay anne kanindan beslendigi icin cok takilmamaya calisiyorum yemek icin cok zorlayinca kendimi cikariyorum hemen...2 li taramalarda hep guzel haberler geliyor cok mutlu oluyorum burda..kocaman olmus bebisleriniz masallah onlarabenim bebegimi gormeme daha 1,5 hafta var insallah hersey yolundadir bizdede..cok merak ediyorum, bebisimin saglikli oldugunu bir ogrensem hemen doktor cikisinda ciciler alicam ona hepinizi cok opuyorum

Son düzenleme:
Neredeyse herkes benim gibiymiş kızlar desenize.
Ben ilk zamanlar pek azimli sütümü içiyordum, yoğurdumu yiyordum…
Sonra bulantılarım bir başladı mutfağa giremez oldum. Hala süt filan içemiyorum, artık peynirden de tiksindim…
O krem peynirleri ne severdim şimdi görmeye tahammülüm yok… Yoğurdu yemeklerle yada işte bazı çorbaların,yemeklerin içinde anca…
Ben makarna, pilav, hamur işi yemiyorum. Çok çok nadir yiyorum yiyorsam da, evimde pişirmiyorum, şirket yemeğinde de almıyorum. İşte kayınvalide de filan olursa ancak birkaç lokma…Bunların ne sana ne bebeğine hiç faydası yok doktorum…Beslenme uzmanına gidiyorum söylemiştim…Bana ilk trimester için ilave sadece 300 kcal ekledi tabloma bebek için…

Arkadaşlar hamile kalmadan önce diyete başlamıştım birkaç gün uydum diyet listeme sonra mehmet özün siz diyettesiniz kitabını aldım okudum tüm okuduklarımdan tek çıkardığım işleme tabi tutulmamış her gıdayı alırsak hem çok sağlıklı hemde dhiç kilo almıyoruz...denedim listeyi iptal ettim acıktıkça yediğim şeyleri lifli doğal kaynaklı şeylerden seçtim meserla beyaz ekmek gitti tam tahıllı geldi ekmeğe olan iştah tutku bitti karnım doydu bunu hissettim ve canım artık ne şeker ne pilav ne makarna ne börek ne kızartma çekmedi bile...otomatik kilo verdim hiç spor yapmadan 3 kilo vermiştim hamile kaldım midemden tat alamadığım için onu mutlu etmek adına beyaz ekmeğe kızartmalara makarnalara geri döndüm Allahtan kilo almamışım şimdi tekrar doğal yiyeceklerime geri döneceğim inşallah...

Uzun lafın kısası sebze meyve esmer ekmek süt ürünleri balık et yeşillik tüketin haftada bir iki kere bitki çayı için , ayçiçek yağından kısacası doymuş yağlardan kızartmalardan yağlı etlerden biskuvi çikolata bilumum market raflarındaki şekerli mamulattan koladan kahveden(az miktarda olabilir) uzak durun ondan sonra ne bebeğinizin sağlığını ne kendi kilolarınızı dert edin...

Marketteki o cici bici şeylerin bir açın arkasını okuyun oradaki maddeleri bir araştırın bakın nelere sebebiyet vererek insanların sağlıklarını bozuyorlar..obez yapıyorlar...helal bile olsalar çok tehlikeli sorunlara yol açıyorlar.. Yard.Doç.Dr.Hüseyin Kami BÜYÜKÖZER 'in yeniden gıda raporu adlı kitabında neler neler okudum tüylerim diken diken oldu...bizim bilnçlenmemiz sağlıklı başarılı nesil yetiştirebilmemiz için çok önemli arkadaşlar..Allah bize istemeden bilmeden bile evlatlarımızda hasar yapacak kararlar almayı ve yanlış eğitmeyi nasip etmesin tek duam bu..bu çok zor zamanda dünyaya çocuk etirmenin çok büyükte yükü var Allah hepimizin yardımcısı olsun

herkesin ortak noktasi süt ve süt ürünleri......
ben zaten süt sevmezdim,nasil icicem diye düsünüyordum.. fakat simdi ne peynir,ne yogurt ne baska bisi...
demek ki süte karsi bir alerji basliyorrr :))

Evet bunlara katılıyorum gerçekten.
Ben nasipse yarın 3. Ayımı bitireceğim ve hiç kilo almadım henüz.
Bulantım var ama hiç kusmadım. İştahsızım onu inkar edemem ama kilo almayışımın bir başka sebebi daha olduğunu düşünüyorum.
Ben kilo almayışımı market raflarından ve beyaz ekmekten uzaklaşmış olmama da bağlıyorum biraz.
Eskiden servisten evime biraz uzak bir yerde iniyordum yol üstünde market vardı, alıyordum abur cuburları. Her gün uğruyordum mutlaka markete.
Aldıklarımın %20’si gerekli şeylerse, %80’i ıvır zıvırdı.:26:
Hamile kaldıktan sonra evin önünde inmeye başladım ve dolayısıyla markete uğrayamıyorum artık. Hem o hiçbir besin değeri olmayan gıdalardan alamamış oluyorum hem de kilo almıyorum.
İştahım olmayınca beyaz ekmeği ve hamur işlerini de kestim.
Abur cubur yemeyince ölmüyormuş insan onu keşfettim…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…