2012 Şubat Anneleri

Cnm benim yanlış anlamayın özendirmek amacıyla yazmadım inanın....Ama demek istediğim eşlerin azıcık karakter ve aileden gördükleriyle alakalı:26:Benim eşimden başka bakacak pek kimsem yok eşim o yüzdende çok ilgili bana çünkü ondan başka kimse yokkk

canım bende çok mücadele veridm böyle olmak için, biraz anlatayım bak
sakın beni yanlış anlamayın, hani şımarık bir insan değilim kendimi öyle şanslı hissetmiyorum çünkü durduk yere böyle olmadık,
bende zamanında yaşadıklarıma karşı tavrımı koydum ortaya, yani daha sözlüyken eşime vs.
sizi çok iyi anlıyorum. sadece sizide düşündüğüm için yazıyorum.
bende çektim zamanında yani.
ben eşimi tanıdığımda aşık oldum, efendiydi, aileisne düşkündü, değer veriyordu.
yani istediğim gibiydi.
ama zaman geçtikçe çok sinirli olduğunu gördüm,
arabaya kullanır biri geçsin yanlıi birşey yapsın yetişip,adamlara kafa tutar vs.
hiç töleranslı biri değildi yani ben sürekli ezikler gibi :)) idare ediyorum aman sinirlenmesin
aman kızmasın. bir baktımki ailesine karşı bile onu frenler moda gelmişim.
ama farkında değildim,
birgün sözlüyken annesi ben ve ahmet kuzenine gidicektik,
evden çıktık benimki gene köpürüo,
yenimahellede oturuyorlar bursayı bilen bilir,
namazgahtan dolmuşa binicez
yok efendim yürütmezmiş kahve varmış orda,
annesi diyor yürüyelim
o diyor taksi bekliyelim
ama taksi hayatta geçmez ordan sıkça.
neyse annesine kızıo bağrınıo dişlerini sıkıo
anlatamam o stresi. ne salakmışım idare etmişim hep.
neyse sonra dolmuşa bindik ama benimde tepem attı arada kalmaktan,
neyse dolmuşta aralarına oturdum annesiyle, benmki hala dişlerini sıkıyor kendi kendine söyleniyor
anneside benim kulağıma eğilip dediki aman kızım iadere et sinirli işte dedi...
işte bu benim hayatımın cümlesiydiii, herşeyin değiştiği andı.
o dolmuştan inene kadar, kendi kendime dedim ki
duygu işte hayatın, daha sözlüyken oğlunu kenara çekipi ayıp kendine gel diyemiyor,
bana kızım aman idare ediver diyor.
hayatımın özeti bu olacaktı belliydi.
neyse o akşam kuzenlerine gittik, ama benim kulağımda sürekli iadere ediver cümlesi çınlıyordu.
koca gece orda kös kös oturdu benimki, kadın sürekli ikimize bakıp duruyor onunda kemikleri birbirine giriyor.
neyse oturdum kendi kendime eve gelicne düşündüm,
ertesi gün abimi aradım onunla buluştuk ona anlattım,
dedim ben ahmeti çok seviyorum temiz insan, efendi insan
ama ben zaten sinir harbi yaşanan bir evde büyüdüm,
annesi daha benden şimdi bunu bekliyor dedim.
o zaman nişan tarihimiz belliydi, salonu tutmuştuk
abime dedimki, eğer arkamdaysanız ben bu nişanı istemiyorum iptal ettirmek istiyorum.
eğer benim için değişmeyi göze alıcaksa ve beni ikna edecekse zmanaı geldiğinde yine tutarız bir salon yaparız dedim.
abime mantıklı geldi anlattıklarım,
o ara ahmetın telfonlarına çıkmadım ve abimle konustuktan sonra onu arayıp
konsumak istediğimi söyledim.
mudanyaya yemeğe gitmiştik hiç unutmam,
aldım karışıma, anlatmaya başladım
aşırı kıskançılığını aşırı sinirini, bunları taşımak istemediğimi.
hayattan zevk almak istediğimi,
beni çok seviyorsun diye bunlara katlanamayacağımı, sevginin fedakarlık istediğini,
yazlıkta 15 yıllık arkadaslarımla gorusturmuyordu kıskanclıgından.
gel tanış dedim, bana deki duygu bunlar yaramaz görüşmiyim
ama sen baştan siliyorsun hayatımdaki insanları, annemler güvenip beni o insanlarla kardeş gibi yıllarca yan yana bırakmışlar.
neyse onun için sancılı bir dönem başladı sonra,
nişanı iptal ettirmek istediğimi söyledim, emin olarak
şok üstüne şok yaşadı.
ve ailene ben ve ailem bir açıklama yapmıycaz dedim, ailelerimiz bu konunun dışında kalıcaklar dedim.
ben sana anlattım neden boyle oldugunu, sende ailene anlatırsın dedim.
baştan bana çok tavır aldılar, kayınpederım özellikle.
kayınpederimle de abim konuştu,
ben duygunun fikirlerine saygı duyarım, ikisi içinde doğru birşey yapıyordur sizde üzülmeyin vs die. konuşmuş.
nişanı iptal ettik,sonrasında düzelmeye başladı yavaş yavaş.
yazlıktaki arkadaşlarımla tanıştı, benden daha iyi anlaşıyorlar şimdi.
sinir harplerimiz sona erdi, zayıf adam sinirini yenince 25 kg aldı.
Emin olarak daha çok isteyerek ve daha güzel bir nişanla nişanladık.

Allaha şükür herşey çok güzel.
şimdi o hallerine çok gülüyor.
demek istediğim, ne istediğinize karar verin, net olun, bunu karşı tarafa net olarak söyleyin.
hiç birzaman geç değildir.
ve der ki bana biz böyle düzgün bir ilişki yaşıyorsak, senin sayende der.
başka bir kadın olsaydı yüz göz olurduk, saygı olmazdı vs diye.
aileside Ahmeti çok değiştirdin der sevinirler.

Bende duygu gibi duygularımı söyledim ama yanlış anlaşıldım dahada bişey paylaşmam size iyi günnlerr

canım azelya bunu kötü niyetle soylemedı, sende paylaşmak istemiş paylaşmışsın bişey yok kırılıp darılacak.
bende hatta anlatırken yanlış anlaşılırmıyım diyerek tereddutle anlattım.
birbirimizi idare edebilliriz kızlar kırgınlık olmasın aramızda.
hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz.
birbirimze faydamız olsun diye paylaşıyoruz.
ben yemeğe kaçıyım gelicem, sizleri seviyorummmm

Kızlar galiba herkes aynı seyi yasıyor sanırım erkekler de etkileniyor bu hamilelik psikolojisinden..
Herkes cok birikmis baksanıza. Ben bir tek bizde oluyor sanıyordum meger hepimiz aynı seyleri yasıyormusuz..

evet ya noluyor bu adamlara anlamıyorum.ben hamıle kalmadan önce daha çok ılgı göruyodum.bizimde sureklı tartışmalı kus geçiyor zamanımız.bu gun annesıyle kardeşi gıdıyor evlerıne ama görumcem burda.belkı yalnız kalsaydık aramız daha ıyı duzelirdı çok sıkılıyorum ve sınırlenıyorum.yuzune karşıda söyluyorum sana noluyo ya dıye ama adam kendınde bı sorun görmuyo.dun başımdakı uğultudan dolayı doktora gıttım doktor eşimin yanında uzulduğun bişeyler mı var dedi.var dıyıp başka şeyler söyledım.sonra çıktığımızda utandın mı hıç dedım.sesı çıkmadı.bende eşim sık sık nöbetçi olyu yalnız kalıyorum dıe isyan edıyordum.şimdi izinde daha rahatsızım:85::85::85::85::85::85::85:

elefera,dünyam80,limon_ik yapmayın böyle nolur.söylemesi kolay diye düşünmeyin söyleyeceklerimi hngimizin şu sıralar veya daha öncesinde eşiyle ilgili,kayınvaldesiyle,ailesiyle ilgili sıkıntısı yok ki...
bakın ben de evlendiğimde babam sırf eşim ve ailesinden hoşlanmadı diye düğünden sonra benimle 1,5 yıl konuşmadı.evimi hala görmedi.beni de kendi evine kabul etmedi.herşeye rağmen yine gittim büyüğümdür diye ama kovuldum.neymiş efendim ben kendime layık insanlarla evlenmemişim.evlendiğim insan ve ailesinin etiketi kariyeri vs. yokmuş.bu arada eşim öğretmen ama sıradan bi öğrtmen değil kısmetse eylülde doktoraya başlayacak,abisi savcı,kardeşi bankacı.babamın ki sırf huysuzluk yani anlayacağnız.benim karnımda bebğim öldü kürtaj oldum annemin gelmesine engel oldu,gidersen bir daha bu eve giremezsin dedi....daha neler neler.
eşim ve ailesi bunu kullanabilirdi.ama ben öyle dik drdum ki beni üzecek hiçbişey yapamadılar.hiçbişey diyemediler.ailemiz illa ki yanımızda olmak zorunda değil ki.bizleri okutmuşlar,yetiştirmişler,daha fazlasını imkanlar ölçüsünde yapabiirler.kimse bizleri ailemizin hatalarıyla,yanlışlarıyla,ilgisi veya ilgisizliğiyel yargılayamaz.bizleri ancak kendi davranışlarımızla eleştirebilirler ki bi saygızlığımız yoksa bu konuda da ağızlarını bile açamazlar.açarlarsa cevabını verirsiniz.unutmayalım bizim Allah'tan başka kimsenin merhametine,yardımına ihtiyacımız yok.ilgilenseler güzel olmaz mı olur.ama ilgilenmiyorlarsa bu anların ayıbı.siz de ona göre davranırsınız onlara.değerleri o kadar olur.
ev işleri konsunda size hak veriyorum.hele çalışan bi bayansanız hamile olmasanız bile eşiniz ev işlerinde yardımcı olmak zorunda,olmuyorsa hakkınızı saygı çerçevesinde sesinizi ykseltmeden arayın,konuşun,anlatmaya çalışın,yinne anlamzsa bütün işleri yetiştirmek için kendinizi harap etmeyin bırakın tezgahta bulaşıklar taşsın ev tozlansın kirli halini eşleriniz görsün.görsün de yetişemediğnizi anlasın.bakın bi süre sonra nasıl da mecburan yapacak.

ama sonuç ne olursa olsun nolur kendmizi üzmeyelim.hayat ne yazık ki böyle.her dönemin farklı sıkıntıları oldu ve yine olacak.ne kadar güçlü olursak o kadar az zarar alarak geçiririz bu kriz dönemlerini.kendinize çook çok iyi bakın,üzmeyin minnoşlarınızı.olumlu şeyler düşünün.hrşeyden öenmlisi de Allah'a sığının Allah'a emanet olun

Son düzenleme:

ben karaktere aileye bağlayamıyorum canım.çunku eşim çok ıyı yetiştırmiş anne babası taze aşıklar gıbı sevgı dolular.benım eşimde bana ilgi gösterır şimartırdı.uzerıme tıtrerdı.hamıle kaldıktan sonra ilgisi azaldı.bı afalladı eşim nıye anlamadım gıttı.bence bu bızım hamılelığımızle ılgılı onlarada bişeyler oluyor:44:

Tatlım ben artık hiç kimseyi takmıyorum ki bu çocuk beni çok değiştirdi..
Sadece arkadaş a yardımcı olmak amaçlı yani tek sen bunları yaşamıyorsun gibisinden örnek vermek istemiştim ama yanlış anlaşıldım galiba..
Bazen eşiimin yerine kendimi koyuyorum ve onlarda kendince haklı olabilir diyorum..
Rabbime çok şükür herşeyimiz yolunda, sağlıcakla yavrumuzu bekliyoruz..

maaşallah canım.Allah bozmasın.çok haklısın.hepimiz huzur içinde meleklerimizi bekleyelim inşallah.

Ozendırmek amacı ıle yazmadıgını bılıyorum.
Azelya da kotu nıyetle demedı zaten, ınan.
Ben sımdı esımle tartıstım ya, senın modelın belkı benı daha da uzer dıye oyle yazdı.
Hepımız hamıleyız bu forumda, bırbırımızı daha ıyı anlamamız lazım.
Ne kadar hassaslastıgımızı az cok tahmın edebılırız.
Bu hassasıyetı goz onunde bulundurmakta fayda var.

kızlar size bi sorum olacak daha önce bi sitede okumuştum hamileyken dondurmadan uzak durmak gerekiyor diyordu.canım inanılmaz derecede dondurma istiyo ama korkumdan yiyemedim.neden yasakmış diye araştırdım ama kayda değer bişey bulamadım.sadece bi yerde pastörize sütten yapılmış iyi bi marka olursa hiçbi sakıncası yok filan diyodu.sizin bu konuda bilginiz varmı?

Son düzenleme:
ben yokken ortalık mı? karıştı bişeyler olmuş gene...kızlar sabah çok büyük bir panik atlattım..yataktan kalktığımda belim kasıklarım sanki adet olackmış gibi ağrıyordu biraz uzandım..sonra giyinmek için hazırlanayım dedim bi baktım kanamam olmuş. sanki adet olmuşum gibi..nasıl korktum beynimden vurulmuşa döndüm eşimde hazırlanıyordu panikletmek istemedim bi an dedim ya doktorum bugün yerinde yoksa malum cumartesi ve iki hastanede görev yapıyor cüneyt bey..sonra eşime mecbur söyledim sağ olsun oda hemen giyindi bi panik gittik..nasıl bekledim bekleme odasında anlatamam ya öldüyse ya bişey olduysa diye...cüneyt şansıma öğlene kadar yerindeymiş..baktı çok şükür bebeğim yaşıyor fakat aşşağıya inmiş dedi..merdiven inip çıkmak yürümek yasak cinsel ilişki yasak(hamile kaldığımdan beri zaten perhizdeyiz:) )..dinlenicen bol bol dedi...bebeğime bişey olmadığına sevindim ama şimdi her adımımda telaş içindeyim..napıcam bilmiyorum..çamaşır sepeti falan hep kaldırıyordum eşim bana kızdı artık bi sürahi bile kaldırmican dedi..inş bebeğime bişey olmaz şu bir ayıda sağ sağlim atlatırız inş..ben doktordayken bi kadın geldi normal doğuma sancıları tutmuş..benden sonra ona bakıcaktı..allah kolaylık versin...doktorum çok iyi çok memnunum ..bebeğim inş beni bırakmaz...

Aaa ben hemen hemen hergün dondurma yiyorum.Dondurmayı yasaklamıyorlar, hiç rastlamadım öyle birşeye.Hatta Gurbetguzeli zamanında yazmıştı burda günde 1 kere yiyin diye.

Son düzenleme:

ben her zaman yiyorum bişey olmaz ki dondurmadan.. ama açık olanlardan alma sonuçta içinde ne olduğu belli değil..üstelik kalsiyum var dondurmada hiç bişey olmaz..ye canım afiyet olsun..bende aldırim birazdan..

Tatlım benim canım dondurma istemiyor ama eşim çok yiyor ve o yerken öyle bir iki kaçık alıyorum.
Ve normalde Gıda mühendisiyim az çok bazı şeyleri biliyorum ama bilerekte azda olsa yiyorum yoksa hepten aç gezmem lazım..
ama sana bir link vercem okumanı tavsiye ederim..

Dondurma niyetine neler yiyoruz neler? - Güngör Uras - Gıda Hareketi

Son düzenleme:

Geçmiş olsun, artık kendine çok daha dikkat etmen lazım.Eğilirken bile şimdiden pat diye eğilmeyin, dizlerinizi kırarak eğilin..Kendine dikkat edersen bir sorun olmaz canım, ayrıca yükseğe felan da uzanma birşey almak için.

Son düzenleme:
şu zamanda onları sağ sağlim kucağımıza bakmaktan başkası yalan kızlar..başka şeyleri niye sorun ediyorsunuz..biz bebeklerimiz için yaşıyoruz şuan..allah korusun ona bugün bişey olsaydı ne yapardım bide hiç daha önce kürtaj faln olmadım ne olduğunuda bilmem...allah göstermesinde...

tatlım bnm eşim bir yerden duymu dondurma hamilelere zararlı diye. biz de çok tüketiriz dondurmayı. geldi bana yeme artık dedi. saçmalama dedim yemeye devam ettim. 1hafta sonraki kontrolde sordu doktora. dondurma bebeğe zarar verir mi doktorum dedi. kaliteli ve temiz ortamda hazırlanmışsa ve. canı da istiyorsa bolbol yedir eşine dedi. süt ve süt ürünleriyle arası kötü olanlara dondurma öneririz biz hep dedi. işte bu kadar bnm bildiiiiiiiim

bu arada günaydın cici anneleeeeeeer

evet hiç dikkat etmiyordum açıkcası bebeğimin yeri 90 derece değişmiş...solda şuan..inş daha çok dikkat edicem..çok zor çok...allahtan sürekli yatıcan demedi zaten çalışıyorum..eşim diyor işi bırak ama ben zaten bebek için çalışıyorum ona kendi emeğimle bişeyler almak için..inş düzelir yeri...​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…