2012 Şubat Anneleri

Ööööf benim aklımda bu ama, eşim bir türlü izin alamıyor ki sabah erkenden gidip yaptıralım kaydımızı. Benim şu bulantılarım hayırlısıyla bir geçse tekrar direksiyon başına geçebilseydim ne güzel rahat rahat gidip hallederdim... Valla aklımda bir sorun olarak yer kaplıyor bu mevzu...

Aynen benim de hep aklımda bu...
Benim evimin karşı sokağında sağlık ocağı var ama önce oraya gidip kayıt olmam lazım sanırım...Sağlık ocağı kaydım Eskişehir'de görünüyor,bir kere senelik iznimde gitmiştim Eskişehirde sağlık ocağına oraya kaydetmişler!!
Acaba evin oradakini boşversem de iş yerime yakın olan sağlık ocağına mı kayıt oluversem....Bebek olunca da takibini yapıyorlarmış sanırım,bebek olunca da evin oraya aldırırım...
Olur mu ki acaba?

Ben hala yaptırmadım sağlık ocağına kayıt, onun için izin almam gerekiyor, elim ermedi bi türlü...
İnşallah 23 ağustosta doktora gitmek için izin aldığımda onu da aradan çıkarabilirim...

Banada dün ablam söyledi git kaydını yaptır diye..
Sanırım hamileykende 20. haftada aşı vuruluyormuşuz ..
ve bunu sağlık ocağında aile hekimizin hemşiresi takibini yapıyor..
Bugün elevitim bitmişti yazdırmak için gitcektim zaten bu işide aradın çıkardım...
Kilomu , Sat değerimi felan not aldı..
Ben telefonla size döncem sonra dedi..

sağol tatlım. ben de yaptırmıştım tatile çıkmadan önce. dönüşte 8 eylül'de çağırdı hatta. aşı için geç olmaz herhalde..

Benimki de Mersinde, annemleri kayıtlı olduğu yerde görünüyor. Benimde Ankaraya almam lazım ve sağlık ocağı altı üstü 2 sokak aşağımızda. :)Bilmiyorum ki sağlık ocaklarının sistemini. Benim elim senden önce değerse sorarım senin için..

canım aile hekimi mantığı işlediği için adresin neresi gözüküyorsa oraya en yakın sağlık ocağına bağlısındır diye düşünüyorum...nakil için de birkaç evrak istiyorlarmış annemden duymuştum ama net bilgiyi kendisi gelince verebilirim ancak

Ne aşısı yapılacakmış tatlım? Birde bu eleviti ne zamana kadar içicez? Çok sıkıldım ben o haptan, kafam kadar

Kızlar size birşey sormak istiyorum: Ben hamile kaldığımdan beri süt içemiyorum, ayran, peynir, yoğurt ve türevlerini de, dondurma dahil çıkarıyorum. Sizce bu muzlu süt, çikolatalı süt falan zararlı mıdır onları denesem?

bir de ben artık yatarken çok rahatsız olmaya başladım;
ellerim uyuşuyor,
sırtım ağrıyor,
belim, bacağım, kalçalarım sanki içerden etlerim çekiliyormuş gibi oluyor.
Uyku yastığı mı neydi ondan alsam faydası olur mu ne dersiniz?

Kızlar size bişey sormak istiyorum. Saçımı kestirmek istiyorum ben. Tamda kestirmek değil aslında kat verdirmek istiyorum. Ama ben hamileyken saç kestirirsen bebeğin ömrü kısalır diye duydum.

Biliyorum hurafe ama düşünmedende edemiyorum. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir paylaşırmısınız lütfen.

Ne aşısı yapılacakmış tatlım? Birde bu eleviti ne zamana kadar içicez? Çok sıkıldım ben o haptan, kafam kadar

kızlar allah aşkına ben çıldırıcam yaaa....offfffffffffff
ben normalde sata göre 11 haftalıkım, neyse doktor 12 haftalık dedi bahsetmiştim...
şimdi bu çarşamba ikili teste gitsem doktora göre 12+2 , bana göre 11+2 olacağım...
erkenmi oluyor acabaa sizce, ama doktorum zamanın gelmiş dedi.8-15 ağustos arası yaptırman lazım dedi....
bide çokk pahalı kan testi+ultrason 1100 tl:S:S

Aile hekimi sorgulamasına bak cnm istersen bir..
Benim resmi nikahım önce kıyıldı ve ben hemen Adanaki aile hekimliği tarafından arandım
ve onlara Şanlıurfada ikamet edeceğimi söyledim sonra Şnlıurfaya geldim aile hekimliği sorgulamasından baktım en yakın sağlık ocağında kaydım bulunuyordu..

12+2de de gitsen, 11+2de de gitsen sorun yok, 11-14 haftaları arasında yapılıyor zaten 2li test.Ama o fiyata orda yaptırma yazık günah, burda epiduralli normal doğum o kadar ya.Çok aşırı fazla.

Olamaaaaaaz Sabahları eşim ben uyurken aç karna tiroid ilacımı içiriyor. Acaba onu da akşam uyurken bir ara gelse soksa mı ağzıma
ben akşamları alıyorum zaten canım, tavsiye ederim...bazı doktorlar bir süre sonra kesiyormuş ama...sorarsın gidince istersen

iki türlü de zaman uygun canım. sen nerdesin ya? 1100 ilk defa duydum

İkili test yaptırdığımda bir kağıt imzalamıştım. Onun arkasında 11+0 ile 13+3 arası yapılır ikili test diyordu. Ben normalde 12+3 te ultrasona girmiştim. Ama bebeğimiz 12+3 beklerken 13+0 çıkmıştı ve SAT'a göre 12+6 da kan verdim. Bu da doktorun ultrason ölçümüne göre 13+3 ediyor. Amaaaaaaan naaaapiiim ya, ne olursa olsun benim bebeğim o. Test sonuçları zaten hiçbir şeyi %100 garanti etmiyor. Annem bana hamileyken 1 kez bile ultrasona girmemiş. Ama çok şükür sağlıkla ben doğmuşum. Sıkma sen de canını...

canım bu tarıhler bebeğin gelişimine göre değişiyor.ben gıttığımde bana göre 10+6 doktor 11+5 dedi.ve ben ıkılı testı özel hastanede 105 tl yaptırdım.

12+2de de gitsen, 11+2de de gitsen sorun yok, 11-14 haftaları arasında yapılıyor zaten 2li test.Ama o fiyata orda yaptırma yazık günah, burda epiduralli normal doğum o kadar ya.Çok aşırı fazla.

lanet olası bi ahstaneye bulaştım kurtaramıyorum artık kendimi
acıbadem hastanesi tabiki...offf yaaa .....
neyse kızlar bişi sorcam doktor fetal biometri yazmış...
yani ense kalınlığı ve deatylı ultrasonmu olacak,bide kan testimi...
sinirden sırtıma ağrı vurdu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…