2012 Şubat Anneleri

Bende hiç bulantı olmadı canım, olsa söylerdim ne zaman geçtiğini.Ama haftaya azalmaya başlar artık bulantısı olanların.Allah yardımcınız olsun.

Turşusunu kurucam de Hey Allah'ım ne insanlar var, hiç lafını esirgeme ne demek napıcam ona göre hazırlık yapıcam, öğrenmek en büyük hakkım sen görevini yap de.
Ultrason kağıdında L yazan yerde yazıyordu canım.

Sabahları ben de bulantıyla uyanıyorum canım ama sanırım aclıktan. 1 saat once kahvaltı yaptım ben de gene acıktım. Aksam yemek yiyorum patlayana kadar ama gene karnım ac oluyor ama siskinlikten olucek gibi oluyorum.. 13 haftadan buyuk olan yok canım aramızda zaten olsa subat annesi olmaz

Ben de sabah bos kusarak uyandım zorlandıgım icin hep kan geldi agzımdan.. Ne zaman bos kussam kan kusuyorum valla.
Bu cocuk bana dogmadan kan kusturmaya basladı

senle birliktee kızımm olcagını düsünennler 4 e yükseldiiiii herkess erkekk diyo nedense.. kızz olsaa süslemekk güzel olur daa erkekk te masrafınıı kotarırr halasındann. sanslı bi erkekk olur yanii ayy bakalım hayırlısıı ilk nasıl olsa ikisi de lazımm dimii ayy dün aksam konusurkenn hastahanede yanında kim kalır die konusuolardı.. annem sigara içtigi içinn pek taraftar degiller bende kızarımm o da 3 gün içmeyiverr. sonra görümcemlerden biri için o bırakmaz sni dediler. ay onun da cocugu var dedim hemde cokk gürültülü bi cocukk.. annem kardesimi bama bıraksın gelsin dedim. kayınvalidem ben gelip kalamamm ama yıkarım ben dedi. bende küvete fil koycaz tuttma derdi olmucak dedim.. ayy kimse bana karıssın istemiyorumm sizede oluyo mu??? simdidenn gerildimm herkess tecrübesini göstermek isterr böyle zamanlarda hep te en iisini yaptıklarını söylerler.. ayy ben kimseleri istemiyorum dibicigimde ne olcak benimm bu hallerimm yafffff:44::44::44::44::44::44:

Benim gittiğim hastanede kapıya yazmışlar lütfen cinsiyet sormayınız diye :)
Benim ölçümü yapan doktor devlet hastanesi doktorlarına göre yine güleryüzlü sayılırdı. Espri filan yaptı.
Ense kalınlığı iyi, normal değerler içerisinde dedi.
Ben de ultrason raporundan baktım. Nukal kalınlık diye yazar. Bak bakalım var mı öyle bir şey.

Bu arada ben her ultrasona girdiğimde bebek 4-5 gün ileri gidiyordu bir heves ultrasonu baz alayım mı diye sordum doktoruma...hayır dedi ikinci trimester ın ortalarında artık kesin gebelik yaşı belirleniyormuş...+-5 gün oynamaları kaale almıyor doktorlar...hep SAT a göre takip ediyorlar...tıbbi bir prosedür heralde..

Birde şunu diyim çok araştırmak çok sormak çok kafa yormak sinirlerinizi daha çok yıpratır..Hasbunallahi ve nimel vekil deyip bebeğinizide sağlığını da Allaha havale edin teslim olmuyoruz çok acı çekiyoruz bazen çağırıp yakalanıyoruz sıkıntıya bazende Allah vermemiş oluyor derdi boş yere dert var gibi yine çekiyoruz

Teslim olmayarak üzüntü üretmeyelim...hissettiğimiz her duygu beyindeki kimyasallardan salınıyor biz üzüntü yada mutluluk yada heyecan gibi algılıyoruz...hep mutlu olunca o mutluluk kimyasalları kandan bebeğe de ulaşacak ve onada geçecek çocugunuzun ilk öğrendiği duygunun mutlulukmu olmasını istersiniz yoksa öfke mi yoksa endişe hali mi?

Bende L yazan biyer yok CRL yazan yerin karsısında 56,48 mm NT yazan yerin karsısında 1,16mm yazıyor

Bende de neredeyse ayını durum var.Safra pek olmuyor ama ağzımın tadı hiç yok.
Karnım aç canım bişey istemiyo. Yediklerimden tat alamıyorum.
Hemen yoruluyorum, halsiz kalıyorum.
Azaldı ama hala var bulantı. Son iki gündür daha uzun süreli var hem de.

Bır an ıcıme oyle dogdu.
Su vakte kadar uc yakınım hamıle kaldı, ıkısı dogum yaptı, ucununde bebeklerının cınsıyetını dogru tahmın yapmıstım
Kendı bebegımın de erkek oldugunu dusunuyorum, oysa gonlum kızdan yana.
Tabı oncelıkle saglıklı olması dılegımdır.

Bana henuz bılmıslık taslayan yok.
Ama olsaydı, muhtemelen sınırlenırdım.

CRL yi biliyorum zaten NT den baska oyle sey yok.
Ama bi de soyle bir yazı var AB 2-7/OB 15.2 cm/16Hz yazıyor

Onlar değildir, 1.16 yazandır bence.

Bebeğin rahim içindeki gelişiminin değerlendirilmesinde sıklıkla kullanılan parametreler :
• CRL (Crown-rump lenght): Popo ile baş tepesi arası uzunluk.
• BPD (Biparietal diameter): Başın enlilemesine çapı.
• HC (Head circumference): Baş çevresi.
• OFD (Occipitofrontal diameter): Başın uzunlamasına çapı.
• TCD (Transvers cerebellar diameter): Beyinciğin enlilemesine çapı.
• FL (Femur lenght): Uyluk kemiğinin uzunluğu.
• AC ( Abdominal circumference): Karın çevresi

11-14. haftalar arasında ise fetusun (bebeğin) ense kalınlığı (NT) ve burun kemiği de değerlendirilir. NT değerleri özellikle bu haftalar arasında yapılacak ikili tarama testi için önem taşımaktadır.

NT imiş :81:

Mesela dün sabah bulanmadı ama akşam çok acıkmıştım saat 7de yemek yiyoruz aman Allahım yediğimi ben yutmaya çalışıyorum o geri çıkarmaya...yarım saat aralıklarla bitirdim yemeği yemek bittikten sonra ne kolum kalktı ne elim...insanın içinden hiçbirşey yapası gelmiyor...annemde kalırken iyiydi acıktıgımda hep yiyebileceğim güzel yemekler vardı azcık yiyip uzanıyordum evde şimdi tekim e kocamda sağolsun benden hala eski zamanlardaki preformansı beklemeden vazgeçmedi, kavgada etmek istemiyorum yatağın önünü bir gör 3 adet tişört 3 adet şort 2 çift çorap pantolonu gömleği duruyor dün gece dedim süpersin yani neden habire temiz kıyafet alıp giyip buraya atıyorsun dedim banada dediki eee toplayan mı var...gülermisin ağlarmısın....sabrediyoum bana böyle hizmetçi gibi davrandığında çok kırılıyorum

Arkadaslar merak ettım;
Dogumdan sonra calısmayı dusunen bayanlar, bebegınızı kıme bırakmayı dusunuyorsunuz?
Esım, 'anneme bırakırız' dıyor ama, benım kayınvalıdem yazlıga bır gıttı mı, 3-4 ay gelmıyor.
'O vakıt annen gelir' dıyor ama benım annem 3-4 ay evden uzak kalamaz kı.

Annem bakıcak, tabi ben 5 ay gibi bir süre çalışmayı düşünmüyorum(4 ay da olabilir). 5 ay sonra anneme teslim edicem :) Kayınvalidem zaten İsviçre'de.Onun bakması imkansız.

Erkekler bazen böyle dağınık oluyor canım ya....
Benim de ütüleneceklerim var, orta boylu bir dağ oldular…Kaç haftalardır köşelerinde beni bekliyorlar…

Doğru canım...
Benim doktorum da kırk kere geç döllenme dememe rağmen hala SAT'ı baz alıyor.Ona kızıyorum ya sabahtan beri
ama teslim olmak konusunda yerden göğe haklısın.

Benim de bir tanıdığım var güvenilir.Ona baktırmayı düşünüyorum ama bi 5-6 ay izin alıcam ben de.
Annem başka şehirde, ben gelip sende kalamam bana verirsen burda bakarım diyo, eee veremem haliyle.
Kayınvalidem de ben de bakamam dedi. Eğer birkaç ay annem, birkaç ay o şeklinde annem de yardım ederse bakarmış.
E o zaman da düzeni olmayacak çocuğun, 3ayda bir başka kapıda.
En temizi evimde baktıracağım.Çalışmam gerekiyor çünkü.Zaten bu konudaki fikrimi önceden de belirtmiştim.

Kızlar annem aradı şimdi, bugün 2li testin sonuçlarını alıp doktora yorumlatacaktı, almış yorumlatmış çok şükür herşey normalmiş, 2li testi atlatmış bulunmaktayım, darısı sizlerin başına inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…