2012 Şubat Anneleri

canım ya benim 44 mm yazıyor kağıtta yalnış ölçüm olabilirmiki ya doktor hiç bişi demedi ama yaaa
bide benim hesaplarıma göre 11+4 falan olmam gerekiyordu ama ultrasonsa 11.0 çıktı niye gerileme olabilirki ya

Tatlım şimdi sordum ama o hamileyken almamış..
Onun bebişi biraz problemli sağlık açısından o nedenle çocuk sabit dursun diye aldım ben diyor..
Oturtması daha kolay oluyor diyor..

Veririz artık ne evrak lazımsa.İkametim İstanbulda çünkü.
Aile hekimliği Eskişehirde İstanbuldan önce başladı, pilot bölgeydi Eskişehir.
İzindeydim ben de o sıra. Rubella aşısı yapıyorlardı pilot bölgelerde (kızamıkçık aşısı) ben de olmak istedim. O zaman kaydetti beni evrak filan sormadan.Kaldı gitti demek ki.
Sonradan sağlık ocağına gittim İstanbul'da ama aile hekimliği devreye alındıktan sonra hiç gitmedim.
Bizim şirkete yakın yerde var, arkadaşlar söylediler, istersen gidip iş yerime daha yakın ben hep buraya geliyorum diyormuşsun kaydediyorlarmış.

benım belıme yakın.bende kestırmek ıstıyorum.bakımı zorlaşıyor artık.

Benim de 44,6 mm çıkmıştı canım...O yüzden endişelendim. İkili testi kendi doktorum yapmamıştı.
Kendi doktoruma danıştım. CRL boyu milimetre cinsinden direkt olarak ikili test risk hesabına konulmuyor dedi.
Önemli olan o boy için ultrasonda kaç hafta çıktığıymış.
Benim de 11+1di. Haftayı yakalamışız önemli olan bu dedi ve testi tekrarlatmadı.
Senin de aynı durum. Muhtemelen bebek biraz başını öne eğmiştir,doktor da tam açılmasını beklemeden ölçmüştür boyunu.
Sonuçta elini biraz yana kaydırsa farklı çıkar boy, insan ölçüyor onu, makina değil.
Bence endişelenme, haftayı yakalamış usg.

Son düzenleme:

Sakın haaa bunu gerileme olarak görmeyin canlarıııım. Bebek SAT'a göre +2 -2 hafta olabilirmiş ve bu sınırlar içinde olması da normalmiş. Ayrıca boyu için de milimetrik ölçümler olduklarından yanlış ölçmüş olabilir. Sakın aklınıza kötü şeyler getirmeyin...

Tatlım şimdi sordum ama o hamileyken almamış..
Onun bebişi biraz problemli sağlık açısından o nedenle çocuk sabit dursun diye aldım ben diyor..
Oturtması daha kolay oluyor diyor..

Hmmm teşekkür ederim ilgin için. Aslında burada yazan arkadaşlarımızdan biri almıştı sanırım. Keşke yazdıklarımı görse de söylese memnunmuymuş diye ben de ona göre alsam...

Burda okumuştum ben, o saçı kestirmek hurafe ile alakalı kısmı ömrü kısa olur dedikleri yer.
Ama şöyle birşey var, saç kesinlince vücut uzasın diye bebeğe giden vitaminlerimizi saçı uzatmak için kullanır mı? Burada bu seçenek konuşulmuştu ve ben bu yüzden vazgeçtim kestirmekten.

tamam canımm çok teşekkür ederimmmmm.......

canım zaten kan testi 305 tl ikili test
ama detaylı ultrason için doktor muayenesii 850 tllll
gerçekten kriz geçiricemm...
bana ders olsun 2. doğumda asla bulaşmıcam bu hastaneye...

Çok pahalı canım ya...Eğer özel sağlık sigortan yoksa,bence de değiştir doktorunu, aynı kalitede pek çok hastane var.
Sadece otelcilik hizmetlerine para veriliyor gibi geliyor bana bu tip hastanelerde.

tamam canımm çok teşekkür ederimmmmm.......

Bende kat verdirmek istiyorum ama dediğim gibi cesaret edemiyorum. Boyatmam o kesinde kestirmek konusunda gidip geliyorum.

boya konusunda haklısın.hamılelıkte kesınlıkle yapılmamalı.kafa derısı vücudun en hızlı emılım gösteren yerıymış sunger gıbı.boyadakı kımyasallar çok hızlı bı şekılde kana karışıyormuş o yuzden çok zararlıymış.doktor soylemişti

Bu hamile yastığı konusunda fikri olan varsa,bana da söyleyin tavsiyelerinizi canlar yaaaa...
Gereksiz harcama olarak görüyordum ama 2 gündür yatak batıyor, soluma yatmaktan solum çürüdü...
Yastığı bi oraya bi buraya koyuyorum rahat edemiyorum....Bu yastık çözüm olur belki ya....

sanmıyorum canım ya saçımız her şekılde uzuyor.hatta belırlı haftalarda yanı bebeğin sadece bızden beslendiği dönemlerde bızım saçlarımız tırnaklarımız daha hızlı uzuyor.düşününce bebeğin gelişimi için yavaşlaması gerekır.

sanmıyorum canım ya saçımız her şekılde uzuyor.hatta belırlı haftalarda yanı bebeğin sadece bızden beslendiği dönemlerde bızım saçlarımız tırnaklarımız daha hızlı uzuyor.düşününce bebeğin gelişimi için yavaşlaması gerekır.

O da bir düşünce tabi, ama benim saçım kesildiğinde daha hızlı uzuyor, diğer türlü çok yavaş uzar.Ben riske girmek istemiyorum yine de.

benimde öyleydii cnmm kestimm.. bakımı da zorr hos da durmuyodu artık sekillendiremiyodum cünkü.. kesme ömrü kısa olur falan dediler ama cocugun ömrünü kıla tüyemi baglar dedim.. iyiki de kesmisimm hemm görüntüm degiştigi için bana iyi geldi hemde dus almak kolaylastı.. bayaa küt yaptımm cünkü yıkayıp yıkayıpp cıkıyorumm inanılmaz rahatlıkk.. önümüzdeki hafta falan gidip tekrar kestiricem..

canım zaten kan testi 305 tl ikili test
ama detaylı ultrason için doktor muayenesii 850 tllll
gerçekten kriz geçiricemm...
bana ders olsun 2. doğumda asla bulaşmıcam bu hastaneye...

hayatım neymişş bu hastahane cok merak ettim. bu kadar masrafa ne gerek var.. sana da yazık esine de yazık. o parayla bebişine neler alırsın nelerr herseyi varsa birikim yaparsınn.. 850 tl ne dimek yafff ilerde kontroller 15 güne incekk o zaman yandınn dimek

Son düzenleme:
Bence de riske girmeye degmez. Zaten surda sıcakların tamamen gitmesine de 1 ay var yok. Sacım biraz sekil alsın diye de zaten kestirmem sacımı ben.
Gerek yok bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…