2012 Şubat Anneleri

yapıyorlarmı öyle şeyler acebaaa

Anlıyorum seni, ama sen de katılsan daha iyi olur, senin yaşadıkların da belki bizlere bir fikir olur canım.

tatlım evet stres yaptım.. yani yas geldi önüme kondu... ki ense kalınlığı normal cıkmasına ragmen... bilemiyorum tabii ama benim esimde yaptırmadan olmaz diyenlerden...

Canım çok güzel anlatmışsın da, endişelerle vesveselerle anneliği kolay sanmak arasındaki bağlantıyı çözemedim ben. Anneliğe hazır olmamakla, kolay sanmakla alakası yok. Benim bu uğurda yaşadığım sıkıntıları, verdiğim emekleri, yaşadığım düşükte başıma gelenleri, bu gebeliğimde yaşadığım ve yaşamakta olduğum sağlık sorunlarını yazsam akşama kadar okur da bitiremez bu millet. Bunlardan olsa olsa bahsetmişimdir, asla yakınmamışımdır, her zaman bebeğimden alabildiğim tek sinyal olarak nitelendirip şükretmişimdir. Endişelerim bir anksiyete bozukluğu bunu zaten inkar etmiyorum ve mantıksal bir dayanağı olmadığını ama bunun bir mide rahatsızlığı gibi, bir kalp hastalığı gibi bir hastalık olduğunu, duygu durum bozukluğu olduğunu da söylüyorum zaten. Elimde olsa ben de ne kendime ne bebeğime zarar vermek istemem.
Bunu bu kadar basite indirgeyip yorumlamana şaşırdım doğrusu.
Üslubunu biraz törpülesen daha iyi anlaşılırsın diye düşünüyorum nacizene. Bu yazına ve daha önce birkaç kez dikkatimi çeken çıkışlarına istinaden söylüyorum bunu da.
Ben kendi adıma cevaplıyorum bu yazdıklarını tabi, bana yönelttiğini düşündüğüm için. Yanlış anladıysam kusura bakma. Bana yöneltmediysen, üzerime aldım ben, henüz benimle alakalı konuşulduğu için.
Asla kimse köpeğim olsun, insanlar beni çeksin gibi bir derdim de yok. Burada arkadaşlarımla paylaştım rahatsızlığımı sadece. Bu forum iyi ve kötüyü paylaşmak için var diye düşünüyorum.
Evlilikle alakalı da tavsiyelerde bulunmuşsun, sağolasın. Ama hiçbir zaman eşimi köle olarak görmedim, hayat arkadaşımdır, yoldaşımdır, en yakın dostumdur.
Senden yaklaşık bi 8-9 yaş büyüğüm, evlilikte de daha tecrübeliyim muhtemelen. Tecrübe ettiklerim de sene olarak deneyimimi epey katlar…O yüzden, eşle alakalı kısmı,tavsiye olarak nitelendirmiyorum kendim için.
Yani sözün özü, bazen insanları yanlış anlayıp, kırıcı, irrite edici yazabiliyorsun, onu söyleyeyim.

NOT: buyukmujdemin yazısını epey sonradan gördüm ve cevap yazıp yazmamak için çok düşündüm,gittim geldim,ama yazının başlığı ve üslubu beni yazmaya itti. Kendisinin agresif tutumu öteden beri dikkatimi çekiyordu ve bu hitabın bana yönelik olduğunu hissettiğim için cevap hakkı kullanmak istedim.
Maksadım kimseyle polemiğe girmek, forumda yazanları huzursuz etmek değil.
Ama bana böylesi rahat şekilde ithamda bulunabiliyorsa biri, beni ve geçmişimi bilmeden, hikayem hakkında fikir sahibi olmadan ben de cevap verebilmeliyim sanırım.
Şimdiden herkesten verdiğim rahatsızlık için özür dilerim.

Ilacin adini icinde gecen Ferro kelimesinden anladigim kadariyla demir hapi vermis doktorun sana ve kesinlikle o dedigin sonucu doguruyor Dert etme demir iyi bisey bebeklerimiz ve bizim icin ben de aliyorum hergun.

Tatlım ben de yaptırmadan da gerilmiştim...
Ama yaptırmakta elbette fayda çok.
Bu arada ben de seni seviyorummmmm

büyükmüjdem bütün yazdıklarına katılıyorum gerçekten haklısın....özellikle bebeklerimiz kolay bizimle olmadı..çok şükür ben anne olmak için çok beklemedim ama şimdi hamilemiyim değilmiyim diye beklediğim günleri bile düşününce çok yol katettiğimin farkındayım..her halimize şükretmeliyiz..banada bazen sinir geliyor ama karşımdakiler gerçekten sinir ettiği için....

merhaba kızlar ne zamandır girmiyordum nasılsınız bugün doktora gittim bebeğimizi gördük kıpır kıpır dönüyordu sürekli doktorum oğlana benzetemedim dediben yine de kız diye heveslenmeyeyim belki yine oğlan olur herşeyden önce tek dileğim sağlıklı olması ikili taramayı da yaptırdım bugün 11+6 olmuş ultrasona göre

arkadaşalar daha önceki gebeliklerimde de dikkatimi çeken bişeyi paylaşıam sizinle.sırt üstü uzandığımda karnımın tam bebeğin olduğu bölümünde kalp atım ritmindehızlı hızlı kalkıp kalkıp indiği farkediyorum.öyle hoşuma gidiyo ki sanki bebek hareket ediyomuş ta kese zıp zıp oynuyomuş gibiaslında bu durumun gerçeklikle,bilimle uzaktan yakından ilişkisi yok muhtemelen ama yine de bebeğimin hareket ediyor olduğunu düşünmek beni mutlu ediyo.sizleer de evdeyken sırt üztü yatın bakalım sizin de göbeğiniz hoplayack mı?

hayir hic ozur dileme bence...cunku ayni dusunceleri paylasiyorum seninle..ben esimden sikayet etmistim burda gecen haftalarda cok zor bir hamilelik gecirdigim icin duygularimi kontrol edemiyorum ve elimde degil..ve cokta duygusalim en ufacik seyde aliniyorum ama bunlari ben yapmiyorum gercekten elimde degil bazi seyler..anlayisli ve yumusak olmasi gereken ben degilim bana gore eslerin hamilelikte hanimlarina anlayisli ve yumusak olmalari gerektigini dusunuyorum...bunu eslerimizi kole gibi kullanalim anlaminda dusunmemistim acikcasi...buyukmujdem arkadasimiz burada bu ozelimi paylasmakla hata yaptigimi dusundurdu bana cunku seninde dedigin gibi uslubu cok sert ve kucumseyici...esimle surekli bu halde degiliz tabiki...ben burada kocamla cilvelesmelerimizi anlatmadim hic niye anlatayimki..ben anlatmiyorum diye esimle surekli sorun yasiyorum anlamina gelmemeli bu...sorunlarimizi paylasyoruz burada daraldigimizda rahat bir nefes alabilmek icin...anneligi kolaymi saniyorsunuz bunlari goze alacaktiniz derkenki ukalaligin bence alttan alinir gibi degil...daha fazla yazmayacagim zaten soylemek istediklerimi yazmissin...

matematician 4 düşük yapmışsın canım daha önce.. inş sağ sağlim alırsın kucağına5 ciyi.. ..çok zor olmalı o kadar kayıp...valla sabrını istikrarını alkışlıyorum.. bilmiyorum geçen haberlerde gördünüzmü? 18 kere hamile kalmış bi kadın 18 inide kaybetmiş ..kimi düşük kimi bayağı büyükken hep ölmüş karnında..ilaç tedavisinden 160 kiloya çıkmış diyete başlayıp 30 kilo vermiş.. yine bebek olsun diye tabi..ne azim..19 cuda doğurup kucağına aldı..nur topunu.. haberlerde izledim ve ne azimli kadın dedim..ben asla o kadar cesaret edemezdim..18 bebek kaybetmek ne demek ya...halimize şükredelim biraz..herşey allahtan...böyle bayanlarıda çok tebrik ediyorum azminden sabrından...

O bağırsak hareketiymiş canım ya, bende de oluyor

Katılıyorum.
Ek olarak; bu konu yüzünden kendisini uyardım, çünkü arkadaşlar burda eşleriyle sorunlarını anlatırken o eşinin iyiliğinden bahsetti, tabiki bahsedilebilir ama bence zamanı değildi...Biri üzülürken o kişiye mutluluğunuzu anlatamazsınız.Anlatırsanız bu düşüncesizlik olur.Uyardım ve şimdi en son yazdığı yazısında "birileri" derken beni kasdetmiş.Hiç cevap yazmayacaktım aslında ama yine de hala haklı olduğumun farkındayım demek için yazdım.

azelya55 bişey sorabilirmiyim canım ismin nasıl kırmızı oluyor burada başka bir üyelik falanamı? kayıt oluyorsun? merak ettim..yoksa ekstra bişeylermi? isteniyor onun için..profilinde renkli senin...:44:

Son düzenleme:
kızlar herkes istediğini yazmakta özgür bence sonuçta şubatta anne olacak adaylar burda dertleşiyoruz biraraya geliyoruz sıkıntıları yazamayacaksak ne anlamı var ki herşey yolunda gitmiyor bazen sıkıntı stres kaygı hepimiz yaşıyor bunları ama çok kalabalığız ya takip edemiyorum topiği hiç o yüzden

azelya55 bişey sorabilirmiyim canım ismin nasıl kırmızı oluyor burada başka bir üyelik falanamı? kayıt oluyorsun? merak ettim..yoksa ekstra bişeylermi? isteniyor onun için..profilinde renkli senin...:44:

Tabi canım.Zamanında 10tl. değerindeki Kadınlar Kulübü kartlarından almıştık.Bu kart bazı mağazalarda bir miktar indirim yapıyor ama hangileri hiç bilmiyorum.Ben de almıştım kartı.Kartı alan kızarıyor böyle işte.

Elbette burada bir derdinden bahsettin diye eşinle her zaman sorunlu olduğun düşünülemez tatlım. Senin o günkü isyanın gurbetliğin benliğinde açtığı yaralardan, hamileliğin verdiği hormon dalgalanmalarının ruhuna yansımasından, biraz da fiziksel rahatsızlıklar ne bileyim bulantı, kusma vs. yaşamandan.
Elbette eşin sana layık bir adam ki, onunla kalkıp Londra’ya gittin, hayatını birleştirdin, ona bir bebek vermek istedin…
Burada günlük bir sorunundan bahsettin, muhtemelen sen alınganlık etmiştin, olay senin algıladığın gibi değildi ama senin bizim kilometrelerce uzaktan “Kafana takma, bak bizlerin de başına şu şu geldi.” dememize ihtiyacın vardı, paylaştın rahatladın, belki hatanı belki yalnız olmadığını gördün.
Ben de evhamlanıyorum diye hayatımı bir evham kabusu içerisinde geçirmiyorum. Bebeğim için endişeleniyorum ama, normal hayatım içerisinde gülen, güldüren, dinleyen, anlatan, moral veren biriyim…
Şizofren bir psikopat değilim elbette endişe sahibiyim diye.
Benim kendim ve ailemin sağlığı ile alakalı kaygılarım var evet…Ama ne büyük badireler atlattım. Kısacık sürede, ailemden sevdiklerimden ne kayıplar verdim bunu bilen var mı?
Kimsenin hikayesini bilemeden bu kadar büyük ve incitici konuşmamak lazım gelir kanaatindeyim.

burdaki yorumlarımızın üslubu herşeyden önemli arkadaşlar buna bende katılıyorum,
sonuçta paylaşım yapabildiğimiz tek yer bu ekran.
ortak bir geçmişimiz yok, tanışmışlığımız yok, sivri çıkışlara tölerans göstericek durumda olamayabiliyoruz bu yüzden.
büyükmüjdem, iyi birşeyler yazmak istemiş ama bazı yerlerde yanlış anlaşılacak cümleler kurmuş,
senin üzerine alınmana gerek yok canım, bu yazı hepimize yazılmış ve aslında iyi niyetle yazılmak istenmiş ama
bizde bir ara aşerme konusundaki yorumlarımızda terse düşmüştük büyükmüjdemle.
niyeti ve düşünceleri iyi olabilir
ama mutluluğun kapısını açan anahtar herkes için farklıdır, hepimizin eşlerinin karakterleri ayrı.
herkes bu mutluluğu eşiyle paylaşıyor zaten, burda tecrübe paylaşıyoruz, birbirimizi rahatlatmaya çalışıyoruz.
saç konusunda benim bugün sormak istediğim şuydu,
saç kestirilince çocuğun ömrü kısalır diye birşey sormadım zaten,
saç kestirilince vücut saç kesildi diye sinyali alıp, orda yoğunlaşırmış vitamin anlamında.
o dönemde bebeğe gidicek vitamin vs azalır diye duymuştum,
bu da her zamanki konular gibi bir soruydu sadece.
nasıl ki kasık ağrılarımızı, baş ağrılarımızı vs paylaştıysak bu da öyle.
tabiki bir kılın kesilmesiyle bebeğin ömrünün azalacağına inanmıyorum bende.

Evet tatlım herkes istediğini yazmakta özgür. Diğerinin özgürlük alanını ihlal etmediği sürece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…