2012 Şubat Anneleri

Ben bu gece çok saçma rüya gördüm kızlar neye çıkar ki sizce ?
Eltimin kızının küçüklüğünü gördüm ona benzemiyordu ama o gibiymiş gibi gördüm kızı sakal traşı etmiş oluyorlar diyorum bu erkek yok diyorlar kız ee diyorum sakal traşı neden oldu sonra birden uyanıyorum :S İnternetten baktım bir açıklama bulamadım :S
Geçende down sendromlu bir çocuk görmüştüm rüyamda :S Rüya görmek istemiyorum ben ya :S çok kötü etkileniyorum :S

Senin hamilelik hormonların baya bi depreşmişşş

Tamam, hamılelıgın de etkısı vardır.
Ama ben zaten duygusal bır yapıya sahıbım.
Esım de benı hıc anlamıyor.
Neymıs, ben hamılelıgımı kullanıyormusum.
Duygularımı kontrol edemıyormusum, cok asabılesmısım.
Sankı ben asabılestım de, o da anlayıs gosterdı.

Kızlar hepimizin esleri aynı sanırım. Ben de dun esimle kavga ettim nerdeyse dovucekti beni.
Kriz geciricektim nerdeyse. Soylendim ben de bagırdım cagırdım. Esimin teyzesindeydik. sakşnlestirmeye calıstılar beni..
Esimin teyzesi 5 aylıkken agladıgı uzuldugu icin ikizlerini dusurmus. Kaynanam diyo ki bu hersseyi kafasına takıyo bunda cocuk durmaz ki!
Hep oglunu koruyo bu aralar cok sinirlenmeye basladım ona da! Her kavgamızın ordasına beni susturmaya calısıyo. Oglunu koruyo. Az kaldı patlıycam ben de kimseye bisey de soyleyemiyosun icime ata ata cıldırıcam!
Bir daha kavgamıza karısırsa diycem hep aliyi koruyosunuz zaten beni hic dusunen yok benim yerine kendini koyan yok hep asim haklı hep onu haklı goruyosunuz diycem!!!!! Gene cıldırdım !

Gorumcem de dun demez mi bana bebegin cinsiteyini ogrenmeye ekimde gideriz doktora daha gitme doktora diye !
Daha erkenmis gostermezmis cinsiyetini o 4 aylıkken gostermemis. O da hamileligi boyunca 2 kere gitti doktora bi 4 aylıkken bi 7 aylıkken !
Cok doluyum bu gunlerde kimseyle dertlesemiyorum patlamak uzereyim ya !

Senin hamilelik hormonların baya bi depreşmişşş

herkesin şartları, yaşadıkları bir olmuyor ki canım sadece hormonlarada bağlamamak lazım.

ben mesela normalde daha duygusal biriyim ama hamilelikte katır gibi oldum :)) hiç kimseyi takmıyorum

haksız yere beni üzen biri varsa eskiden kapanırdım içime, gücenirdim

sanırım şimdi annelik psikolojisinden, ben üzülünce onlarda üzülecek birşey olacak diye karşımdakine direk cevap veriyorum,

beni düşünmeyeni ben mi düşünücem vicdanen içim rahatsa.

geçen gün kuzen çattı bana herkes herşeyi kendine hak görüyor, uyumlu insanımdır hep alttan alırım

anlayışlı tarafımdır, kuzenim büyüğümdür ablam derim hep sineye çekerim aralar açılmasın diye.

ama bu defa içimdekileri anlattıktan sonra dedimki, benim daha 7 ayım var, yedi içinde tut

sekizinci ay gel benimle ne konuşucaksan konuş, can taşıyorum ben dedim, zaten kalbim çarpıp duruyor stres olunca

üste çıkmak için bu kadar bencillik yapılamaz yani.

sonra hemen geri vites yaptı baktım. hala da arayıp sormuyorum

Hamile olduğunuzda her kafadan ayrı bir ses çıkar. Biri der "bu kadar doktora gidilmez, iyi değil ben hiç gitmedim",
Biri der "Sen çok streslisin çocuğun stresli mızmız olacak"
Yani kısacası doğuran doğurmayan herkes birşeyler söyler.Azcık söylenseniz "hamilelik hormonları"na suç atılır.Hele doğumdan sonrasını hiç hatırlatmak istemiyorum kızlar.Bu sitede yaşayanlar yazmış, ev dolup taşıyor akıl veren verene.
Anlayışsız kayınvalideleri çok ayıplıyorum, ne olur sanki laf çarpıtacaklarına destek olsalar, azcık nazlasalar ne olur yani, karnındaki senin de torunun sonuçta.

Tatlım bende yaklaşık 10 aylık evliyim ve artık çocuk varmı diye sorandan bıkmış durumdaydım..
Kayınvalidem benim kızacağımı bildiği için bana soramıyordu ama oğlunu her aradığında ona soruyormuş o da daha yok birşey kısmet diyormuş :)
Ki ben erken daha diye düşünmüyordum sonra nedense oğluna bir daha sormuş hea ii demiş daha erken demiş hey allahım dengesizliğin daniskası yani o zaman neden soruyorsun! Bende kızdım ve kırıldım dedim hamile kalırsamda söylemicem memlekete gittiğimizde karnımı şiş görsün dedim, sonra öğrendim anneme felan haber verince eşimde dedi annemede verelim bende ses çıkarmadım. Sonra beni arayıp hiç sağlığın nasıl, durumun ii mi diye arayıp sormadı ki eltim hamile olduğumu öğrenmiş demiş kızıyor sakın bahsetme sen demiş ki ben hayırlı olsun diye araya neden kızayım :)
Ben bir hafta evde yattım lekelenmem oluyor diye hiç aramadı beni sonra ben işe başlıcaktım tam aradı sordu nasılsın diye ben öyle bir dolmuşum ki ağlamaaya başladım salak gibi ki onlara karşı hep güçlü görünmeye çalışmışımdır.
Yani velhasıl bu gibi durumlar genelde oluyor senin ailen araamdı benim ki aradı felan diye.
Ben memlekette doğum yapmayı düşünüyorum çünkü annem kardeşimden dolayı yanıma gelemez ki kayınvalidemi bağlayan kimse yok ama oda gelmez biliyorum !
Öyle durumlarda bir abdest al selavat felan getir baya faydası oluyor kendini iyi hissediyorsun tavsiye derim..

Yazmak ıstememıstım ama, bana elını kaldırdı, en cok buna uzuldum zaten.
Sonra saatlerce aglamama ragmen, gelıp ne bır sarıldı ne de ozur dıledı.
Yatagımı ayırmıstım, yatacagı sıra geldı cagırdı bır kac kez gıtmedım, bu kez de gıtmedım dıye kızdı.
Hıc ılgılenmıyor artık benımle hıc, demıyor kı bu kadın hamıle, uzulmesın, o uzulurse bebegımız de uzulur.
Ancak agladıgım zaman kızıyor, bebege zarar verecekmısım dıye.
ıyı de benı o duruma getıren kım?

Gorumcenı tanımıyorum ama ben bıle sınır oldum.
Ona ne kı senın ne zaman doktora gıdecegınden?
Allah ım sınır oluyorum boyle kendı yaptıklarını yaptırmaya calısan ınsanlara.

yavrum benim kıyamam sana ben.
haklısın üzülmek konusunda, tamam seni annen doğurmuş olabilir ama bu çocuğu annenle yapmadın sen
eşinle yaptın,
bu zaman içinde yapılacak şeyler annenden çok sizin sorumluluğunuzda.
Sana destek ve yardımcı olması lazım
biz onlardan bal dök yala temizlik beklemiyoruz ki,
birşeyin ucundan bile tutsalar insan mutlu oluyor.
erkekler keyiflerine düşkünler benimkide yazlığa gitmek için her hafta sonu can atıyor,
mesela benim annemde yeğenime bakıyor, o yüzden eşimin ailesi anlayışlı çıktı sağolsunlar biz onlarda kalıyoruz iki aydır
annen yok şimdi bende senin annenim, bırakmam sizi evde yalnız dedi
iş yaptırmam dedi.
sanki beni kayınvalidem mi doğurdu da kadın şimdi bana bakıyor,
bu insanın içiyle alakalı, vicdanıyla alakalı.
oğullarını evlatsa, bizde onların evladıyız.
kırılmakta haklısın eşine de ailesine de.
bence şu anda ağlamak kendini ve bebeğini üzmek düşüneceğin en son şey olsun.
geldiğinde otur konuş eşinle.
bu bebek bizim sorumluluğumuz, kimse bize yardım etmek zorunda değil,
evimizle ilgili işlerimizi yaptıktan sonra nereye gidiceksek gideriz de bence.

Aynen canım aynen agladıgım zaman gelip kızıyor gene mi aglıyorsun hosuna mı gidiyor aglamak diye..
Hic anlayıs gostermiyor ben hamileyim sanki o da hamile hormonları degistir resmen.. Herseye kızıyo ne yapsam batıyor ona resmen..
Hamileligim boyunca kac kere el kaldırdı bana vurmaya kalktı.. Cok zoruma gidiyor. Gece de gelip yanıma yanasıyor. Yuz vermeyince de gene kavga ediyoruz donup gotunu geri yatıyor!
Boyle herkes bir agızdan laf soyluyor da kendi yaptıklarını yaptırmaya calısıyorlar ya acayip sinir oluyorum.
Hamile olan benim. O heycanı yasayan benim. Usg fotosuna heycanla bakıyorum ben. Gorumceme gosterdim bebegi goremedi siz resimden gordunuz agzını burnunu kafasnını o yakından goremedi yaa! Acayip doluyum acayip!

Öyle ben de gördüm birtane..Doğum yapmışım hastaneden eve geliyoruz bebek kundakta.Bebeğin kundağını bir açıyorum yüzü 20lerindeki bir insan yüzü erkek.Ben bunu istemiyorum ben bebek istiyorum diye ağlayarak uyandım :))
Çok düşündüğümüzden bence.Acaba cinsiyeti nedir, acaba sağlıklı mı diye düşünmekten bilinçaltımıza yer ediyor.Hayır olsun.

Son düzenleme:

ne el kaldırması ya, büyük konuşmayayım ama dünyayı dar ederim bana öle bişey yapmaya kalkarsa.
yapacaklarından değil, acizliklerinden yapıyorlardır onu da.
bana açıkcası arada kalan erkek psikolojisi gibi geldi anlattıklarınız kızlar.
Hani ailesinin yorumları ve sizin yasadıklarınızla arada kalıyor gibiler.
Allah hepsinin at gözlüğünü çıkarsın gözlerindeni şu güzel günlerin tadını çıkarsınlar inşallah sizinle.
Sağolsun benim görümceler her doktora gidişiminde kaç kez arıyorlar,
karnımı öpüyolar şimdiden deliriyorlar.
Kendi kanları olacak ya, aklım almıyor merak etmeyenleri.

Bız 2 yıl 2 aylık evlıyız. 1 yıldır bebek ıstıyorduk ama esımın aılesı ıle bunu paylasmadık.
Daha ıkı ay once dedım, 'bız bebek ıstemıyoruz su an' dıye. Hanı bır tedavı surecı fılan gerekırse, gızlıce halledelım, dıllerıne dusmeyelım dıye boyle dıyorduk.
Buna ragmen ben kısırmısım gıbı arkamdan konusmuslar, duydugumda cıldıracak gıbı oldum.
Ama senın gıbı yapmadım, keske yapsaymısım.
Esım hemen aradı, soyledı, gercı oda ıyı bır kapak oldu.
Sımdı kayınvalıdem arada arıyor ama, aramasındansa gelıp azıcık yardım etmesını tercıh ederdım.

Zaten benı dusundugunden oyle demedı kı, yazlıga gıdemedıgı ıcın dedı, emınım.
Annemın ımkanı olsa gelmez mı, kosa kosa gelır ama ıste gelemıyor ):
Bunu da esıme acıklayamıyorum, aıle meselelerını bılsın ıstemıyorum.
Senın kayınvalıdende kaldıgını okumustum daha once, ınan cok sasırmıstım.
O bakayım dese de, gorumcelerım corbama zehır koyarlar herhalde.
Esım bır tek kendısının calıstıgını dusunuyor, tamam benden fazla mesaı yapıyor ama;
Bende hem hamıleyım, hem eve geldıgımde utu, camasır, v.s. butun ıslere bakıyorum.
Gorecek gununu ama o, hıc konusmayacagım ve hıc yardım ıstemeyecegım.
Anası gelsın ıstanbul a, onlara da ayda bır gıdecegım, bırsey ıstıyor musun? derse de, 'Yok aserme zamanım gectı' dıyecegım.

aman canım ya o bebek olmuyormu muhabbeti herkesde oluyor demek,
evlendiğimizden beri ne yaşadığımızı bir allah bir ben bi eşim biliyor
yani bebek fikri o kadar uzaktı ki, zaten evlendim direk böbrek ameliyatı 1,5 yıl hamilelik yasak dedi dr.
sonra babalarımızın kaybı. o ağır süreçler
kayıvalidem sormadı tabide,
onların sülalede çocuk olmuyor, tedavi görüyoruz diye laf çıkmış
bir gelin söyledi bana tedavi nasıl gidiyor diye,
ne tedavisi dedim,
bebek dedi
nerden çıktı ki o dedim
istanbula gidiyorsunuz ya dr a dedi
meğer o böbrek ameliyatından sonraki kontrollerimi hep bebek için gidiyoruz sanmışlar, ona bakarsalar bu ay yine gidicem ist.a kontrole.
İnsanlara laf olsun işte, günlerde muhabbet bulamıyorlar saçmalıyorlar.
şimdide arıyorlar, mutlaka arıcakmışım tek yumurtamı çift yumurtamı die öğrenince
genetil araştırmaya giricekler heralde :)

Uyuzlar ıste, anlamıyorlar bızı.
Bırakmıyorlar dolu dolu hamılelık heyecanını yasayalım.
ılla uzecekler bızı.
Ben bundan sonra kolay affetmeyı dusunmuyorum, sende affetme.
Nazlandırılması gerekenler bızlerız, onlar degıl.

Kaldırdı ıste, bır de neye cok uzuldum bılıyor musun (yazdıkca dokuluyorum)
Konusuyorum dıye, hırsla bı' kalktı yerınden dudaklarımı boyle buzdu, acıttı
O kadar uzuldum kı! Gelıp bır ozur dahı dılemedı
Bende sabah hazırlandım, ona seslenmeden cıktım.
Ya ınsan da azıcık vıcdan olur, ben bu sıcak gunlerde sabahın korunde kalkıp ıse gelıyorum.
Daha ıyı bır gelecegımız olsun dıye bırıkım yapmaya gayret edıyorum.
O benım azıcık nazımı cekmek soyle dursun, uzmek ıcın elınden gelenı yapıyor.
Benım gorumceler de bır alem.
4 tane gorumcem var, 3 ü benımle konusmaz, abılerı ıle de konusmuyorlar ama onu tebrık ıcın aramıslar yıne.
En buyuk gorumcem de, sadece ıkı kez aradı, daha da aramadı.
Hadı dıyorum, kayınvalıdem yazlıkta, buyuk gorumcem dıyemez mı bu kızın canı belkı bırsey ceker, sunu yapayım da gondereyım.
Ama bebgım olunca hepsı sevmesını bılecek.
Bırde erkek olursa, esım babasının adını verecekmıs. Allah'ım sen bılırsın ama sırf bu nedenle ıstemıyorum erkek olmasını.
Nolur bana kız cocugu nasıp eyle, bırde o gergınlıgı yasatma bana.

Bütün herkesden sıkıldım artık. Hep cevremizde birileri var esimle hic yalnız kalamıyoruz. Kalsak da hep kavga ediyoruz.
Napıcam bilmiyorum kızlar cok sıkısık durumdayım. Esime de bisey diyemiyorum herseye kızıyo. Yok isleri varmıs. Calısıyormus para yokmus borc cokmus falan filan..

of yaaa offf

benim kapı gibi ailem var, kimse canımı o denli sıkamaz eşimde olsa buna müsade etmem,
ben öyle sınavlarla imtihana girdim ki hayatımda, hiç isyankar olmadım hep şükür ettim
ama bunca sıkıntı yaşadıktan sonrada canımı yolda bulmadım diyerek bir akıllanma sürecine girdim açıkcası.
herkesin vardır ailesi arkasında,
benimde canım abim var arkamda dağ gibi, babam gibi.
bu hayatı kimse için yaşamıycaksın der, kimseyi mutlu edemezsin,
önce kendin mutlu olucaksın,
kendi mutlulugun için nasıl istiyorsan öyle yaşıycaksın
saygısızlık zaten yapmazsın kimseye,
insanların ne dediği ne yaptığı umrunuzda olmasın der,
eşinle mutlu ol ikinizin istediği hayatı yaşa der.
kimseye ihtiyacınız yok sizin
ben varım
umut abin var,annen var arkanda senin der,
sen bizim bitanemizsin, kızımsın der
pepside satış müdürü abim işleri çok yoğundur sürekli şehir dışına çıkar vs
ameliyat olduğumda bir hafta izin aldı, hastnede yanımda kaldı anneme bile bırakmadı beni
hep kızım, canım diye başımda durdu.
eşimde bu sevginin ve düşkünlüğün farkında, bugüne kadar hiç yüz göz olunmadı
abimlerden çekinir.

Benim kendi ailem yok yanımda.. Ben esimle kacarak evlendim ve konusmuyorlar benimle hala.. Ben de onlarla konusmuyorum tabiki..
Cok ozluyorum bazen cok uzuluyorum ama gene de bisey gelmiyor elimden.. Esim bunun hatrına biraz daha fazla ilgilensin istiyorum benimle ama yok..
Kimsesiz yapayalnız gibiyim suan. Kimsem yok yanımda kaynanamlar da artık umursamıyorlar beni. Kendi kızlarını 2 gun gormeseler ozluyorlar kızları da oyle..
Kimse benim yerime koymuyor kendisini herkes kendini dusunuyor..

Kaçarak evlendiğin için ailen arkanda değil, ailenin sana destek olmadığını gören eşin sana karşı davranışlarında daha rahat maalesef.
Duygu'nun örneğindeki gibi eğer ailenin arkanda olduğunu hissediyorsa eş, daha temkinli oluyor.

Ama ben nişanlıyken ailemin bize cektirdikleri yuzunden kacarak evlendim..
Eşimle cok gogus gerdik onca zorluga sozlere laflara.. Simdi ise yanımda durmuyor hic. Degisti sanki. Degistin diyince de kızıyor sen de degistin diyor.

bende iki gündür sinirliyim,
yani şöyle ki
dün işe geldi beni almaya yüzüme bakıyor, neyin var senin,
yüzün niye öyle asıldı, kaşlarını niye çattın?
belini niye tuttun biyerinmi agrıdı?
yoruldum sadece diyorum bir sebebi yok,
mimiklerimin farkında değilim dedim
biraz rahat ol kasılıyorum dedim, sürekli iyi görüneyim diye
ki çok şükür iyi bir hamilelik yaşıyorum dedim,
ne bulantı vs ne psikoljık bir ağırlığm yok dedim sana
sürekli bu şekilde ve yapıcağım şeyleri sürekli söyleme
kendimi sorunlu hissediyorum dedim,
işte dışarı çıkıcaz mesela
asansörü çağır,
düğmeye bas,
kemerini tak,
sürekli komut halinde.
dün en sonunda aaa yeter aşkım dedim,
hamileyim sadece, beynim çalışıyor yani çok şükür dedim.
dün sürekli böyleydik
gece yattık yine bişi oldu
sonra
geldi kafasını kafama koyuyor, nabıcaz böyle iki keçi toslaşa toslaşa bilmem diyor
sonra gülme tuttu beni
inşallah çocuklarda bize çekmezde dedim 4 keçi toslaşmayız :)

yani herşey tatlıya bağlanıcak sonuçta kızlar ama size tavsiyem
bu tarz konularda, hemen bağışlayıcı olmayın,
ama surat yapın demiyorum, konuşun
yanlış davrandıklarına ikna edin,
bizi pamuklara sarsın sarmalasınlar demiyoruz sadece biraz töleranslı olmalarını istiyoruz.
bunu böyle açıklayın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…