- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #8.441
Biri bana şu çizelge nasıl oluyor söylesin lütfen :26: ÇıldırıcamLilypie - Pregnancy, baby and parenting tickers. üye oldum ama yok yapamadım Yardııımmmm ...
lilypie cnm bu adresi googleye yaz sonra çıkınca türkçe çeviri yazar ona tıkla türkçesi daha kolay olur.. istediğin resmi grafiği seçe seçe ilerliyorsun yapamazsan ben sana yapayım..
Sat ı söylersen yapabilirim cnm
Elbette burada bir derdinden bahsettin diye eşinle her zaman sorunlu olduğun düşünülemez tatlım. Senin o günkü isyanın gurbetliğin benliğinde açtığı yaralardan, hamileliğin verdiği hormon dalgalanmalarının ruhuna yansımasından, biraz da fiziksel rahatsızlıklar ne bileyim bulantı, kusma vs. yaşamandan.
Elbette eşin sana layık bir adam ki, onunla kalkıp Londraya gittin, hayatını birleştirdin, ona bir bebek vermek istedin
Burada günlük bir sorunundan bahsettin, muhtemelen sen alınganlık etmiştin, olay senin algıladığın gibi değildi ama senin bizim kilometrelerce uzaktan Kafana takma, bak bizlerin de başına şu şu geldi. dememize ihtiyacın vardı, paylaştın rahatladın, belki hatanı belki yalnız olmadığını gördün.
Ben de evhamlanıyorum diye hayatımı bir evham kabusu içerisinde geçirmiyorum. Bebeğim için endişeleniyorum ama, normal hayatım içerisinde gülen, güldüren, dinleyen, anlatan, moral veren biriyim
Şizofren bir psikopat değilim elbette endişe sahibiyim diye.
Benim kendim ve ailemin sağlığı ile alakalı kaygılarım var evet Ama ne büyük badireler atlattım. Kısacık sürede, ailemden sevdiklerimden ne kayıplar verdim bunu bilen var mı?
Kimsenin hikayesini bilemeden bu kadar büyük ve incitici konuşmamak lazım gelir kanaatindeyim.
Çok teşekkür ederimSat : 06.mayıs ... Aslında öğrenebilseydim iyi olurdu değişik seçeneklerde falan bulunabilirdim
burdaki yorumlarımızın üslubu herşeyden önemli arkadaşlar buna bende katılıyorum,
sonuçta paylaşım yapabildiğimiz tek yer bu ekran.
ortak bir geçmişimiz yok, tanışmışlığımız yok, sivri çıkışlara tölerans göstericek durumda olamayabiliyoruz bu yüzden.
büyükmüjdem, iyi birşeyler yazmak istemiş ama bazı yerlerde yanlış anlaşılacak cümleler kurmuş,
senin üzerine alınmana gerek yok canım, bu yazı hepimize yazılmış ve aslında iyi niyetle yazılmak istenmiş ama
bizde bir ara aşerme konusundaki yorumlarımızda terse düşmüştük büyükmüjdemle.
niyeti ve düşünceleri iyi olabilir
ama mutluluğun kapısını açan anahtar herkes için farklıdır, hepimizin eşlerinin karakterleri ayrı.
herkes bu mutluluğu eşiyle paylaşıyor zaten, burda tecrübe paylaşıyoruz, birbirimizi rahatlatmaya çalışıyoruz.
saç konusunda benim bugün sormak istediğim şuydu,
saç kestirilince çocuğun ömrü kısalır diye birşey sormadım zaten,
saç kestirilince vücut saç kesildi diye sinyali alıp, orda yoğunlaşırmış vitamin anlamında.
o dönemde bebeğe gidicek vitamin vs azalır diye duymuştum,
bu da her zamanki konular gibi bir soruydu sadece.
nasıl ki kasık ağrılarımızı, baş ağrılarımızı vs paylaştıysak bu da öyle.
tabiki bir kılın kesilmesiyle bebeğin ömrünün azalacağına inanmıyorum bende.
canimmmmm anlamak isteyen nasilda anliyor istebenim aciklamama bile gerek yok bak...o gun cok rahatlatmistin beni hic unutmam ben bunu...seni cok seviyorum zaten sadece bana degil herkese rahatlatici yorumlar yaziyorsun ve cogu cevabindada uzmanlara tas cikaracak bilimsel acilamalar yapabiliyorsun senin arastirmaciligina dogru bilgiyi kovalayisina ve aktarisina cok guveniyorum acikcasi... Hep sen birilerini rahatlatacak degilsin ya...seninde endiselerin olacak anne oluyoruz hepimizin endiseleri olacak bunun nesi bu kadar garip anlamadim ben...annelige hazir olmadigin anlamini yuklemek cok cirkindi bence..sadece sana soylenmediki bu laf hepimizin endiselerineydi...buradaki amacimiz rahatlatici yorumlarla endiselerimizden biraz olsun uzaklasabilmek...
matematician 4 düşük yapmışsın canımdaha önce.. inş sağ sağlim alırsın kucağına5 ciyi.. ..çok zor olmalı o kadar kayıp...valla sabrını istikrarını alkışlıyorum.. bilmiyorum geçen haberlerde gördünüzmü? 18 kere hamile kalmış bi kadın 18 inide kaybetmiş ..kimi düşük kimi bayağı büyükken hep ölmüş karnında..ilaç tedavisinden 160 kiloya çıkmış diyete başlayıp 30 kilo vermiş.. yine bebek olsun diye tabi ..ne azim..19 cuda doğurup kucağına aldı..nur topunu .. haberlerde izledim ve ne azimli kadın dedim ..ben asla o kadar cesaret edemezdim ..18 bebek kaybetmek ne demek ya...halimize şükredelim biraz..herşey allahtan...böyle bayanlarıda çok tebrik ediyorum azminden sabrından...
O bağırsak hareketiymiş canım ya, bende de oluyor
canım bunu çizelge bölümüne yapıştır. ben sana birazdan anlatıcam
http://lmtf.lilypie.com/evNKp3.png
kızlar bu çizelge kendi kendine ilerliyor mu bizim mi değiştirmemiz gerekiyor :44:
Çok teşekkür ederimSat : 06.mayıs ... Aslında öğrenebilseydim iyi olurdu değişik seçeneklerde falan bulunabilirdim
Duygucuğum, evet üslubumuz çok çok önemli.
Çünkü dediğin gibi kimse birbirini tanımıyor burada; hiçbir hukuku yok muhatap olduklarıyla; geçmişini bilmiyor; hikayesini, karakterini, sosyal durumunu ve konumunu, hayata karşı sergilediği duruşu bilmiyor.
Dolayısıyla kimsenin kimseye tolerans göstermesi için bir sebep de yok.
Burada ortak sevinçleri ve üzüntüleri, aynı kaygıları olan insanlarız. Aynı süreci yaşıyoruz, aynı yoldan geçiyoruz. Bir paylaşımda bulunuyoruz. Tecrübelerimizi yada öğrendiklerimizi, bazen de sadece duyduklarımızı paylaşıyoruz.
Ben de büyükmüjdemin içerik olarak iyi niyetle yazmış olduğunu düşünüyorum, bundan şüphem elbette yok.
Ama eleştirdiğim üslubu. Bununla birlikte, birkaç kez daha dikkatimi çekmişti agresif çıkışları ama benimle alakalı olmadığından haddime değil diye düşünüp fikir beyan etmemiştim.
Ama direkt benim açtığım bir konu üzerine yazılıp, içeriği de uyduğundan, başlığı da “Bunu bari alınmadan okuyun!” olduğundan üzerime aldım. Üzerinden vakit geçtikten sonra defalarca okudum, yine aynı şeyi anlıyorum.
Üslup irrite edici dedim diye bana alınmasın. Ama yazdıklarını bir kez daha okusun.
Beni anlar sanırım.
Burada –bebeğini kaybetti ama- erken evlense, annesi olabilecek yaşta insanlar da vardı, belki halen okuyordur onemore.
Ablası yaşında da bir çok kişi var. Üslubu ağır bu bir, buna ilaveten de, arada bu kadar yaş farkı varken ve kim kimdir bilmeden böyle büyük konuşup tavsiye vermesi de insanı irrite ediyor.
Şöyle bakın olaya lütfen siz üniversiteyi neredeyse bitirdiğinizde henüz ilkokula giden birisi size hem de bu hayatta ne yaşadığınızı bile bilmeden annelik, hayat, evlilik vs.hakkında iri iri laflarla bir de tavsiyeler veriyor, üslubu da küçümseyici.
Kim olsa kızar kanaatindeyim.
Kendinde böyle konuşma hakkı görüyorsa, ben de eleştirebilmeliyim.
canimmmmm anlamak isteyen nasilda anliyor istebenim aciklamama bile gerek yok bak...o gun cok rahatlatmistin beni hic unutmam ben bunu...seni cok seviyorum zaten sadece bana degil herkese rahatlatici yorumlar yaziyorsun ve cogu cevabindada uzmanlara tas cikaracak bilimsel acilamalar yapabiliyorsun senin arastirmaciligina dogru bilgiyi kovalayisina ve aktarisina cok guveniyorum acikcasi... hep sen birilerini rahatlatacak degilsin ya...seninde endiselerin olacak anne oluyoruz hepimizin endiseleri olacak bunun nesi bu kadar garip anlamadim ben...annelige hazir olmadigin anlamini yuklemek cok cirkindi bence..sadece sana soylenmediki bu laf hepimizin endiselerineydi...buradaki amacimiz rahatlatici yorumlarla endiselerimizden biraz olsun uzaklasabilmek...
canım bende elevitle muadil başka bir firmanın vitaminini kullanıyorum Decavit.
Sanırım vitamin vs fazlası o şekilde çıkıyor vücuttan ve renk değişik oluyor.
bendede öyle ayıptır sölemesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?