- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #8.181
oh elevit kullanan birini buldum. canım sana ne kadar süre kullanacağını söyledi mi doktorun?
oh elevit kullanan birini buldum. Canım sana ne kadar süre kullanacağını söyledi mi doktorun?
haklısın hayatım tabiki paylaşıcaz, kusura bakma öyle düşünemedim o an.
tabiki söylemeliyiz bildiklerimizi.
anti-d ne canım, kan uyuşmazlığı için miydi?
canım psıkolojıkmen derken.şöyle soylemek ıstedım.annenın kanaması var ve doktora bu durumda yapıcak bırşey yokmu dıye soruyor.doktorda çaresız görunmemek ıçın ve anneyı rahatlatmak adına az yan etkısı olduğu ıçın bu ılacı verıyormuş.düşüğü önleyıcı bı etkısı yokmu aslında.BEN BÖYLE OKUDUM BU ILAÇLA ILHGILI BUTUN YAZILARDA.
hayır söylemedi ama sanırım 3 ayına sonuna kadar kullanmak yeterli kişiye göre değişedebilir.. Sonra bebek zaten bizden vitamin alıyor ama ben bıraktım midemi ağrıtıyor bana ağır geliyor..
Ben de elevit kullanıyorum, ilk 3 ay folic kullandım, şimdi elevit verdi ne kadar kullanacağımı söylemedi.
canım bana da verdi, birde multi-tabs demir hapı verdi, folik asiti bitene kadar kullan bir daha almana gerek yok dedi.
demir ve eleviti doğum sonuna kadar kullanıcaksın dedi.
Evet canım ben negatıfım.ama bu iğne düşük yapanlara ve doğumdan sonra bebeğin kanına bakılıp gerek duyulursa anneye yapılan bı iğne.yaılmayada bılınıyor.benım gerek yokken yaptırdı boşu boşuna yedım ayrıca 200 tl boşuna verdık.eşim iğneyı alırken bıle zorlanmış çunku benım durumumda bırıne yapılmıyormuş.hatta hemşire bıle ne zaman doğum yaptınız dıe sordu.o zamanlar hıç anlayamadık telaştan.sonra başka doktor anlattı herşeyı.bende doktorumu değiştirdım
ben folbiol ve eleviti 5. haftadan beri kullanıyorum. hafta başı folbiolü bıraktım. elevite devam edecektim. doğurunca da biraz kullanacaksın demişti. yeni gittiğim doktor hiç gerek yok dedi. hem folbiolü niye vermiş zaten elevitte folik asit var dedi. dedim dr bey doktorum hamilelik öncesi kullanmadığım için böyle uygun gördü. sen kutun bitince eleviti bırak dedi. :44: ve sağolsun ziyadesiyle kafamı karıştırdı. 2 gecedir elevit içmeyi unutuyorum deli doktor yüzünden
Elevitin de maşallahı varmış gerçekten yani kocaman hap, önceden hiç yutamaz geri çıkarırdım bebeğim için yutuyorum sesimi çıkarmadan
Gece mi içiyorsun? Doktordan doktora ne kadar fark var dimi.Benimkisi de sabahları kahvaltıdan 1 saat sonra iç, içtikten sonraki 2 saat süt ve yoğurt tüketme dedi.
Evet canım ben negatıfım.ama bu iğne düşük yapanlara ve doğumdan sonra bebeğin kanına bakılıp gerek duyulursa anneye yapılan bı iğne.yaılmayada bılınıyor.benım gerek yokken yaptırdı boşu boşuna yedım ayrıca 200 tl boşuna verdık.eşim iğneyı alırken bıle zorlanmış çunku benım durumumda bırıne yapılmıyormuş.hatta hemşire bıle ne zaman doğum yaptınız dıe sordu.o zamanlar hıç anlayamadık telaştan.sonra başka doktor anlattı herşeyı.bende doktorumu değiştirdım
benim dr da böyle dedi
anladım canım, bende kuzenim kullanmıştı ordan biliyorum progestanı.
dediğin gibi herkes mantığına uyan şekilde hareket eder,
Allah yardımcımız olsun, o istedikten ve kısmet ettikten sonra ilaçlarında önemi yok.
Herşeyin hayırlısını versin hepimize.
aynen canım allahın dediği olur.ilaçlarda hıkaye.eskıden nınelerımız doktormu görurmuş gayette sağlıklı çocuklar doğurrlarmış o kadar işin gucun arasında.tarlada bağda bahçede uğraşarak.şimdi doktor kontrollerı ılaçlar sağlıklı beslenme vs.vs allah vermesın yıne sağlık sorunları olan çocuklar doğuyo.allah herkese herşeyın hayırlısını nasıp etsın.dua etmekten başka yapıcak bişey yok.
evet ya noluyor bu adamlara anlamıyorum.ben hamıle kalmadan önce daha çok ılgı göruyodum.bizimde sureklı tartışmalı kus geçiyor zamanımız.
aynen canım allahın dediği olur.ilaçlarda hıkaye.eskıden nınelerımız doktormu görurmuş gayette sağlıklı çocuklar doğurrlarmış o kadar işin gucun arasında.tarlada bağda bahçede uğraşarak.şimdi doktor kontrollerı ılaçlar sağlıklı beslenme vs.vs allah vermesın yıne sağlık sorunları olan çocuklar doğuyo.allah herkese herşeyın hayırlısını nasıp etsın.dua etmekten başka yapıcak bişey yok.
Haklısın ama eskiden gıdalarda bu kadar katkılı değilmiş, beslenme daha sağlıklıymış.Tabiki Allah'ın dediği olur ama tedbiri de elden bırakmamak lazım.
Gece mi içiyorsun? Doktordan doktora ne kadar fark var dimi.Benimkisi de sabahları kahvaltıdan 1 saat sonra iç, içtikten sonraki 2 saat süt ve yoğurt tüketme dedi.
Herşeyde bir hayır vardır hayatım, belki dr değiştirmen gerekicekti, böyle birşey sebep olmuştur bunada.
yapılmış olmasının bir zararı varmıymış?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?