- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #11.401
Bu erken test yaptırma olayının stresini benden fazla kimse yaşamamıştır herhalde.
Ben de SAT’a göre bir hafta gerideyim. Doktor beni teste gönderdiğinde SAT’a göre 12+1 fakat gerçekte 11+1’dim.
Epey stres yaşadım…Ama zaten test yapılırken usg otomatik gebelik haftasını atıyor, CRL boyunu da ölçüyor. Min. 45 mm olması lazım testin geçerli olması için…
Bu arada 1100 TL çok pahalı. Ortalama 150-250 TL arası fiyatlar. Ben 2.ye yaptıracağım testi diye çok araştırmıştım.
Öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim. En iyisi süt mevzusunu dediğin gibi yapayım. Farklı markalar alıp bir deneyeyim hepsini.
Rica etsem kuzenine sorabilir misin hamileyken memnun kalmış mı o yastıklardan? Bir de hangisini kullanmış? Birkaç çeşit var gördüğüm kadarıyla...
canım aile hekimi mantığı işlediği için adresin neresi gözüküyorsa oraya en yakın sağlık ocağına bağlısındır diye düşünüyorum...nakil için de birkaç evrak istiyorlarmış annemden duymuştum ama net bilgiyi kendisi gelince verebilirim ancak
Bence halen vazgeçebilirsin. Çok pahalı geldi bana... Allah bilir doğum için kaç para isterler... :26: Bence başka yerlere de bak... Boşu boşuna sinir yapma kendine... Ama tabi yine en doğrusunu sen bilirsin....
Ya tabi orası öyle de, ben gene de cesaret edemem sanırım. Ama iş yerinde bir arkadaşım var o çok rahat bir şekilde gidip kestirdi... Ayrıca benim saçlarım zaten çok uzun değil omuzlarıma kadar zor uzuyo :)
canım ya benim 44 mm yazıyor kağıtta yalnış ölçüm olabilirmiki ya doktor hiç bişi demedi ama yaaa
bide benim hesaplarıma göre 11+4 falan olmam gerekiyordu ama ultrasonsa 11.0 çıktı niye gerileme olabilirki ya
canım ya benim 44 mm yazıyor kağıtta yalnış ölçüm olabilirmiki ya doktor hiç bişi demedi ama yaaa
bide benim hesaplarıma göre 11+4 falan olmam gerekiyordu ama ultrasonsa 11.0 çıktı niye gerileme olabilirki ya
Tatlım şimdi sordum ama o hamileyken almamış..
Onun bebişi biraz problemli sağlık açısından o nedenle çocuk sabit dursun diye aldım ben diyor..
Oturtması daha kolay oluyor diyor..
benım belıme yakın.bende kestırmek ıstıyorum.bakımı zorlaşıyor artık.
Benim de 44,6 mm çıkmıştı canım...O yüzden endişelendim. İkili testi kendi doktorum yapmamıştı.
Kendi doktoruma danıştım. CRL boyu milimetre cinsinden direkt olarak ikili test risk hesabına konulmuyor dedi.
Önemli olan o boy için ultrasonda kaç hafta çıktığıymış.
Benim de 11+1di. Haftayı yakalamışız önemli olan bu dedi ve testi tekrarlatmadı.
Senin de aynı durum. Muhtemelen bebek biraz başını öne eğmiştir,doktor da tam açılmasını beklemeden ölçmüştür boyunu.
Sonuçta elini biraz yana kaydırsa farklı çıkar boy, insan ölçüyor onu, makina değil.
Bence endişelenme, haftayı yakalamış usg.
canım zaten kan testi 305 tl ikili test
ama detaylı ultrason için doktor muayenesii 850 tllll
gerçekten kriz geçiricemm...
bana ders olsun 2. doğumda asla bulaşmıcam bu hastaneye...
Benim de 44,6 mm çıkmıştı canım...O yüzden endişelendim. İkili testi kendi doktorum yapmamıştı.
Kendi doktoruma danıştım. CRL boyu milimetre cinsinden direkt olarak ikili test risk hesabına konulmuyor dedi.
Önemli olan o boy için ultrasonda kaç hafta çıktığıymış.
Benim de 11+1di. Haftayı yakalamışız önemli olan bu dedi ve testi tekrarlatmadı.
Senin de aynı durum. Muhtemelen bebek biraz başını öne eğmiştir,doktor da tam açılmasını beklemeden ölçmüştür boyunu.
Sonuçta elini biraz yana kaydırsa farklı çıkar boy, insan ölçüyor onu, makina değil.
Bence endişelenme, haftayı yakalamış usg.
Bende kat verdirmek istiyorum ama dediğim gibi cesaret edemiyorum. Boyatmam o kesinde kestirmek konusunda gidip geliyorum.
Burda okumuştum ben, o saçı kestirmek hurafe ile alakalı kısmı ömrü kısa olur dedikleri yer.
Ama şöyle birşey var, saç kesinlince vücut uzasın diye bebeğe giden vitaminlerimizi saçı uzatmak için kullanır mı? Burada bu seçenek konuşulmuştu ve ben bu yüzden vazgeçtim kestirmekten.
Burda okumuştum ben, o saçı kestirmek hurafe ile alakalı kısmı ömrü kısa olur dedikleri yer.
Ama şöyle birşey var, saç kesinlince vücut uzasın diye bebeğe giden vitaminlerimizi saçı uzatmak için kullanır mı? Burada bu seçenek konuşulmuştu ve ben bu yüzden vazgeçtim kestirmekten.
Sakın haaa bunu gerileme olarak görmeyin canlarıııım. Bebek SAT'a göre +2 -2 hafta olabilirmiş ve bu sınırlar içinde olması da normalmiş. Ayrıca boyu için de milimetrik ölçümler olduklarından yanlış ölçmüş olabilir. Sakın aklınıza kötü şeyler getirmeyin...
oh yaaaa rahatladım çok teşekkürlerrr bende cumartesiden beri düşünüp duruyorum ilk kez geri çıktı hafta hep ileri çıkıyordu
doktordan çıktıktan sonra fartkettim geri olduğunu soramamıştımdaneyse rahatladımmmm
sanmıyorum canım ya saçımız her şekılde uzuyor.hatta belırlı haftalarda yanı bebeğin sadece bızden beslendiği dönemlerde bızım saçlarımız tırnaklarımız daha hızlı uzuyor.düşününce bebeğin gelişimi için yavaşlaması gerekır.
benım belıme yakın.bende kestırmek ıstıyorum.bakımı zorlaşıyor artık.
canım zaten kan testi 305 tl ikili test
ama detaylı ultrason için doktor muayenesii 850 tllll
gerçekten kriz geçiricemm...
bana ders olsun 2. doğumda asla bulaşmıcam bu hastaneye...
benimde öyleydii cnmm kestimm.. bakımı da zorr hos da durmuyodu artık sekillendiremiyodum cünkü.. kesme ömrü kısa olur falan dediler ama cocugun ömrünü kıla tüyemi baglar dedim.. iyiki de kesmisimm hemm görüntüm degiştigi için bana iyi geldi hemde dus almak kolaylastı.. bayaa küt yaptımm cünkü yıkayıp yıkayıpp cıkıyorumm inanılmaz rahatlıkk.. önümüzdeki hafta falan gidip tekrar kestiricem..
oh güle gule kullan canım.bizim buralar çok sıcak bende sık sık duşa gırıyorum uzun olduğu için taraması kurutması daha zor oluyo.ıslak ıslak toluyorum kafama ağırlık yapıyor.ben hep erkek gıbı kestırırdım saçımı çok yakışırdı bana ılk kez bu kadar uzattım belıme yakın.bende kısacık kestırmek ıstıyorum şimdi:86:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?