2012 Şubat Anneleri

bu arada bitek benim doktorum erkek yavvv cesaretlimiyim nee... normal doğum için çekiniyorum o yüzden ama bakıcaz artık...
benımkısıde erkek canım
cok gecmıs olsun canım sımdı nasıl olmus

benım esımde cok takıktır ama sonucta onemlı olan erkek yada kadın olması degıl
ıyı bır doktor olması ve guven vermesı
ultrasona gırerken yok donun gozuktu yok bılmem ne dıye trıp atsada kabul ettı

Alıngan, endişeli, mutsuz bulantı çeken kocalarıyla sürekli tartışan , kafalarına nasıl olcak öyle mi böyle mi diye takan yerinde duramayan güzeller güzelleri anneler,

bir cevap yazıyorum takip edene kadar sayfalar ucup gidiyor herkese tek tek cevap verene kadar konu değişiyor...hızınıza yetişemşyorum...

Buraya kadar okuduklarımdan çıkardığım huzursuz sinirli endişeli ve bazılarımız dunyam 80 ecrinn gibi büyük sıkıntı atlatanlar ve çok üzgün olupta tekrardan bebeğine tutunup olumlu düşünmeye çalışanlar var..canlarım hayatın sıkıntıları bitmiyor.

Ben size tüm sıkıntılarımızdan kurtulmamız ve rahat mutlu tehlikesiz hamilelik geçirmemiz kolay ve rahat zorlukları atlatmak için topluca 72000 fatiha okuyalım, ben nnamaz kılar niyet ederim..ne dersiniz?

Neden fatiha çünkü fetheden açan açıcı nitelikli bir sure, sizde bilirsiniz kuran ilk onunla başlar dualar kabul olsun diye onunla mühürlenir, anlamı ise sonsuz güzellikler barındırır.hamileliğimizin kolay geçmesi, ailelerimizle rahat ve huzurlu hamilelik yaşamak ve kolay doğum için doktorun ilacın hastanenin rast gelmesi için...en ağır en zor en çözümsüz dertlere okunur 72 000 tane..

Canım güzel söylemişsin de neden 72.000?

Dediğim gibi çok büyük sonunu göremediğin sıkınıtlarda okunuyor...yani mesela çocuğu olamayana, evlenemeyene, ağır borç altında olana, umutsuz hastalıklara yakalanan kişilerin şifası için ama genelde şifa için işlerin kolaylaşması için sayımız çok olursa bir iki aya rahat rahat biter

Bir fikir sundum sadece sakın banada kızmayın heee

Hatta şimdi dunyam 80 yazmış kum döküyorum diye ee kiminin lekelenmesi var kanaması olan olmuş kimisi bulantıdan gözünü açamıyor bu türlü şikayetlerimiz çok diye birde bebeklerini kaybetmekten korkan arkadaşlarım sadaka verin mutlaka ayetel kürsi okuyun gönlünüz daralırsa kuranın sonunda inşirah suresi var onu okuyun 19 kere, hatta böyle tek tek sıkıntılarınızı söylerseniz o konuda ne okunacağını kaç tane okunacağınıda yazabilirim..ama sonra beni hoca teyze ilan etmeyinde..:))

Yok tatlım niye kızılsın siz de bizi herşeye kızan tipler olarak görmeyin lütfen.Diğer olayda konunun başı belli sonu belli takip eden arkadaşlar zaten neden böyle bir olay olduğunu biliyorlar.
Fikrin çok güzel.Yaklaşık olarak devamlı takılan toplasan 10 kişiyiz.7.000 kere düşüyor kişi başına ortalama.Ben gücüm yettiğince okurum canım.

zaman içinde tecrübelerle öğrendim tüm bunlara ananemden de...sağolsun panik atak olmaktan major depresyondan anksiyete bozuklugundan bugün ne velenebilirdim ne cocugum olabilirdi..maneviyat kuvvetli olmalı...

çok enterasandır böyle anlatmama rağmen birde kadın doğumcunun odasının önünde beklerken görün beni damarlarımdan niagara şelelasi akıyor sanki tanssiyon tavan

her an ya düşerse ya şimdi külodumda kan görürsem yıkanırken ya şimdi yere kan damlarsa ya çok sancılanırsam ya bebeği kaybedersem diye öyle korkuyordum ki manevi ablam hocam diyor ya canını sıkma o kadar okuyoruz herşey yolunda üzme kendini diye ona bile inanamıyorken

bir ge rüyamda deli gibi hastane arıyorum pamuga bir damla kan düşmüş aynı bebek şeklinde hangi hastaneye gitsem almıyorlar sonunda kendi dr umu buluyorum akşam olmuş çıkmak üzere ya bakın diyorum sizin yüzünüzden düşürdüm bebeğimi almadınız beni muayene etmediniz bakmadınız

Sıkılmış bir şekilde gel bakalım uzan şöyle diyor montunu çıkarıp steteskop koyuyor karnıma ultrason ekranında çıkıyor çok büyük büyümüş yani...gümbür gümbür kalbi atıyor görünüyor herşeyi dr bak herşeyi yerinde keyifli neden rahat durup dinlenmiyorsun kafana bu kadar takıyorsun diye beniş azarlıyor...

bu rüyanın üzerine dedimki bak görüyomusun bilinçaltın bile bıkmış sendende rahat et diye herşey yolunda olacak düşüncesini aşılıyor sana...neyse ogünden beri iyiyim
ama burda arkadaşlarımız bazı talihsizlik yaşamışlar ondanda etkilenmiyor değilim banada bunlar olursa ne yaparım diye...

Ama inşallah hiç birimizinkine birşey olmayacak baştan çektiklerimiz sonunda çekeceklerimizin önünü alsın yinede şu vesvese ve husursuzluk hastalığından şifa bulmak için okuyalım derim fatihaları...

bende galiba hamilelikten asosyal oldum sanki kimse düşüncelerime saygı ve ilgi göstermiyor gibi hissediyorum gittikçe dahada çekiliyorum köşeme...arkadaşlarımın çok çok azı biliyor hamileliğimi nazardan hasedten korkudan lekelenmelerden dolayı kimselere göğsümü gere gere söyleyemedim..tam tersi herkesten kaçıyorum nazar değmesin diye...

Szilere yazıyorum ama nasıl anlaşıldığımı da bilemiyorum yazdıklarım çok fazla kişiyi ilgilendirmiyor gibi sanki...oysa gerçekten yeni gerçek ve kafamın uyuştugu yeni arkadaşlara ihtiyacım var...hala daha hamile oldugumu bebeğin içimde oldugunu idrak edemedim 2 aydır hastaymışım gibi geliyor hep ultrasondan ultrasona inanıyorum..neden bilmiyorum sen fikrimi beğenince mutlu oldum..teşekkür ederim

bu arada bebeklerimiz kova burcu olacaklar bende kova burcuyum hatta şimdilik bebek 2 şubatta doğacak görünüyor oyle olursa doğum günü hediyemi hastaneden alıp çıkacağım gibi bende 4 şubat doğumluyum..veeee çarşamba günü ikili test yolcusuyum bana dua edin olurmu hatta cinsiyetini öğrensem ayaklarım yere basmaz heralde..

iyi fikir canim ama ben o kadar okuyabilecegimi sanmam... tembellikten olucem zaten ben aklima geldikce dua ediyorum iste allah kabul eder insallah...

dogum gunun kutlu olsun tatlim...iyi geceler

arkadaşlar ben 12 haftalık hamileyim ikinci ayda lekelenme oldu çok korktum çoğu hamilede oluyor diyorlar sizdede oldu mu?

canım bende 6 haftalıktı başladı kahverengi az miktarda agrılarım felanda vardı sonunda 11.ci haftanın sonuna dogru geçti...insan endişeleniyor tabiiki ama dr sana bir problem oldugunu söylemediyse çok düşünüp üzme kendini nasıl birşey biliyorum gidip geldmi birşeyler diye bakmadan duramazsın dr bana demiştiki bebek tutunmaya çalışırken damara denk gelmiştir dedi mesela ve progestan kullanmaya devam ettim.

Hamilelerde oluyormuş diye basite de alma derim yani şöyle büyük ihtimalle bişecik olmaz Allahın izniyle ama alacağın önlemelr daha kolay bitmesini sağlar mesela cinsel ilişki olmayacak, ayakta durmayacaksın ağır bişi kaldırmayacaksın büyük abdestte çok ıkınmıcaksın ayaklarını dikip yatman gerekcek ben o sayede geçirdim 6 hafta sürdü ve yeni bitti hamdolsun...çok geçmiş olsun Allah bebeğini sağlıklı kusursuz birşekilde sana bağışlasın inş

canım bence iyi fikir.ben elimden geldiğince okumaya çalışırım.daha önce başka bi topicte görmüştüm.yazayım ayrıca bireysel olarak okumak isteyenler de okusun.

HAMİLELİĞİN 3.AYI:
oPERŞENBE VE CUMA GÜNLERİ ALİ İMRAN SÜRESİNİ OKU. SONRA 140 SALÂVAT GETİR.
oNAMAZLARDAN SONRA ELİNİ KARNININ ÜZERİNE KOY VE SALÂVAT GETİR. HER HAFTA BUĞDAY, ET VE SÜT AL.
oSABAHLARI BİRAZ BAL YE. HERGÜN AÇ KARNINA 1 ADET ELMAYA AYETELKÜRSÜYÜ OKU VE YE
9 AY BOYUNCA DEVAMLI YAPABİLECEĞİN GENEL TAVSİYELER
1-HEP ABDESTLİ OLMAYA ÇALIŞ. ÖZELLİKLE yemek YERKEN.
2-BÜTÜN GÜNAHLARDAN KORUNMAYA BAK.
3-ELİNDEN GELDİĞİNCE MÜSTEHAP OLAN ŞEYLERİ YAPMAYA ÇALIŞ.
4-GECELERİ AYNAYA BAKMA.
5-SİNİRLENME. HUZURLU VE SAKİN OL.
6-KURAN DİNLEMEYE VE OKUMAYA ÇALIŞ.
7-NAMAZLARDAN SONRA 34 ALLAHUEKBER,33 ELHAMDULİLLAH VE 33 DEFA SUBHANALLAH DE.
8-SULU VE SAĞLAM BİR NARA 40 DEFA YASİN SÜRESİNİ OKU. BİR ANDA OKUMAYABİLİRSİN. MESELA KAÇ GÜNDE 1 HAFTADA OKU. HATTA EŞİN DE OKUYABİLİR. SONRA O NARI YE. RİVAYETLERDE 40 GÜN VE 40 KEZ YAPILAN AMELLER FAZİLETLİDİR. UNUTMA 9 AY BOYUNCA YAPACAKSIN BUNLARI.
9–1 ELMAYA 40 DEFA YUSUF SÜRESİNİ OKU.
10-EN AZ 40 GECE KILABİLİRSEN GECE NAMAZI KIL.
11–40 CUMA GÜNÜ CUMA GUSLÜ AL. CUMA NAMAZI OKUMADAN HER CUMA CUMA GUSLÜ YA DA İŞE GİTMEDEN SABAH HEMEN AL GUSLÜ NİYET EDERKEN DE CUMA GUSLÜNE NİYET ET. BUNU 40 CUMA BOYUNCA YAP. GENEL OLARAK HAMİLELİLİK DÖNEMİ 40 HAFTA. VE HADİSLER DE DİYOR Kİ:40 CUMA GUSLÜ ALAN KABİR AZABINDAN KURTULUR.
12-HAMİLELİK BOYUNCA 1 KERE DE OLSA KURAN HATİM ET.
13-HERGÜN SABAH NAMAZINDAN SONRA 50 DEFA İHLÂS SÜRESİNİ OKU.
14-HERGÜN SABAH NAMAZINDAN SONRA 50 DEFA KADİR SÜRESİNİ OKU.
15-HERGÜN 140 DEFA SALÂVAT GETİR.
16-NAMAZLARDAN SONRA 70 DEFA ESTAĞFİRULLAHE VE ETUBE İLEYH DE VE TÖVBE ET.
17– 40GÜN BOYUNCA AÇ KARNINA KURU ÜZÜM YE. HERGÜN 21 ADET KURU ÜZÜM VE HER KURU ÜZÜM YERKEN BESMELE ÇEK. YANİ 21 KURU ÜZÜME 21 BESMELE.
18-BEBEK HAREKET ETTİĞİ HER AN ELİNİ KARNININ ÜZERİNE KOY VE SALÂVAT GETİR VE İHLÂS SÜRESİNİ OKU.
19-ALLAHI ÇOK DÜŞÜN.
20-İNSANLARA YARDIM ET.
21-MÜMİN İNSANLARIN YÜZÜNE BAK.
22-GIYBETTEN VE YALANDAN UZAK DUR.
23-NAMAZINI VAKTİNDE KIL.
24-DEVAMLI ALLAH ALLAH DİYE ZİKİRDE BULUN.
25-EĞER EVLADININ SABIRLI OLMASINI İSTİYORSAN ELİNİ KARNININ ÜZERÜNE KOY VE ASR SÜRESİNİ OKU.
26-EVLADINA HAYIRLI BİR İSİM KOY VE DAHA KARNINDAYKEN ELİNİ KARNININ ÜZERİNE KOY VE İSMİYLE ONA HİTAP ET. UNUTMA ÇOCUĞUN anne BABA ÜZERİNDEKİ HAKKI anne VE BABANIN ONA HAYIRLI BİR İSİM VERMELERİDİR.
27-ENBİYA SÜRESİNİ OKUMAK EVLADIN SALİH BİR EVLAT OLMASINA YARDIM EDER.
28-EĞER anne VE BABANIN ÇOCUKLA ÇOK İYİ BİR İLİŞKİSİ, BAĞI, DİYOLAĞU OLMASINI İSTİYORSAN ÇOCUK DOĞMADAN anne VE BABA EVLATLARIYLA KONUŞMALILAR VE ÇOCUK DOĞDUKTAN SONRA BU SESLERE AŞİNA OLACAKTIR.
29-HAMİLELİK ESNASINDA DÜZENLİ BESLENME VE TEMİZLİĞE ÇOK ÖNEM VERİLMELİDİR.

ARMUT: EĞER anne HAMİLEYKEN ARMUT YERSE EVLADI GÜZEL VE İYİ AHLAKLI OLUR. KALBİN GÜÇLENMESİNE, MİDENİN TEMİZLENMESİNE, GÜZELLİK VE CESARET VERİR. ARMUTTA B1,B2,B6 VE C VİTAMİNİ VARDIR.
NAR: CUMA GÜNLERİ KAHVALTI YAPMADAN NAR yemek ÇOK İYİDİR. BULANTIYI ENGELLER. KANSIZLIĞI GİDERİR. TANSİYONA DA İYİDİR.
İNCİR: KURANDA ADINA YEMİN EDİLEN MEYVEDİR. AĞIZ KOKUSUNU GİDERİR VE KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİR
KAVUN: anne HAMİLEYKEN KAVUN YERSE EVLADI GÜLERYÜZLÜ OLUR.

BUNLARIN YANISIRA; BADEM, SEBZELER, HURMA, BALIK, MERCİMEK, LAHANA, MARUL, BAL, FASÜLYE, ŞEFTALİ, ZEYTİNYAĞI, FINDIK VE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETMEK ÇOK YARARLIDIR. FINDIK VS YERKEN AŞIRIYA KAÇMAMAK İYİDİR.

Hamilelikte Okunması Faydalı Dualar

1. Doğacak Çocuğun mücahid olması için KAF Suresi okunur.
2. Güzel Yüzlü olması için YUSUF Suresi okunur.
3. Ahlakı güzel olması için İNSAN-İBRAHİM Suresi okunur.
4. İlk 4 ay 70 bin SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ okunur.
5. 9 ay boyunca 71 tane ENBİYA SURESİ okunur.
6. Doğumu Kolaylaştırsın diye İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti okunur.
7. Çocuk doğduktan sonra 36. günü Enbiya Suresi okunur.
8. Ateşli Hastalık olmaması için Ali İmran Suresi okunur.
9. Ağlayan Çocuğa Cuma saati kulağına ezan ve Ali İmran Suresi 83. ayeti okunur.
10. Bol bol Yasin okunur.
11. Terfice, tüncina hatimleri okunur.
----------------------------------------------------------------------
Sütü az olan kadın
Bir kimse "Yâ Metîn" ismini bir yemek üzerine yazsa ve sütü az olan kadına yedirse sütü çok olur.

Çocuğun İtaatkar Olması İçin
Eğer, bir kimsenin oğlu kendine itaat etmezse şehadet parmağını onun eli üzerine koyarak "Yâ Şehîd" dese Allah'ın izniyle itaatkâr olur.
----------------------------------------------------------------------
Çocuk Düşmemesi İçin
Karısı hamile olup da erken doğum, çocuğun düşmesi veya geç doğması gibi korkular ve tehlikeler karşısında kalan bir kimse, parmağını hamile olan karısının karnına sürüp:

"Ya Mübdi" ismini 99 kere okursa Hak sübhanehu ve teala hazretleri o hamile kadını bu tehlikelerden saklar.

Çocuğun Huyunun Güzelleşmesi
Kötü huylu çocuğu olan bir kimse:

"Ya Mukît" ismini 7 kere bir boş kaba okusa ve o kabı su ile doldurup o kötü huylu çocuğuna içirse Allah'ın izniyle o çocuğun huyu güzelleşir.

kızlar ölüyorum sol göğsümün ağrısından
ne yatabiliyorum sağa sola dönemiyorum
hareket ettikçe nefes alıp verdikçe aşırı ağrıyor

Günaydın arkadaşlar.Günaydın rosepher.
Öncelikle belirteyim, eğer dua için bir grup kurarsanız ben de okurum. Hızlı okuyabileceğim fikrindeyim, okumak da isterim.

Kızmak konusuna gelince, konuyu okursanız maksadın gerginlik çıkarmak değil,saygı ihlaline bir tepki olduğunu görebilirsiniz.
Bu konu eğer gelirse o kişiyle konuşulur,ki ben herkese açık tartışmam artık o insanla, burası fikir paylaşma ve eğlence alanı, kimse ne beni ne onu diyaloglar yada hitaplar şeklinde süregelen bir dizide okumak zorunda değil. Uzatmak hem diğer arkadaşlarımıza saygısızlık oluyor hem de o kişiye prim vermek.
Kapatalım lütfen. Herkese tepki koyan tipler değiliz, sadece saygısızlığa tahammülümüz yok, aradaki ince çizgiyi konuyu okursanız anlayacağınız kanaatindeyim.
Ben bu foruma böyle konu olmak istemem, paylaşabileceğim, öğreneceğim ve öğreteceğim çok şey var.
Eleştiri yaptım ve bitti, bunu ağız dalaşına, mahalle kavgasına dönüştürüp sürdürecek kadar sığ değilim ben.Tarzım bu değil benim...

Bu arada söylemişsin ya, eğer sıkıntınızı bildirirseniz özel olarak da okuyabileceğiniz ayet ve duaları bildiririm diye, sana özelden yazıp bilgi almak istiyorum, bu husus ilgimi çekti.

canım geçmiş olsun.
göğsüm derken, içeriden mi yani göğüs kafesinin olduğu yer mi yoksa meme kısmı mı?

sol göğsümün hemen altında öksürdükçe yırtılma oluyor gibiydi
ama şimdi bütün göğsümü sardı ağrı
hareket bile etttikçe canım yanıyor
bu arada sağol canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…