2012 Şubat Anneleri

lilypie cnm bu adresi googleye yaz sonra çıkınca türkçe çeviri yazar ona tıkla türkçesi daha kolay olur.. istediğin resmi grafiği seçe seçe ilerliyorsun yapamazsan ben sana yapayım..

Ahhh bacım ahhh Yaptım yaptım ama yok bugün hafta başı ya birde yoğunluk falan iş güç arasında yapamadım herhalde Ya kendime şaştım Kurdumdur normalde internette ama

tekrar merhaba kızlar, yazdıklarınızı ancak bitirdim. ben şahsım adına elimden geldiğince bilgim olan konulara cevap yazmaya gayret ediyorum. ama bazen öyle konular oluyor ki insan diyecek birşey bulamıyor. yani yanımda ağlayarak anlatsanız sarılmaktan başka birşey yapamam sanki. tıkanıp kalıyorum. o yüzden görmezden gelmiş gibi gözüküyorsam özür dilerim hepinizden.

hiç kimsenin evliliğinin veya aile yaşantısının hamilelik döneminde güllük gülistanlık olabileceğine ihtimal vermiyorum. sonuçta hepimiz hormonların üzerimizdeki etkisini yaşıyoruz. hatta bu sebeple yaşadığım sorunları gözardı etmeye çalışıyorum, çünkü biliyorum burdaki herkes birşekilde benzerlerini yaşıyor. geçecek diyorum içimden. karakterim gereği yaşadıklarımı ve duygularımı kolay dile getiremem. ama bunu yapabilenlere de hep gıpta ederim. bence en güzelini onlar yapıyor, sizler yapıyorsunuz. arada bir cevap yazıp rahatlamanıza da yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana.

ben çoğu zaman sorularıma cevap alıyorum. herkese de teşekkür ediyorum

canimmmmm anlamak isteyen nasilda anliyor iste benim aciklamama bile gerek yok bak...o gun cok rahatlatmistin beni hic unutmam ben bunu...seni cok seviyorum zaten sadece bana degil herkese rahatlatici yorumlar yaziyorsun ve cogu cevabindada uzmanlara tas cikaracak bilimsel acilamalar yapabiliyorsun senin arastirmaciligina dogru bilgiyi kovalayisina ve aktarisina cok guveniyorum acikcasi... hep sen birilerini rahatlatacak degilsin ya...seninde endiselerin olacak anne oluyoruz hepimizin endiseleri olacak bunun nesi bu kadar garip anlamadim ben...annelige hazir olmadigin anlamini yuklemek cok cirkindi bence..sadece sana soylenmediki bu laf hepimizin endiselerineydi...buradaki amacimiz rahatlatici yorumlarla endiselerimizden biraz olsun uzaklasabilmek...

Duygucuğum, evet üslubumuz çok çok önemli.
Çünkü dediğin gibi kimse birbirini tanımıyor burada; hiçbir hukuku yok muhatap olduklarıyla; geçmişini bilmiyor; hikayesini, karakterini, sosyal durumunu ve konumunu, hayata karşı sergilediği duruşu bilmiyor.
Dolayısıyla kimsenin kimseye tolerans göstermesi için bir sebep de yok.
Burada ortak sevinçleri ve üzüntüleri, aynı kaygıları olan insanlarız. Aynı süreci yaşıyoruz, aynı yoldan geçiyoruz. Bir paylaşımda bulunuyoruz. Tecrübelerimizi yada öğrendiklerimizi, bazen de sadece duyduklarımızı paylaşıyoruz.
Ben de büyükmüjdemin içerik olarak iyi niyetle yazmış olduğunu düşünüyorum, bundan şüphem elbette yok.
Ama eleştirdiğim üslubu. Bununla birlikte, birkaç kez daha dikkatimi çekmişti agresif çıkışları ama benimle alakalı olmadığından haddime değil diye düşünüp fikir beyan etmemiştim.
Ama direkt benim açtığım bir konu üzerine yazılıp, içeriği de uyduğundan, başlığı da “Bunu bari alınmadan okuyun!” olduğundan üzerime aldım. Üzerinden vakit geçtikten sonra defalarca okudum, yine aynı şeyi anlıyorum.
Üslup irrite edici dedim diye bana alınmasın. Ama yazdıklarını bir kez daha okusun.
Beni anlar sanırım.
Burada –bebeğini kaybetti ama- erken evlense, annesi olabilecek yaşta insanlar da vardı, belki halen okuyordur onemore.
Ablası yaşında da bir çok kişi var. Üslubu ağır bu bir, buna ilaveten de, arada bu kadar yaş farkı varken ve kim kimdir bilmeden böyle büyük konuşup tavsiye vermesi de insanı irrite ediyor.
Şöyle bakın olaya lütfen siz üniversiteyi neredeyse bitirdiğinizde henüz ilkokula giden birisi size hem de bu hayatta ne yaşadığınızı bile bilmeden annelik, hayat, evlilik vs.hakkında iri iri laflarla bir de tavsiyeler veriyor, üslubu da küçümseyici.
Kim olsa kızar kanaatindeyim.
Kendinde böyle konuşma hakkı görüyorsa, ben de eleştirebilmeliyim.

Son düzenleme:

katılıyorum canım

canım henüz 2. hamileliğimde dedim ki ''bu kez de kaybedersem kaldıramam bi daha da çocuk mocuk düşünmem ne vücudumda derman kaldı ne de psikolojimde...''.hay demez olaydım.hayatım boyunca söylediklerime çok dikkat eden biri olmakla beraber büyük bir laf etmiş oldum bi kere,Rab'bim affetsin.bebeği kaybettim bir ay sonra yeniden hamile kalabilmek için doktor doktor gezdim.insanın başına gelince çekiyo işte.her defasında umudunu yitirmeden kaldığın yerden devam ediyosun.sonuçta veren de Allah alan da.anladım k önemli olan sadece çocuk sahibi olmak değil;hayırlı,ruhen ve bedenen sağlıklı,imanı bütün,hem ailesine hem de vatanına milletine insanlığa faydalı bir çocuk sahibi olup bu dünyadan ayrılırken geride iyi bir nesil bırakmak. Allah benim yaşadııklarımı hiçbir kadına yaşatmasın,beni de bu konuda daha fazla sınamasın.(amin)

O bağırsak hareketiymiş canım ya, bende de oluyor

canım yapma yaaa...tüh bende kendi çapımda eğleniyordum bebeğim zıplıyo mu ne diye.neyse sabrredersem iki ay sonra gerçekten zıplayıp tekmeleri savurur inşallah.

Çok teşekkür ederim Sat : 06.mayıs ... Aslında öğrenebilseydim iyi olurdu değişik seçeneklerde falan bulunabilirdim

maternity and pregnancy bölümüne tıklıyorsun. solda çıkan seçenek gelişim aşamalarını sağdaki hafta ve günleri gösteriyor. istediğini seç. sonra boyutu soruyor. full size daha hoş bence :) önce bir arka plan ardından üzerine ibre seçiyorsun. sonraki syafada üste beklenen doğum tarihini, alta SAT'ı yazıyoruzzzz. ve hazııııııııır
aşağıda bir kod çıkacak. o kodda http ile başlayan png ile biten bölümü kopyalayıp çizelgene yapıştırıyorsun. işte bukadaaaaaaaaaar. kolay gelsin cnm

Evet hayatım haklısın kesinlikle ve bu konuda yorum yapmış olman oldukça doğal.
Saç konusunda da ben üzerime alındım, ne zman yazmış olduğuna bakmadım açıkcası ama sonuçta bu konuda ben soru sordum.
Dediğim gibi bu yorumun sadece sana olduğunu düşünmüyorum, hepimizin dönem dönem eşiyle alakalı kaygıları sıkıntıları oluyor,
kimse bunu eşinin burnundan getirmek için yapmıyor, tekrar dediğim gibi herkesin eşinin, ailesinin kültürü, farklı.
benim annem hamilelikle ilgili çoğu şeye şımarıklık olarak bakarken, eşimin ailesi çok normal bir süreç olrak algılıyor
o yüzden herkesin yorumları, herkese uymuyor. genelleme de yapmamak lazım.
eşlerimize bu sayfaları okutma konusuda garibime gitti, burda kim haklı kim haksız diyerek bir yorum yapılmıyor.
ortak nokta için, birbirimize fayda olsun diyerek kimsenin kalbini kırmadan, yargılamadan yorum yapıyoruz, çoğumuz buna dikkat ediyoruz.
bu itinayı bencede herkes göstermeli.

nasılsınızz kızlarrr diyecektimm kiiiii anladıgım kadarıyla serin rüzgarlarr esmiş burda yinee:26::26::26: nazar degdi topigee bi gerginliktir gidiyo. :78:

Canım benim, ben de seni çok seviyorum, çok yakın hissediyorum kendime...
İnan ben bu foruma ilk geldiğimde daha reglinin bitmesinin üzerinden 5 gün geçer geçmez gebelik testi yapan, gebelik oluşması için adet gecikmesi gerektiğini bile bilmeyen, gebeliğin yumurtlamayla gerçekleştiğini hiç duymamış biriydim.2 seneden fazladır evliydim ama gözlerim açılmamıştı.
Eylül ayında bebek istemeye başladım,akabinde ateş ölçme yönteminden tut da, ovulasyon testlerine, sperm analizlerine kadar herşeyi araştırdım, sordum, yerli yabancı makaleler okudum.Doktorların kapısını aşındırdım, zorla anlattırdım merak ettiklerimi.
Başıma kimyasal gebelik geldi, onu araştırdım...Biri birşey sordu onu araştırdım.
Bir yakınım bir sorun yaşadı, onu sorup öğrendim.
Şu an kimse ukalalık olarak algılamasın ama kese çapından gebelik haftasını formülize edecek denklemleri bile biliyorum.
Bunları paylaşmak istiyorum, boşuna üzülenleri teselli etmek istiyorum. Ama benim de teselli edilmeye ihtiyacım oluyor bazen.
Kaygım çok yersiz, mantıksız, hatta aptalca biliyorum.Ama birisi bana canını sıkma desin istiyorum.
Elbette doktor değilim,ama anneliği bu kadar istiyorum ve hazırım ki bu kadar önemsedim, bu amaçla bilmem gerekeni hatta fazlasını öğrendim.Hala öğreniyorum, öğrendikçe paylaşıyorum.
Benim bebeğim plansız bir bebek değil ki.Annesi ve babası onu çok istedi, çok bekledi.Yaşadığı her şeyi de severek sineye çekiyor annesi onun için, yeterki sağlık olsun diye.Yeter ki iyi olsun diye.Ama annesi de bir kul nihayetinde,robot değil.

canım bende elevitle muadil başka bir firmanın vitaminini kullanıyorum Decavit.
Sanırım vitamin vs fazlası o şekilde çıkıyor vücuttan ve renk değişik oluyor.
bendede öyle ayıptır sölemesi

ayy benimkidee siyah cıkcak nerdesee igrenerek sölüorummm... elevitten mi oluomusssss????? dur bunu da sorayım yarınnn.. ben en iisi sorularımı bi kagıda yazayımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…