- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #7.961
Valla onu bilmiyorum ama ben buralardan bi köyden getirtecektim dr olmaz dedi hazır süt kullan dedi yoğurduda öyle mantıklıda geldi bana çünkü zaten sütü kaynatınca vitamini gidiyor mayadada bakteri var fayda yerine zarar yaniii
ya şu kitap falan kaplamak için kullanılan yapışkanlı şeffaf rulolar var. onlar işe yarar mı acaba? benimkiler dosyasının içinde duruyor. malum çok doktor değiştirince heryere dosyayla gidiyoruz bizkağıtların arasında duruyor öylece, şimdilik birşey olmamış. inş biz bir çözüm bulana kadar da olmaz . yoksa çok üzülürüüüüüüüm. ben cdlerden bile 2şer 2şer alıyorum. bozulursa çizilirse diye
pastorize sütten yapılıncada mı sakıncalıdır?
Valla onu bilmiyorum ama ben buralardan bi köyden getirtecektim dr olmaz dedi hazır süt kullan dedi yoğurduda öyle mantıklıda geldi bana çünkü zaten sütü kaynatınca vitamini gidiyor mayadada bakteri var fayda yerine zarar yaniii
pastorize sütten yapılıncada mı sakıncalıdır?
değildir herhalde ama o sütü pişirmen gerekir yoksa mayalanmaz ben tavsiye etmem tadı kötü oluyo bide böyle sakız gibi uzuyo yoğurt paket sütle olmuyo yani ama yine de bi dene ama dediğim gibi bence iğrenc oluyor :)
Kızlar ben bu aralar bebeğimi besleyemiyo muyum gibi bi endişeye kapıldım. Gerçi ara ara hep kapılıyorum da o ayrı.
Meyvemi filan bol bol ve düzenli yiyorum. Demir depolarım da iyiymiş tahlillerime göre.
Balık, et filan da yiyorum ama öyle belli bir düzende değil. Fındık,ceviz de yiyorum ama o da öyle belirli düzende değil…Hergün şu adette alayım demiyorum mesela.
Normal yemeğimi yiyorum ama öyle süper iştahlı sayılmam…Çorbalarımı içiyorum, sebze yemeklerini yiyorum Allah ne verdiyse.
Ama özel bişey yapmıyorum… Endişelenmeye başladım ya.
Kızlar ben bu aralar bebeğimi besleyemiyo muyum gibi bi endişeye kapıldım. Gerçi ara ara hep kapılıyorum da o ayrı.
Meyvemi filan bol bol ve düzenli yiyorum. Demir depolarım da iyiymiş tahlillerime göre.
Balık, et filan da yiyorum ama öyle belli bir düzende değil. Fındık,ceviz de yiyorum ama o da öyle belirli düzende değil…Hergün şu adette alayım demiyorum mesela.
Normal yemeğimi yiyorum ama öyle süper iştahlı sayılmam…Çorbalarımı içiyorum, sebze yemeklerini yiyorum Allah ne verdiyse.
Arkadaşlar hamile kalmadan önce diyete başlamıştım birkaç gün uydum diyet listeme sonra mehmet özün siz diyettesiniz kitabını aldım okudum tüm okuduklarımdan tek çıkardığım işleme tabi tutulmamış her gıdayı alırsak hem çok sağlıklı hemde dhiç kilo almıyoruz...denedim listeyi iptal ettim acıktıkça yediğim şeyleri lifli doğal kaynaklı şeylerden seçtim meserla beyaz ekmek gitti tam tahıllı geldi ekmeğe olan iştah tutku bitti karnım doydu bunu hissettim ve canım artık ne şeker ne pilav ne makarna ne börek ne kızartma çekmedi bile...otomatik kilo verdim hiç spor yapmadan 3 kilo vermiştim hamile kaldım midemden tat alamadığım için onu mutlu etmek adına beyaz ekmeğe kızartmalara makarnalara geri döndüm Allahtan kilo almamışım şimdi tekrar doğal yiyeceklerime geri döneceğim inşallah...
Uzun lafın kısası sebze meyve esmer ekmek süt ürünleri balık et yeşillik tüketin haftada bir iki kere bitki çayı için , ayçiçek yağından kısacası doymuş yağlardan kızartmalardan yağlı etlerden biskuvi çikolata bilumum market raflarındaki şekerli mamulattan koladan kahveden(az miktarda olabilir) uzak durun ondan sonra ne bebeğinizin sağlığını ne kendi kilolarınızı dert edin...
Marketteki o cici bici şeylerin bir açın arkasını okuyun oradaki maddeleri bir araştırın bakın nelere sebebiyet vererek insanların sağlıklarını bozuyorlar..obez yapıyorlar...helal bile olsalar çok tehlikeli sorunlara yol açıyorlar.. Yard.Doç.Dr.Hüseyin Kami BÜYÜKÖZER 'in yeniden gıda raporu adlı kitabında neler neler okudum tüylerim diken diken oldu...bizim bilnçlenmemiz sağlıklı başarılı nesil yetiştirebilmemiz için çok önemli arkadaşlar..Allah bize istemeden bilmeden bile evlatlarımızda hasar yapacak kararlar almayı ve yanlış eğitmeyi nasip etmesin tek duam bu..bu çok zor zamanda dünyaya çocuk etirmenin çok büyükte yükü var Allah hepimizin yardımcısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?