2012 Şubat Anneleri

Ama ben nişanlıyken ailemin bize cektirdikleri yuzunden kacarak evlendim..
Eşimle cok gogus gerdik onca zorluga sozlere laflara.. Simdi ise yanımda durmuyor hic. Degisti sanki. Degistin diyince de kızıyor sen de degistin diyor.

Anladım canım, inşallah geçicidir böyle devam etmez..İnşallah ileriki aylarda karnındaki tekmeleri hissettikçe ona dinlettirdikçe daha ılımlı olur.

Ben pamuklara sarılmak istiyorum :86:

canım benim ya, bilmiyordum öyle olduğunu kusura bakma. Allah mutlu etsin.
kendi ailenle mi konuşmuyorsun?

canım benim ya, bilmiyordum öyle olduğunu kusura bakma. Allah mutlu etsin.
kendi ailenle mi konuşmuyorsun?

Evet kendi ailemle konusmuyorum. Ama esimin tarafı da sinirlerimi bozmaya basladı su aralar. Kaynanamlarla birlikte oturuyorum ben o yuzden her kavgamızın icinde kadın. Esim de cocuk gibi gidip anne biz kavga ediyoruz diyo. Ben de annene niye sikayet ediyosun diyince gulmeye baslıyo bu sefer iyice sinir oluyorum..

Ya biz kavga ettigimiz zaman benim esim gece yata girdigi zaman gelip sarılır öper. Ama ben ona kızgın oldugum icin itiririm kızarım soylenirim..
cunku hicbisey cozulmus olmuyor ki konusayım sarılayım ben de.. Gene kavga ediyoruz. Yapamıyorum yani ben de alttan almayı. Esim de pofpoflamıyor beni zaten..

Ama ben nişanlıyken ailemin bize cektirdikleri yuzunden kacarak evlendim..
Eşimle cok gogus gerdik onca zorluga sozlere laflara.. Simdi ise yanımda durmuyor hic. Degisti sanki. Degistin diyince de kızıyor sen de degistin diyor.

canım benim senin durumun bizlerden farklıymış,
ama böyle bir fırsatın varken, torunları olucakken geri adım atın
ailen o senin zamanında arkanızda olmamış olabilirler
ama bence bir adım at, kapılarını çal pişman olmuşlardır,
Hiçbirşey evlat sevgisnin önüne geçemez özlemişlerdir,
sende onunda birikimi vardır kendini bu yüzden daha da yanlız hissediyorsundur
psikolijik olarak etkileniyorsundur.
ve ne aileni eşine anlat daraldığında, ne de eşini ailene.
bizler unutuyoruz ama onlar unutmuyorlar ve zamanlar birbirlerine olan güvenleri bitiyor, saygıları azalıyor.
ilişkiler bozuluyor.
Benim annemde bana çok düşkün değildir,
ama kadın bize yıllardır hem anne hem babalık yapmış,
o şartlara göre başka bir kadın olsa, altından kalkamam der bir başkasıyla evlenirdi belki de
ama o bizim sorumluluğumuzu tek başına üstlenmiş
büyüttü ortya çıkardı bizleri, eşimde anneme karşı bu özensizliği yüzünden ön yargılıdır
geçmişte annemin ve babamın yaşattıklarından dolayı bu kadar sağlık problemim olduğunu söyledi bir kez
bende buna çok üzüldüm,
herkesin şartları farklıdır dedim,
Perihan annem arkasınad bir erkeğin varlığıyla yaşamış yıllardır o yüzden sadece evindeki işi ve yemeği düşünmüş ona göre bir hayatı var dedim,
annemde maddi anlamda üç çocuk büyütebilsin diye ordan oraya bizlerden habersiz temizliklere gitmiş,
perdecide çalıştı, o yokken evde temizliği ben yapmaya çalışırdım ona destek olayım diye küçükken.
Annem belki yemek yapamamıştır düzenli ama çalıştığı günün akşamı evinde faturasını ödeyecek parası olduğunu bilerek eve gelmesi annelikti ona göre dedim, ekmeğini alabilcek parayla eve gelebilmesi annelikti, evde pek birşey yok diye üzülmeyelim diye makarna paketlerini buzdolabına koymak annelikti dedim. Sustu kaldı birdaha birşey diyemedi.
yani kimseyi aynı kefede değerlendirmemek lazım.
tamam üzülmüş etkienmiş olabilirim ve belkide çoğu sebep bu da olabilir ama hiç bir aile evladına bunu isteyerek yapmaz.
Hala annem öyle yemek içmek vs konusudna düzenli değildir
geçen gün yazlıkta ondaydık, sabah kahvaltı hazırlamamıs mesela
ama annesi hergün kalkar hazırlar, hazır sfraya kalkarım
baktım Ahmet yazlıkta kendi çayı ocağa koymuş,
annemde tabi almış sinyali :)) baktım ikisi kahvaltı hazırlıyorlar.
yani arada geçim olduktan sonra ortak nokta bulunuyor.
anlayış sağlanıyor.

günaydınn kızlarrrrr.... ayy kıyamamm herkess kavga etmişş.. malseff bizde zaten küstükk.. küskenn dünn sabahh annesini almaya giderkenn birbirimizi yedikk.. bırak beni eve gidicem die bagırdım aglayarakk.. o da aglıyorum die kızdıı.. dönüste bırakıcam ben seni annemleri bi alalım dedii.. ama bırakmadı.. onların yanındada bütün gün konusmadıkk.. bugün hala konusmuyoruzz.. asabiyetim diz boyu zaten yazmıstım herseye kızıyorum batıyo bana die cıldırıcak gibi oluyorumm.. 2 hafta yalnız kalsamm sakin bi yerde harika olurr.. dayanamıcam yoksaa

Kızlar galiba herkes aynı seyi yasıyor sanırım erkekler de etkileniyor bu hamilelik psikolojisinden..
Herkes cok birikmis baksanıza. Ben bir tek bizde oluyor sanıyordum meger hepimiz aynı seyleri yasıyormusuz..

Sen çok yaşa emi ne güldüm yaaa

Duygu sen cok sanslısın.
Ama ne yazık kı cogumuz senın gıbı sanslı degılız
Bak, bu saat oldu daha aramadı esım.
Demek kı kendını haklı goruyor.

Evet, belkı bızler fazla asabılestık, duygusallastık ama ben eslerımızın (en azından kendı esımın) anlayısla yaklastıgını dusunmuyorum.
Cok sey ıstemıyorum kı ben, bıraz ılgı, bıraz anlayıs, bıraz nazlandırsın.
Oysa bana bagırıyor, dudagımı acıtıyor, ustune ustluk ozur dılemıyor.

Kızlar ya biz ben hamile kalmadan daha çok didişirdik hatta ilk günlerdede öyleydi birbirimizi yerdik keçiydik ikimizde ama nazar değmesin eşim şuan çok anlayışlı bana karşı ya anlattıklarınızın tam tersi...Mesela akşamları ninni söylüyor saçımı okşuyor resmen rahat uyuyayım diye...Gece uyanıyorum nereye diyor susadım diyorum dur ben getireyim diyor getiriyor...Mesela dün gece susadım tam kalkıyordum ben getiririm cnm dedi getirdi su sıcak geldi uyku sersemiyim bide git istemem içmem bunu dedim eşim tamam aşkım dur soğuk getireyim dedi bende elimde itttirdim evet git getir dedim gitti getirdi içtim ohhhh yarasınn dedi ben olsaydım başından aşağıya suyu dökerdim sabrına hayranım aşkımınnn

MAsallah canım.. Keske benim esim de boyle olsa.. Boyle olmasa bile biraz daha anlayıslı olsa..

Kızma da canım, Aramızda arkadaşlarımız eşlerinden dolayı üzgünken bunları yazman pek doğru olmamış
Bu arada Allah bozmasın

Azıcık boyle olsa n'olur sankı
Herhalde hak etmıyorum kı, benı boyle sımartmıyor.
Sacımı oksayacak, nınnı soyleyecek he!
Koltugun ustunde uyuya kalsam, bı' seslenıyor, korkuyla ırkılıyorum.
Kac defa dedım oysa, 'yapma boyle, cok korkuyorum' dıye.

Son düzenleme:
İyide ben kötü bişey diye yazmadım ki sadece eşimin durumunu yazdım ne var bunda:26:

Sen bilirsin canım ben uyardım sadece.
Örnek vermek gerekirse canı elma isteyen birinin bulamadığını söylediğinde; senin "elma yiyorum şu an" demen gibi olmuş.Tekrar söylüyorum yanlış anlamanı istemem.

offfffff kızlar offffffffffffff herkes şu odun kocalardan dertli ve bende aynı durumdayımmm ama ben çözüm buldum gibi ben bebeğin erkek olacağını hissediyorum mesela eşim beni kırdığı zaman onun yanında karnımı okşayıp minik erkeğim sen hele bi büyü de şu odun babanı dövecez diyorum nasıl iş anlamadım ama böyle deyince onun da hoşuna gidiyor hem bende bebğimin bana güç verdiğini hissediyorum bu bende çok işe yaradı ve daha az takıyorum artık eşimi....naçizane bi fikir di bu bence bi deneyinnn bende işe yaradıııı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…