2012 Şubat Anneleri

bende yemek yiyemediğim için geri kaldı sandım gerçi 2 gün fln eksik çıktı

yok tatlım merak etme yemekle ilgisi yok sen yemesende o senden zaten beslenıyor.ölçumdekı oynama farklı sonuçlar verıyor.bana aynı gun aynı hastenede 15 dk arayla bı doktor 8 haftalık bırı 7 hafta 6 gunluk dedı çok şaşırdım.

Kızlar ben yokken beslenmelerinizi konuşmuşsunuz bazılarınız tereddüt etmiş bişey yiyemiyorum vs falan diye...Ben bu konuyu çok araştırdım ilk 3 ay bebek çok bizden beslenmiyor önemli olan 3. aydan sonrası birazdan sizlere neye ne yemeliyiz onlarıda paylaşıcammm

Kalsiyum

Bebeğinizin gebeliğin 8. Haftasında oluşmaya başlayan kemik ve dişlerinin gelişimi için kalsiyum önemlidir. Gebelikte, normalde gerek duyduğunuz miktarın iki katı kadar kalsiyum gereklidir. Kalsiyum açısından zengin besinler arasında peynir, süt, yoğurt, ve yeşil yapraklı sebzeler sayılabilir. Ancak süt ürünlerinin yağ açısından da zengin olduğunu unutmayın. Bu nedenle yağı alınmış süt ve yoğurdu yeğlemelisiniz.

Günlük fazla kalsiyum gereksinimini şunlarla giderebilirsiniz : 85 gr yağsız peynir , 7 dilim beyaz ekmek, 2 bardak süt, 170 gr sardalye.

Beyaz Ekmek
Yağı Alınmış Süt
Yarım Yağlı Peynir
Lor Peyniri
Taze Badem
Sardalye

Protein

Gebelikte protein gereksinimi arttığı için protein içeren çeşitli besinleri almalısınız. Balık, et, kuru baklagiller ve sütten yapılan besinler protein açısından zengindir. Ancak hayvansal besinler yağ açısından zengin olduğu için aşırı alınmamalı, etin yağsız tarafı yeğlenmelidir.

Tavuk Eti
Yağsız Kırmızı Et
Balık
Yumurta
Yoğurt
Mercimek
Yer Fıstığı
Kaşar peyniri
Fıstık Ezmesi

Vitamini

C Vitamini plasenta için yararlıdır, vücudunuzun hastalık etkenlerine karşı direncini arttırır ve demirin bağırsaklarda emilimini kolaylaştırır. C vitamini taze meyve ve sebzelerde bulunur. Vücutta depolanmadığı için her gün belli bir miktar alınmalıdır. Uzun süre saklanan ve pişirilen besinlerde C vitaminin çoğu kaybolur. Besinleri tazeyken tüketmeli, sebzeleri ya çiğ yada az haşlayarak yemelisiniz.

Lahana
Bürüksel Lahanası
Greyfurt
Portakal
Domates
Patates
Karnıbahar
Çilek
Kırmızı ve Yeşil biber

Lifli Gıdalar

Günlük beslenmenizin büyük bir bölümünü oluşturması gereken lifli (posalı) yiyecekler, gebelikte sık görülen kabızlığın önlenmesinde çok yararlıdır. Sebze ve meyveler lif açısından zengindir. Her gün bolca yiyebilirsiniz. Kepekli besinler de lif içerir, ancak diğer bazı besinlerin emilimini bozduğundan fazla yenmemelidir.

Kepekli Ekmek
Kuruyemiş
Ahududu
Kepekli Makarna
Bezelye
Kuru kayısı
Esmer pirinç
Pırasa
Kuru Üzüm
Folik Asit

Bebeğin merkezi sinir sisteminin gelişmesi için özellikle ilk haftalarda folik asit gereklidir. Vücutta depolanmadığı ve gebelik süresince normamden fazlasına gerek duyulduğu için her gün alınmalıdır.

Taze yeşil sebzeler folik asit kaynağıdır. Pişirme ile içlerindeki folik asit azalacağı için çiğ ya da az haşlayarak yemelisiniz.

Ispanak
Yer Fıstığı
Fındık
Karnıbahar
Kepekli Ekmek

Demir

Gebelikte, hem bebeğin doğumdan sonra kullanacağı demirin depolanması hem de gebelik nedeniyle artan kanınıza yeterli oksijenin taşınabilmesi için normalden fazla miktarda demire ihtiyaç vardır. Hayvansal yiyeceklerdeki demir, sebze ve kuru meyvelerde olandan daha kolay emilir. Et yemiyorsanız, demirin emilimin arttırmak için aldığınız besinlerin C vitamini açısından zengin olması gerekir. Diyet demir eksikliğini gidermek için tek başına yeterli olaz. Dolayısıyla artan demir ihtiyacını karşılamak için demir içeren ilaçların alınması gerekir. Demir, bebeğin ve annenin ana ihtiyaçlarından biridir. Demir eksikliği sonucunda yorgunluk hissi ve konsantrasyon güçlüğünün yanı sıra cilt ve mukozada solukluk, saç dökülmesi gibi bazı fiziksel belirtiler de ortaya çıkar.

Yağsız Kırmızı Et
Ton Balığı

Gebelikte En Yararlı Besinler

Süt, yoğurt, peynir : Kalsiyum , protein
Yeşil yapraklı sebzeler : C vitamini, lif, folik asit
Yağsız kırmızı et : Protein , demir
Tavuk eti : Protein , demir
Sardalye : Kalsiyum, demir , protein
Balık : Protein
Kepekli ekmek : Protein , lif, folik asit
Gebelikte En Zararlı Besinler

Genel olarak tatlı ve şekerlemeler
Şekerli marmelatlar
Likörler
Gazlı ve şekerli içecekler (Kola,gazoz vb.)
Aperatifler
Kızartmalar
Çok fazla kahve ve/veya çay
İki kişilik yemek

katılıyorum. asıl bundan sonrası önemli. zaten iştahlar açılır yakında. kaygılanmayalım bence cici annelerrrrrr

işte o tam aşerme canım :)
bizim canımızın bişiler çekmesi özenmede olabilir
ama aşerme vücudun eksiklerini istemesiymiş.

birşey anlatayımda gülün, ben lisedeyken sınıf başkanıydım, sınıf defterini alırdım müdürden o günlük tebeşir kalem vs
sınıfa gidene kadar o tebeşirlerle mücadele ederdim, ısırmamak için.
anneme söyledim, acill dr a gittik
demirim sıfıra dayanmış meğer.

kesin o kül ve sabunda böyle birşeydir.

Evt cnm haklısın mesela bebeklerde çocuklardada öyle çok oluyormuşş...Abim benim kömür yermiş annem dr a götürmüş demir eksikliği demiş böyle çok varr

Sen böyle deyince benim aklıma geldi bak, ben de küçükken bibloları yalardım

Kızlar ben çıkıyorum, size ve bebişlere iyi, huzurlu akşamlar :))

misafirim var bu akşam gözlerim şimdiden kapanıyor
nabıcam bilmiyorum :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…