- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #8.101
Senin hamilelik hormonların baya bi depreşmişşş
Senin hamilelik hormonların baya bi depreşmişşş
Bu hafta annemı beklıyorduk, aksılık gelemedı, belkı de gelemeyecek hıc.
Esım de annem gelırse, bu aksam yazlıga gıtmeyı planlıyordu, bır gunlugune, kendı anne-babası orada su an.
Dun aksam eve gelır gelmez, 'annen gelmıyor mu?' dedı.
'Hayır, belkı daha sonra gelır' dedım.
'Yanı soylemıyorum ama bu kadar dusuncesızlık olur, hamılesın, gelsınler de bı' yardım etsınler' dedı.
'Benı bu kadar dusunen esımın aılesı nerde, annen yazlıkta tatıl yapıyor, benım annemınse gecerlı bır nedenı var' dedım.
Neden hemen onun annesını ortaya atmısım, aılem benı dusunmuyormus, benı doguran benı dusunmuyorsa onun annesı ne yapsınmıs.
Hayır, benım moralım zaten bozuk, annem gelemıyor dıye, ama annemden keyfınden gelemıyor degıl, gercekten nedenı var.
Yoksa kırılmaz mıyım ona?
Hem esımın benı dusundugune de ınanmıyorum.
Oyle olsa, bır pazar gunumuz var, evı derleyıp-toparlayacak, beyfendı pazar gununu zor beklıyor, havuza gıtmek ıcın.
Aksam bır ısın ucundan tut derım, ya nazlana nazlana yapar, yada sonra dıye erteler durur.
Bende sınırımden kalkar kendım yaparım.
Onun derdı, yazlıga gıdemedı ya, o! Yemın ederım benı dusundugunden degıl.
Sonra ben basladım bır kac laf etmeye.
Dogumuma da kımse yardım gelmesın dıye.
'Zaten senın aılen gelmez' dıyor, resmen benı uzmek ıcın elınden gelenı yapıyor.
Dedım 'senı ve aılenı de ıstemıyorum'
O vakıt cıldırdı, 'ben bu cocugun nesıyım?' dıye, gectı karsıma öcü gıbı bagırıyor bana
Bende agladım, agladım, bu kez de aglıyorum dıye kızdı, gıttım otekı odada agladım bende.
Boyle ıste, cok kırıldım ona cok.
Sıkılmayacak gıbı degılkı!
Sankı kendı aılesı benı cok umursuyor.
Hamıle kalmadan once, 'cocugunuz olmuyorsa, elefera yı doktora goturelım' dıyor annesı esıme.
Ama cocugum olunca hanımefendı 'ya bu kız hem calısıyor hem aılesı yok, belkı canı bırsey ıster' dıye dusunmuyorlar.
Tatıllerıne devam edıyorlar.
Ben zaten bu sehırde yalnız oldugum ıcın yeterınce bunalıyorum, aılemı ozluyorum, bırde bunlar ustume gelıyor.
Hepsıne o kadar kırgınım kı!
Kızlar hepimizin esleri aynı sanırım. Ben de dun esimle kavga ettim nerdeyse dovucekti beni.
Kriz geciricektim nerdeyse. Soylendim ben de bagırdım cagırdım. Esimin teyzesindeydik. sakşnlestirmeye calıstılar beni..
Esimin teyzesi 5 aylıkken agladıgı uzuldugu icin ikizlerini dusurmus. Kaynanam diyo ki bu hersseyi kafasına takıyo bunda cocuk durmaz ki!
Hep oglunu koruyo bu aralar cok sinirlenmeye basladım ona da! Her kavgamızın ordasına beni susturmaya calısıyo. Oglunu koruyo. Az kaldı patlıycam ben de kimseye bisey de soyleyemiyosun icime ata ata cıldırıcam!
Bir daha kavgamıza karısırsa diycem hep aliyi koruyosunuz zaten beni hic dusunen yok benim yerine kendini koyan yok hep asim haklı hep onu haklı goruyosunuz diycem!!!!!Gene cıldırdım !
Gorumcem de dun demez mi bana bebegin cinsiteyini ogrenmeye ekimde gideriz doktora daha gitme doktora diye !
Daha erkenmis gostermezmis cinsiyetini o 4 aylıkken gostermemis. O da hamileligi boyunca 2 kere gitti doktora bi 4 aylıkken bi 7 aylıkken !
Cok doluyum bu gunlerde kimseyle dertlesemiyorum patlamak uzereyim ya !
Bu hafta annemı beklıyorduk, aksılık gelemedı, belkı de gelemeyecek hıc.
Esım de annem gelırse, bu aksam yazlıga gıtmeyı planlıyordu, bır gunlugune, kendı anne-babası orada su an.
Dun aksam eve gelır gelmez, 'annen gelmıyor mu?' dedı.
'Hayır, belkı daha sonra gelır' dedım.
'Yanı soylemıyorum ama bu kadar dusuncesızlık olur, hamılesın, gelsınler de bı' yardım etsınler' dedı.
'Benı bu kadar dusunen esımın aılesı nerde, annen yazlıkta tatıl yapıyor, benım annemınse gecerlı bır nedenı var' dedım.
Neden hemen onun annesını ortaya atmısım, aılem benı dusunmuyormus, benı doguran benı dusunmuyorsa onun annesı ne yapsınmıs.
Hayır, benım moralım zaten bozuk, annem gelemıyor dıye, ama annemden keyfınden gelemıyor degıl, gercekten nedenı var.
Yoksa kırılmaz mıyım ona?
Hem esımın benı dusundugune de ınanmıyorum.
Oyle olsa, bır pazar gunumuz var, evı derleyıp-toparlayacak, beyfendı pazar gununu zor beklıyor, havuza gıtmek ıcın.
Aksam bır ısın ucundan tut derım, ya nazlana nazlana yapar, yada sonra dıye erteler durur.
Bende sınırımden kalkar kendım yaparım.
Onun derdı, yazlıga gıdemedı ya, o! Yemın ederım benı dusundugunden degıl.
Sonra ben basladım bır kac laf etmeye.
Dogumuma da kımse yardım gelmesın dıye.
'Zaten senın aılen gelmez' dıyor, resmen benı uzmek ıcın elınden gelenı yapıyor.
Dedım 'senı ve aılenı de ıstemıyorum'
O vakıt cıldırdı, 'ben bu cocugun nesıyım?' dıye, gectı karsıma öcü gıbı bagırıyor bana
Bende agladım, agladım, bu kez de aglıyorum dıye kızdı, gıttım otekı odada agladım bende.
Boyle ıste, cok kırıldım ona cok.
Sıkılmayacak gıbı degılkı!
Sankı kendı aılesı benı cok umursuyor.
Hamıle kalmadan once, 'cocugunuz olmuyorsa, elefera yı doktora goturelım' dıyor annesı esıme.
Ama cocugum olunca hanımefendı 'ya bu kız hem calısıyor hem aılesı yok, belkı canı bırsey ıster' dıye dusunmuyorlar.
Tatıllerıne devam edıyorlar.
Ben zaten bu sehırde yalnız oldugum ıcın yeterınce bunalıyorum, aılemı ozluyorum, bırde bunlar ustume gelıyor.
Hepsıne o kadar kırgınım kı!
Yazmak ıstememıstım ama, bana elını kaldırdı, en cok buna uzuldum zaten.
Sonra saatlerce aglamama ragmen, gelıp ne bır sarıldı ne de ozur dıledı.
Yatagımı ayırmıstım, yatacagı sıra geldı cagırdı bır kac kez gıtmedım, bu kez de gıtmedım dıye kızdı.
Hıc ılgılenmıyor artık benımle hıc, demıyor kı bu kadın hamıle, uzulmesın, o uzulurse bebegımız de uzulur.
Ancak agladıgım zaman kızıyor, bebege zarar verecekmısım dıye.
ıyı de benı o duruma getıren kım?
Gorumcenı tanımıyorum ama ben bıle sınır oldum.
Ona ne kı senın ne zaman doktora gıdecegınden?
Allah ım sınır oluyorum boyle kendı yaptıklarını yaptırmaya calısan ınsanlara.
Ben bu gece çok saçma rüya gördüm kızlar neye çıkar ki sizce ?
Eltimin kızının küçüklüğünü gördüm ona benzemiyordu ama o gibiymiş gibi gördüm kızı sakal traşı etmiş oluyorlar diyorum bu erkek yok diyorlar kız ee diyorum sakal traşı neden oldu sonra birden uyanıyorum :S İnternetten baktım bir açıklama bulamadım :S
Geçende down sendromlu bir çocuk görmüştüm rüyamda :S Rüya görmek istemiyorum ben ya :S çok kötü etkileniyorum :S
Aynen canım aynen agladıgım zaman gelip kızıyor gene mi aglıyorsun hosuna mı gidiyor aglamak diye..
Hic anlayıs gostermiyor ben hamileyim sanki o da hamile hormonları degistir resmen.. Herseye kızıyo ne yapsam batıyor ona resmen..
Hamileligim boyunca kac kere el kaldırdı bana vurmaya kalktı.. Cok zoruma gidiyor. Gece de gelip yanıma yanasıyor. Yuz vermeyince de gene kavga ediyoruz donup gotunu geri yatıyor!
Boyle herkes bir agızdan laf soyluyor da kendi yaptıklarını yaptırmaya calısıyorlar ya acayip sinir oluyorum.
Hamile olan benim. O heycanı yasayan benim. Usg fotosuna heycanla bakıyorum ben. Gorumceme gosterdim bebegi goremedi siz resimden gordunuz agzını burnunu kafasnını o yakından goremedi yaa! Acayip doluyum acayip!
Tatlım bende yaklaşık 10 aylık evliyim ve artık çocuk varmı diye sorandan bıkmış durumdaydım..
Kayınvalidem benim kızacağımı bildiği için bana soramıyordu ama oğlunu her aradığında ona soruyormuş o da daha yok birşey kısmet diyormuş :)
Ki ben erken daha diye düşünmüyordum sonra nedense oğluna bir daha sormuş hea ii demiş daha erken demiş hey allahım dengesizliğin daniskası yani o zaman neden soruyorsun! Bende kızdım ve kırıldım dedim hamile kalırsamda söylemicem memlekete gittiğimizde karnımı şiş görsün dedim, sonra öğrendim anneme felan haber verince eşimde dedi annemede verelim bende ses çıkarmadım. Sonra beni arayıp hiç sağlığın nasıl, durumun ii mi diye arayıp sormadı ki eltim hamile olduğumu öğrenmiş demiş kızıyor sakın bahsetme sen demiş ki ben hayırlı olsun diye araya neden kızayım :)
Ben bir hafta evde yattım lekelenmem oluyor diye hiç aramadı beni sonra ben işe başlıcaktım tam aradı sordu nasılsın diye ben öyle bir dolmuşum ki ağlamaaya başladım salak gibi ki onlara karşı hep güçlü görünmeye çalışmışımdır.
Yani velhasıl bu gibi durumlar genelde oluyor senin ailen araamdı benim ki aradı felan diye.
Ben memlekette doğum yapmayı düşünüyorum çünkü annem kardeşimden dolayı yanıma gelemez ki kayınvalidemi bağlayan kimse yok ama oda gelmez biliyorum !
Öyle durumlarda bir abdest al selavat felan getir baya faydası oluyor kendini iyi hissediyorsun tavsiye derim..
yavrum benim kıyamam sana ben.
haklısın üzülmek konusunda, tamam seni annen doğurmuş olabilir ama bu çocuğu annenle yapmadın sen
eşinle yaptın,
bu zaman içinde yapılacak şeyler annenden çok sizin sorumluluğunuzda.
Sana destek ve yardımcı olması lazım
biz onlardan bal dök yala temizlik beklemiyoruz ki,
birşeyin ucundan bile tutsalar insan mutlu oluyor.
erkekler keyiflerine düşkünler benimkide yazlığa gitmek için her hafta sonu can atıyor,
mesela benim annemde yeğenime bakıyor, o yüzden eşimin ailesi anlayışlı çıktı sağolsunlar biz onlarda kalıyoruz iki aydır
annen yok şimdi bende senin annenim, bırakmam sizi evde yalnız dedi
iş yaptırmam dedi.
sanki beni kayınvalidem mi doğurdu da kadın şimdi bana bakıyor,
bu insanın içiyle alakalı, vicdanıyla alakalı.
oğullarını evlatsa, bizde onların evladıyız.
kırılmakta haklısın eşine de ailesine de.
bence şu anda ağlamak kendini ve bebeğini üzmek düşüneceğin en son şey olsun.
geldiğinde otur konuş eşinle.
bu bebek bizim sorumluluğumuz, kimse bize yardım etmek zorunda değil,
evimizle ilgili işlerimizi yaptıktan sonra nereye gidiceksek gideriz de bence.
Bız 2 yıl 2 aylık evlıyız. 1 yıldır bebek ıstıyorduk ama esımın aılesı ıle bunu paylasmadık.
Daha ıkı ay once dedım, 'bız bebek ıstemıyoruz su an' dıye. Hanı bır tedavı surecı fılan gerekırse, gızlıce halledelım, dıllerıne dusmeyelım dıye boyle dıyorduk.
Buna ragmen ben kısırmısım gıbı arkamdan konusmuslar, duydugumda cıldıracak gıbı oldum.
Ama senın gıbı yapmadım, keske yapsaymısım.
Esım hemen aradı, soyledı, gercı oda ıyı bır kapak oldu.
Sımdı kayınvalıdem arada arıyor ama, aramasındansa gelıp azıcık yardım etmesını tercıh ederdım.
Zaten benı dusundugunden oyle demedı kı, yazlıga gıdemedıgı ıcın dedı, emınım.
Annemın ımkanı olsa gelmez mı, kosa kosa gelır ama ıste gelemıyor ):
Bunu da esıme acıklayamıyorum, aıle meselelerını bılsın ıstemıyorum.
Senın kayınvalıdende kaldıgını okumustum daha once, ınan cok sasırmıstım.
O bakayım dese de, gorumcelerım corbama zehır koyarlar herhalde.
Esım bır tek kendısının calıstıgını dusunuyor, tamam benden fazla mesaı yapıyor ama;
Bende hem hamıleyım, hem eve geldıgımde utu, camasır, v.s. butun ıslere bakıyorum.
Gorecek gununu ama o, hıc konusmayacagım ve hıc yardım ıstemeyecegım.
Anası gelsın ıstanbul a, onlara da ayda bır gıdecegım, bırsey ıstıyor musun? derse de, 'Yok aserme zamanım gectı' dıyecegım.
Aynen canım aynen agladıgım zaman gelip kızıyor gene mi aglıyorsun hosuna mı gidiyor aglamak diye..
Hic anlayıs gostermiyor ben hamileyim sanki o da hamile hormonları degistir resmen.. Herseye kızıyo ne yapsam batıyor ona resmen..
Hamileligim boyunca kac kere el kaldırdı bana vurmaya kalktı.. Cok zoruma gidiyor. Gece de gelip yanıma yanasıyor. Yuz vermeyince de gene kavga ediyoruz donup gotunu geri yatıyor!
Boyle herkes bir agızdan laf soyluyor da kendi yaptıklarını yaptırmaya calısıyorlar ya acayip sinir oluyorum.
Hamile olan benim. O heycanı yasayan benim. Usg fotosuna heycanla bakıyorum ben. Gorumceme gosterdim bebegi goremedi siz resimden gordunuz agzını burnunu kafasnını o yakından goremedi yaa! Acayip doluyum acayip!
ne el kaldırması ya, büyük konuşmayayım ama dünyayı dar ederim bana öle bişey yapmaya kalkarsa.
yapacaklarından değil, acizliklerinden yapıyorlardır onu da.
bana açıkcası arada kalan erkek psikolojisi gibi geldi anlattıklarınız kızlar.
Hani ailesinin yorumları ve sizin yasadıklarınızla arada kalıyor gibiler.
Allah hepsinin at gözlüğünü çıkarsın gözlerindeni şu güzel günlerin tadını çıkarsınlar inşallah sizinle.
Sağolsun benim görümceler her doktora gidişiminde kaç kez arıyorlar,
karnımı öpüyolar şimdiden deliriyorlar.
Kendi kanları olacak ya, aklım almıyor merak etmeyenleri.
Benim kendi ailem yok yanımda.. Ben esimle kacarak evlendim ve konusmuyorlar benimle hala.. Ben de onlarla konusmuyorum tabiki..
Cok ozluyorum bazen cok uzuluyorum ama gene de bisey gelmiyor elimden.. Esim bunun hatrına biraz daha fazla ilgilensin istiyorum benimle ama yok..
Kimsesiz yapayalnız gibiyim suan. Kimsem yok yanımda kaynanamlar da artık umursamıyorlar beni. Kendi kızlarını 2 gun gormeseler ozluyorlar kızları da oyle..
Kimse benim yerime koymuyor kendisini herkes kendini dusunuyor..
Kaçarak evlendiğin için ailen arkanda değil, ailenin sana destek olmadığını gören eşin sana karşı davranışlarında daha rahat maalesef.
Duygu'nun örneğindeki gibi eğer ailenin arkanda olduğunu hissediyorsa eş, daha temkinli oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?